Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Beépül a Nano Banana a Google Fotókba
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
TotoPapp
üzenetére
12ezer körül veszem Rotovill-nél (nettó 9990 forint most)
[link]
Ezek nagyon drágák így amit néztél.
Vettem már pár fajtát szerintem mind egy kutya. Neked kell össze legózni majd utána a kültéri láb távra húzod szét és fixálod csavarral. Utána mehet rá a kültéri ami alá én szoktam tenni még gumibakot, az állvány lába alá meg mehet bármi de ha betonra megy sem hiszem hogy nagy baja lenne -
Nagya21
addikt
Naszóva hogyasszongya.......
2db Micau Hr klímámat ma megvizslattam puceválás szempontjából......elkeserítő állapotokat találtam, senki(MONDIM SENKI!!!!) Ne vegyen ilyen klímát.......
Mutatom:

Hálószobai:

Az ősszes klímásnak fel fog kopni az álla a tisztítás miatt......

Szal senki ne vegyen ilyen klímát.
Üdv Nagya
UI: a nagyszobai általában napi 12-14 órát üzemelt, a hálószobai 8-14 órát. -
TeeJay
félisten
válasz
Lorden
üzenetére
Ez amolyan klímás aranyszabály
Persze ne tartsa be senki mert akkor több melónk van tisztításból ősszel ami nekünk öröm
Félre a tréfát, aki tudja tartani annak is koszos lesz de legalább büdös nem vagy jóval kevesebb az esély rá mert a mókuskerékre csak por rakódik nem gomba telep meg penész
Azt is elmondom minden új ügyfélnek hogy jobban jár ha egész nap meg éjszaka járatja a klímát mert akkor kiszedi a párát és kevesebb minden tud beposhadni a beltérin
Most jön a fűtés szezon, minden héten megyek jó pár címre mosni a gépeket mert már hűteni nem kell senkinél fűtésben meg jönne vissza a kellemetlen szag a nyári hűtés után. -
Lorden
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
"Nálam nem büdös mert ha hűtünk klímával akkor megy napokig, kiszedi a lakásból az összes párát amit csak tud és ha leállítom mindig megy 1órát ventilátor módban
Nem is lesz soha penészes vagy gombás csakis poros"
Így használtam idén, ezt a pár sorodat kellene kivésni az összefoglalóba.Hétvégén kitakarítottam nappaliban a hűtős szezon után, se penész, se dzsuva, kis por jött a mókuskerékről, még a csepptálcát is tisztán találtam. Második nyara volt az Oasisnek és a harmadik tele jön.
Ahol pár hét alatt penészednek a gépek, ott egészen biztos, hogy a helyiséggel és a használattal sincs rendben valami. -
TeeJay
félisten
válasz
-szabi-
üzenetére
Teljesen normális, az a jó ha forgatja a levegőt hiszen ha fűtesz azt a split klíma felül méri a beltérinél és ha nem forgatja a levegőt akkor kb. lent már 20fok sem lesz fent még mindig 25fok van akkor azért sírna mindenki hogy fázik a gép meg még mindig nem kapcsolt be
-
TeeJay
félisten
válasz
elekresz
üzenetére
Ha mindenki mindent betartana akkor senkinek sem lehetne klíma
Hőszivattyú pláne nem azt mégis a csúnya orosz gázról le akarnak mindenkit beszélni, fűtsünk hőszivattyúval az milyen jó. Ja azt -10fokban télen éjszaka a ház mögött 2méterrel egy gagyi hőszivattyú teker biza rendesen és nem úgy mint a split mert jóval komolyabb teljesítményt kell leadjonNálad teljesen jó mind a kültéri
-
-szabi-
addikt
válasz
rmihaly
üzenetére
Szia
Kikapcsoltam a fenyőfát de nem az volt.
Mikor az éjszakai 19C-ről visszatekertem nappali 22C-re akkor megszűnt a zaj-búgás. Aztán persze bekapcsolt a klíma.
Ami még érdekes, most hogy a klímát nem kikapcsolom éjszakára hanem lejjebb veszem a hőmérsékletet állandóan vagyis készenlétben is forog a mókuskerék. -
elekresz
tag

Jól értelmezem, miszerint kb. az oldalsó szomszéd felé eső falon, de még csak az oldalkertben sem lehetne klíma kültéri? (A házak jellemzően a szomszédos kerítéstől 5-6 méterre vannak) Végigsétálva az utcán 10/9 esetben az oldalsó falon (is) vannak kültérik. Mindenki szabálytalan? -
torma1981
veterán
Sziasztok.
Jobb légterelőt klímához milyet ajánlatok? Melóhelyre kellene. Pont felettem van a klíma, és hiába van , hogy ne rám fúlja akkor is jön rám.
