Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
lekorszke
tag
válasz
MEGAL0D0N
üzenetére
Ez igy nem lesz jo.
Nappaliban lévőt kell a fürdőszoba ajtóval szembe tenni.
Hálószobait meg a hálóba tenni ott lényegében bárhova, ha a konyha fűtése nem cél.
Ha az is cél, akkor értelemszerűen az ajtóval szembe tenni szintén.
Comfort Pro valóban hajlamos kicsit tulpörgetni a ventit, de értelmes kereteken belül és amúgy vissza is szabályozza.
Viszont amikor kell akkor meg tekeri pl kint 35fok van te meg 25°c akarsz.
Az applikáció meg szerintem rendben van, akit érdekel a pillanatnyi teljesítmény vagy fogyasztás az meg használjon fogyasztásmérőt.
Az app arra való hogy onnan szabályozd a klímát ahonnan akarod és ezt tudja.
Fűtés közben meg az összes klima burkolata recseghet-ropoghat,lehet az egy milliós ururu sarara is
Amúgy általában akkor fordul elő ha nem sík a fal ahova a beltéri kerül, és nagyon feszül a falon, olyankor nem szabad telibe behuzni a csavarokat.
Hőtágulás meg egy fröccsöntött műanyag burkolat nem jó barátok tehát ezt számításba kell venni.
"Földre" úgymond ne kerüljön, legalább hóhatár konzolra. Az igy néz ki.
-
MEGAL0D0N
csendes tag
válasz
H-Mano
üzenetére
TeeJay, feco70, lekorszke köszönöm a segítségeteket !
Azt olvastam a komfort plusról , hogy nem szabályoz vissza a külső egység ventilátora hűtés közben. Ez mennyire igaz? És hogyan érint engem? És azt is olvastam ,hogy:"Primitív applikáció, még a pillanatnyi teljesítményt se jelzi ki." meg füttés közben recseg ropog a beltéri egység.. Ezek valós dolgo
k vagy ritka problémák?
Én mondjuk nem a falra szeretném függeszteni a kültérit hanem a földre. Működik az elgondolásom?
Nah azt a képet jól oda raktam.... Bocsánat
Szóval így terveztem a splitek elhelyezését.
De reggel van nekem....
Köszi a törődést
Mega -
pjen
félisten
válasz
H-Mano
üzenetére
Hát egy beltéri ha nem keresed esetleg fel sem tűnik. Szerintem egy 77" tv kikapcsolt állapotban sokkal borzasztób látvány egy szépen berendezett nappaliban. Pedig az álltalánosan elfogadott
91789: pedig lehet mégis valami gond a kialakítással. Erre a bűzre leginkább a Daikin tulajok panaszkodnak. Tesómnam van HD klímája sose büdös. Lányoméknak Genwx multi tizen éves semmi szaga és az én 5 panám se büdös.
-
H-Mano
tag
válasz
üzenetére
Ha már elmagyaráztad, amit elsőre is tökéletesen értettem: a hozzászólásomban arra utaltam, hogy sok ÚJ klíma beltéri full gagyi kinézetű a csillogó-villogó anyaghasználattal.
Azért valljuk meg, ezek az ormótlan, közel méteres, falból kiálló műanyag "dobozok" nem növelik a lakás esztétikai értékét, pláne egy igényesebb nappali,étkező esetében.
Ha ehhez még a telepítése is hagy kívánnivalót (kábelcsatorna,tápkábel), akkor különösen.
(Elismerve természetesen, hogy ízlés kérdése minden.) -
lekorszke
tag
válasz
forumpista
üzenetére
Ha leszeded a burkolatot már látszik.
Daikinnál jó esetben 2 csavar és lent a burkolat.
Ha a furat alja magasabban van mint a konzol (alaplemez) alja akkor már lehet ilyen gond. De leginkább csak akkor ha a viz a gép alatt van megkötve, ha direktbe a kifolyócsőre csatlakozik a vízkivezetés akkor nem jellemző.
Ilyen konstrukciós hiba nem létezik. -
forumpista
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Ezt a furat tul magasan van dolgot, kivulrol valahogy lehet ellenorizni vagy csak szerelo tudja?
Nalam 2 daikinbol 2 budos pedig ket kulonbozo lakasban 2 kulonbozo ceg csinalta.
