Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van két nagyon kis szoba a lakásban: háló és dolgozó; 9 és 8nm.
Sajna úgy vannak elhelyezve, hogy a nappaliban lévő klíma nem tudja lehűteni őket, csak ha jégkorszakot csinálok a nappaliban, ami kellemetlen, és hangos is.Ezért agyalok, hogy milyen hűtést tudok ide varázsolni.
A multi klíma lenne az igazi, mert kifejezetten halkat szeretnék.Mit javasoltok ilyen kis helységekbe?
A nappaliban egy Mitsubishi van, de sajna nem vagyok vele elégedett; sokkal hangosabb, mint a haverom Cree-je, pedig neki nagyobb a lakása.
Szóval valami igazán halk multi klímát keresek a megbízhatóbb fajtákból ilyen kis helységekbe.
Nem kell tudnia fűteni, panelban úgyis mindig túl meleg van letekert fűtéssel is.Köszi!
-
asdf_
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Hőszivattyús padlófűtés, mellé bojleres HMV 400-500 literes tartállyal napkollektor rásegítéssel.
A napkollektor felett eljárt az idő, egy árban van vele, vagy olcsóbb a napelem (újépítésűnél úgyis kell megújuló), és sokkal problémamentesebb (nem csöpög, nem forr fel (ha olyan), nem kell fagyállót nézni, stb.,) már csak a felszereltek életben tartása megy, frissen nem telepít kb. senki. Hozzáértő szakít is lepkehálóval kell keresni már, mert kikoptak.
-
krx21
nagyúr
Sziasztok, rég jártam erre…
Kb. 8 éve van egy csúcs Mitsubishi klímám, elégedett vagyok vele…
De egy új helyre tervezek majd egy 5kw-os gépet. Nem tudom mi változott azóta? Érdemes gondolkodni nem japán klímában, vagy még mindig az a legmegbízhatóbb? Mi a vélemény? Látom azóta van olyan újdonság, pl. LG dual invertet stb…
Ha a legjobb, legmegbízhatóbb, legcsendesebb kell, melyik most a favorit?
-
flash-
veterán
Eddig műkodott de mostanaban a gree smartr ki be kapcsolási időzitő nem kapcsolja ki az egyik klimát a megadott időben. Mi lehet a baj?
-
Üdv! Csepptálca fűtést mi alapján kell méretezni wattban?
-
TeeJay
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Ja újépítésű lakóparkban vett unokatesóm lakást a 9. emeleten anyukájának.
80nm 2szoba plusz nagy nappali, körbe erkély és plafon hűtés/fűtés van
Ablakok 3 rétegű üvegezéssel de minden szobában van rajta automata szellőző (szépen engedi be a meleget és párát is legalább...)
Nos mivel minden szobában van egy érzékelő a falon ami hőfokot és páratartalmat érzékel így tavaly nyári melegben 26,9fok alá sehogy nem tudta hűteni a lakást mert a pára kicsapódott volna a plafonon és nem engedi a rendszer jobban hűteni a szobákat.26,9fok meg vicc kategória
Majd telepítek nekik a nappaliba egy Daikin-t hogy az szépen lehűti a levegőt 24fokra meg a párát is eltünteti halkan és hatékonyan.
Plafon fűtésről is hasonló a véleményem...
Hőszivattyús padlófűtés, mellé bojleres HMV 400-500 literes tartállyal napkollektor rásegítéssel, hűtés meg split klíma. Ez a tuti
-
TeeJay
félisten
-
gurabli
őstag
válasz
Lorden
üzenetére
Inkább télen a keletkező párát/friss levegő utánpótlást kezeld, beültök 2-3-n vagy akár egyedül pár órára, 26-27légköbméter az egész.
Szerelek be egy hővisszanyerős ventilátort. Tudom, nem tökéletes, de egy óra alatt kicseréli az össz légköbmétert. Ez az egyetlen megoldás. -
TeeJay
félisten
válasz
Lorden
üzenetére
Nem csak padláson döglik meg, amit én takarítottam azt sima 65x50 dekor csatornába tették és a csatorna belül barnára volt sülve tőle. 50ezret én nem adnék erre úgyhogy nem tervezek egy ügyfélnek sem cseppvíz szivattyút kiépíteni inkább offolom a melót ha a tulaj nem meggyőzhető
-
TeeJay
félisten
-
windlord
őstag
válasz
lekorszke
üzenetére
Koszonom, kozben beszeltem par ismeros gepesszel is, veletek is, igy boven elengedtem a temat. Csopogjon ki a belteri, a kulterik meg mennek a tetore.
En azokat is a tető lambéria alá tennem, de gyozott a Felesegem
megnyugodtam, jo lesz a cucc es olcsobb jópár tizezerrel a szivattyuk miatt.
foleg 4 eseten.bocsi, meg egy kerdes toletek, szakiktol!
kerjek a daikin -okhoz szerviz tavvezerlot?
miert ajanlott?
wifin nem lehet e nelkul ervenyesulni barmilyen info miatt? -
lekorszke
tag
válasz
windlord
üzenetére
A szivattyúval úgy számolj hogy darabja 50ezer forint.
Ha az évenkénti karbantartáskor a szivattyú is szakszerűen kívan tisztítva (van benne egy szűrő is) körülbelül 3 évet bír ki, ha nincs foglalkozva vele egy év után is le tud kotlani.
Asszem egy év garit adnak rá amugy.
Annyi szerencséd lehet ha a padlástérben fog menni a csövezés akkor nem lesz hangos a szivattyu ha például Aspen mini orange-t választasz.
Annak az az előnye, hogy elég csak a szivattyú kis tartályába gravitációsan bevezetni a vizet amint az úszó benne eléri a szintet akkor kapcsol a szivattyú ami hangos de azt a részét fellehet tenni a padlásra és csak ott fog zúgni ergó hangtalanul.
Üdv -
windlord
őstag
válasz
H-Mano
üzenetére
Belteren siman bevesnem a falba , csak ahova kerulnek a belterik ott friss, szep tapeta van.
Kulteret most szigeteltuk es szineztuk.
Vegig a cseppviz szivattyus megoldas fele mentem, mert ezt ajanlottak. Mukodik es zajtalan. Ez maradt meg.
koszben meg szar es hangos
majd kesobb bevesem felteren, kivul meg csopogjon. Inkabb ez mint az eves cumi veluk. A zaj, nah azt vegkepp ne. -
windlord
őstag
Gravitacios cseppviz:
koszi Fiuk! Lemondtam a szivattyukat, gravitaciosan megy ki az oldalfalon , es csopog majd kifele. Max kap egy kaspos viragot es abban csopoghetnek.
Azt felteteleztem, hogy nincs hangja a szivattyunak. Amugy orange szivattyuk.
Le is mondtam oket.
koszonom! -
static00
tag
Sziasztok!
Egy haier kondi infráját szeretném megnézni,mert nem reagál a távirányítóra.
Sajnos most nincsen univerzális távirányító a közelben.
Új cucc, állítólag néhányszor működött a távirányító, de most csak a beltérin az on off működik.
Van benne wifi modul, de az installáláshoz neki is kell az infra kommunikáció.Valami tippetek van,hogy hogyan csekkoljam, mi nem működik?
A távirányító a telefon kamerájába belevillog, ennyit tudok.
Köszi szépen ☀️ 😎
-
marcusa
addikt
válasz
windlord
üzenetére
Szia!
Falban nem lehet elvezetni gravitációsan a cseppvizet? Akár ki a szabadba, akár a legközelebbi csatornához szifonnal? Én már telepítettem több szivattyút is de én is azt javaslom hogy ahol csak lehet ott kerüljük. Legutóbbi hibajelenség vele kapcsolatban most télen... hűtésre kapcsolt a klíma, tulaj azt mondja a macska rálépett a távirányítóra, de lehet véletlen elnyomták... (de az is lehet hogy csak megállt olvasztani) a beltériben így keletkezett cseppvíz, kinyomta a szivattyú és a 2mm átmérőjű csőben rögtön megfagyott kint a víz, mivel tetőtérben vannak a szivattyúk, a tulaj nem hallotta hogy búg a szivattyú, és szépen lassan leégett... második tele volt a szivattyúnak, az első télen vagy nem használták, vagy nem volt ennyire hideg. Pár hete telepítettem egyet egy társasházban és a kültériket, nem engedték homlokzatra tenni, csak erkélyre, az egyik távoli szobában lévő beltérit pedig nem lehetett gravitációsan kivezetni, és ott is került be szivattyú, és mivel ott nem lehetett a tetőtérbe lenni, a faláttörésbe került, de lehet azért rendesen hallani a hangját működés közben... -
windlord
őstag
válasz
H-Mano
üzenetére
+ TeeJay:
sajnos kellenek a szivattyuk, nem akarok kilogatni csoveket es plusz csatornat latni az oldalfalon.
Ehhez kell WiFi modul is, az is benne van az ajanlatban.
Fodematfuras (vasbeton, 20cm) padlaster es tetore fel a cuccal.
A negy klimanak a csovezese cca 50m.
most nyilvan nem varhatom el a vallalkozotol, hogy netes aron adja.
szamlat ugy tudok elszamolni.
szerintem anyag+munka az ennyi.
TeeJay: koszonom, ra keresek a telepiteseidre! -
TeeJay
félisten
válasz
windlord
üzenetére
Ahova cseppvíz szivattyút kérne a tulaj ott már ülök is kocsiba és megyek haza még felméréskor.
Beszéltem jó pár kollégával, egy Aspen szivattyú 50ezer és úgyis pár év múlva vagy mocskos lesz vagy megkotlik és szezon közepén fognak hívni hogy folyik a beltérinél a víz. Én ezt kihagyom szóval vagy meg lehet oldani gravitációsan a kifolyást vagy lépek.
Idén is voltam mosni egy hölgynél Daikin klímát, panel lakásban plafon alatt kérte a csövek elvezetését és már a 2. Aspen szivattyúja volt 5év alatt ráadásul mikor nyomja ki a vizet van hangja ami engem baromira idegesítene, mint egy kávé daráló olyan...
Úgy kell tervezni hogy szivattyú ne legyen, hidd el jó tanács -
TeeJay
félisten
válasz
gurabli
üzenetére
Ezt senki sem tudja neked megjósolni, még én sem pedig ilyen klímám van csak én panel 5. emeleten vagyok ami nyáron jó meleg télen meg távhő miatt sosem fűtünk (25fok van elzárt radiátorral)
Daikin 18fokig állítható fűtésben szóval az alá nem tudod venni
10négyzetmétert fillérekből kifűt mivel az 25-26köbméter levegő maximum
Nálunk a gyerek szobája 13nm és amikor fűtőttünk májusban pár estét ontotta az 50 fokot magából -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
windlord
üzenetére
Lényegtelen az E beltéri külön wifizhető az F kültéri meg még nem vettem észre mi változást tartalmaz az E-hez képest de már telepítettem jó pár ilyen kombinációt
Mehet nyugodtan, jó gépek, vagy egy tucattal raktam fel utóbbi 2-3hétben belőle
Még mindig az egyik leghalkabb beltéri és kültéri páros akárki akármit mond
-
TeeJay
félisten
válasz
windlord
üzenetére
Mindkettőből sok sok tucattal telepítettem már
Ha vissza keresel a topikban 100x leírtam az összehasonlítást isFTXF35E Európában készül törökországban
még nem wifis gyárilag de 22-25ezer körül van hozzá modul + szerviz távirányító
20dB hangerő hűtésben 21dB fűtésben és halk kültériFTXC35E Malajziában készül ez a full belépő szintű Daikin
ez már wifis ha E végű beltérit kapsz és már megkapta ez is az 5 fokozatú ventilátort állítást elleben econo és comfort mód még mindig nincs rajta illetve a wifi modul a külső hőfokot csak akkor tudja megjeleníteni ha jár a kültéri egység míg az FTXF bármikor leolvassa
22dB hangerő hűtésben tehát valamivel azért hangosabb mint a Sensira
cserébe valamivel hatékonyabb is tőle mert 26kg kültérije van nem 24kg mint az FTXF-nekHa főleg hűteni veszed én az FTXF-et ajánlom már csak azért is mert halkabb
-
Lorden
őstag
válasz
gurabli
üzenetére
Erre nem fogsz itt választ kapni.
Hőigénytől függ, hogy mennyit kell beletolni a fűtési szezonban.
Inkább télen a keletkező párát/friss levegő utánpótlást kezeld, beültök 2-3-n vagy akár egyedül pár órára, 26-27légköbméter az egész.
Úgy rémlik klímával 16 alá nem lehet fűteni, az az alja, azon kívül a 8fokos temperálás van.
Ha pedig hagyod kb 16-17 fok alá menni akkor lehűlnek a falak, bútorok, be kell durrantani déltől, hogy az esti filmre 22 legyen és ne közben nyélgázon zúgjon a gép. -
gurabli
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Egy amatőr kérdés. Daikin Sensira, 10 m2, kb. mennyit fogyaszt nyáron, ha bőven elég a 24-25 fok.
És télen, ha 21-22 fokra szeretném fűteni.
Illetve mondjuk 15-16 fokon tartani, mivel moziszoba, lehet egész nap nem lesz használva. Vagy akár még alacsonyabbra, ami még nem árt a bent lévő cuccoknak. A 8 fok temperálás szerintem kevés, de amúgy sem fog szerintem 10 fok alá hűlni. -
-
Csendeske
aktív tag
Vajon miért nem lehet a távirányítókon a ventilátor fokozatokat visszafelé is léptetni? Mondjuk az éjszakai módból automatába szeretném kapcsolni, végig kell zongoráznom az összes fokozaton. (Mitsubishi AP 25)
-
windlord
őstag
Kaptam tipust a kivitelezotol, amilyen klimat preferalna daikin -bol:
- FTXF35E / RXF35Azt mondta ujabb mint a
- FTXC35E / RXC35Evan tapasztalatotok a fenti berendezessel kapcsolatban?
4db -ot vennek, hutesre lennenek hasznalva. Futesre csak tartaleknak. -
TeeJay
félisten
Már sokszor leírtam ide
2kW beltéri multi kültérihez van Daikin és Mitsubishi esetén de semmi értelme mivel még a 2,5 és 3,5kW gép is azonos minimum teljesítményre tud leszabályozni csak a maximum teljesítményük más magyarul a 2,5kW kap egy kéziféketInnentől kezdve mivel árban alig van eltérés 3,5kW gépet érdemes venni.
Nekem panelban sokadik éve megy 18 és 13nm szobában 3,5kW Daikin Sensira és hamarosan lesz időm feltenni a 3. Ilyet a 7nm legkisebb szobában is
-
TeeJay
félisten
-
rolko
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Elgondolkodtam a 2 beltérin (esetleg 3).
Jelenlegi pozíciójából a Gree elég jól befűtötte a lakást, de aludni csak csukott ajtónál lehet.
Mindenütt van elektromos padlófűtés (fűtszál), de klíma azért gazdaságosabb
Van olyan kisebb beltéri ami mellett akár aludni is lehet, ha pl 2 szobába 1-1 2kw körüli lenne? A nappali részen meg egy 3,5?
A padlás járható (könnyű szerkezetes), így csövezni bárhová lehet.
Noob alaprajz: (É szomszéd, telekhatár)
-
válasz
H-Mano
üzenetére
Az applikációk egyébként olyan szempontból jók, hogy ott tényleg csak azok a fícsörök vannak, amiket tud adott készülék, a távirányítón pedig többlet vagy épp kevesebb. Én pl. azt hittem a wifi modul miatt kapott extra távirányító okán (Daikin Sensira), hogy a készülék tud vízszintesen is legyezni, mert azon van ilyen gomb. Közben ugye nem, ez az applikációból is kiderült
meg abból, hogy hiába nyomkodtam, nem csinált semmit.Viszont pl. a kényelmes levegőfúvást mai napig nem értem: app-ből és az alap távval kapcsolható, az extra távra nem reagál, mindhárom felületen elérhető. Amikor jött a szaki bekötni további készülékeket, kérdeztem, hogy ez miért, aztán igazából ő se tudta.
-
zeon.hu
nagyúr
Sinclair Klima, Gree+ alkalmazás:
Megoldható, hogy a távirányító és a mobil alkalmazás szinkronban legyen?
Tehát amit beállítok az egyiken, onnan induljon legközelebb a másik is. -
törölt tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy 3 éves Aux Delta 2 3,5-es klímám. Már a beszerelés után is ha hűtés módban használtam és "silence" módba tettem, hallható folyamatosan szörcsögő, krákogó hang a beltéri egységből. Volt klímaszerelő itt és halotta a hangot, csak annyit mondott dolgozik a gép, ilyen a hangja. Ez tényleg igaz lehet? Valóban ez normális vagy mi lehet a gond? Köszi előre is a válaszokat!
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Így tettem és megindult a víz. Ezen kívül érdemes még valamit csinálni?
@Gubu0101 Nem tudom, hogy vegyszerezte-e. A család női tagjai voltak itthon, én csak a fotókkal kiegészített munkalapot láttam, amin viszont nem volt részletezve, hogy milyen műveleteket végzett el a szaki. Nem hiszem, hogy kisprólta volna, mert sajnos egy Google-ös negatív kritika után (amiről írtam itt anno) jöttek ki és nem győztek elnézést kérni, a díjból is kaptam engedményt.
-
Gubu0101
veterán
válasz
tylerddd
üzenetére
Vegyszerezte is vagy csak atmosta?Az,hogy pacsmagolnak ossze vissza meg nem egyenlo azzal,hogy kap vegyszert is a gep.Gombanak pont az a jo ha nyirkos kornyezetben van(sajnos)
A vegyszer meg kb 0-ra kioli igy szag sem lesz 1 evig biztos hatasos.Mi nem zsakozunk,csak mar nagyon vegso megoldaskent,akkor ha mar a szedszedos tisztitas se er semmit.Sose erkezett meg panasz a szag miatt,tisztitas utan.
Lehetseges valamit bemosott a kondenzviz csobe ami nem engedi a normalis kofolyast es emiatt pang vissz,atol fuggetlenul hogy kifolyik a viz. -
TeeJay
félisten
válasz
tylerddd
üzenetére
Tedd 20 fokra és majd megindul a víz.
Száraz az idő megint, nincs pára ami 24fokon lecsapódjon és ilyenkor a száraz elpárologtató meg a csepptálca az előző hónapokban lecsapott lakás "szagát" hatványozottan tolja vissza.
Tegnap is hívott egy ügyfelem hasonló panasszal mert 26fokon járatja a gépet és induláskor állott víz szagot érez ami hűtésben elmúlik 15perc múlvaMegyek majd hozzá mosni de jeleztem neki nincs pára és tegye alacsonyabb hőfokra akkor majd kap nedvességet az elpárologtató meg a csepptálca is.
-
Üdv! 2. szezonját futó Daikin Sensira klímám kellemetlen szagot áraszt. Májusban kint volt a szervizes, kimosta rendesen, zsákkal, mindennel, a kültérit is tisztította. Most nézelődtem neten, hogy mi lehet ilyenkor és az elvezetendő vizre gondolok. Tavaly, 1. szezonjában ugyanilyan működtetés mellett rendszeresen folyt el a víz átlag 24 fok mellett. Most semmi. A többi hasonló, fiatalabb eszközöm láthatóan engedi a vizet. Az elvezető cső a falon megy le végig, mint egy mini "eresz". Hogyan győződhetnék meg róla, hogy ez lehet a gond? Ha nem, akkor mitől lehet? Köszönöm!
-
TeeJay
félisten
Csak Daikin vagy Mitsubishi ami 5kW-ban is halknak mondható bár így is hangosabb lesz mint a 2,5 és 3,5kW társaik mert ugye csodák nincsenek, forgatni kell a levegőt a beltériben és a kültériben is.
70nm-re inkább akkor 2db 3,5kW-ot vegyél azok halkabbak mint 1db 5kW-os gép és komfortosabb lesz hűteni meg fűteni vele.
-
rolko
őstag
Sziasztok,
Át kellene rakatnom a klímámat, mert rossz helyen van (Gree Comfort X 5,3kw).
Fűtünk is a klímával, így kb egész évben megy, így felmerült az új helyre talán egy másikat rakatnák fel, ami fűtés üzemmódban kicsit csendesebb. Van olyan ajánlott klíma 5kw körül ami halkabb és kevésbé recseg mint ez?
(tudom fizika, leolvasztásánál mindegyiknek hangja van) -
TeeJay
félisten
Ez a normális!
Mi tudjuk hogy kell falban vezetni, hogy kell hajtani hogy ne törjön meg és a cseppvízcső különösen kényes téma.
Tulajdonos saját felelősségére tavaly telepítettem 2db Syen klímát 10éve előcsövezett lakásba de ott látszott hogy klímás csövezte elő mert minden úgy volt előkészítve hogy egyből lehetett rá tenni beltérit és kültérit. -
TeeJay
félisten
válasz
AssAssynn
üzenetére
Szerintem ne akarj előcsövezni ha nincs klímás tudásod!
Én csináltam előcsövezést és majd 1 év múlva hívnak ha mehetek telepíteni a gépeket rá de ott tudom hogy én csináltam így ha később valami baj lenne én vállalom a garanciát rá.
Nekem van hozzá rézcső, van hozzá szerszám meg úgy minden.
Ha telepíteni kell a gépet van hűtőközegem a plusz rátöltéshez de ehhez mérleg is kell meg manométer meg sok finomság amivel meg se próbálkozz bár F-gáz vizsga nélkül csak sutyiban tudnál szerezni R32-t amúgy is.
Inkább írd meg helyileg merre laksz és hátha tudunk páran segíteni -
Sisco2
tag
@TeeJay
Küldtem neked ma egy üzit itt, Mitsu AP25 nem hűt eléggé pár napja témában.
Köszi ha elolvasod és valamit ki tudunk találni!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- piaggio vespa et4 ( papírok nékül )
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új NEWTRAL Freedom-X-FF állítható irodai görgősszék gurulósszék
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- Alumínium terasz tervezés - építés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MÉG OLCSÓBB 10.21. !!! Új elekrtomos rollerek 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen. // Bp.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

meg abból, hogy hiába nyomkodtam, nem csinált semmit.