Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
80nm kétszintes 2 szoba 2 fürdő 1 nappali+ konyhás 2éves házról tudok írni neked
3rétegű ablakok, legalább 15cm grafitos külső szigetelés és ott egy 8kW-os Fisher hőszivattyú dolgozik unokatesóm egyik lakásában.
Maga a két szintes padlófűtés 2 külön termosztáttal és körrel teljesen oké, 28fokos előremenő vízzel gyönyörű 23-24fok van a házban és kellemes sétálni a padlón
A HMV tudástól viszont nem voltam annyira elájulva, ha jól emlékszem egy 180 literes puffertartály van, abba csinál 45fokos vizet de 2-3 kézmosás után az már csak 43fokos lesz és ha szeretnénk hogy hatékonyság maxon legyen a fűtőpatront nem kapcsoltuk be rajta, oldja meg hidegben is a hőszivattyú a víz felfűtést.
Én a HMV-t 5-600literes fűtőszálas megoldással csinálnám és hőszivattyút csak padlófűtésre. -
TeeJay
félisten
válasz
Re-Tech
üzenetére
Amíg 800euro a Perfera addig az a best buy vétel
Overkill meg max tudásban lehet mert ugye a Perfera 2,5 és 3,5kW-os hűtésben 0,9kW fűtésben pedig 0,8kW-ig tud leszabályozni a max pedig hűtésben 3,8 valamint 4,4kW fűtésben meg 5,0 és 5,5kW!!!
Nem hiszem hogy annyival olcsóbban megkapod a Comfora vagy Sensira-t ott hogy ne érje meg pár ezret rádobni a sokkal sokkal jobb Perferára.andzsinn73 és többiek:
Nem román gyártás hanem romániából beszerzett klíma.
Vagy török vagy cseh gyártás lesz a gép de olymindegy, mindkettőt telepítettem nem keveset és azonos top minőség.
Aki parázik itt garancia miatt annak javaslom vegyen itthon dupla áron hasonlót cserébe lesz egy papírja hogy 3év garancia azt majd meglátjuk ha baja lenne hogy állnak hozzá a kereskedők.SCOP-ban nincs semmi különbség, a régebbi Perfera spec pdf-et láttad
Az aktuális verzió FTXM25 vagy 35 és A betű, ami utána jön az csak a cseh és török gyártás eltérő számozása de ha FTXM35A-t vettél a hozzátartozó RXM35A kültérivel akkor a legújabb Perferád van és örülni fogsz nagyon
-
boltvarazs
csendes tag
válasz
Re-Tech
üzenetére
Nekem a kb 10m2 gyerekszobaba kerult egy Perfera.
Arban az mintha itthon egy Sensirat/Comforat vettem volna. Minosegben is mas liga, fogyasztasban is, csendessegben is, meg nekem fo futesi eszkoz.sensirat vagy comforat Robi bem arul de az artbuildingen nezz szet, olvsobbak mint itthon de azzal nincs tapasztalatom de a forumban sokan talalsz infot.
-
Re-Tech
aktív tag
Ezen a román vonalon érdemes esetleg Comfora / Sensira-t is behozni?
Nekem egy 18 m2es szigetelt melléképületbe kellene majd valami klíma, ami fűteni is tud, de a Perfera ida nagyon overkill lenne. És meglévő Comfora miatt maradnék Daikin vonalon. -
MPowerPH
félisten
válasz
boltvarazs
üzenetére
Ha már így írtad. Ez a Romániából hozott Perfera miben más attól, mintha itthonról rendelném meg? Revízióra ugyan az? Mert Scop -ban látok különbséget a régi és új modell között.
Nekem elvileg érkezik 2db a köv. hét végére. Mellé jön egy Mitsubishi LN (az mondjuk fájóan drága volt), szóval lesz összehasonlítási alapom egy másik gyártó készülékével.
-
Lorden
őstag
válasz
andzsinn73
üzenetére
Van vele kompromisszum, nagyobb helyiségben élhető azért bőven.
