Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mkbla

    senior tag

    Először is nagyon szeretném megköszönni mindenki válaszát, örülök a segítségnek, köszönöm :R

    Akkor sorban válaszolnék is

    Igazából nem tudom hány felhasználót kellene kezelni az SBS-nek.

    Nem tudom milyen jellegű cég, és nem vagyok olyan szakmai tudás birtokában, hogy kőbe vésett tanácsot tudjak adni. De egy ekkora cég esetében indokoltnak tartanám egy megfelelő rendszerszolgáltató céget megkeresni, felmérést és árajánlatot kérni. Adott esetben dedikált rendszergazdát alkalmazni - ez már igény és pénzügy kérdése.

    Termelő cégről van szó. Ez az opció már megtörtént, kértem ajánlatot több külsős cégtől is szerverekre, szoftverekre, hálózati eszközökre illetve adatmigrációra, hogy el tudjuk végezni ezt a feladatot. Ezek nagyjából 10 misi körül mozognak mindenestől.
    Szerepelt a tervben szerverből vagy 2 teljesen egyforma szerver tükrözve, vagy 2 szerver 1 közös meghajtóval. A NAS itt mint csak backup lehetőség került szóba valahol a hálózatba.
    Személy szerint én el is felejteném az SBSt és normál szerver licencet vennék, ehhez tudom hogy szükséges vagy user cal vagy device cal vásárlása. (utánanéztem anno h a 2008 szerverhez is kell pl de nem szól érte ha nincs...)
    A vasakat tekintve a W2008 alatt dell r710 van, Intel Xeon E5630 2,53Ghz 2 procrsszor, 16 Gb RAM, a W2003 kisebb régebbi dell szerverben pedig AMD opteron 246 2ghz 3gb RAM található. (ezt használjuk megosztásokra, és nem hajlandó más tartományba becsatlakozni, irt a windows valami tartományvezérlő lefokozását is, de ezt nem mertem bekockáztatni most...)

    Alapvetően most csak azért jött fel ez a visszaállítás probléma mert vki úgy gondolta, hogy neki nem jó ez a könyvtár struktúra ami van és átrendezi, csak most a többiek nem találnak semmit ahol eddig. Megnézem még az ntbackup mit tud visszaállítani, igazából már volt rá példa, hogy törölt illetve módosított fájl korábbi verzióját sikerült vele megtalálnom és visszaállítanom, Alapvetően pedig sztem elég sok probléma is van egy csak egy a sok közül... :W
    Továbbá a tárhellyel is lesz előbb utóbb gondunk, most még kiszolgál van még szabad hely, ez egyelőre nem fő szempont, viszont aha bővítünk nyilván meg kell pakolni tárhellyel.

    Mindenesetre elég érdekes téma ez én még azért örülnék, ha tényleg beessen valaki aki jobban ért ezekhez, mindig van kitől tanulni és ez jó :)

    Továbbá Patice a második aki azt mondta hogy akár megfelelő lehet egy NAS ő QNAP TS435A-t ajánlotta, de gondolom itt már majdnem mindegy gondolom a márka, az ára is ugyanott van az a 300K körül. Az ár ha ennyi akkor ennyi, nem tudom mi lenne a legjobb ár érték arány ,továbbá azt is sejtem hogy nem a 30K-s kategória fog kisegíteni, a mérete és fogyasztása nem érdekel, lehet asztali vagy rack is.
    A lényeges kérdés az ,hogy vajon mennyire jelenthet ez megoldást, illetve elbírja -e azt az adatforgalmat stb-t amire használjuk. Eddig egyelőre többen állítják hogy nem lesz megfelelő. Mindenesetre még várok kicsit hátha beesik még egykét emberke aki tud még valamit hozzászólni. Az eddigi hozzászólásokat is nagyon köszönöm :R :R

    ''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''

Új hozzászólás Aktív témák