- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chereiose
addikt
válasz
vadászcsiga #159678 üzenetére
Air az mindenképpen, szörnyű az a kijelző
Az a baj olyan sok lehetőség nincs is a telekomnál, max még az új Air :D -
válasz
vadászcsiga #159595 üzenetére
Nem egészen azt írtam, hogy lassú. Csak hogy 2 mag/ 4szál. És 160, ez sok érte. Ez (is) túlárazott.
Azért manapság kell a 4mag szerintem.
-
maxime
csendes tag
válasz
vadászcsiga #159593 üzenetére
Az a baj, hogy a laikus felhasználóknak, mint amilyen én vagyok, nem jelentenek semmit az adatok, hiába is nézek utána. 8 mag, 4 szál, ilyen hűtés, ennyire melegszik fel, stb. Én néztem a benchmarkot is, oké hogy a nagyobb pontszám jobbat jelent, de miben is? Nekem 3 éves i3 van, ami gondolom már a béka sejhaja alatt van a mostaniakhoz képest, ettől függetlenül 3 éve naponta dolgozok rajta, netezek és filmet is nézek, és nem vettem észre semmi változást.
Szóval sokkal értelmesebb lenne, ha lenne egy tényleges ajánlott és frissített típuslista: neked konkrétan a megadott célra ezeket a gépeket ajánljuk, pl 5-10 db. Tudom rengeteg gép van és mindenki szabad idejében fórumozik. Ám lehet, hogy 1-2 ezer forintot sokan áldoznának egy olyan listáért, amiből csak választani kéne és nem kellene napokat böngészni a neten kifolyó szemmel és kihulló hajjal.
Rengeteg időm megy el azzal, hogy magamnak és a családomnak keresem mindenféle ügyes-bajos dolgaira a megoldásokat a net bugyrait bújva. Rengeteget kerestem és olvastam 3 éve mikor magamnak kerestem laptopot és itt kaptam segítséget, azóta is azt a gépet nyüstölöm, imádom. (Ezúton is köszönöm az akkori segítséget)
Ugyanígy mindenféle háztartási nagygépek beszerzése előtt, utazás előtt, orvoshoz menetel előtt! Magamnak kell kikutatnom, mi bajom lehet és célirányosan menni orvoshoz, laborba, a kutyáról nem is beszélve. Mindenhol felületesek, ha nem kérdezel, nem mondanak semmit, az eladókról ne is beszéljünk, boltban már nem érdemes venni gépeket, nem tudnak róluk semmit mondani, csak arra jó, hogy fizikailag megtapogasd, aztán a neten berendelni, mert úgy van 14 napod kipróbálni.
Legutóbb kávéfőző automatát mentünk megnézni a Médiába, mert egyet kinéztünk a neten, hosszas utánaolvasás után. Jótt egy csaj, hogy azt ő nem ajánlja, és kiselőadást tartott egy másik márkáról, majd kiderült, hogy nem is eladó, hanem márkaképviselő, amit azért nem mondott el. Persze maradtunk az általam kiválasztott gépnél, amit azóta is istenítünk.Bocsi a hosszú litániát, de jó volt kiírni.
Ja, és hozzáteszem, hogy én utánajárok dolgoknak, ha kell jogszabályoknak is. De mi van az átlagemberrel, aki csak bemegy a boltba, mert szeretne venni egy tabletet ballagásra a kisunokájának, vagy egy fűnyírót, mert a telket benőtte a fű. Rásózzák az éppen kapható, kétes minőségű, vagy éppen nem pont az adott célnak megfelelő terméket. Szomorú, és szerintem ez alapvetően nem a vásárlók hibája...
-
blue_23
senior tag
válasz
vadászcsiga #159585 üzenetére
Összefoglaló processzorokról? Google-be beírod, "processzor típusok", vagy "processzor különbségek", avagy a processzornál lévő betűkre rákeresel U, H, K, első pár találat után lesz kis alapod. Ha pedig egy konkrét processzorról szeretnél információt, szintén google, beírod keresőbe a processzor nevét, majd utána "benchmark" vagy "notebookcheck", és minden tesztet láthatsz róla. Mindkét oldalon kedvedre összehasonlíthatod bármelyik CPU és GPU-t.
Szerintem nem kihívás egy hardverelemről információt szerezni,laptop esetén már nehezebb, mivel ott több elem működik együtt, ahogy többiek is említették hűtés...
-
Dhampir
félisten
válasz
Nem vagyok szakértője a processzortémának (sem), de attól tartok, hogy ami leginkább számít, hogy a 15 Wattos energiatakarékos U-s prociknál elég hamar lezuhan a frekvencia, emiatt óriási különbségek e téren nem várhatóak, csak inkább a finomabb részletekben; a features, a jellemzők terén. De egy nálam felkészültebb fórumtárs többet mondhat erről.