Hűtésben tud némulni, nincs vele az égegyadta világon semmi. Ilyen 2-3 fokos túlhűtést/fűtést nálam sose csinált, jól tudja tartani télen (leginkább follow me-vel van tapasztalatom) /nyáron (bárhogy) a kért hőmérsékletet.-Fűtésben jól csak follow me módban használható, így képes külső 0-5 fok között órákon keresztül is fűteni leolvasztás nélkül. Ha a beltéri méri a hőmérsékletet olvaszt bőven, ha kell, ha nem.
Viszont follow me módban leolvasztás után nem indul egyből a fűtés, hanem bizonyos belső hőmérséklet csökkenés után kezd ismét fűteni. Ezt vagy kivárjuk vagy indítjuk a fűtést az appól/távirányítóról.
Nagy a beltéri, ha fűteni kell 20-25cm-re rakjad a mennyezettől. (akkor is ha a szaki vagy az asszony erősködik
) -
turho
addikt
Sziasztok! Rokon kérdés, hozzáértőbb klímásokhoz. Új kialakítasú, 10 cm EPS szigeteléses, vastag falazatú 2 szintes társasházi lakás (2x6 lakás szintenként). Fűtés+használati melegvíz - ehhez telepített nagy hőszivattyú, és mindenhol padlófűtés. Elképzelhető, hogy tényleg nem drága, nem fogyaszt sokat havonta, azaz összemérhető, esetleg akár jobb is, mint a gáz/távfűtés?
(de legalábbis nem rosszabb?) H tarifáról.megy szezonban, elvileg. -
Lorden
őstag
válasz
andzsinn73
üzenetére
3. telemet fogja fűteni nappali részen, innen is melózok, lényegében 0-24-ben ismerem.
25nm vagy nagyobb helyiségbe vegyél Oasist. -
TeeJay
félisten
válasz
SG3rg0
üzenetére
FTXC az nem fűtésre optimalizált, szimplán annyi hogy az FTXC50 az 5kW-os így van benne kakaó de ez a hátránya is hogy nem lesz olyan halk mint a 2,5 vagy 3,5kW-os gép.
E széria spec pdf-et nem találtam de a D-nél így néz ki
4,42SCOP nem rossz végülis csak ugye 1,36kW alá nem tud menni fűtésben szóval ha jól szigetelt a ház meg az ablakok akkor kb on/off klíma lesz 22-23fokot kérve
Pont boltvarazs kolléga küzd egy FTXC50C-vel mert a nappaliban van neki fent a beltéri és olyan jó a szigetelés meg az ablakok hogy sok az 5kW-os gép oda és csak rövid távokat fűt aztán leállLehet egy 3,5kW Perferával jobban járnál, inkább az menjen nagyobb gőzön mint egy 5kW-os kikapcsolgasson
A Perfera hatékonyabb is ugye 5,2SCOP meg halkabb is meg olcsóbb is ha romániából veszed
-
Máté94
addikt
válasz
andzsinn73
üzenetére
Ha nem hálószoba, illetve olyan helyiségbe veszed, ahol sokat tartózkodsz/kodtok, akkor elmegy. Egyébként nem igazán éri meg, mert amit nyersz a fűtési képességén, a komfort érzeten el is fogod veszíteni.
-
boltvarazs
csendes tag
Úgy néz ki még 1 db Romániából hozott Daikin Perfera FTXM35A / RXM35A felszabadul(t).
Jelenleg Vecsésen van, Budapest környékén szállítás is megoldható. Ha valakit érdekel, privátban keressen!
(TeeJay tegnap nálunk felszerelte, brutál a Sensirahoz képest a különbség. Engem ugyan a Sensira hangja sem zavart, de a Perfera-nál rendesen fülelni kellett, hogy egyáltalán be van -e kapcsolva... Ami így egy nap után feltűnt hogy valahogy a hőérzet - azonos beállítás mellett is valahogy más, sokkal egyenletesebb. Kiváncsi leszek majd a fogyasztási adatokra is, bár nálunk inkább a komfort érzet növelése volt a cél - a Sensira meg átkerült a vendégszobába - köszi itt is TeeJay-nek a profi munkát!)
