Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lorden
őstag
Az a fő különbség, hogy a 2025-ös FTXC-E/RXC-E wifisen megvehető 270-280ért, ami egy jó árnak tűnik.
A FTXF35F/RTXF35F látatlanban se ér 350-360e-t. Akkor meg kell venni webklímán a Comforát 380ért. -
asdf_
veterán
Hát, ha a gyártó saját weboldalán ír valamit, egy a saját product flyerén is, és szerinted az sem jó, azért mert csak, ilyen ellen nehéz érvelni. A lényeg, hogy "igazad van".

Nem mintha amúgy nem lenne tök lényegtelen, hogy most ez is Sensira vagy sem, így akkor most ennek a vitának a lábát is elengedem. -
kelna91
senior tag
Sziasztok! A fan-coilokhoz ért valaki? Vannak ajánlott márkák, modellek? A Technikcool megbízható?
-
TeeJay
félisten
Ne legyen vita ebből
Jó gép az FTXC de nem 20dB beltérit kapott ezért a legalsó szint a Daikin listán
Hogy most azt is Sensira-nak hívják vagy sem már lényegtelen
Aki az igazán halk Daikint akarja az minimum FTXF-et néz
FTXC pedig jó az ár érzékeny ügyfeleknek
-
H-Mano
tag
Bocsánat, az hogy mivel találkozik a kolléga Magyarországon, az nem ugyanaz, hogy mi van a világban...
Okoska(AI):
"a Daikin FTXC modellek egyike a Sensira termékcsaládnak. A „Sensira” a sorozat neve, míg az „FTXC” a típuskód, amely különféle változatokat jelöl — például FTXC-A, FTXC-B, FTXC-C vagy FTXC-D. Ezek mind a Sensira család tagjai, csak más generációt vagy specifikációkat képviselnek....
Több mint egy típust tartalmaz: az FTXC-A modellt többé már nem kínálják, míg a jelenleg elérhető verziók között szerepel a B, C és D generáció...
Itt van egy hivatalos, Daikin által kiadott dokumentum, ahol egyértelműen található együtt a „Sensira” és az „FTXC” megnevezés:
Daikin Europe Sensira FTXC külön szórólap (hivatalos termékfüzet), amelyben a „Sensira” termékcsaládon belül szerepelnek az FTXC modellek is.(Ez egy ország-specifikus termékleírás (Croatia, Daikin Hrvatska), de hivatalos Daikin dokumentum, így megbízható forrásként szolgálhat — benne szerepel a „Sensira FTXC” cím, tehát a két név együtt szerepel.) "
-
BBéci
legenda
Lekértem TeeJay hozzászólásaiból azokat, amelyekben szerepel az FTXC. Csak 100 körülit futottam át, melyekből pár idézet:
"FTXC az nem Sensira de ebbe már lehet wifi modult tenni"
"Amúgy hűtésre tökéletesen elég az FTXC is meg az FTXF Sensira is"
"FTXC sosem volt Sensira és nem tud áram fogyasztást mutatni ezt már pár tulaj beírta ide. FTXF a Sensira FTXP pedig Comfora."
"FTXC sosem ment Sensira néven mivel az egy Malajziában gyártott csak EU-ba is hozott legalapabb gép. FTXF volt mindig is a Sensira és nem más."
"A Sensira mindig is FTXF volt
Az összes előző katalógusban az FTXC-nek sosem volt külön fantázia neve
Teljesen más gép is minek kellene Sensira-val keverni."Remélem ennyi elegendő attól a fórumtárstól, aki közülünk a legtöbb Daikinnal találkozott!
-
BBéci
legenda
Nem!
Daikin Hungary [link] [kép] [kép] [kép]
Bárminek nevezhetjük, akkor is a legfapadosabb alapmodell, ami nem olcsóbb annyival, hogy ne lenne érdemes az FTXF-et választani!Az igencsak elárul valamit a Sensira és az FTXC gépekről, hogy a német Daikin honlapon a Comfora az alapmodell. [link]
Ezt mások korábban írták, de csak most néztem utána. -
Gubu0101
veterán
válasz
TotoPapp
üzenetére
Ezert szoktuk elsonek ha kell 2x is megkerdezni az ugyfelet,hogy van e elkepzeles o hogyan szeretne,adott esetben a belteri.Aztan elmondjuk hol fog menni a csovezes,kabelcsatorna,betap.Ha rabolint akkor lehet nekikezdeni.De van aki tobbnyire rank bizza(ebol van tobb).Utolag meg sose volt valtoztatas,max evekkel kesobb,amikor kitalaljak,hogy ott lesz egy szekreny rs vidd mar arebb 5m a belterit
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
lehet kicsit off de végülis klímáról van szó.
