Hirdetés
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megjelent az iOS 26.1 és iPadOS 26.1
- Beépül a Nano Banana a Google Fotókba
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lorden
őstag
Én nyáron nagyon ritkán használom 26,5 alatt, de gyakran 27 fokon ketyeg és tud járni folyamatosan, amikor kint 32+ van, éjjel néha 25,5-26-ra rakom, hogy ne kapcsoljon le.
26,5 esetén a 31nmes helyiség másik végén 1,5 magasan álló hőmérő állandóan 25,2-25,6-t között mutat, padlószinten van 24,7-25.
Ettől hidegebb nekem egyszerűen kellemetlen nyáron home office-ra, rövidnadrágban. -
BBéci
legenda
válasz
Csendeske
üzenetére
Több szakcikk foglalkozott ezzel. Az a lényege, hogy az annyira magas hőmérséklet, hogy a berendezés nem képes arra szabályozni, kénytelen on/off módban működni.
Igazából mindenkinek magánügye, hogy miként használja a fűtő/hűtő készülékeit. De akkor sem vagyok képes felfogni, hogyan lehet komfortos a 27 fok?
Mi 26-27 közötti meleg esetén kapcsoljuk be a klímát és 23-24-re állítjuk, azt érezzük kellemesnek, ahogy fűtési szezonban a 21-22 közöttit, mert olyankor hosszúnadrág és esetenként polárdzseki van rajtunk.#90847bb71
Úgy állítom a szabályzást, hogy 1 m magasságban legyen 23-24 fok. Hogy ehhez a klímát hány fokra kell állítani, az más kérdés. -
Danex
addikt
Biztos vagyok benne, hogy van olyan aminél van ütemezés is, sőt akár még hőmérséklet alapján is be tudná kapcsolni.
Ehhez lehet kevés már az euronics-ban kaphato 4500Ft-os megoldás, de biztosan olcsóbb mint leszedni a falról a klímát és veszteséggel még el is adni... de a mitsu 35-50eFt-os WiFi moduljához képest is biztos sokkal olcsóbb
-
pjen
félisten
Mondjuk azért írtam a kikapcsolás időzítő relét, de amit írsz az jó megoldás, csak nem autómata."De ha itt vagyok miért zúgjon egész éjjel az ágy felett ha csak éjjelente 1x kellene bekapcsolnia? Stb stb." ennek az igénynek nem biztos, hogy megfelelne.
"miért zúgjon" persze, ha ez a gond inkább klímát kéne cserélni. -
Gubu0101
veterán
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Hat felenk meg befigyel a 36-38 fok egy hetig.Szigeletlen panelban megint sulni fogunk,mondhatni kotelezo klimahasznalat lesz
-
Hatszorhat
csendes tag
Itt nálam szombattól jövő hétvégéig jósolnak átlag napi 33 fokot, de úgy hogy közben meg éjjel le fog menni 15-16 fokra, szóval éjszaka szépen ki fog hűlni a lakás (én éjjelre minden ablakot maxra kinyitok), így aztán nappal se lesz vészes, mire átmelegedne, jön az este. Mármint nálam, jól szigetelt vastag falú a lakásom. Lehet be sem kell kapcsolnom a klímát, vagy ha mégis akkor csak 1-2 órára.
Szerintem ez a nyár elég megúszós lett/lesz, az elmúlt években sokkal rosszabb volt. Ettől még persze örülök a klímámnak, lesznek még itt forró nyarak.
-
mexel
veterán
Fentebb leírtam részletesen. És ez hadd legyen az én gondom miért zavar. Van aki a feketéket szereti, van aki szőkéket, van aki szereti a töltött káposzutát van aki nem. Nem muszáj egyformán gondolkodnunk.,
Engem zavar és feleslegesnek, indokolatlannak tartom.
És igen, amíg megy elviselem mert így működik egy klíma, muszáj elviselnem, de attól nem szeretem. De működés közben nincs más. (Egyszer régen a hideg klímától az autóban lebénult a fél arcom, kb fél év rehab volt mire helyrejött - de ez csak egy dolog, attól még muszáj klímát használnom az autóban - de nem idióta 21 fokos fagyasztó módban hanem úgy hogy ne legyen melegem - sokan azt hiszik a klímával fagyasztani kell, pedig nem az a cél, rohadt egészségtelen)A mókuskerék pedig addig menjen amíg kell. A tv-t is ha lekapcsolom nem megy a kijelző háttérvilágítás feketén, ennyi erővel az is mehetne, stb stb...