-
TeeJay
félisten
válasz
szimcsi
üzenetére
Téves
Ha van egy fém felületed amin van egy kevés nedvesség miatt már megindult gomba vagy penész telep, azt ha fűtöd csak szépen porlasztja vissza a lakásba mivel ugye 50+ fokon gyönyörűen a száraz lamella küld mindent visszaNálam nem büdös mert ha hűtünk klímával akkor megy napokig, kiszedi a lakásból az összes párát amit csak tud és ha leállítom mindig megy 1órát ventilátor módban
Nem is lesz soha penészes vagy gombás csakis poros
Magam klímáit örülök ha nyaranta 1x van időm mosni a sok meló mellett és általában azt is a nyár második felében sikerül megvalósítani, de mivel figyelek az optimális üzemelésre sosincs gondom.
Oké az is hozzátartozik hogy panelban lakunk és fűteni évente 2órát megy a gép az is akkor ha távhőt még nem indították de már hűvös lenne, párom kér egy kis fűtést
-
szimcsi
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Mi mindig tavasszal tisztíttattuk a klímáinkat, következő évben, a nyári melegek előtt, csak hűtésre használjuk.
Akkor lehet érdemesebb ősszel elvégeztetni a tisztítást, a használat után közvetlen?
Én úgy voltam vele, ha fűtenénk is kicsit, akkor az megszüntetné, ha van esetleg penész a beltériben. Akkor ez téves elgondolás? -
TeeJay
félisten
-
bbronn
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Pont így gondoltam a "feljebb teszik"-et. Jönnek még, kell még egy klíma.
Köszönöm szépen a választ!
Annyit láttam a beltériben, hogy a kondenzvíz kivezető csöve alá került a tápvezeték a beltéri közepénél kb. 30 cm hosszban, így kicsit megemelve azt. Talán ez is okozhatott problémát? Mindenesetre megigazítottam. -
TeeJay
félisten
válasz
bbronn
üzenetére
Nem.
Ahhoz hogy pár centivel fentebb kerüljön, előbb meg kell nézni szükség van-e erre
Ha igen akkor beltéri leszed, alaplemez fentebb fúr, beltéri visszatesz és újra beüzemel.
Ez a mutatvány több óra és nem akarod kifizetni a munkadíjat sajnos szóval csak végső esetben vállalom én is mert tudom hogy null anyagköltséges melóra nem igazán akarnak mosolyogva kifizetni szép összegeket.
BIG klímatisztítót balra a vállad fölött hajítod a kukába... Ne taknyold tele ilyen semmi izével, utána nem tudod lemosni és tele lesz a klíma beltéri burkolat is vele, a lemellán is rajta marad, utána gyönyörű tea színű lötyit fogsz lemosni ha 1x végre mosózsákkal és Deep Clean-el lesz átmosva és utána le is öblítve!!!Fontos, vegyszert ne hagyjunk soha az elpárologtatón mert azt fújja vissza neked a szobába és a tüdődbe!
Deep Clean miután hatott alaposan lemosom a lamelláról, nem hagyom rajta a mocsokkal együtt. Nem is szabad mert lúg
-
boltvarazs
csendes tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Nekem van Daikin legtisztitom. Pozitiv tapasztalataink vannak, jelzi a pm2.5 es alatti reszecskeket is. Nekunk emellett gyerekek miatt allergia/ oszi taknyolos virusos idoben is bevalt. A klimaban levo funkcio biztos nem ilyen hatekony mar csak a merete miatt is. Viszont ezzel is ugy van szerintem mint a klimakkal: ne egy nagy teljesitmenyu legyen hanem tobb helysegben tobb kisebb. ugyan a legtisztito 40-80m2 es hazra van meretezve, de ebbol is elegendo lenne kisebb minden (lako) szobaba mert nalunk is ha a gyerekszobaban van akkor baromira nem erzekeli ha a haz masik vegen pl fozunk…A flash stremer mukodeset a daikin oldalan tok jol megmutatja es igazabol az nem sokkal nagyobb eszkoz mint a klimaban.
Nalunk 10m2 koruliek a szobak. Szerintem ugyanazt vagy legalabbis hasonlo hatast fognak elerni a Prefera klimak szobankent, ugyhogy nalunk szerintem valtani fogja a legtisztitot.
recsegesrol: nekem a daikin sensira nem recsegett szoval a felsokategorias prefera sem hiszem h fog.
zsakkal kapcsolatban a sensirara felmegy de szerintem van belole tobb meret. 4 eve van meg az 5kwos, evente jott eddig a telepito karbantartani, es igazabol eddig semmilyen peneszedes nem volt rajta
pedig ossztol tavaszig folyamatosan megy. Igaz en hetente/2 hetente megtistitom a kiveheto szuroket sima vizzel vagy porszivoval. 2 hetbutan azert poros tud lenni de kb 20mp az egesz muvelet klimankent kerdesem nekem is lenne a tobbieknek: a deepcleant mivel erdemes felvinni? Valami sima pumpas flakonbol?
a kulterinel a klimasunk egy karcher oc4et magasnyomasu mosot hasznal (ez talan ilyen 5-6baron mukodik).
erdemes erre beruhazni vagy van valami mas alternativa ami nektek bevalt? -
TeeJay
félisten
válasz
korati
üzenetére
Az SCOP a szezonális fűtési hatékonyságot adja meg
Ebben nincs benne hogy adott gép adott külső és belső hőmérséklet esetén milyen szépen tudja magát szabályozni
Mennyire okos a leolvasztási képessége, olcsóbb gépek vaktában olvasztanak szinte 1órás rosszabb esetben félórás időzítéssel ha kell ha nem míg a komolyabb gépek akkor teszik amikor tényleg full jég a kondenzátorMár az sem mindegy mennyire pontos termisztorokat tesznek a gépbe a gyártók, amelyik olcsóbb +-2fokos tűrésűt rak egy japán meg mondjuk +-1 fokosat ott már szép eltérések lesznek.
Midea Oasis Plusz/Fisher Nordic nem rossz gép, magam is telepítettem de nem lesz soha Daikin Perfera vagy Mitsu LN vagy a fentebb linkelt Panasonic Nordic -
TeeJay
félisten
válasz
bbronn
üzenetére
Ez nem klíma feltétel
Nyáron hűtöttél vele, gyanítom hűtés után csak fogtad és kikapcsoltad
gyönyörű szépen a nedvesség benne maradt, azóta már a lamellák közt meg a csepptálcán lehet némi kosz/penész/gomba szerű taknyos nyálkás izé
Na most fűtesz és az 55-60fokos lamella ezt szépen tolja is vissza nekedA másik ami lehet hogy telepítési hiba miatt magasabban van a falon a furat mint a klíma gyári cseppvíz csöve ezért az alsó szakaszban megáll a cseppvíz és abból is szépen majd párolog vissza a szag
Nem véletlen hogy egy nyári hűtés szezon után fűtés kezdetével szoktunk egy alapos Deep Clean-es mosást csinálni, mosózsákkal, nagynyomású mosóval mert akkor tiszta géppel kezded a fűtést és ott meg csak max finompor rakódik rá mivel por szárazan üzemel a következő nyárig a beltéri
-
TeeJay
félisten
válasz
yahagyma
üzenetére
Ez elég bitang, Perfera kategória ez a Pana is
34kg kültériből mondjuk lehet is dolgozni szerencsére
-10fokon összehasonlítva a Gree Comfort Pro/Syen Muse Next tud 3,0kW-ot a Gree Smart One és Gree Airy meg 3,2kW-ot ez meg azt is übereli igaz a Gree és Syen nem lesz olyan halk fűtésben de árban ugye azért olcsóbbak -
bbronn
csendes tag
Sziasztok! Nyár elején szereltek fel egy Gree Comfort Pro 3.5KW-os klímát. Eddig hűtésre használtuk, tökéletesen tette a dolgát. Most fűtésre kapcsolva egy érdekes, kellemetlen büdös szag jön a készülékből a meleg levegővel együtt. Kitakarítottam, de így is. Van egy 6-7 éves Daikin-unk, azzal soha nem volt ilyen probléma.
Munkatársam már korábban is mesélte, hogy mindkét Gree klímája "büdös" levegőt fúj, ahogy a kívánt hőmérsékletre hűti a helyiséget. Intenzív hűtés közben nem jelentkezik ez a szag. Fisereket szereltek nemrég a munkahelyen, azokat is hasonlóan büdösnek érzi. Tapasztalt valaki hasonló jelenséget és ha igen, mi lehet az oka? -
bulek
tag
Sziasztok
Polar Zenit kérdés. A távirányítón be van állítva az ifeel. (Kis ember ikon). Most hogy kissé lehűlt az idő, jól esik egy kis meleg. 23 fokra állitom. Egy darabig szépen fűt, majd ha eléri a beállított hőfokot elkezd hüvös levegőt befújni. Az app ilyenkor keringtetés módot mutat. Nem modulál le, ugyanaz a fordulatszámon nyomja a levegőt! A Gree és Polar Optimum ilyen esetben szinte kikapcsol.
Éz normális vagy csak én nem állítom be jól? Vagy szerelő? -
-
MPowerPH
félisten
válasz
korati
üzenetére
Én 4,7 SCOP és 7,4 SEER -t látok. Ami feltűnt, hogy a japán klímáknál a SEER érték a kiemelkedő.
Folyamatosan a Gree Silver X vagy Amber Royal -ra akarnak rábeszélni a helyi szakik, ha sokat akarok költeni. Azt mondják a dual stage kompresszor és a 50kg közeli kültérivel megeszik azt a 2db japán klímát, amit én nézek. De ugye ők 'haza beszélnek'...
-
rmihaly
tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Szia!
Lenne egy tippem:
Ki kell kapcsolni a tiszta levegő funkciót - fenyőfa vagy felfelé mutató nyíl kijelzése van a távirányítón - az appban meg tiszta levegő stb.
Ha kikapcsolod a beltériben kikapcsolod az ionizátort, ami csendes környezetben hallható - halk, pattogó, olyan mintha csapágyas lenne a beltéri
Nálam minden ki és bekapcsolás után automatikusan bekapcsolja, így ha fontos, hogy ki legyen kapcsolva, akkor azt kézzel vagy programozottan (pl appból) kell megtenni.
Ha ez nem oldja meg - vagy nem ezt hallod akkor más állhat a probléma mögött.
-
válasz
korati
üzenetére
6. fűtési szezont kezdi egy 2019-es telepítésű, de 2017. évi gyártású Panasonic Nordic nálam a nappaliban, tökéletesen üzemel, elég régi TKE típus van svédeknél 4,6 SCOP-val (magyarországra ekkor még nem volt a készülék bevizsgálva Euroventen) ez itt magyarországon min 5 SCOP.
-7 fok külső hőmérséklet esetén 4,5 kW-al tud fűteni!
A legújabb YKE Nordic adattáblája, fűtés méretezéshez a Pdesign-t kell nézni úgy válasz készüléket. A Nordic igazi fűtős klíma, maga alá "hugyozza" a kültéri kondenzvizet, erre telepítéskor figyelni kell, sok luk van rajta, beltéri pedig halk, fűtésben halkabb mint hűtésben, ez ritka minőségi fűtős klímává teszi! Én imádom, megérte nappaliba ezt venni, újra ezt venném!

Szerintem a Panasonic Etherea is bőven jó fűteni, picit olcsóbb.
-
Lehet kapni 1 liter Deep Clean-t is, írj privit Teejay-nek megadja a közvetlen gyártói telószámot, úgy olcsóbb lesz, tároláshoz annyi, h nap ne érje, hagyd lezárt zsacskóban pl pincében, én asszem 2,5 éve vettem 4 db klímához, még van az 1 literből úgy 2-3 deci.
A deep clean jó volt hőszivattyús szárítógép tisztításhoz is, valamint az elszívó fém szűrőrácsához is, alkalmanként a 4 db klíma tisztításhoz kb. deci fogy a vegyszerből.
Teejay budapesti, nyíregyháza messze van, de írj privit neki. -
korati
friss újonc
A Panasonic Nordicról van tapasztalat? mert az 5-ös SCOP az nem rossz. És az ára sem az egekben van
https://helloklima.com/inverteres_klimak/panasonic/-oldalfali-inverteres-klima/panasonic-kit-nz35-yke-nordic-etherea-inveretes-split-klima/1403/A Midea Oasis + nagyon gagyi? 5,1 SCOPE, A+++.
Egyébként azt valaki magyarázza már el nekem, hogyha ugyanazok am inősítések vannak egy kínai, meg egy japán gépnél (SCOP, SEER...etc), akkor a japán gép azon kívül hogy csendesebb, meg szebb a kivitelezése...etc mi az a mi a többet jelenti? Mert akkor specifikációkban valaki hazudik...
8off: Anno megboldogult fiatalkoromban mindenki Panasonic/Technics cuccokat vásárolt, ha minőséget akart, azóta a Pana kivonult egy csomó helyről, itthon nem is nagyon látom a termékeiket, utoljára talán a plazma TVk-nél volt egy ilyen nagy felfutásuk, azóta csend van, nem tudom miből élnek és hogy bírják a kínai nyomást, de pl azt nem tudtam, hogy klímákat is gyártanak. Olvastam statisztikát, hogy a skandinávoknál, ahol azért masszívabb a tél mint nálunk
, ott a Daikin, LG, Mitsubishi, Panasonic gépekből adják el a legtöbbet, érdekes módon a top 5-ben ott van a Midea is, azt valamiért szeretik, ezek szerint bírja a keményebb teleket (?) -
FerNandor
őstag
Sziasztok,
A ("román") Perfera légtisztítója hatékony, működik rendesen vagy mivel egybe van építve, nem olyan hatékony/jó a, mint egy Daikin légtisztító önmagában?
A hűtés nélküli páratlanítást hogy oldja meg? Mennyire hatékony?
A beltéri mennyire könnyen szerelhető pl mosózsákos tisztításhoz?
Feltételezem nem, de nem recseg ropog a burkolata működés közben, ugye?
-
-szabi-
addikt
Eddig éjszakára lekapcsoltam a klímát de korábban olvasottak alapján most inkább a hőmérsékletet vettem lejjebb 19c-re.
Vidéki éjszakai csendben feltűnt, hogy az egyiknek van egy kis elektromos alapzaja.
A klíma Gree Comfort X.
Ezzel mit lehetne csinálni? -
gurgyi
csendes tag
Sziasztok!
A Robi elérhetőségét el tudja valaki küldeni?
Ez a Perfera jónak tűnik ezen az áron és valószínűleg 3 darab kellene.
Előre is köszönöm a segítséget
-
Liso
csendes tag
válasz
yahagyma
üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat
- Mosózsákom van, igaz olcsó kínai, de célnak megfelelő.
- A csatornát ezek szerint fölösleges cserélném. A Deep Clean elsőre elég drágának tűnik, de hosszútávon tuti megtérül. Szavatossági ideje mennyire hosszú? 40 liter sokára menne el
- Kizárólag dry, cool és heat mód van mind a kettő modellnél, ami számomra is fura volt az olcsó kínai konkurenciával ellentétben..
- Teejay merre tevékenykedik? Én Nyíregyházán szenvedek
-
Nemrég jött szembe velem hátha valakinek segítség lesz és fűtés optimalizált klímát vesz majd fűtésre nagyon helyesen!
-
TeeJay
félisten
válasz
yahagyma
üzenetére
4,6SCOP alatt nem szívesen rakok fűteni gépet
Ebbe belefér a Syen Muse Next, Gree Comfort Pro és Smart One meg attól felfelé
Daikin Comfora, Mitsubishi AY
TCL Elegance, Polar Everest
AUX és Midea-t nem nagyon szoktam rakni de azoknál is van pár 4,6SCOP-s gép
Aki alap masinával próbálkozik az majd tegye bele a kalapba hogy sűrűn lesz olvasztás meg nyélgázon fog menni a gép ha olyan körülmény leszPersze mosok jó sok fapad gépet amikkel 6éve hűtenek fűtenek dohányboltot meg fodrászatot, de ugye ezek nem lakó ingatlanok ahol kellene a komfort
-
válasz
kk831228
üzenetére
Nem vagyok nagy Daikin guru, de a Perfera valóban jobb mint a Comfora!
Az élettapasztalat azt mondatja velem, hogy ami olcsó jelenleg, az később mindig drágább lesz, de ez román forrásos félarás Perfera elég meggyőző, ezt kell veni!
Most is van ismerős, 220-ért akart fűtős klímát venni... lebeszéltem róla (remélem), mondtam neki megveszi felrakatja 80-100 ért,majd pár hónap múlva rájön, hogy tényleg nem jó, akkor mit csinál? kidobja/eladja és megveszi majd a fűtős klímát 450-ért plusz leszerelési költség és új telepítési költség?
Szembeszomszéd is nagyon sajnálja, hogy nem beszéltem rá erélyesebben egy fűtős gépre, megvette a legalapabb Midea xx-st egy hőszigetelés nélküli szobára...persze, hogy nem fűti ki normálisan...
Fűtésre klíma kiválasztása egyszerűen:
1 lépés: helyiség/épület hőszükséglet számítás, pl egyszerűen itt: [link] , kijön pl 3,5 kW
2. lépés: -15 fok külső hőmérséklet esetén a klíma tudja leadni a 3,5 kW fűtőteljesítményt lehetőleg 4,8-5,2 SCOP értékkel, azaz klíma kiválasztása
3. lépés: ha halk kell, akkor csakis japán klíma fűteni, mert a kínai/koreai hangos lesz, főleg hálószobába! -
TeeJay
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Valamelyik TCL top gépben láttam azt hiszem a Polar ultimate-ben is ilyen van meg AUX-ban is párban ami nem aluminium "színű" hanem "aranyozott" színű azok mind ilyen bevonatok.
Ritka az amikor maga a lamella penészes a beltériben, mindig a csepptálca meg mókuskerék amivel legtöbb melónk van, vagy dohányos lakásban kb. az egész beltérit lehetne deep clean-be áztatni annyira mocskos.
Ma pont ilyenbe futottam bele -
TeeJay
félisten
válasz
korati
üzenetére
Ez a Comfora csak annyiban jobb hogy a kültéri tálcát a kondenzátor alatt gyárilag kivágják meg a beltéri gyári csöve hosszabb mert skandináv országokba valamiért a szendvics telepítéshez jobbnak találják gondolom a falon átvinni így

A román Perfera az 5,2SCOP tehát sokkal jobb vétel, egy kategóriával fentebb van
-
TeeJay
félisten
válasz
korati
üzenetére
Daikin Perfera
Ilyen áron nincs ettől jobb vétel!
Baromi jó gép, fűteni A+++ 5,2SCOP a 3,5kW-os
Garanciát meg felejtsd el a román srác is ad rá itthon meg a legtöbb gépre van 3 év garanciád a törvény szerinti értékhatár miatt a +2év kompresszorra szokott lenni de az meg sose megy tönkre mint a mosógépben is az inverteres kompresszorEgyszerűen bármi más gép ami 5SCOP-t tud jóval drágább és bénább is
-
TeeJay
félisten
válasz
Mano66
üzenetére
Nem a 4,2kW-os Perfera egy túlhajtott 3,5kW-os
Azért is írtam neked hogy a SEER és SCOP érték romlásért cserébe nagyobb kakaót tud leadni némi kondenzátor növelés mellett
A hűtőközeg mindben 0,95kg R32 gyárilagAz 5kW-os viszont már kültéri méretben is jóval nagyobb

Meg ugye 49kg!!!
Beltéri azonos csak többet pörgeti emiatt ugye 27dB az éjszakai mód hangerő
4,2kW és 5kW-os gépet is raktam már fel, utóbbi tényleg brutál és 12-es cső kell a gőzcsőnek de olyat durrant hogy ihaj
-
Vegyél mosózsákot is, gumisan rögzül a beltérire: [link]
Csövet kapsz gazdaboltban hozzá pár ezresért és a koszos vizet beleengeded egy vödörbe/használt ibrikbe, majd a wc-be.Vegyszernek amiket vettél azok nem jók, évek óta én is ezt használom Deep Clean: [link]
A klíma beltéri burkolatról vágd le PVC késsel a szílót, szedd le a burkolatot, úgy egyszerűbb lesz a mókuskerék tisztítása, a bűz a mókuskeréken megtelepedő poron kialakuló párás trutyi miatt van, erre ecsettel/kefével rásegíthetsz és az akksis mosóval amit vettél amikor a kosz nagyja lejött, akkor jöhet a deep clean 2-szer, majd vízzel lemos.
1 db klíma kültéri/beétéri alapos tisztítása kb 2 óra!De hívd Teejay-t, Ő megcsinálja szakszerűen.
Tényleg nincs Pana WKE-n FAN mód? Nekem a még régebbi VKE is van, azon van FAN mód távirányítón!
-
korati
friss újonc
Köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt, viszont vicces, hogy tényleg 1 hete napi legalább másfél órában olvasok, nyomozok és most jött elő az internet bugyraiból, hogy a Daikinnak van egy megfizethető (400) fűtésre optimalizált Comforája, ez FTXTP35N. Mondjuk azt nem nagyon vágom, hogy a klímás oldalak egy részén 400 rongy körül meg lehet venni (magyar webshopok), máshol meg 1 millió az ára, ugyanaz a szériaszám, ezt nem értem.
pl: https://www.klimaon.hu/daikin-comfora-ftxtp35n-futesre-optimalizalt-belteri-split-klima-35kw
https://www.webklima.org/daikin-ftxtp35k-rxtp35n8-comfora.htmlhol van a kutya:?
-
Cyberslider
őstag
válasz
boltvarazs
üzenetére
törölhető
-
Reggie0
félisten
Amugy elgondolkodtato lenne a rez bevonat a klima belsejeben, azt nem szereti a penesz. Nem is ertem erre meg miert nem alltak ra a gyartok. Nyilvan dragabb lesz tole.
-
Liso
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni klíma takarítással/átalakítással kapcsolatban.
Adott 2 db Panasonic klíma (BZ35ZKE & PZ35WKE) az alábbi módon telepítve egy panel lakásban: [kép] [kép]
Tavasszal kezdődtek a problémák a PZ(képen látható) elkezdett penészedni. Magasnyomásúval történő mosás után 1-2 hónapra ismét előjött,így gyorsan meguntam a szakemberre való várakozást és bevásároltam az alábbi termékekből: [link] [link] [link] [link]
A képen is látható, hogy a klímacsatorna oda van szilózva a falhoz és a géphez, így a burkolat leszedése nélkül történt a mosás, ami miatt a víz burkolaton keresztül végig folyt a falon.
Az ötlet:
Vásárolni szeretnék normális klímacsatornát takaró rózsával. A csatornát kb. 0.5 cm rövidebbre vágnám és a falhoz rögzített rózsa alatt tudnék vele játszani, hogy takarításnál kicsit bentebb tolom és szépen le tudom kapni.
Kérdések:
- Ti hogyan szoktátok ezt megoldani telepítésnél?
- A képen pirossal jelölt részen található az elektronika. A burkolat leszedése után nincs ami védje a víztől. Maszkoljam ki és zacskózzam vagy hogyan érdemes védeni az oda csapódó víztől?
- Kb. 2 havonta penészedik a képen látható klíma nyári időszakban. Normális-e?
Kikapcsolás előtt dry üzemmódot kapcsolunk (sima ventilátor üzemmód nincs), illetve a helyiségben nem teregetünk ruhát. Páratartalom nyáron 50-60% , télen 40-50%.
- Tudtok-e javasolni anyagilag és hatásban is jobb vegyszert? A 3 klímára simán elmegy alkalmanként egy Bigman biocid (Igen van még egy klíma, de ott hátul megy a csatorna).Köszönöm, hogy időt szántál az irományomra
-
lekorszke
tag
válasz
korati
üzenetére
Ezt neked kell tudnod mérlegelni hogy melyik éri meg számodra.
Az Amber royal brutál jó fűtős gép!!
Viszont nem halk és a vezérlésén is lehetne javítani.
Cserébe bármilyen körülmények között fog neked fűteni, jó hatásfokkal.
A 10 év gari azért nem olyan jó,csak jol hangzik...
Évi két karbantartás kell hozzá...amit elköltenél az évi masodik karbantartására elrakod inkább és ha 5év után csapágyas lesz a ventilátor még mindig sokkal jobban jársz anyagilag mintha az évi 2 karbantartást fizetted volna.
Kínai fűtős gépből az amber royal a legjobb, én nagyon sokat raktam fel belőle és panasz sosem érkezett rá.
Persze el volt mondva korrekten hogy mik az előnyei, és milyen hátrányai vannak egy japánhoz kêpest!!
Ha halkabb és szofisztikáltabb működésű gépet akarsz akkor meg
Mitsubishi AY, Daikin Perfera. -
asdf_
veterán
válasz
korati
üzenetére
A Gree-nél ott van a 10 év garancia (bár ezt nem tudom hogy csinálják
Úgy, hogy ezért évi 2(!) db. karbantartást várnak el, tehát a 10 év alatt (amellett, hogy elcseszel erre évi két nap szabadságot (kooperatív szerelő esetén csak egyet)) kifizeted egy teljes másik klíma árát, anélkül, hogy lenne majd egy másik, teljesen új klímád 10 év múlva (kivéve, ha cserélni kell).
A román perfera lesz a te barátod is.
-
korati
friss újonc
Konkrétan kezdek hülyét kapni a klíma keresgetéstől...a lényeg: fűtésre (és persze nyáron hűtésre is) keresek klímát fél milláig, baromi sok mindent elolvastam de minél többet olvasok annál nagyobb a káosz a fejemben. Mire nagyjából eldöntöttem, hogy jó lesz a Gree Amber Royal, akkor szembejött egy csomó negatív tapasztalat és hiába a Gree a legjobb kínai, azt látom mindenhol, hogy azért nem egy Daikin vagy Mitsubishi.
Szóval a lényeg, hogy elég a 4kw fűtés teljesítmény, viszont nem mindegy, hogy ezt milyen tényleges fogyasztással éri el a szerkezet és ez is fontos lenne, hogy a téli 0 fokos átlagokban azért ne pörgesse a villanyórát.
A Gree-nél ott van a 10 év garancia (bár ezt nem tudom hogy csinálják), a többi márkánál 3-5 évet látok. Nyilván papíron a Gree 3,5kw-os készüléke tudja papíron a 5,1 SCOP érétket, a A+++-t, az hogy a valóságban ez tényleg így van e azt nem tudom...
Úgyhogy itt vagyok elakadva, hogy merjem e bevállalni az olcsóbb Amber Royalt, ami elvileg papíron tud mindent is, vagy még rá kéne áldozni plusz valamennyit és venni egy Hitachit, Panasonicot (pl a Z35) vagy egy Mitsubishit (pl AY35)(sajnos a Daikin az megfizetethetetlen.)
-
lala666
őstag
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Valami macska fajta lehet...
-
válasz
kisbalazs83
üzenetére
-
asdf_
veterán
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Mi az a Micau?
(Nála az a) Mitsubishi.
Tutira ők voltak amúgy, de lehet, hogy időközben fixelték. -
asdf_
veterán
Talán Mitsubishi klíma appról olvastam olyat, hogy ami teljesítményt mér, azt bután, mert kerekít és görgeti a kerekítési hibát.
Erre most futottam bele véletlen egy Daikin hőszivattyús videóba, ugyanígy, okosan, naponként (és gondolom óránként) kerekíti a fogyasztást, majd ebből számolja a havit (és gondolom a napit) (azaz 1,8+1,6+1,9 az nem 5,3, hanem 2+2+2=6), így beleszámolva minden egyes nap kerekítési hibáját a haviba, mert görgetni egy számlálót, az túl logikus lenne
Így sikerült elérni azt a csodát, hogy augusztusban valami 46,5 kWh valós fogyasztás helyett 88-at "mért" a Daikin, így eképp alakult a COP:
Tehát februárban nagyobb volt a hatásfok, mint nyáron 🤦♂️ . (már amennyiben ezek után elhiszi az ember a mennyi meleget készített a készülék értéket)
Valamint -talán elfedni próbálva ezt a hibát- egy appfrissítéssel eltüntették, hogy visszamenőleg elérhetőek legyenek az adatok, van aznapi meg tegnapi, aktuális hét meg múlt hét, meg aktuális év és tavaly. Ez mind, a napit (bármelyik napra), a havit meg az összest elvitte a cica. Egészen elképesztő, hogy egy világcég egy ekkora szemetet kienged a kezéből...
-
boltvarazs
csendes tag
Sziasztok,
Jövő héten hétfőn megyek Romániába Robihoz, hozok Daikin Prefera FTXM35A / RXM35A klímát.
Elvileg kettő darab lesz pluszban. Ha valakinek kell belőle (akár egy, akár mindkettő), keressen privátban és egyeztetünk.
Kedden veszem át és akkor indulok vissza Budapestre (menetközben akár Debrecenben vagy az M3 vonalán is átvehető), vagy kedd délutántól és utána Pesten vehető át.
-
mexel
veterán
válasz
elekresz
üzenetére
Nekem a tpg31 tcl és a tesla is onoffban működik csak, mennek pár percet, lekapcsolnak, igaz a mókuskereket vagy 20 lercig még forgatják, fogalmam sincs miért fűtés módban. Induláskor a tcl kültérije valahol annyira rezeg hogy bent a szobában erősen hallani. Pár perc alatt elmúlik, de a kültérinél állva nem hallom vagy észlelem honnan jön ez a hang. Teszek alá majd más rezgéscsillapítotó, vagy fogalmam sincs mit
Ezt a generátor módot kipróbálom majd -
elekresz
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Jogos kérdés, nem jöttem még rá, de ha lesz időm, akkor figyelgetem. Akkor zavaró, ha este van télen és éppen olvasztani áll ki vagy leáll, mert nem tud tovább szabályozni átmeneti időszakban.
Sikerült ECO módban, GEN opcióval (korlátozott teljesítmény) 23 fokra lőve beállítani, hogy a minimumon ketyeg szinte folyamatosan, így most nem nyit-zár a terelő sem.
Furcsa, hogy a TPG31-es TCL TPro/Gentle cool ugyanezzel a módszerrel jóval többet eszik (SDU elmegy 200W körül, ez 500W körül) és szinte on-off-ot játszik. Olyan, mintha nem tudna leszabályozni annyira, mint az SDU, pedig elvileg az is TCL és a paraméterekben is elég hasonló. -
TeeJay
félisten
válasz
Mano66
üzenetére
3,5kW-os Perfera
4kW-ig tud fűteni 5,5-ig meg túlhajtja magát ha kell
9,25 SEER és 5,2SCOP (az nem látszik)4,2kW-os Perfera egy túlhajtott 3,5kW-os valójában
5,4kW-ig tud fűteni 6,2kW-ig túl tekeri magát cserébe romlik 8,11-re a SEER és 5,0-ra az SCOP
Ja és mint látod a minimális hűtési és fűtési teljesítménye is 1,5kW-ra emelkedik míg a 3,5kW-os 0,9kW hűtésben és 0,8kW fűtésbenHa az 5kW-os Polar nálad leállt akkor lehet a 3,5kW-os Perfera bőven elég lesz és nem fog kapcsolgatni mert szépen le tud szabályozni
-
Mano66
senior tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Van egy Polar 5.5 klímám amit cserélnék Daikin Perferára. A helység kb 53 m2. A 4.2-es Perferát vegyem vagy elég a 3.5-ös is. A Polárral túl volt meretezve a fűtés igény.A ház szigetelt. Az ablakok a az üveg cserélt 1.3-as hő védelmi üvegre. Hűtésben, fűtésben sokszor kikapcsol.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Van itt klímaszerelő, aki vállal telepítést még idén? Budapest nekem 100km, M6 mellett, ha a távolság is számít.
Nem jutok dűlőre a környékbeli klímásokkal.
-
elekresz
tag
Polar SDU (Ultimate) terelő mozgatásnál rezonáló hang van és idegesítő.
Egyszer a nagy prohardver crack előtt beszéltem hasonló cipőben járt kollégával, aki mondta, hogy szedjem le a terelőt és látni fogom, hogy egy alu betét van benne, ezt szedjem ki és hézagoljam ki alulról.
Nem teljesen világos, hogy ez hogy/hol van, van valakinek ezzel tapasztalata? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Assetto Corsa Rally
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Elektromos cigaretta 🔞
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

11 éve vették végkiarúsításban. Azóta is hibátlan.