A lakásban amit nemrég vettem birtokba van egy ősrégi Techwood d-9 klíma...
nincs fotóm hirtelen úgyhogy ilyet találtam a neten.Lényeg hogy van egy kábelcsatorna a falban ami a klíma mögött elakad. Hogy tudom levenni a klímát amíg benézek mögé? Ezt is fém konzolra tehették mint az újakat, vagy a burkolatot kell szétszednem? Klímást ki tudom hívni egy ilyenre?
-
TotoPapp
lelkes újonc
Ja, hát igen, ismerem ezt. Hidd el én örülnék a legjobban, ha mondjuk ezt nem kéne. De a szaki kijön, aztán úgy csinálná, ahogy ő gondolja, mert "úgy szokta". Aztán az, hogy mondjuk az alkalmazástechnika mást mond vagy pont nem azt beszéltétek meg csak már elfelejtette... De ugye szaki falazta azt a házat is, hol átláttál a téglák között (nem az enyémet, ismerősét) meg eladta másiknak a "norvég fűtőpanelt" mer' az jó és energiatakarékos, hadd ne soroljam.
Persze mondhatjuk a kettőt belefújok "szakszerű" klímatisztítást is....na ezért kell a szakik mellett állni. Sajna. És még így is elkúrják, mert egyszerre két helyen nem lehetsz, ha több helyen dolgoznak.
Tisztelet a kivételeknek (vannak).
Mondjuk a kedvencem eddig az, amikor eddig két fogorvosnak kellett szólnom, hogy ugyan cseréljen már gumikesztyűt két páciens között. -
pjen
félisten
Nekem sajnos az eresz alatt pont úgy sütné a nap. Süti is, hiszen ugyanaz a fekvés. Viszont ha fűt is vele akkor elvileg előnyös is lehet. Én évekig hűtöttem, fűtöttem a panákkal. Tetőn, falon. Lehet télen ez, nyáron az a jobb. Talán a tető mellett szól, hogy nincs a klíma mögött egy fal, szabadabb a lég mozgás. Ez csak egy vélemény.

-
-
TotoPapp
lelkes újonc
A hatéves Fisherhez viszont kell. A Mideához is.
A férfi ismerőseim 95 százaléka szakmájától függetlenül (gyakran szakmájában is) tökéletesen analfabéta műszaki szempontból. Nálam is végeztek erősen kifogásolható munkát "szakemberek", amíg el nem zavartam őket a vérbe. Aztán volt, amikor ettől függetlenül rákúrtam én is.
Szóval igen, aggódom. -
TeeJay
félisten
válasz
TotoPapp
üzenetére
Miért ugrott volna a Daikin?
webklímán 260ezer az FTXF35E Sensira
384ezer az FTXP35N Comfora
Vagy kimégy Nagyváradig és hozol be 800euro körül Daikin Perferát ami meg aztán a legjobb az összes közül
3méterre Borsodban felrakja még öcsém is 100-ért a klímát mert sokan keresik ezzel
Ez nem nagy dolog mégFisher Comfort Plusz az egy Midea gép, a kültérit nem mondanám a leghalkabbak közül valónak. Kínai gépek fűtésben nem tudnak olyan halkak lenni mint a Daikin vagy Mitsu vagy Panasonic
-
BBéci
legenda
válasz
TotoPapp
üzenetére
Egyvalamit emelek ki:
"onnan intéztetni karbantartást a garanciához"
Nem kell semmiféle karbantartás a vételárhoz rendelet alapján járó, 2-3 éves garanciához (jótálláshoz)!
A többihez nem szólok, mert nem ismerem a fűtésre kihegyezett és ajánlott berendezéseket.
Idős hölgyeknél gyakran végeznek erősen kifogásolható munkát a telepítéskor, ezért erősen ajánlott egy műszakilag nem analfabéta férfiember jelenléte és felügyelete! -
TotoPapp
lelkes újonc
Sziasztok,
édesanyámnak szeretnék klímát szereltetni a családi házba; eddig vízteres kandalló + radiátorok voltak, de nem bírja pakolni a tüzelőt. Nehezítés, hogy csak nappali meg vezérelt áram, van, utóbbit kéne átvarázsolni H tarifára, mert a bölcs örökölt megoldások miatt (pl. villanytűzhely, átfolyós vízmelegítő) eléggé a határán egyensúlyoz a rezsicsökkentett árnak.