Szeretem a logikus, normális működést. És a hőmérsékletfigyelés és szárítás nem indok erre.Plusz ez egy nyaraló és lehet hogy szeretném ha napokig menne örizetlenül, és szeretném hogy a hőmérséklet ne menjen 26 fok fölé. Ehhez kb 2-3-4-5 naponta kellene csak bekapcsolnia sok esetben, de így folyamatosan menni fog. Keveri a port, ami száll a beltéribe és ott lesz egy elektromos-mechanikus berendezés feleslegesen üzemeltetve. Lehetne folytatni
Nem hiszem hogy van egyetlen épeszű indok is ami ezt alátámasztja hogy miért jó ez.
De ha itt vagyok miért zúgjon egész éjjel az ágy felett ha csak éjjelente 1x kellene bekapcsolnia? Stb stb.
De nem az legyen már megint hogy páran már csak azért is értetlenkednek mert szerintük így jó, én sem támadok senkit hogy miért szereti ha megy okkal ok nélkül?Megoldást keresek nem kötözködést és kioktatást. Engedjük már el ezt a magyaros megmondóember belekötős stílust ha lehet. Köszönöm. Ha tud valaki bármi megoldást kérem az írjon, akit nem érdekel vagy nem érti az lépjen tovább nyugodtan
( millió hasonló kérdés van a neten ez ügyben, sok más barom is van rajtam kívül aki nem fogad el mindent amit lenyomnak a torkán)Leginkább az lenne a kérdésem, ha van itt aki nem csak telepít hanem szerel is klímát- elektronikát és érti és ismeri a működésüket, hogy vajon a fentebb vázolt megoldás összehozható-e.
Télen ráérek talán és ránézek az elektronikára és valami DIY programozható eszközzel talán megoldható lesz, de ha van aki tudja mit hol és miért kapcsol az nagy segítség lenne már, sok munkaórát megspórolnék magamnak -
mexel
veterán
Futottam egy kört a mókuskerék leállítása ügyében, egyelőre azt kaptam vissza hogy a Tesla-nál ez nem megoldható semmilyen módon. Szervizmenüre sem mondtak semmit.
TCL-nél szintén.Most nincs időm de télen még ráállok a témára hogy valami barkács DIY elektronikai módon megoldani ha a komresszor leáll, azaz nem hűt a klíma akkor állítsa le a mókuskereket pl x idő múlva, talán megoldható, de lehet hogy ez kivitelezhetetlen.
Ha ez nem sikerül akkor tavasszal lesz 1 vagy 2 db klímám eladó olcsón, amik nem mennek addig csak pár órát mert max októberig lesznek használva és utána olyat keresek amin ez az OFF ventilátor mód megoldható.Ha előre sejtem hogy a most kapható klímák kb kivétel nélkül így működnek lehet hogy nem veszek csak egyet vagy semmit és kibírom klíma nélkül ahogy eddig is.
Irtó rossz kedvem van hogy ilyen irányba megy minden fejlesztés és újítás, hogy ennyire nem felhasználóbarát egy cég sem hogy legalább a lehetőséget meghagyják ennek az állítására ( ha már minden fiszfasz kapcsolható, van valami generátor nód is amiről fogalmama sincs mi lehet)
Annyit elértem hogy egy gombkombinációval beléptem valami menübe a teslánál de onnan semerre nem jutok.
TCL-nél ennyit sem tudok.
Ha tudna valaki TESLA és TCL szervizmenüt és állítási módot hajlandó vagyok fizetni érte, megbeszélés szerint.
-
pjen
félisten
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Nem tudom merre laksz, de felénk a kövi 10 napra kánikulát jósolnak.
-
Hatszorhat
csendes tag
Az azért valahol vicces, hogy július elején lett beszerelve a rég várt klímám, és eddig ment összesen vagy 20-30 órát.
Kb. két hete be se kapcsoltam...Lehet idén elmarad a nyár?
Mondjuk nem bánom, legalább azok se szenvednek akiknek nincs klímájuk, de azért vicces hogy Törökországban 50 fok feletti rekordok vannak, észak-Norvégiában 30 feletti rekordok, heteken át, nálunk meg ilyen kellemes, néha szinte hűvös a nyár
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Szentendrén lévő 3 db klíma mosózsákos takarítására tudtok ajánlani korrekt emberkét esetleg?Nem olyat aki Temu-ról rendelt egy zsákot és most Ő járja a környéket...
Előre is köszi!
-
Máté94
addikt
válasz
kory24
üzenetére
Oasis Plus az eredeti, míg a Fisher az ugyanez, csak átcímkézve. Talán, mintha a légfrissítő funkció hiányozna belőle.
Amber Royal az még rosszabb.

Én kidobtam az Oasis Plus-t egy szigeteletlen kádár kocka 12 m2-es szobájából. Ezért nem ajánlom hálószobába, de inkább semmire sem.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Az alábbi 3 klímát néztem ki:
- AUX Magma
- Fisher Nordic
- Daikin ComforaFűtés teljeskörű kiváltása lenne a cél, ezért is néztem ezeket, amik "fűtésre optimalizáltak", valamint fontos a H tarifának megfelelés is.
Kérdésem, hogy mekkora különbség van a 3 típus között? (árban elég nagy)
Nyílván a Daikin a "legjobb", de vajon jobb annyival amennyivel drágább?
A másik 2 is megbízható? Hatékony? Elvileg halkak is?3db-ot tervezek venni, ezért 3db-nál még jelentősebb az ár különbség.
Érdemes spórolni és valamelyik olcsóbbat választani vagy megbánnám később valami miatt?

-
Polar beltérire jött valami FW Update.
Azt hol lehet nézni mit is tartalmaz?🤔
-
Strezi
őstag
Kis szösszenet Daikin hőfok szabályozásra. Már a második drágább daikinom, és sajnos ennek is elég durva a hőfokszabályozása. Ugyan lehet fél fokonként állítani a célt, de maga a mért (App) hőfok csak egész fok pontosságú, ebből eleve kétséges a megfelelően finom szabályozás

Biztos ez csak az én fóbiám, de otthonról dolgozóként nekem mind télen, mind nyáron sok a +-1 fokos valós változás.Alábbi ábrán látszik, hogy a HomeAssistant alapú vezérléssel hogyan sikerült ezt jelentősen pontosítani, és 1-2 tized fokon belülre hozni a valós hőingást a házban.
Próbaképpen a zöldel keretezett részben kikapcsoltam a szabályozást, és fix 26 fokos hűtésen ment, láthatóan elindult a felmelegedés de nem vártam meg hogy stabilizálódjon (ha egyáltalán). Az első grafikonon látszik, hogy a vezérlés ebben az időben már 23 fokig levitte volna a kért hőfokot.
Tahát, hogy stabilan a kért 24.5 fok legyen, tipikusan 24 - 26.5 fok között kell pöcögtetni ötperces szinten a klímát

Grafikonok:
1. Első kék görbe a szabályozás álltal a klímától kért hőfok, fél fokos pontossággal, 22 - 28 fok közott kirajzolva
2. Mért hőfok a nappaliban, és annak időbeli átlaga Kék - Zöld, 24 - 25 fok között kirajzolva
Háttér árnyékolása és a zöld alsó oszlopok a felvett teljesítmény
3. Utóbbi egy hét kültéri és a beltér hőmérséklete
-
retesz147
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Bizony, azt a kettőt nálunk.
Köszi a telepítést!
Teejay kolléga az elmúlt napokban 3db Daikin Sensirát telepített nálunk, 3 db-ot is, méghozzá mindent panelba.
Ajánlom mindenkinek TeeJay fórumtársat!
Szépen, igényesen dolgozik, jöttek akadályok, nem is kicsik, de szépen megoldotta! Nagyon rugalmas, amit megbeszéltünk, az úgy volt.
Rendes gumibak, normális dekor csatorna, aluszallag kint, szóval korrekt.
Aki klímát akar telepíteni, TeeJay-t ajánlom!
A Daikinokról majd később írok, mikor lesz már velük tapasztalat, de az első benyomás az az, hogy tényleg halkak, akár kültéri, akár beltéri és az applikációjuk is elég jó, részletes, de akkor kell hozzá a Wifi modul. -
-
TeeJay
félisten
válasz
ShepardS
üzenetére
FTXF-A és C széria biztos hogy leáll alapból a D-t sajnos Siófokon járatom ott sosem éri el a hőfokot így folyamatosan megy E verziót meg még nem használtam huzamosabb ideig.
Comfora távirányítóval viszont mindegyik állítható szerviz menüben mert engem meg pont az zavar ha leáll én nem szeretem
A ventilátornak az a dolga hogy menjen. Nálunk senkit sem zavar és megy egész éjjel éjszakai módban kb -
BBéci
legenda
Azt nem értem, miért probléma akkor bekapcsolni a klímát, amikor hűtésre vagy fűtésre van szükség. 21 éve így használjuk a klímáinkat, sosem okozott gondot.
Az Auto módot sehol, senki nem ajánlja, felesleges funkció.
A 26-27 fokra állított hűtést sem ajánlják a hozzáértők -
mexel
veterán
Ja ezt a választ nem csak neked szántam TeeJay, általánosságban írtam.
Azoknak is akik ajánlottak huzatmentes klímát. ( itt nem a huzatmentességről szól, az egyik tcl ilyen egyébként, alapból a működési elvről - nem huzatmentes klíma is jó nekem )
-
ShepardS
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Biztosan leáll a Sensira esetében a benti egység ventilátora?