-
TeeJay
félisten
válasz
andzsinn73
üzenetére
Nem! A best buy a román Daikin Perfera 800euro áron
Megeszi az Oasis-t hatékonyságban meg vezérlésben, hangban meg 5 kört ver rá ugyanis a Daikin halk
-
andzsinn73
újonc
válasz
TeeJay
üzenetére
Akkor ezek szerint, ha jól látom a kapható gépek palettáját, a 400 körüli kifejezetten fűtőklíma árfekvésben a Midea Oasis Plus a best buy? (Amber Royalt nem szeretnék, mert többen panaszkodtak (meg itt lejjebb egyszer te is azt írtad ha választani kell akkor inkáb ba Midea
, a kifejezetten fűtőklíma Made in Japan meg minimum + 100 rongy, az meg már egy kicsit combos még plusz a szereléssel együtt.) Kösz! -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan klíma tartó konzolt a kültérihez, aminek lehet állítani a lábait (legalább 5-6 ventivel)? Azért lenne fontos, mert az ablak alá kerülne egy beton járdára, de meredek az utca, így kb 5 cm lenne az eltérés a két vége között a kültérinél. Előnyös lenne ha árban nem lenne vészesen drága. Gree Comfort Pro 3.5 kültérihez kellene.
-
TeeJay
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Inkább legyen januárban végig -10fok minden éjjel
Kibírjuk azt a kis fűtési felárat csak a sok kártevő meg bogár pusztuljon mert ami idén volt nyáron Siófokon az nagyon gáz
Amúgy sem árt ha néha meg vannak hajtva a klímák és -10-ben nem fognak annyit olvasztani mint a sok esős 0-5fok közötti utóbbi decemberi meg februári hónapokban -
Reggie0
félisten
válasz
forumpista
üzenetére
Az a legjobb, instant sielheto.
-
adika4444
addikt
válasz
Cruzito76
üzenetére
+1. A gázszámla a korábbi évek átlagának majd' kétszerese volt, kifejezetten sokáig volt alacsony a hőmérséklet és ment a fűtés.
Illetve tavaly ilyen tájt még elég volt egy pulcsi (sok is volt) napközben a 20+ fok körüli csúcsokkal, ez idén inkább 15°, ami miatt elkél egy kabátféle. Fázós vagyok, de akkor is +1 réteg.
Mondják sokan, hogy a klímaváltozás a szélsőségeket fogja elhozni, őszintén bízom benne, hogy ez nem fog bekövetkezni, mert most nem igazán érné meg leszigetelni a házat, ellenben, ha -10 vagy -20 fokok beköszönnek, akkor már mindjárt más lesz a helyzet. Márpedig egyre többen mondják, hogy az elkövetkező években, évtizedekben nem kizárt a nyári 50, téli -20 fok.
-
lorinser
senior tag
válasz
Máté94
üzenetére
Valami Samsung származék: Mini Split Systems | Lennox
-
Csocsy
tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata Lennox klímával?
Irodába most ilyet szerelnek be, de én még csak nem is hallottam erről a márkáról, és hátha van valakinek tapasztalata erről. -
-
Cruzito76
tag
Hó. . . Mikor volt utoljára hó? Talán 3-4 éve rémlik olyan ami meg is maradt.
Nekem mondjuk nem hiányzik, egyáltalán, de a kártevőknek, kullancsoknak nagyon kellene egy két hét -10.
A főtémára visszatérve a 2024-25-ös tél az elmúlt 6-7 év viszonylatában kifejezetten hűvös és hosszú volt, még akkor is, ha azok, akik a 70-as 80-as években születtek, egészen más értettek anno a tél alatt.Hozzáteszem, talán én is jobban figyeltem az időjárást, hisz az unalmas, de kényelmes panelből tavaly ősszel költöztem egy többszintes sorházi ingatlanba, és volt bennem egy "megfagyunk" rögeszme. 😀 Nem fagytunk meg. 😎
-
TeeJay
félisten
válasz
Drótszamár
üzenetére
Oké és 125kg plusz 36kg ha Perferát viszek fel rajta? Gondolom az már túlterhelés
-
Mano66
senior tag
Román Daikinos Robi mennyi idő alatt reagál az sms-re? Mentem volna hozzá hétvégén.
-
Lorden
őstag
Nálam is van egy 6-7 éves Amber, de 300w alatt egyszerűen még langyinak se mondanám a kifújtat.
A beszívottól épp csak magasabb hőfokot tol ki ilyenkor, ami a gép körül kifújva hűvösnek érződik.Szerencsére csak étkezőben van.
Most ez nálam szar vagy ez ilyen?
(50 fokot tudja, ha kérek tőle kraftot, szóval nem gondolnám h a gép/csövezés szar )
Arról már olvastam, hogy a kínaiak a pdesignh értéknek alacsonyabbat adnak meg, így az egekben a scop meg jók a cop adatok euroventen, azért dög nagy a royal meg az oasis is -
TeeJay
félisten
válasz
lekorszke
üzenetére
Én inkább kihagyom, egyik sulis kolléga esett le kültérivel a vállán nagy létráról mert eltört alatta a létrafok.
Persze tudom van Krause Stabilo létra is vagyonért de én 125kg vagyok, valahogy nem vennék vállra 40+ kg gépet amikor az egyszerűbb létrám 150kg-ra van írva talán
Bár előbb utóbb meg veszem majd a csörlőt és akkor meg már nem téma -
lekorszke
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Feleslegesnek nem mondanám,mert csak ezen a héten raktam kettőt főfűtésre.
És szombaton is megy fel egy 5.3as royal szörnyeteg fűtésre de hál istennek az már hó határ konzolra.
A másik kettő 3.5-es volt 3x11es létra kitolva csontra,hát egy élmény volt felvinni őket pedig nem vagyok nyafogós
-
válasz
Lorden
üzenetére
Nálam a Gree Amber 3.5 kW (régebbi, nem Royal) éppen 170 watt körül megy, ha akarnak, le tudnak ezek modulálni:

Gyanítom, hogy a nagyobb hatékonyság miatt szeret inkább 400 watt körülre bekapcsolni, majd kikapcsolni... vagy kiszámolta, hogy nem tud eléggé lemodulálni a folyamatos üzemhez, ameddig le nem hűl kint a levegő kicsit.
Ez az egyik gyanúm egyébként a kínai gépek hangosságára - alacsonyabb kültéri/beltéri ventilátor sebesség mellett rosszabb lenne a hatásfok, lehet, hogy úgy már nem menne a 8.5 SEER, magas SCOP
amúgy nem tudom, mennyit számít, de nem találok rá más magyarázatot... -
TeeJay
félisten
válasz
Lorden
üzenetére
30kg kültéri elég hatékony és az Airy is azt kapja ha jól láttam

Fűtésben én sem értem miért nem tudnak lentebb menni ventilátor fordulatszámmal
adott hozzá a méretes elpárologtató a mókuskerék, nem értem min múlik mégJa meg kiadhatnának valami 32-36kg körüli A+++ hűtős fűtős 5,2SCOP-s gépet és akkor lenne a Midea Oasis-nak egy olcsó ellenfele mert az Amber Royal totál felesleges gép a japán 5,2SCOP-s gépek meg baromi drágák
-
Lorden
őstag
Egyik csoportban a legújabb gree smart one-nal mértek 250w-re modulálást fűtéskor.
Ha még azt a 29db fűtés hangerőt kikalapálnák akkor egész használható készülékké válna. -
XSiGma
aktív tag
Nemrég járt nálunk Teejay fórumtárs tisztítás miatt, nagyon alapos munkát végeztek mind a beltéri, mind a kültéri egységnél, plusz közben sok hasznos infóval látott el az üzemeltetéssel kapcsolatban. Kiváló szolgáltatást végeztek, biztosan találkozunk még, köszönet érte mégegyszer!
