Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frenky89

    őstag

    Sziasztok!

    A minap elkezdte megadni magát az 5 éves WD20EZRX az NSA310-emben.
    Mivel vinyót mindenképpen kell vennem elgondolkoztam rajta, hogy jó lenne biztonsági mentésekre is használni a NAS-t csak nem tudom, hogy hogyan lenne a leghatékonyabb.

    Alapvetően egyébként három funkcióra lenne szükség: samba és torrent, valamint backup. Mivel az első kettőt eddig is minden gond nélkül nyújtotta a kis 310-es és a sebességével sincs semmi bajom, így nem feltétlen szeretném lecserélni csak akkor, ha a végső megoldás ezt indokolja. Az egyetlen bajom vele a szintén nem soká megkotló, ventilátornak csúfolt 4 centis kávédaráló a hátulján.

    Egy kis script-eléstől, hack-eléstől egyáltalán nem riadok vissza, szóval az elsődleges terv egy megfelelő méretű mondjuk WD Purple vinyó beszerzése lenne. Ezt szépen belerakom a 310-esbe, ami így szolgálhatna a második számú tárhelyéül a fontosabb adatoknak. Valamint lenne még ez mögé kreálva valami okosság, ami periodikusan feltöltené a legfontosabb dolgokat valamelyik felhő szolgáltatásba.

    A második számú terv egy legalább két fiókos NAS plusz RAID, de nem tudom, hogy ez mennyire biztonságos és hogy ad-e valami pluszt az első verzióhoz képest.

    Ti melyik irányba mozdulnátok? Esetleg egyéb ötlet a fenti kettőn kívül?

Új hozzászólás Aktív témák