Nálam hűtésben sosem áll le a ventilátor, automatikus állásban sem, állandóan forog. Fűtésben viszont igen, ki-be kapcsolgatja. Ezt mondjuk jó lenne megváltoztatni.
FTXF35E5V1B a száma, és nincs benne alapértelmezetten wifi. -
mexel
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Van otthon 2 daikin is, azt mondtam neked, és félreérted: nem az a bajom ha hűtés vagy fűtés üzemmódban megy, hiszen akkor az a dolga hogy fújja a hideg vagy meleg levegőt. Így működik. De most kb fél napos olvasgatás után azért olvasom igen sok helyen hogy baromi sokakat zavar hogy SOHA nem áll le a mókuskerék, akkor sem amikor a kültéri meg sem mozdul.
A hatékonyságnál ez akkor fontos ha megy is a kültériben a kompi, ezt megértem.
A daikin nem zavar éjjel sem pedig az egyik a hálóban van, nem 1-2 napig használtam, sok hete-hónapja, sokszor ott vagyok, az ha eléri a hőfokot lekapcsolja a mókuskereket. ( az a fenyőfás mód nagyon halk)
Ezért lehet megtenni hogy kb 2 éve szinte kikapcsolás nélkül teszi a dolgát.
Be van állítva egy hőfok, és szép türelmesen áll és figyel, hogy mikor kell majd dolgoznia. Ha melegebb van bekapcsol, lehűt. Ha napokig viszont hűvösebb van nem fogja egy hétig pörgetni a mókuskereket hanem leállítja.Én értem azokat az indokokat amire hivatkoznak sokan, vagy a gyártók:
ebből 2 fő ok van.1: a hőcserélőn lévő víz leszárítása hogy ne penészedjen.
Ok, legyen, de akkor miért nem úgy programozzák, hogy kb 10-30 percig megy a mókuskerék és utána leáll. Nem kell akár napokig pörögnie hiszen a világ másról sem szól évek óta csak az energiamegtakarításról. ( 1 venti nem tétel de több százezer már globálisan igen)Ráadásul a covid óta nyíltan-nem nyíltan sokan panaszkodnak ízületi bántalmakról ( én is) ezeknek igencsak nem jó a felesleges ventillátor fújás, ez rosszabb mint a sima rezgésmentes huzat)
2: azért forgatja a levegőt hogy tudja mérni a beltéri a hőmérsékletet.
Ok, legyen. De pl vettem alin kb 800 ft-ért wifi hőmérőt ami 2 AAA elemmel hónapokg megy és küldi a jelet folyamatosan. Egy minimum 150-700 ezres eszközhöz adnának egy ilyet és ott mérné a hőfokot ahol akarom, nem kellene ezért null24-ben pörgetni a levegőt. ( arról nem beszélve Ifeel funkcióval reklámozzák a tcl-t, akkor ez megoldott is lehetne - nálam semmit nem ér ahogy észrevettem

A többi: éppen a marketing része sok klímánál, kiemelt helyen a huzatmentesség. Igen hatalmas innováció a 2765 mini luk, mintha valami nasa találmány lenne ( de egész jó egyébként, nem olyan brutál a tornádó de kb ugyanaz ha levesezm a ventit lassúra lukak nélkü). De ha már ezzel marketingelnek akkor miért csinálnak huzatot akkor is amikor a klíma elvileg nem is megy? Ez a kettő eléggé faramuci szerintem.
Aztán ha folyamatosan megy a mókuskerék, akkor folyamatosan megy a por is a beltéribe, csak tömődik minden szűrő, minden egyéb, vajon ez mennyivel jobb ha később erre megy rá a nedvesség a hőcserélön, szürőkön stb. Plusz a szobában is, ez jó az érzékenyeknek, allergiásoknak stb.
A vízszagot a daikinnál soha nem éreztem, de mondom ez megoldható lenne ha kb 20 percig menne a kerék és leállna miután leszárította. ha már automata gépek.
Így kénytelen leszek onoffba használni, mert le kell kapcsolgassam és be kell kapcsolgassam.
Most pl napok óta nem ment a lakásban 23 és fél fok fölé a hőmérséklet. Ha szeretném a klímákat úgy használni hogy be vannak kapcsolva készenlétbe, mert azt akarom hogy 26 fok fölé ne menjen a hőmérséklet, akkor napok óta mennének a ventik.
Menne a por ( pedig itt balcsin kevesebb mint pl sok vidéki településen vagy főleg pesten) és folyamatosan kapnám azarcomba a levegőt amikor elmegyek a klímák előtt.Én vízszintesen fújatom a levegőt mindig, soha sem lefelé, de akkor is fúj valamennyit és érezni a mozgást, főleg szemmagasságban.
( anno műtötték a szemem, és az utóbbi években az egyik szaruhártyám úgy tönkrement hogy sokszor begyullad és ha nincs szerencsém pillanatok alatt egy fekély tud keletkezni rajta amitől kilyukadhat és ott kakukk lenne akkor. Ilyenkor azonnal szteroid kezelés és az segít. Na pl ennek a ventillátor nem tesz jót. Ezért sem használtam nagyon klímát eddig, de a tvalyi nyár után már kb muszáj. Autóban is csendes módon használom, és csak oldalra és ablakra fújatom)De csak addig amíg kell, nálam otthon a fűtés max 23 fok, a hűtés kb 26-27 fok. Nem jégvermet akarok, csak azt akarom hogy a levegő ne legyen fülledt meleg. ( a fülledtség viszont ott lesz akár, hiszen a vizes hőcserélőről a mókuskerék visszatolja a párát a lakásba ha éppen nem megy a hűtés)
Szóval nekem ezer sebből vérzik a dolog és nem hiszem hogy ez az egyetlen megoldás bármire hogy egy automata eszköz aminek olyan funkciókat adnak amit az emberek 99%-a soha nem használ, nem férne el egy olyan beállítás hogy eldöntsem akarom vagy nem akarom ezt a venti dolgot.
Van dedikált turbo gomb és még kb 8 másik, lehet olyan dolgokat állítani amiről nem tudom hol életszerű, de azt hogy valóban huzatmentes legyen a lakás legalább akkor amikor nem kell sem hűteni és fűteni azt nem lehet.És ahogy olvasom ez nem csak a Tesla-mnál van így, szinte minden utóbbi pár évben lévő klímánál. Előtte biztos nem volt így mindnél, mert igen sok helyen jártam, sok klíma alatt voltam és tuti nem ment a venti folyamatosan. ( pl párom lakásában is van valami hűtőgyártó nevű, talán whirlpool vagy samu vagy lg, és az is lekapcsol, kb 5-6 éves darab, de a legtöbb helyen ahol jártam ott is így volt, nem csak on-off klímáknál, tegnap felhívtam jó párismerőst akik még régebben rakattak inverterest amikor az onoffokat lecserélték, de senki sem mondta hogy megy a venti.
És nem pusztultak el a penésztől és legionellától, azért kellett takarítani a klímákat hogy ez ne legyen, most meg azért mert nonstop megy be a por a folyamatos ventitől.
De lényegtelen hogy a klíma on-off, ott is vizes a hőcserélő, az elv ugyanaz, csak a kompi vezérlés más kb)Bocs ha hosszú volt de ki kellett írjam, talán másnak segítség a választásban ha ez számít, én sok mindennek utánaolvastam de eddig erről nem tudtam hogy már ilyenek a klímák zért nem is foglalkoztam ezzel a kérdéssel.
Így utólag lesz igenb drága ha nem találok valami szervizmenüs megoldás a kikapcsolásra. Futok egykört a gyártónál, szervizeknél, már van egy gombkombinációm de az csak 00-tól 99-ig állít valamit illetve mutat, plus kiírja hogy 7b -H, a távon ( nem a klímára irányítom)
Ha valaki tudna szervizmenüt vagy állítási lehetőséget akár garvesztéssel is, fizetnék is érte, nekem nagyon fontos lenne hogy ne kelljen leszerelni az egyébként nem rossz klímákat.
-
Akelaus
senior tag
A százalékos a Mideában van, itt ebben ne keresd hiszen ez TCL "tesó". Nekem olyan TCL volt amiben a belső légterelőket el tudta forgatni, és azon kis lyukak voltak.

Úgy huzatmentes volt elvileg, szóval az itt ajánlott, és utólag felrakható légterelőkkel tehetsz egy próbát.Átérzem amúgy, mert engem is szétcsesz a huzat, a nyakam és a vállam kb. azonnal beáll tőle.
-
Uckz
tag
Tudom nem a legnépszerűbb márka itt, illetve drágább is, de érdemes lenne megnézned az LG-nek az H12S1DA vagy S1PA (nekem az utóbbi van). Be tudja csukni a lefelé néző lamelláit, akkor csak vízszintesen fújja a levegőt teljesen huzatmentesen és nagyon halkan, már szinte mintha mennyezet hűtés lenne. Még azt is be lehet állítani, hogy mennyire legyen hideg a levegő amit fúj ilyenkor, barátnőm is nagyon érzékeny a hideg huzatra, emiatt nem is nagyon szereti a klímákat, de erre mindig azt mondja, hogy "olyan mintha nem is menne, csak jó idő van". Meg ezen ha kompresszor leáll, csak akkor pörgeti tovább a ventit, ha a páratartam alacsony.
Amúgy szerintem van még 1-2 ilyen huzatmentes klíma (Aux Aura, Sasmung Windfree (ne), Midea Breezless), de ezeket nem próbáltam úgyhogy nem tudom mennyire tényleg huzatmentes.
-
mvkly
senior tag
Sziasztok,
Tudna valaki ajánlani olyan céget, amelyik hétköznap 5 után, vagy hétvégén foglalkozik kültéri leszereléssel (Bp.X.ker, Daikin)? Homlokzat szigetelés miatt lenne sürgős (a kivitelező által ajánlott az nem épp zökkenőmentes eddig), a kültéri idővel vissza is kerülne. -
Danex
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Néztem is, hogy mi ez a hulladékgyártás, hogy wifi modulhoz jár egy távirányító (ráadásul nem is megy rajta minden funkció a Sensirahoz). Az még külön csalódás volt, hogy az új wifi modul rosszabb mint a régi, mert a régit be lehetett integrálni HomeAssistant alá és még a kompresszor fordulata is elérhető volt.
Mostani pedig már nem érhető el csak a felhőből.
-
TeeJay
félisten
A régi klímád on/off, azok nagyrészt mindig is leálltak hiszen 1-2 fokkal túl hűtötték a szobát aztán vártak míg 1-2 fokkal a kért hőfok fölé melegedett újra és akkor indultak.
Inverteres gép akkor hatékony ha folyamatosan megy.
Ha a TCL huzatos éjszakai módban akkor a Daikin is az lesz van egy rossz hírem
Baromi halkan és lágyan megy a Daikin de téged akkor az is zavarni fog sajnos
Alap állásban leáll de utána meg az lesz a bajod hogy következő induláskor pangó víz "szagú" lesz a kifújt levegő. Így szerintem csak akkor vágj bele ha valahol 1-2 napig használtál Daikin-t, nehogy egy vagon pénz elégetés után azzal is ugyanez legyen a gondod.Daikin konzol távja 47centi szóval 100% hogy nem kompatibilis a TCL-el
Kereszt C profillal lehet megspórolni a konzol átfúrást
Igen vissza lehet fejteni a kültéribe az összes hűtőközeget aztán lehet lezárni a sarokszelepet és mehet vissza dobozba.
Csövek, vezetékek, cseppvízcső minden kompatibilis, a fali lyuk is egyedül az alaplemez csavarjai lesznek máshol
-
mexel
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Sajnos úgy tűnik jövő tavasszal lesz 2 db eladó pár napot használt klímám, és veszek kettő Daikint ide is amit nem szerettem volna, de muszáj lesz.
( a dobozokat jó hogy nem dobtam ki, mennek a padlásra)
Most mindkettőt beállítottam 28 fokra, ugye elvileg most nem megy a klíma hiszen 23 fok van a lakásban, csak akkor kell majd hűtenie ha felmenne 28-ig.
Itt ahol sokszor állok a laptopnál és nyitva a szobaajtó ( a kettő klíma kerszttüzében) olyan huzat van néma és eco módban hogy a párom is borzongott egyet amikor ideállt.
Ez így használhatatlan, nem értem ki találta ezt a funkciót ki, én a régi klímáknál erre nem emlékszem. ( 25 éves dimarson otthon leáll amikor lehűtött, amikor ismét hűtenie kell akkor bekapcsol. Alap)Mindegy, a helyük már megvan, igaz a beltérik fali paneljának tuti más lesz a felfogatása, kis szerencsével a kinti konzolokat nem kell majd átfúrni talán, kis ekecseléssel megoldható lesz másikat rátenni.
Egyébként leszerelni le lehet úgy hogy a gázt visszatolja a kültéribe és az ott maradjon?
( Meséltem hogy szülőkhöz daikint vettem kettőt és az szépen teszi a dolgát, de ide feleslegesnek éreztem erre a pár nyári hónapra)
-
rmihaly
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Ez így van - de nem baj, ha nem rendezi át a szobát legkisebb fokozaton.
Nekem Nord klímánál sikerült a venti lassítás, így nem kellett újabb költséges mutatványba kezdenem
Gyári legkisebb fokozat 30dB (~430m3/ó), lassítva 21-23dB (~280-300m3/ó) környékén - komfort ég és föld a kettő közt. (tudom a daikin alapból tudja ezt, de amikor vettem, itt vidéken a Japán klíma 2x többe került, és így is csak erre volt pénzem, időm meg nem volt országot járni) -
mexel
veterán
Ja az automata mód tűnik a legjobbnak

Szép lassan feltolja maxra maxra a ventit és ott marad úgy hogy kb 5 fokkal melegebbre van állítva a hűtési hőfok mint a szoba hőmérséklete. Kb lobog a nem létező hajam olyan erősen forgatja
Ez nagy mellényúlás volt, az hogy nem a leghalkabb alapon azt sejtettem ennyiért, de a többire a legvadabb álmaimban sem gondoltam hogy ha egyszer bekapcsolom akkor mindig menni fog. A 30 éves dimarsonom is elhallgat amint nem kell hűtenie, meg amiket régebbieket használtam kb mind, ez egy új divat akkor úgy gondolom -
mexel
veterán
válasz
Akelaus
üzenetére
Még nem próbáltam mert azóta amióta felkerült kb tél van

De mindenképpen meg fogom nézni.
Szerk: bekapcsoltam 28 fokra, a kültéri el sem indul mert bent 23 fok van, de a venti megy eco módban is. Bekapcsoltam az i feel funkciót ami elvileg a távirányítónál méri a levegőt ( a hőmérő melléé raktam, de nem áll le.
Sajna drága mulatság lesz ezt valakinek eladni, másikat venni és fel-leszerelni mert így nekem nem fog kelleni

Az pláne tuti lenne ha lehetne szabályozni valami módon hogy a ventit hány %-on menjen. Az appban, távval vagy szervizmenüben volt elérhető?
-
TeeJay
félisten
Sensira E végűhöz 22 ezer volt a wifi modul és jár hozzá egy Comfora távirányító is amivel már szerviz menüben is lehet alkotni. Erre azt mondom még nem beteg árazás
A többi Daikin a Sensira felett már mind wifis és benne van a klíma árában a wifi ára is szóval csak jut nekik valahogyan szerver üzemeltetésre.
Amúgy se használja mindenki a wifit benne lehet csak a vevők fele miközben mindenkivel kifizettették
A Mitsubishi több mint dupla ára viszont agybeteg -
asdf_
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
2025-ben azért egy agybeteg hogy ennyiért olyan fullos routert adnak mint az álom ez meg csak egy kis fing 2,4GHz N-only wifi vevő ami kb. az ilyen USB-s nano wifi vezérlőkben is van kb.
Jaja, errre mondtam, hogy valamennyi összeg ér, mert az appot sem ingyen rakja össze senki, túloldalt a szerver sw-t sem, a szerver sem ingyen van, a sávszél sem, ezt egy időre előre kifizeti az ember, semmi sincs ingyen, ezt elfogadom, csak itt egy "picit" elszaladt a ló.
Meg aztán persze "noname "-ebb cuccoknál meg majd esetleg lehet csodálkozni x év múlva, hogy azt mondják, hogy változnak a feltételek, mostantól ez fizetős (ultraruppótlan hozzáállás, amire példa volt legutóbb, csődbe ment a cég, aki megvette a maradékot, az force-olva lenyomott egy FW frissítést az eszközökre a felhasználók tudta nélkül, és onnantól kezdve localban meg 3rd party app-pal nem használható az eszköz, csak előfizetőben, tehát kvázi váltságdíjat fizettetnek havonta, hogy a meglevő, működő eszközödet továbbhasználhasd). Pont ilyenek miatt én pl. nem vagyok hajlandó megveni semmi olyan okoseszközt, vagy hasonló netes felhős eszközt, ami helyből nem érhető el. Aminél a gyártótól függök, meg a felhőjétől, az számomra nem létezik.
Arrra persze mocskok kíváncsi lennék, hogy a heroináras mitsu wifi modul vajon mit szólna, hogyha azt mondom, hogy nézzünk már a naptárra, 2025 van, így csak WPA3 titkosítású hálózat áll a rendelkezésére, ahhoz tessék csatlakozni... Szerk: csak előkerestem, nem lepődtem meg: Gyözödjön meg róla, hogy a hozzáférési pont
támogatja a WPS kapcsolatot és a WPA2-AES titkosítást mielött megkezdi a AC-557IF-E telepítését. -
Máté94
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Ebben teljesen egyetértünk, de mivel ez nem lehetséges minden körülmény között, így az a legjobb, ha leállítja a ventilátort, és nem a "hideg" levegőt keveri. (Vagy csak nem elég mély a pénztárcánk.
)
Az FTXF ilyenkor kb. 7 percenként "mintát vesz", tehát megforgatja a ventilátort egy 30-60 másodpercig, és eldönti, hogy eleget hűlt a levegő hőmérséklet, vagy sem.
Egyébként hűtésben ezt nem csinálja. -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94
üzenetére
Okés de ugye inverteres gépnél az lenne a lényeg hogy sose álljon le a kompresszor hanem leszabályoz olyan szintre amivel pont folyamatosan tudja alacsony fokozaton is tolni a meleget.
Én csak párszor fűtöttem a Daikin-al panelban de 3óra után sem vettem észre hogy hideget fújna pedig ez csak alap A+ fűtős gép semmi komolyabb -
Akelaus
senior tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Nabazz, pont ma jött meg a ragasztós 🤭 csak még nem bírtam rávenni magam, hogy feltegyem, amúgy sem megy a klíma.
Mexel: amit írtam kipróbáltad? Ha Tcl "tesó" lehet hogy bejön.
Nálam a Mideának lehet szabályozni a ventilátor sebességet akár 1%-ra is, így nincs hangja. Igaz azt nem próbáltam ki, ha leveszem pl. 5%-ra és elindul a kültéri mert hűtenie kell, akkor érdekli én mit állítottam, vagy ezerrel a beltéri is felpörög. Ha jön a jó idő, tesztelem ezt is.TeeJay: mivel Tcl volt 2-3 hétig, látom a különbséget ahogy leszabályoz a Midea és milyen volt a Tcl. Ahogy írtad az egyik hozzászólásodban, a Tcl ezt jobban csinálja, bár ha a Midea leszabályozott, utána már szépen tartja is.
-
11hh
tag
Sziasztok!
Megint elérhető Romániában a közkedvelt Daikin Perfera 3,5 kW-os klíma — összesen 6 darab van belőle!
A minimum vásárlás 2 darab, és Nagyváradig el is hozza az illető.
Ha valakit érdekel, írjon nyugodtan! -
-
TeeJay
félisten
A gyártó pont ezt szeretné hogy csak a gyári adaptert tudd rátenni jó drágán
Egyetlen opció a román webshop ott 30 alatt megúszod és kevésbé fáj mint az itthoni közel 50ezres ára
2025-ben azért egy agybeteg hogy ennyiért olyan fullos routert adnak mint az álom ez meg csak egy kis fing 2,4GHz N-only wifi vevő ami kb. az ilyen USB-s nano wifi vezérlőkben is van kb. -
TeeJay
félisten
Ezt jó lett volna ha vásárlás előtt megkérdezed itt

1 klímáról tudok ami leáll az a Daikin Sensira de szerintem a Comfora és Perfera is
ezt egy Comfora és Perfera távirányítóval szerviz menüből kapcsolható is
Ahogy eléri a hőfokot leáll a kültéri kompresszor és vele együtt a beltéri ventilátor isNa én ezt a funkciót kb azonnal kapcsolom ki ahogy felteszem a 3. Daikin-t magamnál
nekem pörögjön folyamatosan ugyanis éjszakai módra is leszabályozza magát és ott nem igen érzek huzatot.
Fűtésben meg főleg nem kellene leálljanak hiszen a plafonon ragad meg a meleg és az a jó ha azt folyamatosan pörgeti lefelé -
bb71
őstag
Nyaraltunk Pécsen egy apartmanban... klímás volt a tulaj férje, cég.
Első éjjel furcsa volt, mert este 10-től nem tudtam elaludni annyira zörgött valami mély morgó hanggal.
Másnap jöttem rá, hogy a tulajék éjjel is járatták a saját klímáikat és a mi a mi szobánk felett volt a kültéri, azzörgöttmorgott mint állat... Gree volt.Egyébként minden szobában volt klíma és mind más típus volt

-
-
mexel
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Az a baj, hogy így nem tudom mindig bekapcsolva hagyni, hiszen sokszor nem kellene mennie, mert én kb 25-26 fokra állítom. Ennél melegebb ritkán van, lehet hogy csak napi 1-2x kellene bekapcsolnia viszont így 0-24-ben megy a venti, a huzatot meg nem szeretem, plusz feleslegesen megy.
Vagy fűtésnél is ritkán kell ősszel ráfűteni a szobára, mert kb pont jó lenne a hőfok, csak akkor kellene mennie amikor korrigálni kell.
De olyankor is megy majd a venti mindig
Sajna ha ezen nem tudok módosítani kivágom ezt és akkor már előre megtudakolom melyik típus áll le, nem is gondoltam hogy ilyenre is figyeljek.
Számomra így használhatatlan lesz ha nem akarom mindig ki be kapcsolgatni.
Még megnézem majd amit fentebb javasolt valaki hogy ECO módban talán lelvi a ventit egy idő múlva, de nem hiszem hogy így lenne

Értem hogy jó ha kiszárítja a belsejét a cuccnak de arra elég lenne kevesebb idő is mint a folyamatos üzem. pl miért nem áll le 10-20 perc múlva ha nem kell hűteni? Ez is opció lehetne.
Most küzdhetek valami szervizmenüért valahol
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)