-
Starchm
őstag
válasz
vadászcsiga #159588 üzenetére
Arról nyílván sehol nem írnak. Erre van a fórum, bemutató videók, tesztek és ismerősök akik ezzel dolgoznak.
-
Tikakukac
titán
válasz
vadászcsiga #159588 üzenetére
Remekül látod. Ha az adatlapok leírnának mindent, akkor nem létezne se ez a topik, se a tesztoldalak, se semmilyen hasonló szakirányú iparág. Akkor lenne 2 excel oszlopod, összenéznéd és ennyi volt.
Messze nem itt tartunk, sőt, egyre inkább nem.
-
Starchm
őstag
válasz
Erre vannak ilyen olyan oldalak ahol összetudod őket hasonlítani e-pénisz pontokkal.
Mostanában a proci magszámokkal is bőven operálnak tehát megéri ezeket az oldalakat felkeresni, ha valakinek géminghez vagy ws szintre kell a gép és össze akarja őket hasonlítani.(Alatta is megérheti.)Azoknál hogy tudnak spórolni a gyártók, hogy egy egyszerű felhasználónak ne tűnjön fel hogy a rosszabbikat vette?
Mire gondolsz? Általában nem a procin spórolnak a gyártók hanem a hűtésen és ezért van, h hamarabb visszavesz egy proci mint egy gyengébb. -
válasz
vadászcsiga #159472 üzenetére
Na ez jo, de en is karcsunak tartom a gart.
-
Farkassacred
őstag
válasz
vadászcsiga #159472 üzenetére
Jó kis gépnek tűnik így a leírtak alapján, egyedül az a karcsú 6 hónap gari idő aggaszt.. az baromi kevés egy laptopnál szerintem. Ezeket a kis gépeket meg utána javítani gondolom horror összegekbe kerülne..
Viszont az ára nagyon is korrekt ennek a szépségnek, mérlegelni kell hogy megéri e a felárat a plusz gari idő vagy sem.
Még egy negatívum az "Európai világító billentyűzet" a részemről, de ezt tulaj válogatja, hogy jó e neki. -
Farkassacred
őstag
válasz
vadászcsiga #159466 üzenetére
Holnap már szerintem visszaír majd. Mik a gép tulajdonságai?
-
válasz
vadászcsiga #159460 üzenetére
Nincs ezzel baj, kérek kis időt és próbálok megfelelő lapost írni. Elég az integrált vga?
-
Farkassacred
őstag
válasz
vadászcsiga #159446 üzenetére
Pontosan mire használnád a gépet? Ha használtan is szóba jöhet a vásárlás, akkor aprón találni nagyon is korrekt állandó hirdetőket, ott nézz szét mindenképp. Simán kilehet fogni eleve magyar bill. gépet. Egyedül az ár az ami nem mindegy, sajnos ott is inkább 200-300 felett vannak az igazán jók, főleg ha egy jó kijelzős magyar bill. laptop a cél.
Megbízható típusokat lehet egyébként írni bőven ide. Hp-tól tartalomfogyasztásra egy spectrét vagy egy envyt érdemes kifogni, nyílván itt is inkább az ár lesz a döntő, hogy pontosan melyik.
Dell-től az XPS laptopok a legajánlottabak talán arra a célra amit írtál. Lenovo-tól meg már linkeltek itt párat, a carbon meg a komolyabb thinkpadok jók lehetnek még neked, de azok is csak a legjobb kijelzővel felszerelve. -
válasz
vadászcsiga #159457 üzenetére
Nem igazàn konkretizáltad. De most komolyra fordítva a szót. 2-300e ft amit szánsz rá? 14-15” Fhd ips /8gb/256gb ssd. Valami ilyesmit szeretnél és újba?
-
válasz
vadászcsiga #159455 üzenetére
Itt egy konkrét típus. 4k ips kijelző, jó vàz...stb
[link]
nyilván van más is, most csak hírtelen. -
válasz
vadászcsiga #159453 üzenetére
Milyen csodára vársz? Kaptál konkrét típusokat is.
-
válasz
vadászcsiga #159449 üzenetére
Lehet találni nagyart is, mintha új lenne. Én szitázottat kaptam, és világítósat. 2 év garral kb 120-ért. Ez kb 1 éve volt. Azóta lehet emelkedtek az árak.
-
válasz
vadászcsiga #159443 üzenetére
Igen ezek használtak, de 1 év garral is találsz.
-
Pano
addikt
válasz
vadászcsiga #159442 üzenetére
Régen azért jól pörgött ez a topik, de valóban, sajnos úgy néz ki kipusztulásán tengődik.
Ahogy egyre inkább belemélyedek a piaci kínálatba, sajnos be kell látnom, hogy notebook ügyileg egyszerűen manapság már nem létezik jó döntés. Csak átmeneti szükségkielégítés lehetséges. Elkurvultak a gyártók, nagyon.