Borsod megyei kistelepülés, szóval verseny nem nagyon van (ugyanaz , mint nálam az ország másik végén, konkrétan az összes klímaszerelő lehasal, ha valami extrát (pl. hóhatár konzol) vagy hasonlót kérsz; jogszabályokat nem tudják,én meg nem tudok ott lenni.
Aki volt nála 'valamilyen ' TCL-t ajánlott (konkrét írásos ajánlatot nem hagyott), nem igazán olcsón. Ahogy kivettem, a szerelés 3 méter csővel kb. 100 rugó oldalfalra országosan most).
Édesanyám érzékeny a hangokra, szóval halk valami kéne; a Daikin (bár csendes) ugrott. mert szarrágók szar üzletpolitikával; maradhat a Fischer Comfort Plus vagy annak Midea változata, viszont az elsőnek pl. nincs a környéken sem "hiavatalos" szerelője.
AUX újabbakat nézegettem még, de sehol nem írják, hogy fűtésben mennyi a hangerő (nyáron nem kell hűteni a lakást, csak fűtésre kell és egyetlen szobát használ).
Ti milyen márkát javasolnátok? A ház jól szigetelt, kb. 14 m2 szoba, 3.5-öst gondoltam, betontuskón, hogy ne rezegtesse a falat az ágya mellett.
Pluszban igen megszaladtak az árak, szóval legközelebbi nagyváros Miskolc (ahol minden van), de onnan intéztetni karbantartást a garanciához kilométerdíjjal (2x40km) a nyugdíjából nem fenntartható.
A legközelebbi város talán Kazincbarcika. Értelmes szerelőt ha tud valaki a környéken, akkor megköszönném.
És persze köszönöm a klímajavaslatokat is. -
TeeJay
félisten
Nyílván ha hetente lenne hajtogatva akkor gáz lenne de évente 1x egy 5centis felhajtást simán enged a rézcső hiszen az elpárologtató jobb sarkán van amúgy is egy lefelé hajtás benne meg szigetelés is van rajta és nincs a műanyaghoz rögzítve csak egy hátsó műanyag elemmel.
Igazából csak annyira kell felhajtani amennyi a mókuskerék sugara mert akkor már kihúzható balra az egész -
Gubu0101
veterán
Nekem 46-47 fok van az erkelyen,tuzo nap es nem nyekereg a klima.Igaz jobban porog akkor,mint mikor mar arnyekban van es csak 30 fok van
Teton annyibol jobb a helyzet,hogy ott eri a levego,meg ha nem is erezhetoen,de mozog.Meg mindig jobb megoldas mint egy alig szellozo erkelyen vagy hasonlo szukos helyen. -
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Polar Zenit beltéri egységhez van valakinek szerelési útmutatója? Tisztításhoz szeretném szétszedni, de az elektromos panel is nagyon fura, mintha valahogy egyben lenne a burkolattal. -
krx21
nagyúr
Mitsubishi klímáknak van valahol bemutató terme? Megnézném az új modelleket…
-
pjen
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Nem nekem írta.
A centrírozás, vagy ahogy sokszor tévesen nevezik “centírozás” lényege a kerekek kiegyensúlyozása. Ehhez speciális mérőberendezéseket és kerék súlyokat használnak.A centírozás a forgó alkatrészek kiegyensúlyozását jelenti. Ez egy olyan művelet, amelynek célja, hogy a forgó testek tömege egyenletesen oszoljon el körkörösen, ezáltal csökkentve a rezgéseket és meghosszabbítva az alkatrészek élettartamát. A leggyakrabban használt terület, ahol centírozást alkalmaznak, a járművek kerekének kiegyensúlyozása, de precíziós eszközöknél, gépeknél és ipari alkalmazásoknál is elengedhetetlen.
-
TeeJay
félisten
Daikin esetén mágnes rögzíti a mókuskereket a motor tengelyhez azt a legkönnyebb kiszedni ennek ellenére sem ajánlom mindenkinek
Alapból ahol a kókler mekkmester a plafontól nem rakta a beltérit legalább 10 centire ott nehéz lesz kihúzni és félő hogy eltörné user vagy a lamellákat elhajtja.
Magát a gépet 2 csavar szétszedni ellenben a mókuskerék kiemeléshez balra kell hely és 2 további csavarral az elpárologtató bal rögzítését is ki kell oldani és felhajtani.Ha nincs plafon felé hely illetve balra vagy 70centi akkor meg se próbálja senki
-
krx21
nagyúr
válasz
Gubu0101
üzenetére
Ezt pont így tapasztaltam én is. Ezért állom értetlenül a klíma gyártók miatt.. Miért nem tervezik úgy a beltérit, hogy abból könnyedén ki lehessen húzni a mókus kereket?

Mint ahogy a pórszívót sem kell szervizbe vinni, hogy porzsákot cseréljünk benne.
A mókuskerék tisztán tartása, alapvető üzemeltetési feladat. Sajnos a legtöbb klímánál egy szenvedés a kiszerelése. Ezért is terjedt el a mosózsák használata… -
Családi ház, évente 1x-2x átmosom a szűrőket, idén volt először mosózsákos tisztítás (semmi extra kosz nem volt benne) - 2020-as telepítés, Pana Etherea. Sose volt szaga. Nyilván van ilyen is, meg olyan is, hogy egy hónap után büdös. Lehet, hogy az elpár lamellái vanna más anyagból, amin nem marad meg annyira a baci - nem tudom.
-
Gubu0101
veterán
Valoszinu nagy befolyasa van annak is,hogy aki szerelte adott e neki megfelelo lejtest.Kabelcsatornaban alapbol mi merev csovezest rakunk,foleg ha nagy a tavolsag.Falattoresnel meg jobb,ha a gyari kondenz kifolyo cso atvan rakva a lyuk feloli oldalra,igy kb ater a falon kivulre annal szinte kizart,hogy a talcaban maradjon viz.
-
Gubu0101
veterán
-
TeeJay
félisten
Már sokszor le lett írva
Alig van páratartalom, ha 25-26fokon járatod akkor száraz lesz az elpárologtató és csak forgatja vissza azt a "szagot" amit a lakásból felvett de hatványozottanAki 23-24fokon vagy alatta használja a klímát annak lecsapódik a pára és nem tud semmiféle szagod kiadni mert a csepptálca is nedves
A cső is kiszárad ilyenkor és be tudja forgatni abból is a szagotEzt bárhányszor kimosathatod nem fog nagyon megoldódni
továbbá hűtés után 1 óra ventilátor módot javaslok akkor kiszárad ismét és legközelebb nem indul állott víz szaggal.Nekem 6. szezont nyomja a Daikin, magamnak mosom nyaranta 1x és megy 2-3hónapot folyamatosan. Sosincs szaga mert mindig 24fokon vagy 23fokon megy és le tud csapni párát.
-
Frod
addikt
Lelkesen használjuk minden nap végén a SelfClean funkciót, de sajnos valahol hiba van a rendszerben, mert ezen folyamat során is büdös a gép, továbbá induláskor is pár percig, hiába már így állítjuk le. (aztán utána meg semmi szaga, fene se érti...)
Tippre megáll a csőben a víz a falban, nincs más tippem arra, hogy egy 1.5 hete tisztított gép mitől ilyen...
De idén fixen nem hívom ki újra a klímást, majd jövő áprilisban. -
BBéci
legenda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Magától értetődő, hogy árnyékban 35 fokban, vagy napon 50 fokra felforrósodott burkolat alatt kell szegény ventilátornak átfújnia a szintén forró lamellákon a levegőt.
Júniusban jár legmagasabban a Nap, olyankor az ablakon alig süt be. Ma az ebédlőasztalt is sütötte, illetve csak volna, mert a redőnnyel megakadályoztuk. Az eresz is kevésbé és rövidebb ideig árnyékolja a kültériket, ez egyértelműen észrevehető a működésükön. -
BBéci
legenda
válasz
windlord
üzenetére
Van lehetőséged. Győzd meg szakmai és észérvekkel a feleségedet. Szenvednek a kültérik, amikor folyamatosan tűz rájuk a nap. Felforrósodik a burkolatuk és valamennyire a lamellák is. Simán 15 fokkal melegebbek, mint árnyékban.
Kizárólag akkor tartom elfogadhatónak a tetőre telepítést, ha fizikailag nincs más lehetőség. -
Klíma választásnál fontos szempont szerintem, hogy a jövőben milyen lesz az alkatrész ellátottság és szervízhálózat.
sakal83 fórumtárs eltörte a mókuskerekét, én is így jártam pár éve egy Daikin klímával:
oka: 2 spricelős takarítóbrigád is járt nálam, többet egyiket sem hívtam, mert a csatornaszagot nem mosta ki egyik sem. A csatornaszag oka az volt, hogy a mókuskeréken megtapadt porba állt a pára miatt a gomba, szétszedtem, de közben eltörtem mókuskereket... a szag eltűnt, de utána zajos lett a beltéri

egyébként nem is értem miért fekete színű a mókuskerék, ha világos lenne akkor könnyebben észre lehetne venni, h koszos...
Azóta hűtés használat után 1 órán át pörög venti üzemmódban, így leszárítja magát a beltéri.Kitanultam, hogy kell mosózsákkal tisztítani, azóta én csinálom, azaz több éve már.
Szervízhálózatban a tapasztalatom szerint a Daikin elégtelenre vizsgázott, mivel 3 szakcég sem jött ki mókuskereket cserélni szezonon kívül, még árat sem adtak, 1 hitegett hogy jön, de pár hét után lemondtam róluk, kezembe vettem az irányítást.
Alkatrész ellátottságban Daikin nálam tökéletesre vizsgázott, 2017-es klímámhoz 2024 év végén is tudtam venni alkatrészt és magam kicseréltem, őket csak ajánlani tudom Chili Klíma: [link]

Vettem 2 új rezgéscsillapító gumibakot is a mókuskerékhez, azóta is iszonyat halkan üzemel a beltéri és idei nyáron már halk és csatornaszag mentes a klíma!
Másik 2 klímám nappali: Panasonic Nordic. Konyha és étkező: Panasonic Etherea, ezek kezdettől mosózsákkal vannak általam tisztítva.
-
A legolcsóbb de "útonálló" megoldás egy asztali ventilátor a nappali ajtóba amivel kifújod a hideg levegő a nappaliból pl: [link]
kevés helyet foglal el ajtóban egy toronyventilátor: [link]
Van "látható lapát nélküli" is 10 fordulatszámban állítható fordulattal: [link]Igényesebb, macerásabb, de jobb megoldás, ha lehet fúrni a nappali feletti ajtónál, hogy befújod a meleg levegőt ajtó felett a nappaliba, vagy ajtóba fúrsz bele egy ventilátort, ennek hártánya, hogy hangos lesz.
por nélküli fúrás:
[link]
[link]A 2 db klíma az ideális megoldás!
-
TeeJay
félisten
Sima split-ben 2,5kW szokott lenni a minimum ha párban veszed
2kW-os beltéri van Daikin és Mitsunak is szerintem de egyrészt drágább lesz másrészt nem tudnak lentebb modulálni így igazából a 3,5kW-os gépet érdemes venni mert árban azonos vagy olcsóbb mivel abból visznek vagonnal és ha meg kell a kakaó abban lesz még bőven. -
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszi!
Ilyen a lakás. Tudom, hogy gáz lett a rajz, de hátha érthető. A nappaliban van már légkondi a kis besatírozott téglalap az.

A logika azt mondaná, hogy a dolgozóba át kellene mennie a hidegnek, de nem megy. Ha kereszthuzatot csinálok, akkor is a konyha felől megy a levegő a nappali felé.
A kis szobákban csak akkor van légmozgás, ha csak az egyiknek van nyitva az ablaka, és a nappalié - akkor is alig. Logikátlan, de ez van - az összes szomszéd ugyanezt tapasztalja.
Kipróbáltam vizipipa füsttel, sehogy sem megy be a két kis szobába.
Ezzel szívok két éve, terelőkkel is próbálkoztam, az kicsit segített, de nem csinálhatok mindig cirkuszt a lakásból.Tehát akkor két külön klíma lenne jobb?
2.5kw nem elég szobánként? Esetleg mégkisebb - ha létezik.Kössz!
-
-
-
BBéci
legenda
válasz
windlord
üzenetére
Sokkal jobban jársz, ha a tető valamennyire árnyékolja a kültérit. Saját tapasztalatomból állítom, hogy amikor rásüt a nap, sokkal intenzívebben dolgozik és a benti hőmérsékleten is megmutatkozik. Árnyékban 24 fokra állítva 24 van bent, ám amikor már rátűz a nap, fél-egy fokot emelkedik, ezért egy fokkal lejjebb kell vennem a beállítást.
-
TeeJay
félisten
99% hogy az 5kW gépek nem tudnak annyira lemenni mint a 2,5 és 3,5kW-os kistesók
Már csak a nagyobb kompresszor miatt sem!
[link] Tessék Daikin FTXF-E szériaNézd meg a 35 és 50 között különbségeket
3,5kW 1,3kW-ig tud lemenni az 5kW-os meg 1,7kW-ig
Hangerőben meg baromi nagy különbség van mert a 3,5kW-os 20dB az 5kW-os beltéri meg 31dB minimum -
bb71
őstag
Perfera tapasztalat jún-aug.:
igazából a 2,5kW-os is sok a mi körülményeink között - B30+perlites vakolat+7cm Nikecell, 2 rétegű műanyag uG=1.0W/m2K ablak, de dél felől más szobák által védett, csak dél-nyugat felől kap napot délután, 18,4m2 2,8 belmagasság...
9,47 SEER, az applikáció 100W-onként tud fogyasztást mutatni, 90-95%-ban 100W-on ment, amikor be volt kapcsolva, 900W a minimum hűtési kapacitása.
A Mitsu AY25VGK is 900W minimumot tud... nem tudom mi lehetett volna még, ami lejjebb tud szabályozni.
Merthogy időnként - elég sűrűn - leáll a kül- és beltéri is, olyan gyorsan le tudja hűteni a teret.Fujitsu is 900W amit találtam hirtelen...
Toshiba DAISEIKAI 10 RAS-B10S4KVDG-E / RAS-10S4AVPG-E oldalfali split klíma (2.5 kW)1.079.000 Ft 600W-ot tud... csak az ára. -
TeeJay
félisten
Ez addig igaz amíg gyorsan le kell hűteni.
Kérdés hány fokot szeretsz mert ha 25-26fokra rakod akkor az 5kW már overkill lesz és le fog állni míg a 3,5kW-os esetleg 4,2-es meg halkabban szinten tartja leszabályozva.
75nm Siófoki 2 szobás + amerikai konyhás nappalis lakást hűtünk 3,5kW Daikin Sensira-val, igaz mikor leérünk és 32fok van akkor 1 napig nyél gázon megy hogy 24fokot csináljon, de onnantól már simán tartja gond nélkül
Ott se redőny se extra ablak (sima 4-16-4 nuku argon üvegezés) és a homlokzaton is csak 5cm sima fehér EPS van.
5kW-ot akkor vegyél ha 23-24fok vagy alá akarsz hűteni és nem zavar hogy hangosabb lesz minimum ventilátor fokozaton is -
TeeJay
félisten
Panelba multit?
Felejtsd el
5kW-os kültérit kellene vagy erkélyre vagy ablak alá tenned és oda csövezni mindkét beltérit.Daikin 2MXM50A9 kellene minimum de ha mellé teszel még 2db 2,5kW FTPX25N Comfora beltérit már sokkal több a pénz mint 2db FTXF35E Daikin Sensira
Előnyöd semmi nem lesz hátrányod 100+ ezer forint és a telepítésről még nem is beszéltem.
Ja a kültéri sem lesz olyan halk mint a 3,5kW-os kültérijeVan egy tippem melyik fajta panel lakásban laksz, én abban a folyosóra szoktam telepíteni klímát még és a nappali+folyosó lehűti a 2 kis szobát is
-
-
krx21
nagyúr
Most is ilyen van csak a delux változat, dupla lapáttal és hő érzékelő szenzorral.
Ami igazából tényleg felesleges. Őszintén szólva én azt hittem több új típus lesz 8-10 év elteltével. Ha fekete kell, akkor csak a ZEN van? Még mindig? 10 éve ezek voltak…. Azóta nem volt fejlesztés? -
sakal83
addikt
Sziasztok
Klimaszereleses kerdesem lenne. Mitsu dm35vaban eltortem a mokuskereket es szeretnem kicserelni.
A jobb oldalabol hogy tudom kiemelni? Mint a vmi fogna, es nem enfedi kihuzni.
Illetve par lamella megserult. Ez okozhat problemat a mukodesben?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- iPad topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489, 100% Akksi
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A marketing is nagyon adott hozzá, tárolni lehetne a piacon…