Ezzel szemben ugyanezeken a helyeken van egy tosot es egy syen, ugyanolyan hasznalattal egyik sem volt meg budos sosem.Mivel itt is eleg sok budulo daikonrol olvasok, elek a gyanuperrel hogy valami konstrukcios problemarol van szo (lehet hogy a telepites van elrontva, de akkor meg mintha olyanra lenne csinalva hogy elrontsak a szerelok).
-
TeeJay
félisten
válasz
lekorszke
üzenetére
Ugye mi klímások mit értünk ehhez majd ők jobban tudják

Mondjuk nekem nem gond ha nem használják rendesen, legalább akkor évente hívnak mosni vagy lehet évente 2x is szóval rosszul nem járok főleg hogy kosz minimális benne csak ugye sosem tudja magát lemosni a lamella mert nem megy annyit az inverteres gép. -
lekorszke
tag
válasz
MEGAL0D0N
üzenetére
Szia!
Comfort Pro jo gép, megfogja oldani a fűtést.
Hiába "csak" téliesitett 4.8 SCOP-al szépen tud dolgozni
Annyi hogy fűtésben nem a leghalkabb, de mi rengeteget raktunk belőle és minden ügyfelünk elégedett vele...syen muse next szintén.
Viszont a leírásod alapján neked 2db 3.5 kw-ra lesz szükséged.
5kw-os gépet ne akarj mert nem komfortos.
Az hogy a fürdő mennyit fog ebből kapni az attól függ hogy van tagolva az épület, ha szerencséd van és például az egyik helyiséggel szemben van a fürdő akkor ugy kell szerelni a beltérit hogy szépen betudjon oda is dolgozni.
Ha rossz a tagolás akkor meg oda egy elektromos fűtőpanel kell.
Viszont az már nem rendelkezik olyan jo fogyasztással mint a klíma
-
TeeJay
félisten
válasz
MEGAL0D0N
üzenetére
Előbb 5kW-os verziót linkeltél amiről tuti lebeszélnélek
jó hangos lesz hűtésben és fűtésben is
2db 3,5kW-os már baráti, hűtésben 18dB konkrétan halkabb mint a Daikin Sensira
fűtésben ellenben 28-29dB ha jól emlékszem az lehetne picit halkabb
hatásfoka elég jó 8,5SEER és 4,8SCOP
Ha 2db ilyet veszel és 1-1-et szobába azzal nem tudsz mellé lőni
Syen Muse Next-re is nézz rá, ugyanez a gép 20-25ezerrel olcsóbban darabonként -
TeeJay
félisten
válasz
MEGAL0D0N
üzenetére
Ha fűtenél akkor a Comfort Pro már jó gép mert 4,8SCOP értéke van a 3,5kW-os gépnek
(Syen Muse Next ugyanez csak jóval olcsóbban és picit más beltéri műanyag burkolattal)Nem kevés ügyfélnek raktunk tavaly összel és volt akinek 3darab Muse Next ment fel de semmi más fűtési lehetősége nincs, full lazán lehozta az egész telet neki.
Igazából majdnem bármelyik legalább 4,6SCOP értékkel rendelkező gépet megveheted amilyen karcsú telek vannak manapság, kb. mind bírni fogja
Ha komolyabb és hatékonyabb fűtést akarsz akkor 5 és feletti SCOP értéket nézzMidea Oasis Plus/Fisher Nordic, Daikin Perfera, Mitsubishi LN széria, Gree Amber Royal,
Ezekből a Daikin és Mitsu elég halkak és jól szabályoznak
egyetértek feco véleményével, ide biza minimum 2klíma kell majd és a fürdő is csak akkor kap némi meleget ha szemben van az ajtaja valamelyik szobával ugyanis a két szobába kellene tenni 1-1 beltérit minimum
-
TeeJay
félisten
válasz
lekorszke
üzenetére
Ma délután mostam 18. kerület családi házas részen 2darab Daikin Sensira-t amit 2éve mostam szintén mosózsákkal és deep clean-el
Egyik egy 12nm irodában másik egy 14nm hálószobában van
az irodában két hölgy dolgozik, egyik fázós másik meg szeretne klímázni, természetesen a fázós ül a beltéri alatt ofkorsz
Nos felkaptam a távirányítót és 26fok comfort módban ment tehát éjszakai mód és vízszintes állásban használták mert ugye a fázósnak ennyi fér bele...
Érezhető volt benne az állott víz szag meg inkább a száraz porszag is hiszen minimálisat hűthetett 12négyzetméterenszét kaptam és kiderült aki telepítette merev PVC nyomócsövet rakott már a beltéri alá is és túl magasan fordul ki a külső falra, azt lentebb húztam vagy másfél centivel és hozzákötöttem dróttal az alaplemez aljához. Így már hamarabb ki tud folyni a gyári csövön is a víz.
Mosás után patika a beltéri, semmi állott szag vagy ilyenek és jeleztem a tulajnak hogy néha ha már nincsenek bent a csajok meg kell hajtani a gépet 22-23fokon is mert 26fok komfort módban sosem lesz jó
-
MEGAL0D0N
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni klímával való fűtés terén.
Adott egy 30m2 és egy 25m2 helység és közte egy 11M2 fürdőszoba. A ház ezen részében klímával fűtenék. Ezt : GWH18ACDXF-K6DNA1D most jó áron tudnám beszerezni ( Gree Comfort Pro) de csak téliesítettnek írja az oldalukon. attól még jó lehet?
Vagy esetleg tudnátok ajánlani valami más megbízható típust?
Köszi
Mega -
lekorszke
tag
Az esetek nagyjából 80%-ban valóban telepítési hiba, a maradek 20% azonban a nem rendeltetésszerű használatból ered.
Tehát amikor például ki-be van kapcsolgatva a gép folyamatosan abból is jelentkezhet ez a probléma.
Sok ilyennel találkoztam úgy hogy nem szerelési hiba volt.
Elmondtam hogy kellene használni a klímát normálisan és láss csodát néhany nap alatt a probléma megszűnt az üzemszerű használatnak köszönhetően.
Magyarán szezon elején bekapcsolja az ember a klímát, szezon végén meg ki és mindeközben csak a hőmérsékletet szabályozza a felesleges kikapcsolás helyett. -
lekorszke
tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Ha jót szeretnél magadnak keress fel egy szakít sürgősen aki deepcleannel meg zsákkal kimossa.
Jövő héten lesz karbantartós napom talán még estefelé belefér ,de csak Pesten tudok segíteni. -
GhostVector
junior tag
1. Albérletről van szó.
2. Nincs létrám és 3 méter fölött van a klíma beltéri. 3 méter 10 centinél kb a beltéri alja.
3. Ha lenne létrám se bírna el.
4. Baleset miatt a jobb kezem nem nagyon mozog március óta. Váll fölé egyáltalán nem tudom mozgatni, egy kézzel meg nehéz lenne bohóckodni, akkor is ha lenne létra és nem lennék egy tonna.
Ha nem lenne semmi akadály természetes megcsinálnám én is, nekem is jobb a kevesebb villanyszámla és jobb hatásfok.
-
BBéci
legenda
válasz
GhostVector
üzenetére
A mókuskerék szemrevételezéséhez miért kell szakember? Azt egy gondos klímatulajdonos pár hetente megteszi, amikor a szűrőket tisztítás céljából kiveszi.
-
BBéci
legenda
válasz
GhostVector
üzenetére
Ezt viccnek szántad?
-
TeeJay
félisten
válasz
GhostVector
üzenetére
Fullos mosás minimum és sürgősen!
Ezt sosem tisztították még kb -
at11
aktív tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Nem semmi, hogy mennyi kosz van azon a szűrőn, szerintem nem is megy át rajta a levegő! A mókuskerék így nem is lesz koszos, nem ér el oda semmi már.
-
MPowerPH
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Ránéztem. Tulajdonképpen olcsóbb, bár nekem nem kell 3,5kw -os a fenti szobákba, elég a kisebb 17-18m2 -re. Lent kell a nagyobb.
Nagyjából tudja azt, amit az említett Mitsubishi, funkciók terén. Szezonális hatásfoka egy pöttyet gyengébb, de még az sem a világ vége. Mondjuk ezzel is megspórolnék olyan 400.000Ft -ot a 4db klímával. -
MPowerPH
félisten
válasz
Lorden
üzenetére
Pára. Tehát nem is inkább a meleg, mert lent most is 21 fok van.... Voltak a meleg napok, mikor éjszaka sem ment 23 fok alá a hőmérséklet, akkor is elég sokáig megmaradt lent a jó idő, csak pár nap után nehéz lett a levegő.
Télen fűtenénk is velük, fent pedig kell a hűtés. Itt utoljára a Mitsubishi LN25VG2W / MUZ-LN25VG2 LN kombót kaptam, mint ajánlott készülék. Csak nem éppen a legolcsóbbak. Bár megtehetném, hogy a 2 gyerekszobába most nem rakok, de itt a 2 árán is majdnem megvan más márka top kategóriás klímájából a 4db. Annyi, hogy pl. az említett Mitsubishi -ben elég jó a 'légminőség javító.' -
lekorszke
tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Itt azért a mókuskerékre is érdemes lenne vetni egy pillantást
-
GhostVector
junior tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Nagy nehezen elértem.

Tulaj szerint pár hónapja lett takarítva. Szerintem meg az életben sem.
-
FattyDove
őstag
Az egészség módnak amúgy van is értelme, vagy sima parasztvakítás? Gree Comfort Pro-ról lenne szó, bár kb minden klímán van ilyen.
-
TeeJay
félisten
válasz
Janusz001
üzenetére
Vagy 30-40darabot telepítettem belőle idén
Egyetlen ügyfélhez sem kellett visszamennem ilyen gond miatt
hűtésben bár nem Daikin halkság de teljesen oké egy ekkora géptől a légcsere
beltérit 2x quiet módra rakva síri csendben hűt ott még halkabb mint a Daikin
Ha a kültérit is extra halkra szeretnéd tenni akkor meg nyomod a sleep gombot és elkussol az is azonnalEgyébként bárki jelezte neked hogy hangosan tekeri a kültéri ventilátort?
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
Janusz001
üzenetére
Jeleztem a gyártónak, telepítőnek, a telepítő is a gyártónak, mindenki azt a választ kapta, hogy így normális. Egyedül fűtésben szabályozza rendesen a ventit. Azért a sok jelentés hatására titkon bíznék még abban, hátha jön valami FW update ami módosítja, de kétlem. Amúgy tényleg szépen hűt, még 38 fokban is, nálunk napkeltétől napnyugtáig telibe süti a nap a kültérit. Beltéri minket nem zavar, tényleg halk tud lenni, de a lakás sajátosságai miatt közepes fordulaton járatjuk legtöbbet, a legkisebb fordulatokon csak pötyögi a hideget, hiába halk, melegszik vissza a légtér. 4 hónap használat után mi megbántuk hogy mellette döntöttünk, szomszédok miatt 10-kor este kikapcsoljuk.
(Ezzel kapcsolatos korábbi hszeim nem találom, a PH! crash alatt valószínűleg eltűntek.) -
Máté94
addikt
Szerintem nagyon gyorsan rövidre zárható a történet.
Ki kell deríteni, hogy a szag akkor kezdődik-e, amikor leállt a kültéri.
Erről már beszéltük a megoldást is.
-
TeeJay
félisten
válasz
üzenetére
Családban van úgy ha jól számolom 14 darab Daikin meg haveroknál még 2 plusz most rakok fel másik havernak 2db Sensira-t
Idén ha jól számolom úgy 30-40közötti Daikin-t telepítettem ügyfeleknek, tavaly kb 30-at.
Én mosom ezeket ha szükség van rá, soha egyik sem volt büdös
Tévedés a Daikin-t hibáztatnod, simán lehet telepítés hiba nálad
Láttam utóbbi hetekben nem egy olyan telepítést ahol a beltéri bal alján a furat magasan volt a cseppvízcsőhöz képest így nagyon lassan tudott csak kifolyni a víz és a klíma alatti csőszakaszban mindig is fullon áll a víz...
Megoldás 1centivel fentebb tenni az alaplemezt és akkor már lesz rendes kifolyás -
pjen
félisten
válasz
üzenetére
Lehet igazad is lenne. Ez a büdösödés egyre több Daikin nél jön elő. Az én panáim 11 éve mennek és eddig csak 1x voltak zsákkal tisztítva. Előtte Pannon klima gőz és spricni+én átlag havonta átfújom gőztisztítóval. Sosem volt szaga, pedig nem szárítgatom, viszont van, hogy naponta többször is indítom.
-
TeeJay
félisten
válasz
üzenetére
Továbbra is azt mondom normális tisztítás a nagynyomású mosóval történik meg deep clean vegyszerrel megfelelő koncentrációban. A deep clean lúgos cucc, leold mindent a lamelláról és mivel a csepptálcában is folyik meg a cseppvíz csőben is így 99%-ban megoldja az ilyen gondokat.
1%-nál lesz az hogy fullra szét kell kapni a beltérit, csövet lehúzni róla és még azt is át mosni. Gőzös próbálkozás nem fog csepptálcát így elmosni de cseppvízcsövet sem.
Esetleg azt is végig nézném a cseppvízcső többi szakaszán nincs-e hasa a csőnek, elég gyorsan ki a tud-e folyni a víz.
5 méter egyenes cső van nálam 6 évet végig nyomott a Daikin de sosem volt még büdös -
GhostVector
junior tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Azt még nem írtam, hogy kint több kondenzviz folyik az elmúlt 2 napban, mint a legmelegebb nyári napokon. Akkor is lehetett látni azért, hogy van alatta víz, de most szinte folyik.
-
GhostVector
junior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm szépen! Küldtem videót is.
Egyedül a B verziót tudom kizárni. Másfél hónapja megy 0-24-ben, valószínűleg már csöpögött volna előbb is. Tegnap és ma kezdte. Eddig nem volt baj.
Bejelöltem hol vizes és hol csöpög, de igazából az egész műanyag lamella(vagy micsoda), ami mozog fel és le jobb oldalon csupa víz és csöpög.
A fölső a Daikin. De a kültéri és a beltéri is olyan magasan van létrával sem érem fel.
-
TeeJay
félisten
válasz
GhostVector
üzenetére
A verzió : lehet hogy eldugult a csepptálca kifolyó/cseppvízcső
ez lehet akár kosz, bogár, pókháló de kaptam már ki gépből fűmagból kikelt botanikát is
szél befújta a földet porként, kapott szintén fűmagot és szépen elkezdett csírázni jó pár fűszálB verzió : lehet valahol hasa van a csőnek, megáll benne a víz, nincs elég jó lejtés emiatt nem tud kifolyni és a beltéri alatt csöpög
C verzió : ilyet is láttam amit nem értek magam sem, valakinek gyárilag telepítéskor a kókler mekkmester nem szigetelte le a rézcsövet a kötésnél és évekig nem csepegett annyi hogy ázzon a fal, ellenben amikor nyomatta a klímát 2-3évvel később akkor meg folyt a falon
Ha tennél be képet akkor tudnám szűkíteni mitől lehet nálad
Igen most magas a páratartalom, ma délután üzemeltem be 2db Midea klónt Mogyoródon és konkrétan a kültérinél a sarokszelepen ömlött a víz a cseppvízcsőből meg folyamatosan jött, nem csepegve hanem egybefüggő vízfolyás. Ilyet ritkán láttam
-
GhostVector
junior tag
Üdv.
Hogy tudom kideríteni, hogy a klímában rossz valami vagy csak azért csöpög a beltéri, mert kint is nagyon magas a pára?
Létrával sem érem fel, úgyhogy szétkapni, ránézni nagyon nem tudok.
Daikin RXB25C2V1B
És eddig nem volt semmi baja. Tegnap és ma pedig ott a nagy víztócsa alatta.
-
TeeJay
félisten
válasz
robag93
üzenetére
Egyes szériák Daikin esetén alapjáraton jöttek olyan beállítással hogyha a klíma elérte a beltéri hőfokot hűtésben akkor leállt a kültéri egység kompresszora és vele együtt a beltéri mókuskerék is. Addig nem is indult meg a beltéri amíg a kültéri nem kellett újra tekerjen.
Na nekem az FTXF35A és C széria ezt csinálta de szerencsére Comfora távirányítóval szerviz menüben ezt ki lehet kapcsolni így ha eléri a hőfokot a kültéri kompresszor leáll a beltéri mókuskerék meg teker tovább sima ventilátor módban így nem tud pangani a lamellák közt meg a csepptálcán a cseppvíz hanem forgatja vissza.Előnye hogy nekem 6 szezon után sem volt soha büdös még egyik beltéri sem
hátránya hogy ahogy leáll a kompresszor azért valamennyi párát vissza forgat a lakásba a gép.
Olyan hőfokot és ventilátor fokozatot válasszatok hogy kb sose álljon le a kompresszor és akkor nincs kellemetlen szag sem. Nálam kívülről 10cm EPS-el szigetelt panelban 24fok az ahol egész nyarat végig megy a kompresszor, 25fokon már éjszaka pl leáll mert nem tud lentebb szabályozni.Vagy Perferát kell venni az 0,9kW-ig le tud tekerni hűtésben, ott nagyobb eséllyel végig hűti a nyarat.
26-27fokon meg szinte biztos hogy on/off lesz az A++ inverteres klíma is -
TeeJay
félisten
válasz
feco70
üzenetére
Küldheted a srácokat
A héten is raktam fel egy Perferát olyan ablak elé ahol keresztbe fel kellett előbb fúrni 2darab 41x41x2,0mm-es Müpro MPR rendszersínt és arra kellett kitennem a konzolt meg a gépet
Izzadtam mint az állat a kis ablakon kihajolva
komplett panel lakást fog hűteni és minden nap amikor hazafelé megyek látni fogom Kispesten az út mentén
-
TeeJay
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ha halkan szeretnél fűteni akkor japán gépet vegyél
A Gree Silver X egy félig meddig Amber Royal szerű dual stage kompresszoros dög gép
de hogy fűtésben nem lesz olyan halk mint egy Daikin vagy Mitsubishi az tutiRománoktól Daikin Perfera 3,5kW-os gépet nézd meg a fórumban kismilliószor írták sokan
A héten is telepítettem egyik fórumtársnak panelba kizárólag hűteni és továbbra is bestbuy gép, eszméletlen halk, fűtésre is raktam vagy 15darabot és ha megfingik valamelyik Sensira nálam akkor én is azt veszek a helyére
21dB éjszakai módban fűtésben és a kültérit fűtésben jó pár sráccal ámulva néztük hogy basszus fűt és teljesen halk a masinafeco-t kérdezd neki is az lett a régi gépek után
-
válasz
üzenetére
Ugyanilyen Daikin klímám is van, meg 2 Panasonic, nálam is ugyanezt csinálta ez a Daikin, h dohos szag jött belőle, nem a kondenzvíz csővel van a gond. Nálam túl van méretezve fűtés miatt, 20 nm-es szobában van a FTX35J beltéri, állítsd hűtésben fenyőfa azaz éjszakai módra, nálam ez a büdösség 80-90%-át megoldotta, pár éve mosózsákkal saját magam mosom a klímáim, ennél kiemeltem fontos a mókuskerék tiszta legyen! Mikor patika tiszta a beltéri , utána is van sajna, hogy rövid ideig érzem a büdit. Hűtés után minimum 1 órán át fan üzemmódban szárítsd ki a beltérit, én beautomatizáltam Onecta app.al. A beltéri mindkét oldalán van kondenzvíz kivezetés csatlakozási lehetőség, nálam szemből nézve a jobb oldali van bekötve, most azon gondolkozom, lehet itt mindkettőt be kéne kötni, mert a beltéri bal oldalán, a kivezetőben lévő fekete dugó felett kevés víz mindig szokott állni. Totál vízszintben van a beltéri, mielőtt ez feljönne! Hűtésben én 21-22 fokon használom, mert hálószobában van. Egyébként nagyon halk a klíma!
Nem próbáltam, de sztem hülyeség kikapcsolni a beltéri ventit, mikor megáll a kültéri, ettől csak még gombásabb lesz a beltéri sztem, le kell szárítani a beltérit, és alacsony hőfokon használni.
-
H-Mano
tag
válasz
csubuka
üzenetére
Egyénfüggő biztos,ahogy írtad.
Nálam (TZ35),quiet mód, legfelső (vízszintes)lapátállás (kb. 215cm magasságon)
Egy szál gatyában
akárhová álltam,ültem, nem éreztem légáramlatot .
(Természetesen, ha lejjebb állítom a lapátot, hogy a testem irányába fújjon, akkor quiet-ben is érezni úgy 5 méterig...) -
Lorden
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Mi a cél a gépekkel?
Ha vannak a szobában használódik el a levegő folyamatosan, azon a klíma nem segít, erre szellőztető rendszer kell.
Por ellen leginkább a gyakori takarítás a megoldás.
Normális légtisztító szerintem kb Daikin Mc30y-tól vagy a Plazmaclusteres Sharpok, 20-30-40k-s gépek inkább "játékszerek", állandó szűrő vásárlásokkal. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok,
Gree Silver X mennyire ajánlott, nem ajánlott? Vagy esetleg a Gree Airy?
Megmondom őszintén, 4db klímánál már számít a klímánkénti +300.000Ft. Volt nàlam 2 klímás, akik lebeszéltek a korábban kinézett Mitsubishiről mondván, csak pénz dobok ki az ablakon, ha megveszem a legdrágàbbat a piacon.
Tulajdonképpen még mindig az extra csendes működés a legfontosabb, kívül-belül egyaránt, mert a kültérik a teraszokra kerülnek, így nem lehet zajos. És jó, ha van benne hatékonyan működő légtisztító, ami párátlanító üzemmódban tényleg javítja a levegő minőségét.
-
csubuka
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm!
Ez a huzat érzés azért kicsit egyén függő. Mint az összes ilyen beltéri légállapotos sztori...
Panasonic TZ, tényleg nagyon halk és kulturált quiet módban. De én meg mernék esküdni, hogy úgyis érzem a huzatot és zavar kicsit
Lehet a gyerek amúgy fel sem veszi... csak túlgondolom akár.#91714 f4lcon:
Köszönöm, ez hasznos információ mindenképpen.
Ezt betartva rápróbálok egy random alisra akkor... -
TeeJay
félisten
válasz
üzenetére
Nekem meg 6 szezont nyomott eddig végig és sosem büdös pedig 5 méter dekor csatorna megy végig a szobán egyenesen és abban fut a sima gégecső.
Lejtés ha jó akkor nincs gond meg évente 1x Deep Clean mosás és kész
Ha megfelelő hőfokon megy akkor fog hűteni és lesz pára lecsapódás akkor nem szárazon fog pörögni és nem a lakásból beszedett szagokat tolja vissza hatványozottanIdén az a pár ügyfél aki felhívott hogy mosni kellene mert büdöset fúj a klíma mindenhol kiderült hogy túl magas tipikusan 26-27 fokon használták
-
TeeJay
félisten
válasz
csubuka
üzenetére
Vedd meg nyugodtan, 5ezer kb aliexpress-en
Ha valamit ér akkor természetesen lesz hátránya is mégpedig az hogy a plafonra is tereli egyből a hideget emiatt a gép hamarabb le fogja állítani a hűtést mert kvázi becsapod vele a termisztort.
Amúgy nem tudom milyen klímád van de hogy 6 szezont végig aludtam már Daikin Sensira mellett és éjszakai módban 24fokot tartja nappal is lazán egy panel lakásban és hogy én huzatot sosem éreztem az tutifix
Lehet ezért se nagyon van "huzatmentes" fícsör japán gépekben mert azok sosem voltak huzatosak éjszakai módban -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik szerintetek ajánlható termék split beltéri elé való légterelőkból? Sajnos a max felfelé irányuló légáram a vízszintes lapát állással érhető el és ez nálunk nem elég... ha a gép előtti részen játszik a kisgyermekünk, akkor azért ott van huzat. Oké lehetne kísérletezni, hogy bírja-e, de kicsit problémás ha nem és megfázik vagy épp felfázik. Ezért gondoltam arra, hogy egy ilyesmi terelővel talán tudom úgy irányítgatni a levegőt, hogy a split előtt/alatt ne nagyon lehessen huzatot érezni? Vagy ez reménytelen elgondolás lehet?
-
TeeJay
félisten
válasz
Janusz001
üzenetére
Koppintás sajnos. Beszéltem a Deep Clean gyártójával és ő mondta hogy megpróbálták lemásolni a termékét de pár klímás vett a koppintásból majd utána újra tőle vásároltak gondolom nem vált be mert nem olyan koncentráció
Privátban szívesen megadom a kontaktot Deep Clean -hez
-
Janusz001
őstag
Ez a K22 turbo klíma tisztító egy az egyben deep clean vagy van valami turpiság?
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- Hajtókar, sor, AXS, középrész, pedál, MRP Új
- BMW gyári alufelni, téli gumival
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

k vagy ritka problémák?