Emberi árban minden egyes modellnek van több kínja, borzalma, erős kompromisszuma. Az ember csak húzza a száját és nem szívesen venné meg egyiket sem (így vásárolni meg nagyon rosszDe még használatba se úgy veszi az ember).
Az a baj, hogy ez a mentalitás már az Apple gépekre is rátelepedett: lásd az idei Air-ek (apple viszonylatban).
Ami jó lenne, minőségben is, azokért olyan árat kell leszurkolni, hogy az nem a noti miatt, hanem a pénz miatt nem éri már meg.
Tehát, kezdek azon a véleményen lenni, hogy ha notit akarsz venni mindenképp ráb***ás lesz a vége, csak az döntheted el, hogy az milyen legyen: pénzbeli és/vagy eszközbeli. -
dlor
tag
válasz
vadászcsiga #159437 üzenetére
Most olyan szupi akciók vannak, hogy 3-4 éves konfigokat is rá akarnak sózni az emberekre drágábban mint 1-2 hónapja egy mait. Tudom euro árfolyam meg minden. Na de azért na. Ha csak a ramok oldaláról közelítem meg akkor is egy vicc, hogy mondjunk pár éve már minimum 8 gb kell hogy zötyögjön a rendszer erre 4 gb - 8 gb között szerintem lényegesen jelentősebb lett az "elárazás" mértéke. Ja igen kereslet és kínálat. ( Na meg ki tudja, hogy bővíthető mert hogy össze vissza írják a slotok számát. Ráadásul egy csomó gépben már eleve forrasztott a ram, így egy hozzá nem értő el sem tudja dönteni, hogy ha 1 slot van akkor az most bővíthető vagy az sem
Arról nem is beszélve hogy a mai gépeket néha komplett szét kell szedni egy nyamvadt ram bővítéshez is). Annyira nincs gáz persze. Majd helyre állnak a dolgok. Röviden ennyi.
-
válasz
vadászcsiga #159439 üzenetére
Azért mert sokan hiszik itt el hogy 140-ért nem lehet kapni jó notit. Onnantól írhatunk bármit. Sokan tartanak ott, elvesznek az 500gb nagy szám rejtelmeibe..... és megveszik a cerkás széthulló notit 80-120 közt. Ami jó pl thinkpad t450 kivávó gèp t560, 570, dell lati 7x sorozata... stb. Arról lemaradtam, hogy neked mire kellene a noti és mennyit szánsz rá?
-
Pano
addikt
válasz
vadászcsiga #159439 üzenetére
Ezek számomra -amiket leírtam-. saját tapasztalatból és utána olvasásból ered. A piaci kínálatot, a notikkal kapcsolatos mindennapi híreket nem követem. Így linkekkel dobálózni felelőtlenség lenne a részemről, mert nem ismerem úgy kínálatot, hogy ajánlgathassak. Más pénzével meg nem kívánok játszadozni.
Amúgy ebben a topikban is csak azért vagyok jelenleg jelen, mert én is keresem magamnak való notit. -
beninho97
csendes tag
válasz
vadászcsiga #159407 üzenetére
Köszönöm. Más valaki esetleg?
Egy másik kérdés: mysoft.hu-ról mi a véleményetek? -
Tikakukac
titán
válasz
vadászcsiga #159373 üzenetére
Mondok egy durvát: miért nem olyan helyről rendelsz, amiről nincs oldalanként 5 bejegyzés, hogy ne rendelj?
Most komolyan, 20 évig éltem olyan messzire a fővárostól, amennyire kb. csak lehet és meg tudtam oldani mindent -
Tikakukac
titán
válasz
vadászcsiga #159350 üzenetére
Amiről én írtam az egy fóliás, magyar billes, gyakorlatilag új gép talán 130k-ért. De megkeresem majd
-
btudos
nagyúr
válasz
vadászcsiga #159342 üzenetére
A fő probléma, hogy újonnan a 14" körüli normálisabb "ultrabookok" ugyanúgy 400k körül - vagy még feljebb - vannak, mint az említett Macbook Air, míg használtan csodákat kaphatsz a feléért is.
-
Tikakukac
titán
válasz
vadászcsiga #159347 üzenetére
Melyik katonai szabványnak?
Annak aminek megfelel messze nem sok, sőt. Onnan gyakorlatilag csak fentebb van, ez is az a szöveg, amit ha meglátok egy hirdetésben vagy anyagban a könnyeim kicsordulnak.
Nem néztem még, de kétlem, hogy az összes eladó mára jegelt lett. De ott vannak a T470-ek, T480-ak, 840 G4-ek stb. Van gép dögivel. -
Dhampir
félisten
válasz
vadászcsiga #159342 üzenetére
Az egyik topikgazda nemrég gyári garis Dell Latitude E7470-re hívta fel a figyelmet, viszonylag potom pénzért a piaci árhoz képest. IPS kijelző már kellemes a filmnézéshez és minden egyébhez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest