- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Bati0501 #142591 üzenetére
PS4 Pro tudtommal támogatja a HDR-t. Netflixen tuti lejátssza. Külső meghajtóról nem tudom mit visz meg mit nem, az a rész már a PS3-ban is szar volt.
4K BD lemezt nem viszi, az tuti.
(#142590) szabeska: Szerintem pont a HDR ad többet mint a 4K. Az hogy picit élesebb a kép kevésbé érdekes mint hogy sokkal több színárnyalatot látsz.
-
sabre18
csendes tag
válasz
Bati0501 #142279 üzenetére
Nem akartam a poszt hosszával senkit kiakasztani, elhiheted
Benne van már pár napom a keresgélésben is, egyszerűen csak szeretném tudni, hogy Ti, a Fórumközösség tagjai mit tudtok ajánlani erre.A Dell 7577 esélyes, de sajnos a billentyűzetet elég rossznak találtam a Laptopszalonban, és a kijelzőről sem írtak túl jókat (ezt nem tudtam megszemlélni).
Márpedig szerintem ennek a kettőnek alapból jó minőségűnek kéne lennie, valahol ezeknek kéne az alapnak lenniük. Sajnos a trendek e téren sem mennek jó irányba... -
Tikakukac
titán
válasz
Bati0501 #141868 üzenetére
Nincs statisztikám, annyit tudok, hogy pro és elite gépekre ép ésszel lehet szerezni akkut és egybeket, máshoz vért izzadva sem. Ami nyilván egy ideig nem fontos. De amikor a gép árát rakod le egy akkuért mert garin túl vagy, tud fájni. Aki persze garin belül pörög ott teljesen mindegy.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
Bati0501 #141859 üzenetére
Nekem nem kéne. Minek. Kijelzőt manapság a legkönnyebb beverni és megfoltosítani. Kell a fenének. Ha majd annyit keresek, hogy kelljen 4K panel kifizetem. Jelenlegi FHD is rongyrázás rendes minőségben.
Namármost. 2 megoldás van. Van ugye annyi pixeled, amiket ha kirajzoltatsz úgy, ahogy az alapból történik neked akkora lesz minden, amihez kell távcső.
2 megoldás van: fixen behúzod felbontást FHD-ra. Ekkor egy köbö értelmes méretű asztalod lesz, amiben minden régi 1 pixel 4 pixelt fog elhasználni. Kicsit sarkítok, nyilván itt lehet szórakozni már élsimításokkal stb. a lényeg ez.
Vagy simán behúzod win alatt, hogy minden legyen 200%. És ha minden okés, akkor elvben eléred a legoptimálisabb üzemet, láthatóan nagyok lesznek a dolgok, de lehet skálázni. Itt minden azon múlik oprendszer és progi összhangja mit tud.
Én ekkora méretben nem azt nézném 4K-e. Hanem, hogy milyen annak a panelnek a minősége és a bevonata. Ezerszer többet fog érni, hidd el.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bati0501 #141848 üzenetére
32"-ra használok 1440p-t és épp jó. Szóval igen, natívon 4K 13"-ra nyilván bukta. Szokásos FHD-ra átrakás megoldja a dolgot instant. Ha meg kell a hely, akkor vissza lehet tolni. De kétlem. Okés, hogy elférne egymás mellett 80 oszlop excel, de te magad nem látnád. FHD is karcos. Eddig akivel találkoztam, legutóbb MSI 4K paneles tulajjal, ő is így trükközik. Szép a kép a több pixel miatt, de látható.
Csak garin túl ne kelljen cserélni, mert már most is könnyesek a szemek FHD-nál, 4K pedig a gép értéke lesz 1-2 éven belül. -
Khelben
nagyúr
válasz
Bati0501 #141848 üzenetére
A felskálázást úgy értem, hogy ha mellé teszel egy 15,6-ost és vonalzóval megméred, akkor mindkettőn ugyanakkora lesz az egyes betűk, gombok mérete. Viszont a kisebb, nagyobb felbontású kijelzőn több pixel jut ugyanarra a betűre, tehát szebb lesz. De nyilván ilyenkor a kisebb kijelzőn kevesebb dolog fér el.
Az Envy jó gép, de mint minden prémium termék, garancia nélkül megvenni olyan, mint egy majomnak töltött pisztolyt adni és fogócskázni vele egy 3x3 méteres üres szobában.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Bati0501 #141833 üzenetére
HP Probook 430 az egyetlen 13,3-as gép ebben az árkategóriában, amiért pénzt adnék. A skálázás pedig már elég jól megoldott Windows alatt is, nem fog kifolyni a szemed. A betűk ugyanakkorák lesznek, mint 15,6-on csak szebbek, mert több pixelből állnak. És persze ha felskálázod, akkor kevesebb dolog fér el a kijelzőn. 13,3 fullhd-t natívan használni, na az már szemkifolyatós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest