Hirdetés
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
boltvarazs
csendes tag
válasz
boltvarazs
üzenetére
Valami miatt mobilon a kereső csak két találatot hozott, most gépen már látom hogy volt róla szó így olvasgatok.

Egy kérdés felmerült: a román perfera kültérije (RXM35A), jól gondolom hogy használható egy parapetes beltérivel (FVXM35B)? Elvileg webklímán RXM35A9 kültérit ajánlanak hozzá, az gondolom ugyanaz mint a perferáé, ugye?
És mi a helyzet mondjuk egy 5 kw-os sensira kültérijével (RXC50C )? Az gondolom nem alkalmas egy parapetes beltérit kezelni.
-
Máté94
addikt
válasz
boltvarazs
üzenetére
Az egyik szobában Daikin FVXM35A van nálunk.
-
boltvarazs
csendes tag
Sziasztok!
van olyan aki parapetes belteri egyseggel oldja meg a fűtést, split helyett? Kereso nem nagyon dobott ki semmit.
-
MPowerPH
félisten
-
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Tudtok esetleg olyan helyet ahol tudnék 1/4"-os szigetelt rézcsövet venni BP környékén (XVII/XVIII. kerület lenne a legjobb), lehetőleg mihamarabb?
Gipszkarton falba lett berakva a csövezés, és úgy néz ki túl sokat mozgattuk, és megtört... Ma akartuk felrakni a falra a kartont, de addig amíg nincs kicserélve a cső, addig nem tudjuk... Klímás ismerősünk pedig nem ér rá most erre...
Köszönöm
-
BBéci
legenda
válasz
kk831228
üzenetére
Azért jó a kazános/radiátoros fűtés, mert a WC-ben is van egy szimpla, gardróbban dupla, de pici, azt erősen vissza kell tekerni. A fürdőszobában kvázi padlófűtés és túlméretezett törölközőszárítós, így jellemzően 26-27 fok uralkodik, zuhanyozáskor sehol nem csapódik le pára.
-
kk831228
addikt
válasz
bogabi
üzenetére
Jahh , sajnos nem vertem szèt a hàzat padlófűtèshez , màr bànom , de az mèg jó kis pènz lett volna , most hogy jàrkàl a babànk , jobb lenne mindenkèpp, mint a konyhàba a hideg kőburkolat. Mèg nem indítottam a központit , de ahogy èrzem, mèg a wc- be is klíma kellene, hogy hasonló legyen a komfort...
-
rmihaly
tag
válasz
boltvarazs
üzenetére
Mennyi annak a jól szigetelt kisebb helyiségnek a hővesztesége pl kinti 5C-ban benti 22C nál, vagy kinti 40 foknál benti 23C-nál?
Ha 1000W-nál kisebb, akkor kapcsolgatni fog.
Értelemszerűen kisebb hőmérséklet különbségeknél ritkábban kapcsol be.Nekem pl kinti 10C alatt kezd menni folyamatos üzemmódban a két klímából 1 db, kb 300W felvett környékén. Aztán kicsit alacsonyabb hőmérsékletnél (5-7C) már megy mindkettő, de csak 230W/db környékén.
Lakás 50m² 10cm szigeteléssel falon, padlás 20cm. Ezt alap szigetelésnek veszem, a jól szigetelt ennél (sokkal) jobb. -
boltvarazs
csendes tag
válasz
rmihaly
üzenetére
Igen, a teljesítmény korlátozás részét értem, csak nem tudom miben más ez mint az ugyanúgy meglévő energiatakarékos funkció. A lentiek meg a leírás szerint ugyanaz nagyjából a lényege, ezért nem értem a meglétét. No mindegy.
Chatgpt barátunk szerint (és engem ebben igazából nem az energiatakarékosság része érdekelt, hanem hogy ezzel el tudom-e érni azt hogy mondjuk egy kisebb de jól szigetelt helységben mondjuk 20 fokról 22 fokra úgy fűtsön fel, hogy alacsonyabb terheléssel de hosszabb ciklusokban fújja a meleget, mintsem két "tüsszentéssel" felfűtse aztán kapcsolgasson. Tehát a vastagon kiemelt "mellékhatására" voltam kiváncsi, hogy a gyakorlatban is így tud működni (ahogy a klíma szerelőm is javasolta).
✅ Hasznos, ha:
- Olyan időszakban használod a gépet, amikor magasabb az áram ára (pl. időszakos tarifa, dinamikus árazás).
- Nincs szükség arra, hogy a helyiség gyorsan elérje a beállított hőmérsékletet.
- Fontosabb a fogyasztás mérséklése, mint a maximális komfort.
- Hosszabb ideig tartod bekapcsolva a klímát, így a lassabb hűtés/fűtés sem okoz problémát.❌ Nem ajánlott használni, ha:
- Gyorsan szeretnéd lehűteni/felfűteni a szobát (pl. hazaérkezés után).
- Szélsőséges melegben vagy hidegben kell intenzíven működnie a gépnek.
- Több beltéri egységet használsz egyszerre, és fontos mindegyik gyors teljesítménye. -
Máté94
addikt
válasz
boltvarazs
üzenetére
Őszintén, semmi értelme. Multi-split rendszereknél talán.
Igazából a felvett max. teljesítményt maximalizálod vele. Ha dinamikus lenne és tudna tanulni a használati körülmények szerint, még érne is valamit, de így nem.
-
...hát elkezdődött a fűtésszezon, és bár a hűtő/fűtő klímám fűtési funkcióját kevésbé szánékoztam használni, kedves mvm okán, csak kénytelen leszek. (aug.20-án gázszvárgás volt a 64 lakásos társasházban, egy laksnál és ők, levágták a házat a gázszolgáltatásról, mondván a vezetékek régiek - persze, a ház is az - és szabálytalan menetes kötések vannak a hegesztettek helyet... Most várunk, hogy minden gázórát leszereljenek, aztán csöveket javítsanak. majd gázórákat vissza. Ez 10+ milliós tétel. Még semmi érdemi lépés nincs, így a gáz főfűtés helyett október 1-vel klímával fűtök)
Meglepett, hogy a hűtésben tapasztalt túlhűtés 1 fokon belüli volt, fűtésben jobban túltolja a gép. Most 20 fokra állítva megyünk neki az éjszakának, mert 21 fokra állítva lenn azaz élettér szinten mell magasságban rendre 22.8-22,9 fok volt. A galérián, azaz fenn már ennél is több.
Ahogy olvasom más is hasonlóan érzékeli, hogy kicsit jobban túlfűt a klíma, mint a beállított érték.
Azért remélem , hogy csak visszakapjuk a gázt a téli időszakra, mert hát a klímám nemhogy téli, de még csak nem is téliesített. Szimpla, alap hűtő/fűtő. -
rmihaly
tag
válasz
boltvarazs
üzenetére
Egész érthetően le van írva az appban - becsatolt képeken. Nem tudom még mit lehetne hozzáfűzni, mire lennél kiváncsi?
Adott körülmények közt lehet a max teljesítményt korlátozni. Ezt megteszi automatikusan, vagy megmondod neki mennyi legyen - így a maximális teljesítményhez képest csendesebb működés érhető el (ha ez fontos) vagy ha a világ végén vagy és nincs mögöttes hálózat, akkor tovább tudod működtetni - a komfort rovására (persze csak akkor ha kellene amúgy a magasabb teljesítmény).
Minden más esetben nem kell használni.Normál, optimális körülmények közt jól választott klíma az átmeneti időszakban (kb -5-10C kinti hőmérséklet közt kb minimum és 2-3x minimum teljesítmény közt üzemel, a maradékban meg ráadja amit tud
)Azért nem tapasztaltál semmit mert alapon ketyeg a klímád nem kérsz tőle lehetetlent, és a kőrülmények is jók.
Majd próbáld ki kinti -10C-ban úgy hogy előtte jót szellőztetsz kihűlnek a bútorok falazat, majd kéred a 24C-t. Ha ilyenkor limitálod a teljesítményét rögtön meglátszik hogy alig tudja majd befűteni a lakást - az amúgy 10-20perces feladat eltarthat 50-60percig is. -
boltvarazs
csendes tag
Az "Igény szerinti vezérlés" (Daikin, Onecta appban), mire való pontosan? Hogyan érdemes használni a gyakorlatban? Korábbi hozzászólásokban itt ezt találtam:
"- igény szerinti vezérlés új funkció, amikor "okosabban" csökkenti a teljesítményt, mint a Gazdaságos üzemmód kapcsolóval"
"Az igény szerinti vezérlés sem érdekes. 40-100% között limitálja a teljesítményt, de megint csak teljesen felesleges."
Nekem anno a klímás valami olyasmit magyarázott, hogy ha azt szeretném hogy kisebb helységben inkább tovább fűtsön (tehát ne kapcsolgasson, hanem inkább hosszabban és egyenletesebben fűtsőn), akkor ezt próbáljam bekapcsolni (vagy 40%-ra állítani). Én nagyon különbséget eddig nem tapasztaltam. Hátha valakinek van valami gyakorlatias tanácsa arra, hogy egyáltalán mikor jó ez a funkció.
Sensira 3,5Kw
-
-
BBéci
legenda
Kíváncsian várom TeeJay szakvéleményét! Szerdán pár órát fűtöttem a belépő kategóriás Mitsubishivel. 20,5 fok volt a kiindulási hőmérséklet, 24-et kértem. Annyira halkan dolgozott a készülék, hogy többször alá álltam, elé tettem a tenyeremet, mert érezni akartam a kifújt meleget, tényleg működik-e. Egy normálisan működő Perfera ennél csak halkabb lehet, hangosabb semmi szín alatt!
-
-
válasz
Lorden
üzenetére
Épp tegnap kapcsoltam be a padlófűtést, eddig klímáztunk. Ugyanolyan hőmérséklet van a lakásban, mint a klímázással. A komfortszint ég és föld (a padlófűtés javára). Lehet klímával fűteni, meg a szükség nagy úr, de a klímás fűtés (számomra) sose lesz olyan, mint egy radiátoros, netán padlós.
-
kk831228
addikt
Próbàlgatom Comforàt fűtèsre, 18.5 fok a kèrt , olyan 21.5 körül van a szobàba , fenyőfa mód. Pàrszor rànèztem konnektorral a fogyasztàsra , 200w környèkèn volt amikor megy , ez elèg korrekt szerintem .

Majd ha lesz màsik konnektor rànèzek a perferara is...
-
-szabi-
addikt
Mit jelent gree klíma esetén ha egyszer csak leáll és 10mp-enként villan egyet rajta a napocska?
Én sem szeretem ha néznek mikor a dolgomat végzem.

-
Feri 59
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon TeeJay járt nálunk az egyik klimánkat tisztitani. Kb 30 éve van klimánk de ilyen becsületesen még soha senki sem tisztitotta ki egyik gépünket sem.
Egy nappal ezelött a másik klimánk tisztitását egy budapesti nagy klimás cég tisztitotta. Garanciális a klima ezért velük csináltattam, tudom más is csinálhatta volna, de kiváncsi voltam milyen mínőségben végzik a karbantartást. Nekik szinte csak 5* mínősítésük van a google-n.
5 perc alatt kb 1-2 dl viz felhasználásával végeztek is. Mindenki döntse el, hogy a google-nak hisz vagy a fórumozók tapasztalatainak.
üdv
Feri -
TeeJay
félisten
válasz
boltvarazs
üzenetére
Ne aggódj, 6 szezont letolt már nálam a Daikin FTXF35A és 4 szezont a Daikin FTXF35C klíma. Mivel panel 5. emeleten vagyunk és szigetelt kívülről így ha meleg van májustól nyomatom majdnem októberig, tavaly pl 4hónapig megállás nélkül ment de előző években is legalább kapott 3hónap folyamatos üzemidőt
6szezon alatt 11-12ezer üzemóra tuti van benne és semmi baja
A Perfera még combosabb gép, ha panel megy ki benne simán javítható, kompresszor meg nem fog tönkre menni
-
boltvarazs
csendes tag
Ezen én is gondolkoztam, de a saját tapasztalat + a szomszédoknál "működő" gree / midea /syen klímák után, én örülök a daikin sensiráimnak (pedig még csak nem is fűtésre optimalizáltak), de 4 éve teszik a dolgukat. Igaz nálunk időjáráshoz programozva ősszel bekapcsolnak és tavasszal ki. Hangja van, hiszen nem egy fűtőszőnyeg vagy radiátor, de én ha hallom akkor az azon ritka pillanatok egyike amikor síri csend van nálunk. Ez meg két gyerek mellett csak akkor fordul elő ha nincsenek itthon
Amikor kicsit hangosabb a Sensira az akkor van amikor leolvaszt, ez kb 10 másodperc ilyen üvegcsörömpöléshez hasonlító hang, de este sem kel fel rá senki, meg télen is egyszer kétszer tűnik fel.Egyébként én az éjszakai módot nem használom, automatán van (a ventillátor fokozat), este 19-20 fokra állítva. Asszem a klíma szerelőnk is azt javasolta anno hogy az éjszakai módot nem feltétlenül érdemes használni, de ennek a pontos okfejtésére már nem emlékszem, mi mindenesetre nem éreztük még igényét, hogy ezzel a funkcióval halkítsuk le a beltérit.
Ha a perfera néhány év múlva "eldobná" a kültérit, úgy hogy az kuka (ezt azért erősen kétlem), akkor is ugyanott leszek, mintha itthon vettem volna meg a perferát.
Nyilván egy klíma szerelőnek erre nagyobb rálátása van, de amiket itt is olvastam, én nem tartok nagyon tőle. Mondjuk ebben a saját pozitív tapasztalatom is közre játszik.Persze, nyilván minden műszaki cikk tönkre mehet, csak valószínűleg más a statisztika egy noname kínainál meg egy japán piacvezetőnél. De olyan ez mint a motorozás: inkább veszek (pláne féláron) egy Hondát, mint valami kínai kétkerekű csodát
. Mindenesetre Robi azt mondta, hogy szóljunk majd neki mi is ha felszereltük és ha bármi gond lenne, akkor keressük nyugodtan. Mondjuk ha pozitív tapasztalatim lettek volna a magyarországi "garanciákkal" kapcsolatban, akkor lehet jobban ragaszkodnék hozzá (a generálkivitelezőnk alvállalkozójával évek óta húzódik egy garanciális ügyünk, maradjunk annyiban, hogy sajnos kitörölhettem vele a jogszabályok szerint egyértelműen helyt kellett volna állniuk, csak több kárt okoztak).Egyébként most Robitól vegyesen (török és cseh gyártást) k aptunk a beltérikből, bár TeeJay korábbi hozzászólása alapján nincs jelentősége #92188TeeJay Robi is azt mondta, hogy, egy szállítmányból jöttek (egy raklapra is voltak csomagolva) jellemzően ők is vegyesen kapják és tök ugyanazok (kibontva is megnéztük).
Hétvégén igyekszem lefotózni a sajátunkat, hátha másnak is érdekes lehet.
(bocsi a korábbi elírásokért, nekem valami miatt "prefera"-ként ragadt be hibásan
) -
SPeti1984
senior tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Az tényleg jó sok. Nekünk is hasonló méretű, igaz 10 éve szigeteltettem meg új ablakokat rakattam, plafonoknál is gipszkarton + üveggyapot szigetelés így a legmagasabb gáz számlám volt 23, ebben benne volt a melegvíz is illetve még egy kB 25 nm-es melléképület ahol néha dolgozgattam meg egy másik 30 nm-es épületrész, ahol 10 fokra voltak a radiátorok temperalva. Kisgyerek van nálunk, így 23 fok alatt nem szokott nagyon lenni a házban. Ez is a karácsonyi időszak volt, amikor sokat itthon van az ember.
-
asdf_
veterán
válasz
H-Mano
üzenetére
De, csak ez ki is kell harcolni esetleg, ha úgy adódik (tehát ha a cég azt mondja, hogy nem volt karbantartás, nincs gari, akkor békéltető, majd ha szükséges, bíróság). Vagy ő még esetleg akkor vette, amikor csak 1 év járt 100e alatt és amikor vett korábban egy klímaszettet 230-ért (amikor még arra 2 év járt volna így egyben), arra mégsem 2 év járt, mert a túloldal kiügyeskedte, és a számlán valójában egy beltérit vett 90 ezerért meg egy kültérit 140 ezerért és anno az egyikre igy csak 1 év, a másikra meg járt, hiszen csak az egyiknél haladta meg a vásárlási ár a 100 ezret és neki mondjuk pont a beltérije fingott ki 1 év után, amire csak 1 év volt.
-
m3ss
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
ez azert fura. en 105 nm-t futok gazzal, szendvicspanelbol epult haz, egyeb homlokzati hoszigeteles nelkul. persze osszel, tavasszal vmennyit futok legkondival is, de elenyeszo. nyilt egesteru kazan, melegvizet is az csinalja. tuzhely is gazrol megy. havi 12e ft atalanyban, szoval telen-nyaron ezt fizetem. mondjuk tavaly eleg enyhe tel volt..
gondolkodtam is, hogy amig ennyi a gaz ara, nem is eri meg meg tamogatassal se hoszigetelesre sok milliot rakolteni, mert nagyon sok ido alatt terulne meg..#92353 H-Mano sajna nem, legalabbis erre hivatkozva elutasitotta a ceg a gariztatast.
-
FerNandor
őstag
válasz
kk831228
üzenetére
Igen. Vannak egyedi fűtésmérők és abból megálmodnak valami arányszamot, amivel a következő szezonban a házhoz tartozó elosztó fogyasztását elosztják a lakásokra vonatkozó arányszammal vagy ilyesmi. Szóval, ha most kevesebbet fogyasztunk, az majd jövőre látszik meg igazán, de elég sz.r ez a rendszer szerintem. Van 2 pici gyermek, szóval meleg vízből is azért sok megy el. De a fűtés akkor is nagyon drága. Az előző lakásban ketten, kondenzációs kazannal kb fillerekbol elvoltunk és azt a gázos megoldást jobban is szerettem amúgy. És az csinálta ugye a meleg vizet is.
-
FerNandor
őstag
válasz
Lorden
üzenetére
Nálunk távfűtés van, de csináltam H tarifát is. 2db 3.5kW Polar Optimum van és egy 2.7-es Polar Zenit. Mi most azt fogjuk csinálni, hogy kb 0 fokig klímával fűtünk, de a fürdőben, konyhában megy a radiátor. Amikor tavaly kaptunk egy 70 ezres fűtés számlát (benne van a melegvíz is), azért majdnem ledobtam az ekszijat. 2 szoba, nappali, 74m².
Az elején kicsit szokatlan volt, de meg lehet szokni, nem rossz. És amúgy nekem az optimum a Zenitnél is jobban tetszik. Elég jól teszi a dolgát, csak az egyik kicsit zörög, de talán egy sokadik klímás tud rá valamit majd mondani. És elég halk is. Amúgy a zenit is jó, viszont ott fűtésben van néha szuszogo, fura hang, amikor gondolom a szelep dolgozik, illetve nyikorgósabb is a burkolata. -
kk831228
addikt
válasz
Lorden
üzenetére
Pontosan , próbàlgatom most èn is , perfera elmegy , comfora picit hangosabb , de igazàból egyik se komfort zajban meg semmiben, fűtèsre. Ràadàsul hűtèsben kb màsfèl fok volt tènyleg, a szoba ès a kèrt hőmèrsèklet között, fűtèsben meg 4 fok kb . Ès mèg az is olyan kb , mert nem mindig úgy reagâl. Igaz " fenyőfàba" megy mindkettő folyanatosan .
Nem azt mondom hogy nem lehetne megszokni , de amíg gàz van meg központi addig nem szeretnèm megszokni.

-
-
m3ss
veterán
nekem a gari hianya az ami elgondolkodtatott..nekem 1 eves midea is keves hasznalat utan kompresszor hibas lett, es persze olcsobb volt az uj kulteri, mintha kompresszort vettem volna bele. persze mivel nem takarittattam, igy garit is buktam..szoval akar roman daikinnal is eljatszhattam volna mindezt

-
Lorden
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
Nincs néma klíma, hűtésben még csak csak, de fűtésben a 600ks-nak is lesz hangja.
Bárki bármit mond.
Aki némaságra és jó komfortra vágyik padlófűtés, esetleg radiátor.
Jól hangzik a klíma, hogy h-tarfiával 3 géppel lényegében ki lehet fűteni minden máshoz képest olcsón 60-80nm házat, csak egy központihoz szokott ember általában az első télen meglepődik, de minimum nézelődik a falra a gépre. -
SPeti1984
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm. Esetleg a webklima.hu (klima-veszprem.hu) oldallal kapcsolatban vannak tapasztalatok, hogy mennyire érdemes onnét vásárolni, mert úgy látom, hogy Veszprém környékén is szerelnek, így akár szóba is jöhet és aránylag kedvező árakat látok náluk.
Ott pl. egy Midea Extreme save pro vagy Midea Solstice is szóba jöhetne szereléssel 302-ért. Ezek már 4.6 8.5 értékűek.
-
-
asdf_
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Ami megy most a politikában én pont hogy olyan klímát vennék amire 1hónap fűtést is lehet bízni hatékonyan mert sosem tudni ezek mikor akarják valamelyik gáz vezetékünket lebombázni
Nem kell attól félni, ha nem jön egy gramm sem a ruszkik felől, akkor sincs gáz (lol), annyi LNG-t vehetünk (orosz árszinten), amennyit akarunk (csak ugye az khmmm, hogy fogalmazzak finoman, valakiknek nem az érdeke és azok a valakik nem mi vagyunk, na meg ugye léő szerződés is van a ruszkik fele). Nem beszélve, hogy a tározók is elvisznek egy hónapot (ha kizárólag a lakosság kap belőle gázt, akkor meg kb. a teljes fűtési szezont).
-
P00By
nagyúr
A leállással együtt eltűnt a hozzászólásom, amiben árnyaltam a Prefera csendes működését. Nekünk kicsit hangos éjszaka fenyőfamódban, de ami jobban zavar az a működésből adódó hangváltozások. Kb. 5 percenként bekapcsol először a kompresszor (?) hangját lehet hallani aztán a venti zűgását, aztán miután leáll van egy másik fajta hang kis szünet és kezdődik elölről.
Most én alszom egy másik szobában, ahol van egy ugyan ilyen klíma ott ez még megfejeli egy általam hutyutyu-hutyutyu (
) hanggal hívott jelenséggel, gondolom a gáz áramlás. Ez a leállás után még fél percig eltart. Tegnap pedig néhány bekapcsolásonként volt egy hang, ami valaminek az összeütődése, beleérésének tűnt. Úgyh lehet megvan az első meghibásodó román prefera 
-
TeeJay
félisten
válasz
SPeti1984
üzenetére
Ami megy most a politikában én pont hogy olyan klímát vennék amire 1hónap fűtést is lehet bízni hatékonyan mert sosem tudni ezek mikor akarják valamelyik gáz vezetékünket lebombázni akkor meg biza marad az árammal fűtés ott meg egy 4,6SCOP klíma hatékonyabb lesz mint a 4,0SCOP-s
A listádon a Fisher Summer pl nem is való fűteni, még csak tálcafűtés sincs benne és nyárra hűtésre találták ki, amúgy egy TCL ThermoX tálcafűtés nélkül
Ezek mind olcsó gépek, 4,6SCOP vagy felette kellene nézni, hidd el télen 1-3fokos ködös időben ezek itt mind lefossák majd magukat miközben egy combosabb 27kilós gép azért jobban megoldja a feladatot (Gree Comfort Pro vagy Syen Muse Next) -
SPeti1984
senior tag
válasz
H-Mano
üzenetére
Őszinte leszek mindig az a típus voltam, aki szivesen kipróbált más márkákat, akár frissen megjelent modelleket.
Otthon pl a Panasonic mellett a melléképületben van egy Haier is, azzal sincs semmi gondom, nyaralóban van 2 Polar Optimum, szülőknél igaz régi fajta már, de Samsung, tesónál Midea. Valahogyan mindegyik teszi a dolgát és lekopogom nem volt egyikkel sem semmi gond. Igaziból van gáz fűtés is, vegyes tüzelés is otthon, jól szigetelt a ház, újak az ablakok is tehát nem feltétlenül klímával akarnék fűteni, csak sose lehet tudni alapon ha bármiért szükséges lenne, akkor mint opció álljon készen rá. Ezért gondoltam, hogy nem feltétlenül a felső polcról választanék. -
TeeJay
félisten
válasz
SPeti1984
üzenetére
252ezer október 31-ig a Gree Comfort Pro a forgalmazómnál és igen ez csak maga a gép mivel a 3méter telepítés még rámegy de ugye totál felesleges alap telepítéssel hülyíteni az embereket amíg nem tudjuk mi az elképzelés.
Amúgy 80ezer Budapesten nekem a 3 méter alap szerelés és simán mentem telepíteni vidékre is
Itt a listádon egyik sem túl acélos gép, ezek inkább fűtés rásegítésre valók, normális fűtéshez legalább 4,6SCOP kellene vagy még jobb ha 5,0 és felette
4,6SCOP már A++ fűtés és azzal végig nyomhatod a telet nyugodtanRengeteg ügyfélnek pakoltam fel Gree Comfort Pro meg Syen Muse Next-et és a telet lazán lehozták vele, idén meg szintén azokat tolom fel
Öcsém szintén vagy 100+ Syen Muse Next-et rakott vidéken fűteni
-
-
boltvarazs
csendes tag
válasz
boltvarazs
üzenetére
Akinek aktuális privátban keressen és telefonon egyeztessünk!
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egy ikerház egyik szobájába szeretnénk klímát szereltetni (másikban van már egy Panasonic 3.5kw-os), ami ha úgy adódik, akkor télen is használható (csepptálca fűtés legyen legalább benne).
Az alábbiakra kaptam ajánlatot. Melyiket ajánlanátok, ami megbízható hosszútávon és jók a tapasztalatok?Alapszereléssel ezeket az ajánlatokat kaptam:
1.AUX Delta 3 3.5kw 301.000 Ft
2.Polar Optimum 3.4kw 280.000 Ft
3.MIDEA XTREME SAVE 3.5kw 290.000 Ft
4.MIDEA BREEZELESS E 3.6kw 304.000 Ft
5.FISHER SUMMER 3.5kw 288.000 Ft
6.FISHER SPECIAL EDITION 3.5kw 274.000 Ft
7.Gree Winter 3.5kw 330.000 FtMi lenne a sorrend szerintetek? Természetesen árban jó lenne minél kevesebből megúszni. Az árak miatt Én talán a 6-3-2-4-ben gondolkodnék, de meghallgatok bármilyen észrevételt.
-
zeon.hu
nagyúr
Sinclair Sky 2 split klímáról van vélemény?
5kw kellene a meglévő (az is Sinclair) 3.5 mellé. -
TeeJay
félisten
válasz
boltvarazs
üzenetére
Ha lehet ne mondja meg senki neki hogy nálunk mennyibe kerül mert árat fog emelni
-
boltvarazs
csendes tag
Kollégám csütörtök elvileg hoz Robi féle Daikin Prefera FTXM35A / RXM35A
-t.Ha valakit érdekel, (1 max 2 db-ot) tud hozni pluszban.
-
TeeJay
félisten
válasz
szimcsi
üzenetére
Én csakis a szétszedős, zsákos, nagynyomású mosós, deep clean-es kívül belül mosós tisztítást csinálom akkor is ha csak kevés benne a kosz meg akkor is ha 2 vödörrel jön belőle. Nekem nem fér bele a kamu mosás senkinél, még kérésre sem fogok csinálni olyat, vagy mehet a teljes vagy pakolok és megyek következő címre.
Ebből van sok ajánlásom hogy mindent patika módon megcsinálokPersze zsákos mosásból is mesélték még hogy oké hogy felkerült a zsák de a burkolatot nem szedte le a szaki, kézi permetezővel valamit rá fújt és már vette is le a zsákot aztán csókolom... Vannak akik próbálnak kamuzni ebben
Alapból sose hagynék ott ügyfélnél vegyszerrel befújt beltérit hiszen azt utána tekeri vissza a ventilátor a légtérbe meg amúgy a Deep Clean-t le is kell öblíteni a kosszal együtt
Szóval vannak próbálkozók de kézi spricnivel nem fog atom mocskos klímát átmosni soha. -
szimcsi
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
"Nálam nem büdös mert ha hűtünk klímával akkor megy napokig, kiszedi a lakásból az összes párát amit csak tud és ha leállítom mindig megy 1órát ventilátor módban
Nem is lesz soha penészes vagy gombás csakis poros"Egyik klímánkat mi is így használjuk és néha mégis penészes szokott lenni kicsit.
Nem tudom, hogy akkor mitől?!
Most a lapátot lehajtva bekukkantottam, talán nem penészes, most főleg csak rátapadt port láttam a mókuskeréken.
A másik klímánk keveset volt használva, amennyire láttam, az viszonylag tiszta maradt, de biztonság kedvéért majd azt is tisztíttatnám. Mindig zsákos mosást kérek, de ilyen esetben, milyen tisztítást kéne kérnem, a viszonylag, látszólag tisztán maradt klímára ?
(mivel a zsákos mosás ér valamit csak, azt írjátok mindig) -
TotoPapp
lelkes újonc
válasz
GhostVector
üzenetére
Ez annak is sok.
-
TeeJay
félisten
Maradjon köztünk hogy nem igazán lehet megmondani egy klímáról hogy 1-5-10napot fűtöttek vele így aki csak hébe hóba kapcsolta be fűteni ősszel annak évi 1 karbantartás bőven elég. Csak ott kellene 2 ahol tolják végig nyáron (idén kevés ilyen eset volt) meg ugye szeptembertől májusig megy folyamatosan fűtésben is.
-
hads
tag
válasz
TotoPapp
üzenetére
Na megtaláltam a kiterjesztett garancia közt, neked van igazad:
"A minimális, évenkénti karbantartás gyakoriságát az üzembehelyező határozza meg az üzemeltetés módjától (hűtés/fűtés, vagy mindkettő) és a környezet levegőjének tisztaságától függően. Minimálisan évi 1 alkalom, ha jellemzően csak hűtésre használjuk és különlegesen tiszta levegőjű környezetben lévő lakásban, de hűtésre és fűtésre is használva, a belvárosban vagy nyárfavirágzásnak kitett helyeken, irodákban, ipari környezetben ennél gyakrabban, úgy minimálisan 2, de akár több alkalommal is szükséges lehet a karbantartás évente."
de mivel nekem a garanciafüzetemben évi 1 van a telepítő által "meghatározva", azt hiszem megfogadom rmihaly tanácsát.
-
hads
tag
Bocs, kétszer sikerült elküldenem.
-
hads
tag
Sziasztok!
2024 májusban lett felszerelve a Fisher klímám és idén májusban már volt karbantartva.
A telepítő cég megint küldött egy e-mailt karbantartási idő egyeztetésre, holott a garanciafüzetben évi 1 van általuk beírva.Gondolom az a mérvadó, vagy nem?
-
TeeJay
félisten
Ma kaptam promóciót, Gree Pulse Winter és Comfort Pro nagyon komoly akciót kapott. Comfort Pro konkrétan több mint 40ezerrel olcsóbb. Október 31-ig kíváncsi vagyok mennyi marad
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Ettől lesz más a tévézés? Teszten a OneTV SoundBox
- Horgász topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eredeti Lenovo 65W USB Type C notebook töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370P i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)
, és ezért bukja az ember a garit
. Most ez általánosan értendő.