Hirdetés
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
FattyDove
őstag
A Gree Comfort Pro 3.5 Kw megér 339k-t beszereléssel együtt?
Igazából egy kb 18m2-es szobát kellene hűtenie (fűtésre évi pár napot lenne csak használva a távhő miatt), amiből csehszlovák módon (ventillátor az ajtóba, ami a másik szobára néz
), lenne megoldva a hűtés, ha szükséges.Sajnos a másik szoba kialakítása olyan, hogy nincs hely klímának. Panelről van szó.
-
A fal és festés aktív résztvevője a szoba/ház/lakás beltéri páraszabályzásának, mikor alacsony a beltéri levegő páratartalma akkor a fal a korábban összegyűjtött párát kiereszti a szobába, mikor magas a beltéri levegő páratartalma akkor a fal/festés összegyűjti a levegőből a párát, de itt deciliterekről van szó!
Ha nem megfelelő a szoba/ház/lakás vízszigetelése akkor már alapvető probléma van, elsődlgesen ezzel érdemes foglalkozni és megoldani, az építőanyag pillanatnyi nedvességét lehet mérni nedvességmérő műszerrel, pl ezzel: [link]
egyszerű példa: most nyáron melóztam irdatlan száraz panelban, 27 Celsius fok volt és 20% páratartalom, izzadtam, de nem volt kellemetlen. Itthon 23-24 fokban élek beltérben évek óta.
Korábban éltem vízszigetelési és szellőzési problémás Ytong házban, az ablakokról belülről folyt a pára télen fűtéskor...
Ha meglévő házad/lakásod/szobád szakszerűen leszigeteled kívülről és modern ablakokra cseréled, de nem foglalkozol a szellőzés biztosításával, akkor légminőségi és pára problémád biztosan lesz, mely egészségtelen beltéri levegőt fog eredményezni, erre többféle megoldás is van:
nem energiahatékony: ablakokba résszellőző + wc/fürdő páraelszívó
egyhelyiséges hővisszanyerő készülékből minimum 2 db beépítése a lakásban/házba pl: [link]
Központi hővisszanyerős rendszer kiépítése, pl ilyesmi: [link]
-
Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25 klímát hogy tudnék a leghatékonyabb megoldással felokosítani? a gyári adapter 42ezer forint amit kicsit azért sokallok érte...
-
xmad
őstag
válasz
Aszi123
üzenetére
korábban volt téma, hogy a Daikin klímám időnként büdöset fújt mikor bekapcsoltam, már akkor is mikor teljesen új volt a gép.
jött egy másik klimás, megnézte. a gép egyik felén 2-3 cm-t kellett emelni hogy vizszintbe kerüljön a gép és a csepptálcából ki tudjon folyni a viz..
kókler munkát végzett a telepitő klimás...
a kondenz kivezetőn is sokkal jobban csepeg ki a viz. bár ahogy elnéztem a csepp tálcában továbbra is áll némi viz úgyhogy nem biztos hogy megfelelő lett a szerelés ezúttal sem
-
adika4444
addikt
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Hacsak nincs valami ellenállhatatlan az extra garanciában (és általában nincs), akkor nem igazán éri meg önmagában az évi két karbantartás.
Maximum akkor, ha télen-nyáron elsődleges eszköz, de a szűrőt tisztítani, belespriccolni a 10 mp alatt végez a klímás típusú dolgokat az ügyfél is meg tudja csinálni. A mosózsákozásnak meg nem tudom, van-e értelme évente két alkalommal.
Ráadásul extra gari többnyire a kompresszorra van. Jellemzően, ha valami megáll egy klímán, az túlnyomórészt nem a kompresszor.
A robotporszívó amúgy számomra elképesztő, mennyire sokat használ, rendszeresen (leginkább naponta) járatva érezhetően kevesebb a felületi por, mint a heti 1--2 alkalmas kézi porszívózásnál.
-
válasz
werszomjas
üzenetére
Nemrég került beépítésre egy Gree Cosmo, amely egész nap üzemelt. Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon elégedett vagyok vele: rendkívül halk, mind a beltéri, mind a kültéri egység meglepően csendesen működik. Szabályozással kapcsolatos problémát eddig nem tapasztaltam.
Ahogy telik az idő és több tapasztalatot gyűjtök, mindenképp megosztom majd a továbbiakat is.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101
üzenetére
Azért nézd át most a Tesla kínálatát [link]
Virtuoso = TCL
fekete és fehér Advance = AUX
Superior = TCL
Select Style = TCL
Select és Classic az meg TCL Midea és AUX vegyesenHa csak TCL gyártást nézel nem igazán lesz másabb mint TCL vagy Polar-ként
A Polar, Cascade, Tesla meg a többiek akik TCL-el gyártatnak 90%-ban azonos gépeket hoznak, 1-2 eltérés van mint tálcafűtés meg UV filter meg ilyenek
Ami Mexelhez került teljesen jó kis masina, halk és szépen szabályoz
Simán jó vétel egy Gree/Syen-el összehasonlítva isAmi TCL gyártás abban nekem továbbra is nagyon tetszik hogy gyorsan (1perc alatt) igazodik a megváltozott parancsokhoz és szabályozza a kompresszort meg a kültéri ventilátort, ja és mellé a kültéri ventilátor nem megy indokolatlanul nagy fokozaton, csak annyira amennyi kell neki.