-
Olvasom már régóta a mókuskerék forogjon/ne forogjon eszmecserét a fórumban, és ugye idén lett klímám, így tapasztalatom nem volt a témában.
Nos, immáron fűtés módban is sikerült - szerencsére pozitív - tapasztalatra szert tennem.
33m2 a lakás 3,5-es alap klíma hűtő/fűtő.
A lakásban galéria van, ott a "hálószoba" így kifejezetten kíváncsi voltam, hogy fog beválni a klíma. Ránk kell-e irányítani (azaz kb vízszintesen állna a terelő) vagy mehet le-fel, esetleg lefelé, azaz a galéria alá fújja-e majd a levegőt.
Mókuskerék folyamatosan forog, automata erősségre állítva.
Nyáron akár legyezős vagy fixen lefelé irányítva a légterelőt is kellemes csalódásként ért, hogy a galéria alatt és a galérián fenn is csak pár tized foknyi eltérés volt, köszönhetően, hogy a folyamatosan forgó mókuskerék szépen forgatja a légtömeget a lakásban.
Na az igazi meglepetés a fűtésben jött (sajnos az mvm levágta a társasházat a gázszolgáltatásról, így villannyal kezdtünk neki a fűtésnek, mert aug.20-a óta semmi érdemi előrelépés nem volt..).
Eddig gázkonvektor volt a fő fűtés, és 10+ év alatt megszoktuk, hogy ha lenn kellemes 22 fok, akkor fenn a galérián jó 2 fokkal melegebb is lehetett. Ez volt természetes, lenn hűsebb, fenn kellemes meleg. Vagy lenn kellemes meleg, fenn már azért kicsit "túl" meleg
Aztán jött az elmúlt hét, és leesett az állam. Fűtésben is csak pár tized fok a különbség a lenti és a fenti hőmérséklet között.
Nagyon meglepett, hogy a halkan, de folyamatosan járó mókuskerék milyen hatékonyan mozgatja a meleg légtömeget is, és állandósítja a kellemes hőmérsékletet az egész lakásban.
Ok, fűtésben jobban túlfűt, 22 fokra állítva a klímát - persze, 10+ fok volt kb éjjel - reggelre 24,2-24,5 fok lett.
Hűtésben 1fok vagy azon belül szokott alakulni a beállított értékhez képest a valós hőmérséklet.Lehet, hogy álló mókuskerékkel még halkabb lenne, de ilyen jó lenne vajon a légtömeg eloszlása is?
-
FerNandor
őstag
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Nálunk 2 optimum van. Tolják rendesen a meleget. 22.5/23 fokra állítva is.
-
asdf_
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Kék: 2023. október vége - 2024 szeptember vége: 1734 m3
Narancs. 2024. október vége - 2025 szeptember vége: 2052 m3
Február elején volt egy nagyon masszív hideg hét, arra külön emlékszem.
A panelben meg 8775-ket fizettem majd jött rá egy 2000 Ft-os a 12. hónapra elszámoláskor 2024 májusban (szumma 98e), utána meg 11*8230-at majd végül 14 ezret (szumma 104 ezer)
18% az eltérés a gázfűtéssel (ennek ugye 4 fala van, nem csak 1, es se alsó, se felső szomszéd nincs, hanem az anyaföld meg az ég, ahova szintén megy a meleg), távfűtéssel meg csak 6%. De ismerősnél hőszivattyúval ikerházban +11% volt az eltérés fogyasztásban idénre (de nála a HMV is benne van ebben). -
-
zzeN
aktív tag
Üdv!
Romániából beszerzett két Perfera-ról lenne kérdésem. A beltéri egység 25 fokot mér a Onecta alapján, 22 fokra van beállítva és mégis el-elindul a beltéri, ha leáll akkor a mókuskerék is megáll. Miért vajon?
Áttudom állítani valamilyen módon, hogy mindig menjen a mókuskerék? Köszönöm! -
TeeJay
félisten
Nekünk távhő van panelban és ugyanúgy 8100 forint körül volt 12hónapra elosztva a havidíjam, éves elszámolás után meg 1-2ezret fizettem rá tehát nem lehetett durva a tél annyira Budapesten. Pár estére emlékem ahol -5fok volt. Azért amelyik télen hetekig van éjszaka -10 és -15fok azt megjegyezzük mert nem kellemes este sétálgatni a kutyával kint

-
asdf_
veterán
Csatlakozom. Tavaly vagy 10%-kal több gáz fogyott nálunk, mint az előtte lévő 2-3-4 évben. Meg legalább egy héttel korábban kellett a fűtést bekapcsolni.
-
Cruzito76
tag
Miért mondjátok ezt állandóan, hogy "tavaly elég enyhe tél volt."
Legalább a huszadik bejegyzést olvasom ezzel.Igen, enyhe tél volt 1982-höz képest. Egyébként nem. Szeptember 2. hetében bejött a 9 fok, tartott vagy 10 napig. Utána kicsit összeszedte magát az idő, október okés volt, a november egy jelentős része kifejezetten hideg. Oké, nem voltak -12 fokok, mint 20 éve, de májusban még többször be kellett gyújtani, alig akart magára találni a tavasz, aztán a nyár.
Nagyon relatív dolgok ezek. -
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Tedd maximum hőfokra és majd úgy 20 perccel később állj elé
Ha akkor sem fúj jó meleget akkor hűtőközeg hiány lesz.
Ezt kint még jobban tudod ellenőrizni. Benyomod fűteni és fogd meg kint a kültéri egység oldalán a vastagabbik rézcső csupasz részét. Ha egyből égeti az ujjad akkor jó ha másodpercekig tudod fogdosni akkor hűtőközeg hiány mert annak a csőnek legalább vagy 65-70 fokosnak kell lennie
Kikapcsolt állapotban nagyon lassan óvatosan lehajtod a legyezőt akkor rá fogsz látni a ventilátor kerékre és ha azon koszt látsz akkor már lehet tisztítani a klímát.
-
H-Mano
tag
válasz
Hatszorhat
üzenetére
"Ebben a lakásban soha nem volt sehol sem gomba sem penész, ..."
Eddig...
Szerintem TeeJay fórumtárs a klímában (esetleg) megtelepedő gombára gondolt, ami inkább HŰTÉS módban jelentkezhet.
A klíma fűtés pedig (elsőre) furcsa dolognak tűnhet:
A jól szabályozó gépek nem ontják a meleget, ha csak pár C fok pluszt kérsz, megpróbálják alacsonyabb fogyasztással/jobb hatékonysággal teljesíteni a kérést.
(Legalábbis a Panákkal nálam ez a tapasztalat.Persze van pl. Power fokozat, ami 20 percig full-on nyomja.) -
Hatszorhat
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Ja még annyit hogy ha tudtam volna hogy az elmúlt évek pusztító nyarai után az idei ilyen enyhe lesz, akkor valóban én se akartam volna, és nem is vettem volna, de hát nem láttam előre
A korábbi nyarakon nagyon-nagyon kellett volna, konkrétan szenvedtem a hőségtől...Ha idén nem is kellett (vagy csak alig párszor), azért feltehetően jövőre megint nagyon meleg lesz, a felmelegedés folytatódik csak nem lineráisan hanem hullámosan, lesznek még borzasztó forró nyarak, jól fog jönni ez a klíma.
-
Hatszorhat
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Aha. Köszi, érdekes. Én azért is gondoltam hogy tényleg csak 31 fokot fúj ki, mert beálltam a kifújt légsugár útjába, és azt sem éreztem különösebben melegnek, sőt igazából langyosnak is alig. Bár tény hogy ezt nem 20, hanem csak kb 5-10 perc után tettem meg, ki fogom próbálni hosszabb idő után is.
A gomba-penésszel is megleptél. Ebben a lakásban soha nem volt sehol sem gomba sem penész, jó a lakás, nem vizes, rendszeresen szellőztetek, ami azt illeti imádom a friss levegőt, szóval tényleg sokat szellőztetek. Ezzel együtt elgondolkodtató amit írsz, akkor lehet néha bekapcsolom csak hogy önmagát tisztítsa.Köszi a választ.
-
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Nem 31 fokot fúj ki hanem 31 fokig fog fűteni amit fent fog mérni a beltéri oldalán.
Amúgy vártál vele 20 percet?
Csak mert a klíma nem azonnal tolja az 50 fokot hanem idő kell neki.
A Polar optimum amúgy egész jó gép, jó páran használják átmeneti fűtésre
Ilyen kevés használatra klíma se kellett volna igazából neked.
Lehet koszoszabb mint annak aki 2 hónapig járatja folyamatosan mert nála a klíma ki szedi a párat a levegőből és nem lesz hol gomba és penésznek szaporodni -
Hatszorhat
csendes tag
Sziasztok, itt a hűvös idő, így életemben először próbálgatom a klímát fűtésre. Bevallom picit csalódás, fűtésben azért jóval gyengébb mint hűtésben. Gond nincs, eleve hűteni vettem, azt meg jól csinálja, fűteni úgyis a meglévő gázos rendszeremmel fogok, szóval ez nem panasz. Csak reméltem hogy az ilyen átemeneti őszi időszakban megúszom a gáz bekapcsolását és pár hétig a klímával kihúzom (ami egy Polar Optimum), de nem, be kell kapcsolni a gázt. Sebaj.
A kérdésem, hogy ezen a klímán maximum 31 fokig lehet felvenni a kifújt levegő hőmérsékletét, ez egyébként jellemző, más klímák is ilyenek?
A másik kérdésem pedig, hogy nyáron menet kb 10-15 napig (de olyankor is napi alig pár órát) mivel nem is volt túl meleg a nyár, most ősszel meg eddig kb 3 napot ment szintén csak napi pár órát. Szóval ilyen kevés használat után van bármi értelme a tisztításnak? -
mexel
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Én sem értem mire jó. Ahogy ezt a mókuskerékforgatást sem, igaz lel lett írva hoy hőmérséklet stb stb de sajna a régiek amik nem forgatták ugyanígy szabályoztak. Hiszen itt is elég random a hőmérséklet alapján való kapcsolgatás...
Egy barom volt aki kitalálta, vagy hogy legalábbis nem lehet átállítani. -
torma1981
veterán
Sziasztok.
AUX Aura ajánlott gép? Főleg hűtésre, de fűteni is átmeneti időben max. Gáz mellé rásegítésre.
Üdv.
-
Ryder1
senior tag
Érdekelne valakit felesben egy Deep Clean? Már úton van, de nekem a fele is elég az idei és jövő évi itthoni mosásokra. Helyileg Székesfehérvár.
-
TeeJay
félisten
válasz
SPeti1984
üzenetére
Mosógép miatt már karcos mert amikor az fűti a vizet 1600watt csak a fűtőszál, mellé meg tekeri is a ruhákat így 2kW-ba bele tud nyalni
Elvileg B13-on még elmenne mellé egy klíma viszont ha az is nyélgázon fűt akkor már a 3kW kevés lehet természetesen mosógéppel egyidejűleg -
SPeti1984
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Akkor marad a Gree. Amúgy manapság ezeknek a gépeknek egy konnektor elég vagy közvetlenül kötnek rá? Csak mert épp a falon belül , ahol be kellene fúrni, van egy szabad konnektor. Illetve megnéztem ezen a körön (B13-as kismegszakító van) 2 helyiség ledes lámpái vannak illetve egy mosógép, akkor ez jó lehet vagy kell külön másik kört biztosítani csak a klímának és hívjak ki előtte egy villanyszerelőt (a másik klíma illetve a konyhai berendezések másik kismegszakítókon keresztül vannak rákötve)?
-
TeeJay
félisten
válasz
SPeti1984
üzenetére
A 10év garanciához regisztrálnod kell és évi 2x számlás meg minden beírásos karbantartáshoz kötött. Felejtsd ezt el, 10év alatt bőven ki fogsz fizetni majdnem 2 új klíma árát.
3+2év jár alapból bár ott is a +2év kompresszorra
Én az értékhatár alapján 3évet javaslom utána meg ne foglalkozz veleKarbantartani úgyis kell 1-2-3évente, attól függően mennyit használod de azt már majd te fogod eldönteni mikor legyen
Van ügyfelem akihez 3évente járok mert nyaranta 5napot használja
Van ügyfél akihez évente 3x mert hűt és fűt is vele de nyáron pl 3hónap folyamatos üzem után újra mosható a gép és még nincs ősz szóval ott egy extra kör bejön.Amúgy a Gree Comfort Pro most október 31-ig több mint 40ezerrel olcsóbb a nyári árhoz képest szóval most érdemes akár megrendelni és telepíteni később is ráér

Ma is telepítettem egyet egy Vietnami étterembe egy másik használt 5,3kW-os Midea alap gép mellé. Hát jóval halkabb volt és ontotta a meleget az fix
-
TeeJay
félisten
válasz
boltvarazs
üzenetére
Igen de most FVXMxxA9-nél járnak nem N9-nél
A mostani 35-ös SEER 8.11/SCOP 4.63 -
SPeti1984
senior tag
Körbefutottam a klíma kérdést és hajlanék is a Gree-re (árban kb ez férne bele) Winter vagy Comfort Pro 3.5, de ahogy néztem ennél is évenként 2x-i karbantartás a garancia feltétele. Mivel mondhatni fűtésre alig-alig használnám, így sok értelmét nem látnám, hogy 2x tisztíttassam (inkább tavasszal szoktam a mostaniakat is). Fél év után pedig akkor így buknám is a garanciát, ami azért lehet problémás, így elkezdtem keresgélni más gyártók után, ahol csak évente 1 tisztítás a feltétel és a Midea (Breezeless E vagy Extreme Save Pro vagy Solstice) valamint a Fisher-t (Comfort Plusz) találtam.
Ezek közül melyiket érdemes bevállalni vagy mit javasolnátok? Mivel a kültéri ablak alatt lesz (kb. 80 cm-rel alatta) illetve ikerházról van szó, így kb. 1.5-2 méterre van a szomszéd ablaka is, így ezek közül melyik az amelyik nem lesz extra hangos?
-
TeeJay
félisten
válasz
boltvarazs
üzenetére
Sajnos van egy olyan tippem hogy az RXC mivel Malajziai másféle mint az EU-s Daikin-ok
Egyik kolléga üzemelt már Sensira kültérire Stylish beltérit gond nélkül
De a Sensira Comfora Perfera kültéri is tud szerintem hasonló beltérit kezelni
FVXM a parapet beltéri azt elvileg Perferához írják de gyanítom az RXC-vel nem fog menni mert más gyártás -
boltvarazs
csendes tag
Erősen gondolkodunk hogy a nappaliban lévő 5kw-os Daikint lecserélnénk egy 3,5-es preferára (több klíma is kerül be és a nem túl nagy nappaliba így ez feleslegesen nagy nekünk).
Nyilván van egy csomó kontra érv is, hiszen a 5kw-os gép hibátlan, 3 szezont futott (csak fűtésben használt, évente takarítva volt a telepítő által).
Ha értéktelen leszerelés után, akkor inkább fent hagyjuk, de egy kört azért itt futok vele: érdekelhet esetleg valakit? (TeeJay szerelné le, természetesen a hűtőközeget visszafejtve a kültéribe)Daikin FTXC50C / RXC50C Sensira (+ wifi modul van benne)

-
fulton
addikt
Sziasztok
A Frionett Activ meddig használhatom én fel hatásosan? 2019 nov vettem és még van belőle. Ezzel fertőtleníteném át a klima beltérijét.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 15GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)
(de legalábbis nem rosszabb?) H tarifáról.megy szezonban, elvileg.
, a kifejezetten fűtőklíma Made in Japan meg minimum + 100 rongy, az meg már egy kicsit combos még plusz a szereléssel együtt.) Kösz!