Hirdetés
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
11hh
tag
Telepítették a Panasonic Etherea-t, természetesen a szerelő még nem látott ilyen klímát, és telepítésnél el is törte az alsó fel-le mozgató lapátnak az egyik fülét. Szerencsére működésben nem okoz nagy gondot, becsukásnál picit eláll.
Midea all easy pro klíma után azért más kategória. Nagyon szépen szabályoz, automata ventilátor módban is színte hangtalan.
Ha eléri a beállított hőfokot a mókuskereket leállítja.
A fogyasztást appban mutatja, így berakok pár képet.
9,5-ös SEER értéke van, még kinti 40fokban se érte el a 300wh fogyasztást. -
adika4444
addikt
válasz
adika4444
üzenetére
Hali!
A probléma forrása a por volt a gépben, meglehetősen nagy mennyiségben. Egy takarítás után hibátlan, egy kilengés nincs a kifújásban, hihetetlen simán és csendesen nyomja. Ugyanez a szabályozás, az is teljesen rendbejött. Most 25--26 fokra állítva hozza azt a kellemes hőérzetet, amihez a tisztítás előtt le kellett menni 22-23 fokig. Egészen elképesztő, hogy egy év alatt mennyi por belement, bár tavaly tényleg egész nyáron ment, idén azért voltak klímamentes hetek, bár most megint elég magas a hőmérséklet, péntek este óta folyamatosan megy.
Köszi TeeJay a gyors, precíz takarítást!

-
yerriko
csendes tag
válasz
lekorszke
üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm választ!
Sajnos olyan lakásba költüztünk, ahol "klima előkészítés" címszó alatt ilyen csőveket építettek be.
Ma kértem árajánlatott attól a cégtől (winterklima) akik beépítették. Közölték, hogy '"ja te hűtő fűtőt szeretnél akkor plussz rézscső kiépítés "
Köszi az infót!
-
laca1052
tag
Sziasztok Van egy Fisher nordic táv be állított hőmérséklet 23c hajnal kikapcsolás délelőtt bekapcsolás nézem 16 C van a távon,ez hogy lehet séges valami manó elállította? Valaki találkozott már ilyennel?

-
Midway04
lelkes újonc
Sziasztok! Szeretném megosztani a tapasztalataimat pusztán azért, hogy ilyen is legyen a topicban. Nem vagyok rá büszke a minőség helyett a mennyiségre mentem. Hat éve üzemel nálunk négy darab Whirpool SPIW312L klíma, annó 120000 magyar forint volt darabja (konkrétean két Whirpool jött ki egy Gree árából), ismerős szerelte fel anyagárban. Kopp-kopp azóta is üzemel mind, évente egyer ellenőrzi/tisztítja klímás. A lényeg: négy ugyan ott, ugyanakkor vásárolt klímából kettőnek iszonyat hangos, zetor szerű hangja van(a kültéri egységnek), kettő meglepően csendes. Hálisten nálunk csak a kertben zajonganak, se szomszédot se minket nem zavar de biztos marha idegesítő lehet ha társasházban a szomszéd ilyet rakat fel. Kettő a folyosókat/közös helyiséget kettő szobát hűt, a beltérinek nincs különösebb hangja, simán lehet alatta aludni, ismerősöknél és munkahelyen is láttam már halkabbat/hangosabbat is. Fűteni fűt -5-fokig írja a kézikönyv ezt azért nem várjuk meg, akkor már mindegyik kültérinek megjön a hangja, de megint csak a szomszédnak vagy nem zajszigetelt ablak alá nem raknám. Szóval a tapasztalatom az, hogy aki teheti inkább spóroljon egy kicsit, megéri a normális klíma de megfelelő körülmények mellett a silány olcsó is tud működni szinte folyamatos üzemben. Remélem lehet majd hasznosítan a tapasztalataimat.
-
lekorszke
tag
válasz
yerriko
üzenetére
Hali
Ha teheted, felejtsd el!
Pozitív semmi nincsen vele kapcsolatban, csak negatív de az bőven!
Belvárosban rendszeresen ilyennel csöveznek elő klímáknak, a lehető legrosszabb ami létezik.
Megszámolni nem tudom hányszor mentem ujracsövezni és kicserélni rézre, mert valami gond mindig volt vele.
Ha épp nem a kötésnél szivárgott, akkor a falban valahol azt meg az életben nem találod meg csak bontással.
Egy szívás az egész, én biztosan elkerülném sose lesz jó.
Üdv -
yerriko
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelnének a valós, hosszabb távú tapasztalataitok a FastPipe kompozit klímacsővel kapcsolatban.
Használja valaki 2–3 éve vagy régebb óta?
Van különbség a működésben/élettartamban a hagyományos rézcsövekhez képest?
Bármilyen pozitív vagy negatív tapasztalatot szívesen fogadok. Előre is köszönöm! -
Akelaus
senior tag
válasz
Lorden
üzenetére
Most silent módban van, de kint 31 fok, bent 25-re van állítva, és úgy van ahogy írod, most felveszi a teljesítményt 355w-ra, illetve onnan megy le egy darabig 120x-re.Deli fekvésű a lakás, szóval ma dolgozott rendesen, hiába napernyő, napvitorla, reluxa stb..
Sajnos tegnap nem csináltam képet, ma már nem tudom 5 percenként léptetni.
Ez a mai:
A pontos típust majd leírom. -
Lorden
őstag
válasz
Akelaus
üzenetére
Ha jól emlékszek silent mód alá, nem tud lemenni 1-5% venti sebesség esetén se, hiába állítod be.
Nálam az a tapasztalt, hogy amíg nincs kint tartósan 35 fok és éjjel is 21-22 fok felett, addig tud ebben a módban hűteni kényelmesen.
Még annyit írj már légyszi, hogy melyik típus megy nálad 140w illetve 100w köré?
Jó lenne ezeket összeszedni és akár az összefoglalóba berakni, hogy melyik gép meddig modulál hűtésben. -
mexel
veterán
válasz
Akelaus
üzenetére
Köszönöm! A néma üzemmódban a leghalkabb mindkettő klíma ( tesla és TCL - a TCL kb nem hallható és van huzatmentes mód is, de én igazából leállítani akarom)
A Tesla ráadásul hangos is, még ebben a mókuskerék módban is, de ezen talán lehet segíteni valami külső szabályozással hogy levesezm 50-60%-al a sebességet kis fesz megvonással ( ha nem nyivákol mejd érte az elektronika - ha igen akkor daikinra csere a tesla meg marad játszósnak berhelni)
Sajna a Tesla mint gyártó kb elérhetetlen hogy egy kapcsolási rajz vagy segítség legyen tőlük. A forgalmazó próbált segíteni de azt mondja nem kommunikatív cég a tesla és nem is adtak megoldást.
Marad a reddit és pár külföldi csináld magad fórum, sok más őrült is van aki mindent megberhel, de ezt sajna csak télen lesz időm nézni, akkor meg baromi messze leszek a klímától -
kory24
őstag
válasz
kory24
üzenetére
Közbe neten rákerestem:
Online vezérlés: A készüléket az Onecta alkalmazáson keresztül vezérelheti okostelefonján vagy táblagépén.
Energiatakarékosság: Csökkenti az energiafogyasztást készenléti üzemmódban (80%-os csökkenés), és Econo módot kínál a további energiamegtakarítás érdekében.
Kényelem: 3D légáramlás az egyenletes levegőeloszlásért és a rendkívül csendes működésért.
Egyéb funkciók: Olyan funkciókat tartalmaz, mint az éjszakai üzemmód , a csak ventilátor üzemmód , a komfort üzemmód és a nagy teljesítményű üzemmód
-
kory24
őstag
válasz
feco70
üzenetére
Daikin FTXP35N / RXP35N Comfora és Daikin FTXP35N9 / RXP35N9 Comfora között pl mi különbség?
Mert árban 130...
(utóbbira kaptam ajánlat)
-
asdf_
veterán
válasz
robag93
üzenetére
Biztos nem az a része van betiltva, hogy a "hálózatba dugd"? Szerintem a mikroinverteres megoldás működik, ha direktben kötöd rá a klímát (úgy értem legális).
Egyszer nincs nálunk az egyszerűsített ügyintézés és műszaki feltételek rá, meg hogy engedély sem kell hozzá, csak bejelentés. Ez lenne az erkélynapelem lényege, max 800 wattos inverter, Lidl-ben megveszed, hazaviszed, felrakod, szolgáltató weboldalan klikkelsz kettőt, az kijön es villanyórát cserél es onnantól készen vagyunk, nem ez az engedély engedélyéhez is engedély kell hülyeség, mint egy normál napelemtelepítés esetén.
Utána jön a tavaly év végi településképi rendelet, ahol az erkélyre rakom a napelemet kifejezetten tiltva van (de amúgy még a tetőn elhelyezésbe is beleugat, pl. szabályos alakzatban lehet csak, legyen az bármi is).
És ezen kívül van az, hogy a mikroinverter amíg be nem dugod a falba és nem lát hálózati feszültséget, addig nem dolgozik, hiszen azt hiszi, hogy áramszünet van, amikor neki tilos dolgoznia, különben megcsapná a póznán szerelő embert az áram.
Aztán van még a technikai része, hogy direktben inverterről akku nélkül nem mehet ilyen, hiszen jön egy átvonuló felhő, és harmadára, ötödére esik a termelt teljesítmény, ami már nem feltétlen lesz elég a klímának (a délelőtt, délután problematikája ugyanez), amit az nem fog jó szívvel venni, mert olyasmi lesz, mintha lecsaptad volna előtte a kismegszakítót üzem közben.
Tehát marad a szigetüzem akksival, annak minden költségével és kényelmetlenségével (utóbbi nyáron, klímázás ellátására nem feltétlenül jelentkezik, hiszen vélhetően csak akkor akarsz klímázni, ha süt a nap és meleg van, tehát sanszosan nem fogsz pingvinezni a lemerült akku mellett, hogy akkor most mi legyen) -
kory24
őstag
Sziasztok!
Fűtésre optimalizált klímákra ilyen ajánlatot kaptam:
- Daikin Comfora 3,5kw 550 400 Ft
- Gree Amber Royal3,5kw 506 900 Ft
- AUX Magma2 3,5kw 359 700 Ft
- Gree comfort Pro 3,5kw 364 900FT (bár ezt nem is értem, ez nem fűtésre való....)A fenti árak tartalmazzák a beszerelés díját, ezek így mennyire elfogadható árak?
Válasszak közülük vagy keressék még másik céget is ajánlatért?
Egyébként maga a cég megbízhatónak tűnik, vélemények alapján is ajánlottak, csak nemtudom mennyire megfelelőek ezek az ajánlatok.
-
Akelaus
senior tag
válasz
Lorden
üzenetére
Tegnap este megpróbáltam a Silent módot. Úgy volt ahogy írtad. Kb 2-2,5 órát úgy ment. Igaz nem kellett baromira hűteni, 25 fokra állítottam, néha-néha ránéztem az okos konnektorra, hogy mit mutat, szépen ment kb. 140watton, aztán lement 105-ig. Amit talán észrevettem, hogy érdemes előtte egy fokkal lejjebb venni a hőmérséklet.
Mexel: ebben a módban én nem éreztem zavarónak a mókuskerék keltette "huzatot", igaz már feküdtem. Viszont akkor volt jobb ha direkt elfordítattam vele felém a lamellákat, nem pedig a másik irányba, mert akkor a függönyről felém "dobta" a hideget.
1-5%-os dolgot még nem néztem. -
asdf_
veterán
Decemberi (negatív) rekordom napelemileg: kőkemény 0,4 kWh-t termelt egész nap
Ez annyi, amennyit ma reggel 3/4 7-ig hozott össze.
A decemberi termelést megeszi a ház, fűtésre nem jut belőle (de novemberben, januárban és februárban sem)Nyári hűtesre elég lenne két-három tábla meg egy mikroinverter. Milyen jó is, hogy be van tiltva az erkélynapelem, pont elvinné.
-
windlord
őstag
válasz
robag93
üzenetére
Most komolyan nem ertelek.
Az inverter fogyasztasat boven fedezi, sot hoz is valamit. Ez teny - villannyal foglalkozom es nem villanyszerelo vagyok, habar nem keveset szereltem. Itt a felszerelt napelemek osszteljesitmenye a lenyeg, de errol nem esett szo, igy a termelt mennyiseg sem meghatarozhato ugyebar.Amire hasznalnam elsodlegesen az a nyari hutes. Ott bizony van napsutes. Itt boven jol jonne a napelem es az akkupakk kombo, ejjel es nappal.
Azert nem engedem el a futo klimat, mert mint opcio maradjon meg, ha ne adj Isten beutne a szarsag a gazkazannal. Futhetnek a klimakkal, es nem olvadna le a falrol a villanyora sem.
Ha viszont van H tarifám - amire nem tertunk ki - , akkor megint mas a story.Megertem az ervelesed, kerlek ertsd meg Te is az en ervelesem. Klimak miatt jottem ide, tanacsert.
De koszonom, hogy segiteni akartal. Legalabbis feltetelezem.H-Mano: merj egyszer ra ha van lehetoseged es meg fogsz lepodni! Az meg, hogy ez mire eleg meg mire nem, ez itt nem volt meghatarozva, sot felvetes sem volt ra. Ezt lassuk be.
Engedjuk el a villanytant!
-
BBéci
legenda
válasz
windlord
üzenetére
Állítólag az applikáció sokat dob rajta, de utálok bármit telefonnal b@szkurálni, másrészt az iFeel funkció azzal sem jön elő.
Holnaptól hosszas, folyamatos klímázás indul.Ma még a konyha/étkezőben sem kellett hűteni, csak majdnem, mert a sütő ontotta a meleget, 26,5 volt az asztalon. De inkább dartsoztam a 24,5 fokos dolgozóban, csukott ajtón nem jutott be a kánikula.
-
windlord
őstag
Reggie0: nem, szakcég. Vakolhato redonytokok lettek telepitve ahol nem volt redonyom, 3 szobaban belso tokos volt, ott palast lett cserelve muanyagrol - alura.
Gubu0101: Bbeci jol irta, az osszes klima csovezese. De negy klima a darabszam.
H-Mano: nem taplalnek vissza. Az akkupakk az ejszaki fogyasztasra lenne.
Bbeci: igen, a fapad miatt nem Mitsu.
-
BBéci
legenda
válasz
windlord
üzenetére
A Sensira is alkalmas fűtésre, de nem arra van optimalizálva. A 2025-ös katalógusból nézd ki a pontos típusszámokat, én is csak onnan tudnám másolni.
Mitsubishi HR-em is van, kicsit megbántam, mert rémesen fapados. Korábban többször leírtam a kifogásaimat. A hűtési és leszabályozási képessége hibátlan, valamint halk. -
windlord
őstag
Mint opcionalis futeskent meghagynam a lehetoseget. Kesobb ha lenne napelemem es akkupakkom, akkor mas lenne rogton a szitu. Vagy beszarna a kazan…
Amugy en is a folyamatos hutes hive vagyok.
A falak most rendben vannak, 15cm grafit eps lett felszorva, vakolva es szinezve, rendszerben.
A fodemet kell jobban szigetelnem. Monolit vasbeton, ott van most a szuk keresztmetszetem a hovesztesegben. 10cm szigeteles van rajta fenn, de kell meg ra boven. Ezt osszel intezem a klimak utan. A klimacsovek is itt futnanak a szigeteles alatt (balas kozetgyapotot teszek rajuk). Itt mennek a futes es vizcsovek is. Tehat mindenkeppen kell meg szigetelnem.
De azert ha tudsz, kuldj kerlek egy tipust az altalad ajanlotbol.
Aszi123:
Koszi, megnezem.
Ha viszont kapok jo matekot, akkor maradna a Daikin.
Jovo honap kozepen szeretnem letudni a kivitelezest. -
BBéci
legenda
-
windlord
őstag
válasz
Máté94
üzenetére
Kulteri kerdese annyira nem zavar, mert elkoltoztetem mind a negy kulterit a garazs falara. Ez csoben vagy 30m pluszt jelent, de veletlenul sem akarom hallani oket, sot, latni sem.
Szerintem maradok a Daikin vonalon, ha mar tamogatassal csinalom, akkor legyen a legjobb megoldas.Nem szeretnem, hogy felbogjon a belteri , nem akarok huzatot , csak hutest.
A hazat most szigeteltuk korbe, padlasfodemre is dobok meg vagy 20cm szigetelest. Nyilaszarok is jok, igy nem lenne alapbol extrem igenybevetel.Tavaly 29-30 fok volt a hazban - nincs arnyek , most rendezem a kertet is, vagy 25 fat ultettem. A szigeteles utan 25 max 26 volt benn amikor kinn 40.
Korbe aluredonyoztem a nyilaszarokat, szoval par fokot kellene csokkenteni.Szerintem maradok a Daikin vonalon.
Kelleni fog 3db 2.5kW a szobakba es egy 3.5kW a nappaliba.Télre meg van modern, uj kazanom igy futeniuk sem nagyon kellene a klimaknak.
-
Máté94
addikt
válasz
windlord
üzenetére
A Midea jó lehet, ha:
- Eltudod nézni neki, hogy amikor már alacsonyabb a kinti a hőmérséklet, és nem kell annyira dolgoznia, akkor a hűtőközeg elparolgatása miatt megszokta tolni a kompresszor, tehát szépen felbőg ilyenkor egy olyan fél percee, 600-700W-ig, és utána a elnémul. És ezt csinálja bizonyos időközönként, akkor akár az is jó.
Persze, ha ezt el tudod nézni, illetve nem zavarna.
A Gree-ről mostanában vannak ezek a kültéri ventilátor mások pörög, hangos és nem vesz vissza a sebességből anomáliák, hogy az mennyire zavar.

-
H-Mano
tag
válasz
GhostVector
üzenetére
" Mennyire jó/rossz klímák ezek? Főleg hűtésre."
Kissé költőinek érzem a kérdést, mivel már kész helyzetből kérdezel...
Elsőre:
Daikin:2,5kW[1,3kW-3kW],SEER 6,03(A+)
"Hűtés éves energia felhasználás 145 kWh"(Ez inkább összehasonlításhoz jelenthet bárkinek bármit)Toshiba:3,1kW[0,75kW-3,5kW],SEER 5,7 (A+)
"Hűtés éves energia felhasználás 190 kWh" -
GhostVector
junior tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Amnyi, hogy alapból nincs meleg a lakásban. A nap nem nagyon éri. Földszint. Egész nap szinte árnyékban vagyunk. Hűvös a lakás alapból, szóval nem kellett olyan nagyon hűtenie a 20 fokhoz. De mi ebben alszunk kényelmesen.
-
windlord
őstag
válasz
Lorden
üzenetére
Igen, ezzel a tipussal szemezek, erre kertem is a szakitol arat , telepitve.
Nyilvan tudom, hogy ennyiert nem tudja adni, nem is ez a celom vele.
Ahogy latom ez mar wifis is.
Nem mintha annyira vezerelgetnem, de ha nem vagyunk otthon, akkor hasznos lehet mire megerkezunk a dog melegben. -
BBéci
legenda
válasz
GhostVector
üzenetére
Ha 20-21 fokra állítod, akkor biztosan sokkal többe fog kerülni, mintha a bőven kellemes 23-24 fokot választod. Pontos számokat lehetetlen megjósolni.
-
BBéci
legenda
Rendszeresen mérem a kifújt levegő hőmérsékletét, feleségem hülyét kap tőlem.
Amikor elérte a beállítottat, legkisebb fordulatszámmal 17-19 fokot fúj, pont kellemes egyáltalán nem érezzük hűvösnek. Előfordul, hogy megküldi 12-13 fokossal, ha olyankor éppen közvetlenül alatta ülök és az a csupasz vállamat éri, zavaró. Kettes fokozaton már átfúj fölöttem. -
GhostVector
junior tag
Sziasztok!
Albérletben van két légkondicionáló.
Daikin RXB25C2V1B és Toshiba RAS-13BKV-E.
Nem értek hozzá, nem tudom melyik hány kW-os.
Néhány kérdésem lenne.
- Mennyire jó/rossz klímák ezek? Főleg hűtésre.
- Ezek automata üzemmódban, automata ventilátor sebességgel forintban körülbelül mennyit fogyasztanak 20-21 fokra állítva, ha 0-24 mennek? A lakás 45-50nm, 3.5 méteres belmagassággal. Néhány napja bent csöndben van mindkét klíma, tehát nem hallani, hogy hűtene, erőlködne.
- Toshiba kültéri nagyon zúg, hangos. Ez ilyen? Vagy rossz lehet a felfüggesztés?Köszönöm.
-
windlord
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Ezert jottem ide kerdezni, mert a szaki a Gree / Midea kombót ajanlja.
Akkor felteszem úgy a kérdést, hogy hűteni melyik klíma lenne az ajánlott? Nem csak az általam leírtak közül persze.
De ha a Daikin jó ár / értékben, akkor azt kiverem belőle.4db kellene nekem, és a vidéki 50% visszatérítéses támogatásban lépném meg.
Köszönöm előre is!
-
Danex
addikt
Arra értettem, hogy ha mozgó légáramlat ér akkor azt hamarabb érzed hűvösnek. Gondoltam itt arra, hogy ha neki a klíma behűti a szobát 23-24fokra és már csak a benti levegőt keringeti, akkor ha odarakja az ember a kezét akkor ez a 23-24fok érezhető hűvösnek.
Ezért lenne jó egy hőmérővel mérni. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Ostobaságot ír az applikáció, de mit várjunk egy noname géptől.
26-27 fok között szoktuk bekapcsolni a klímákat, mert olyankor már melegünk van és úgy állítjuk be, hogy nappal 23-24, este/éjszaka 22-23 fok legyen a benti hőmérséklet. 21 év alatt még emiatt sosem fázott meg senki.#90921Danex
Nem mindenkinek, sőt, keveseknek hűvös a 30 fok alatti hőmérséklet. Netán 20 fokot akartál írni? -
BBéci
legenda
válasz
Nagya21
üzenetére
A kültériben csak a kompresszor áll le vagy a ventilátor is?
Nem szoktam ennek megfigyelése miatt a kertben tartózkodni, de amikor be volt kapcsolva, eddig mindig pörgött a ventilátor.
Ma sem kellett klímázni, 11,8 fok volt az éjszakai hőmérséklet, amiből a nyitott ablakokon keresztül elegendő bejött ahhoz, hogy 13:00-kor 22,9 volt a hálószobában, 23,1 a dolgozószobai íróasztalon. Holnap biztosan hűteni kell, ahogy az előrejelzésekből látom. -
windlord
őstag
Az alábbi gépek közül melyikkel járnék a legjobban?
-Midea Breezeless
- Gree Comfort Pro
- DAIKIN SENSIRA FTXF35E-RXF35Etermeszetesen az utobbi a legdragabb.
Csak hutesre lenne hasznalva. -
mexel
veterán
Lehet hogy 4-et nem, de igen sokáig fújja még a hideget, most kb 20-30 percig. Itt inkább a szoba mérete miatt lehet ez, mert igen kicsi a szoba tizennég négyzetméter alatt van azt hiszem, abból sokat elfoglal egy nagy gardróbszekrény, így ez miatt a kis légmennyiség miatt lehet ez. Egy nagyobb szobában ez nem tűnne fel valószínűleg.
-
mexel
veterán
Ráadásul így simán túlhűt, a Tesla legalábbis. Beállítottam próbára 26 fokra, és hiába kapcsolta le a kültérit, mivel a beltériben lévő höcserélő hideg és a mókuskerék forog tovább, ezt a kis szobát már 22 fokra lehűtötte így ( hiszen a jéghideg hőcserélőn tolja át a levegőt - amíg az vissza nem melegszik valamennyire, ez nem 2 perc gondolom)
Valaki írta hogy a 26 fok nem ajánlott használati mód: lefotóztam de most nem illesztem be: amint 26 fok alá állítottam a hőfokot az applikáció üzenetet küldött, hogy :
"Hőmérséklet ajánlott hőfoka 26 fok.
A jelenlegi hőmérséklet kicsit lacson. A megfázás elkerülése érdekébenajánlott 26 fok fölé állítani." -
mexel
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
De erre nem lenne elég kb 10-30 perc forgatás?
Addigra leszárítaná a párát-nedvességet.
( azt meg sem merem kockáztatni hogy ez állítható lenne pl az appban hogymennyi ideig menjen még, mert ez legalább plusz 3 perc lenne megírni és belerakni a gyártóknak)
Nem lenne bonyolult programozási folyamat ez tervezéskor, hogy megcsinálják.
Ha kint közben lemegy a hőmérséklet és már nem kell tovább hűtenie akkor úgy marad mint valami végtelen ciklusban ragadt hibás eszköz. -
Atomgeszi
nagyúr
MELCloud megy nálatok mobilapp?
-
Nagya21
addikt
Hali!
Micau Hr35 klima:
Mikor eléri a kívánt hőmérsékletet, a kültéri leáll,a beltéri ventillátor annyira visszaveszi a fordulatot, hogy nem is hallani, és légáramba se érezni, hogy megy.
Amikor persze felmelegszik a szoba indul a venti üzemi beállított fordulatra, és indul a kültéri is.....
Üdv Nagya -
mexel
veterán
válasz
rmihaly
üzenetére
Ez érdekesen hangzik. Lehet hogy megkeresnélek majd priviben ha vágod ezt a témát.
A lassabb fordulatot szerintem meg tudom oldani, azzal még elboldogulok talán garivesztéssel, igaz az nem olyan fontos - max a néma mód halkabb lenne ami jó volna -de ha a kapcsolgatás is megoldható ( megtámogatva valami kis raspberry-s vagy sima automata időzítős - készen kapható megoldással - a múltkor is volt nálam pár ilyen kis kütyü ami okos rendszerekhez csatlakoztatható ac vagy dc bemenettel kapcsolt kimenő szálakat több progamlehetőséggel) akkor az jó lehet. Pl ha leáll a kültéri, a kompi is és semmi hűtés nincs akkor utána pl 5-10 perccel kapcsolja le a beltéri motorjáról az áramot. Amint indul a kompi ( áramot kap) akkor kapja vissza az áramot a mókuskerék motorja.
Ezzel ki lehetne kerülni hogy a klíma elektronikájába be kelljen avatkozni, ( hacsak nem dobna vmi hibaüzit - ez gond lehet a megvalósításnál.)
Így auto módban üzemelne ez a funkció, így maradhatna napokig is.És igen, lehetne kapcsolgatni wifivel az appból is de ennyi erővel bármit kapcsolgathatok, nem akkarok ezzel molyolni hogy figyelgessem a hőfokot, lekapcsoljam, bekapcsoljam stb. Szeretném ha úgy működne ahogy kell.
Remélem ki tudok találni valamit, kihívásként is érdekel, ennél komolyabb készülékekket is lehet automatizálni - kapcsolni stb. Itt csak egy motort kellene kapcsolgatni külső tényező függvényében.
-
mexel
veterán
válasz
Máté94
üzenetére
Otthon az van, 2db. A másik lakásban egy régi onoff van, de ott nyáron nem vagyok. A nyaralóba viszont nem akartam daikint, feleslegesnek éreztem, fűteni sem nagyon kell mert csak főként éjjel kellene mennie ha a nagy kánikula van. Sima nyári időnél itt nem kell, nem a klímában kell ülni hanem a vízben lenni. Ezért nem daikin került fel. Ha előre tudom hogy a daikinen kívül xzinte minden klíma nonstop megy akkor egyértelműen ide is daikint veszek, de 2db lett feltakva a kis házba, elsőre feleslegesnek tűnt. Már tudom hogy nem lett volna az. Mivel utoljára pár éve vettem ímát az még lekapcsolt, nem tudtam higy most ez az új trend.
-
BBéci
legenda
válasz
Lorden
üzenetére
Egyéni igények eltérősége.
Egy perce néztem meg a hőmérőket, pár tized eltéréssel mind a 4 darab 24 fokot mutat, kint 31,2 van. (Szigeteletlen Ytong.) Az utóbbi 12 nap során 2x2-3 órára volt bekapcsolva az egyik klíma. Amikor elérik a 26 fokot, akkor már előkészítem a távirányítókat és nem várom meg, hogy 27-re melegedjen a lakás. Az már vékony bermudában és ujjatlan (atléta fazonú) pólóban is izzasztó. -
rmihaly
tag
Ha olyan motor van benne mint a gree-ben (AC táp, PGF visszajelzéssel) a kapcsolgatás megoldható.
Gree-nél oldottam meg, hogy a gyári fordulatszám helyett jóval lassabban megy a motor, így szerintem komfortos lett, nincs különösebb huzathatás sem - hőmérséklet elérésekor a lapát vizszinteabe áll, a venti alap fordulatra lassul - ezt a fordulatszám csaló áramkörömmel kb néma szintre lehet hozni
Nyár elején kezdtem bele wifi-s megoldásba is, de annak fejlesztése félbemaradt... ha lesz rá időm mókolok vele. -
Akelaus
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Mobilokra és PC-re jön a Horizon Steel Frontiers MMORPG
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- További aktív témák...
- KPC Roadster 3.0 Lady női kerékpár, nem új, de soha nem használt
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új NEWTRAL Freedom-X-FF állítható irodai görgősszék gurulósszék
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Kona Mahuna 2020 29" L-es vázméret MTB
- Playstation 4 GoldHEN 12.02 FW - BD-JB Lapse lemezzel és sok játékkal
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

9,5-ös SEER értéke van, még kinti 40fokban se érte el a 300wh fogyasztást.

A pontos típust majd leírom.

és a kültéri zúgása mennyire oké a Toshiba esetén?