Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spe88

    senior tag

    válasz fogtunder #19085 üzenetére

    azt hittem az a minimális helyigény, ami ezeknek a NAS OS-eknek van az be van építve a rendszerbe és ott is marad. Gyakorlatilag, akkor ha felcsatolok egy HDD-t, akkor az oda "automatikusan kitömörül" és feltelepíti magát? Egyfajta PnP módszerrel?

    írnék egy konkrét példát:

    Az működhet, hogy van egy 6 TB-os WD Red-em, ezen csinálok egy X GB-os partíciót (nem tudom mekkora kell az OS-nek) településkor megmutatom neki, hogy azt formázhatja olyanra, amire akarja, felrakja magának a rendszert, a mellette lévő partíció meg marad sima NTFS az adatokkal, illetve a másik slotban lévő HDD is NTFS.

    Remélem, hogy ez így működik, mert ha nem, akkor ez az egész NAS dolog egy vicc a részemről, nem fogok ezért venni még 2 6TB-os HDD-t hogy biztos, ami biztos lementsem, majd ha törlődik róla minden, akkor valamilyen USB-s úton módon a backupról visszamásolom a lemezekre röpke év alatt azt a 12 TB-ot :D.

    Nyilván van olyan megoldás, hogy egy partíciót létrehozok anélkül, hogy formáznám, szóval az még menne, erről tudok bár még nem csináltam.

    Megoldható, amit írtam, mert ha nem, tényleg nem tudom mit csinálok, NAS-t akarok már ezer éve, hogy az milyen jó, de miért csak most olvasom ezt róla, kevés helyen írták eddig...

    Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

Új hozzászólás Aktív témák