Gree és Syen pl ebben fejlődhetne de a Midea is -
TeeJay
félisten
22dB-es a TCL beltéri csendes módban azt hiszem
Ettől tényleg csak főleg a Daikin és Mitsubishi halkabb azok 20dB-t vagy a drágábbak már 19dB-t tudnak.
Szerintem TCL esetén nem fogsz tudni olyat állítani amit Daikin esetén igen
Az elért hőfok esetén álljon le téma ritka holló, ott jobb ha pörög ventilátor módban tovább a kerék mert forgatja legalább a levegőt. -
Tamás9x
őstag
Nincs nalam a varazsgom, de hokamera van a zsebemben mindig
Olyan nincs hogy soha
Vagyis de a passziv hazak eseten kb soha. Ez olyan vita mink a konvektor es a kozponti futes kozotti megterules 
Aztan aki lecserelte, korszerusitett valahogy meg sem banta meg
Mondom beke, nem az en penzem igy vitatkozni sem fogok rajta, hogy masnak jobb legyen a komfort. -
Akelaus
senior tag
Ma van fent 3. hete a Midea, és mivel van egy macska, a szerelő mondta, 2-3 hetente a szűrőket mossam át.
Ma jött el az ideje, kicsit meglepett amit "találtam" a beltériben
4 helyen ilyen a lamella.
-
Gubu0101
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Majd nezd meg,hogy kb minden gyarto gyart tesla neven gepet.De ezeknel az a kulombseg,hogy a leg alapabb konstrukciot veszik meg.Emagos vivaxot szeretltunk multheten,amit azugyfel vett,hat majdnem korbe rohogtem azt a geper.Kulteriazkb 1 kezes azzal a 21kg,ami letezik minden kisporolva belole.Azert is nem foglalkozunk ezekkel ipari hulladekokkal se a forgalmazassukal
-
Nálatok milyen a kondenzvíz szaga? Mindennnap rendszeresen jött ki mint valami főtt csemege kukorica szaga van.
Ez jobb mint a kellemetlen penész szag.
-
mexel
veterán
válasz
Gubu0101
üzenetére
Nem is akarom összevissza nyomkodni a szervizmenüt, hanem ha van benne mód ezt megváltoztatni azt megtenném. Szerintem minimum százas nagyságrendű kijelzős és hang eszköz szervizmenüjét használtam és soha nem toltam el olyan dolgot amiről nem tudtam 100 százalékban miért van ott vagy mire való.
Ettől függetlenül ennyiért ez a klíma igencsak jónak tűnik, az hogy nekem nem tűnik a leghalkabbnak másnak nagyon az lehet, és ez a feature pedig az emberek 90 százalékának tetszene sztem. Ennyiért elvileg bestbyte nak tűnik -
válasz
Tamás9x
üzenetére
Két fontos kérdést sikerült nem megválaszolni:
Szerinted több millió forint ráköltése után a havi 9300 helyett mennyit fizetnék gázra?
Tettem ide képeket hőmérőről, amin látható, hogy kint 35, bent 25 fok van klímázás nélkül. Ez hogyan nézne ki 15 cm szigeteléssel, amitől dunsztba kerülne a lakás. Hétfő este 7-óta nem klímáztunk, ma sem ment 25,5 fölé a benti hőmérséklet. Szigeteléssel vajon mennyi lett volna?Magyarán tök felesleges elköltenie bármennyit is a szigetelésre, mivel "sosem" térülne meg.

-
Tamás9x
őstag
Nem jol emlekszel, de nem gond mivel az emberek 5-10 evre terveznek aztan hirtene halallal haritjak masra az energetikai problemakat, igy az oregseggel nem kell bajlodnunk nem relevans a vita
En sokaig szeretnek elni, legalabb 40+ evig az ido alatt 2* terul meg az a sok penz
Nem egyforman gondolkodunk nem baj, sokretu a dolog es mivel keverted a azezont a fazonnal.igy belemerul sem erdemes mert erdemlegesen meggyozni nem.foglak tudni arrol aminek.a felszinet sem kapirgalod, nem hogy atlatnad
Szoval beke te igy domtottel maseg ugy
-
asdf_
veterán
Egyik barátom ajtós/ablakos/redőnyös, rengeteg lakásba, házba szerelt résszellőzőt és egyebeket a magas páratartalom ellen. Kivétel nélkül szigetelt épületben voltak ezek. Ennyit a dunsztról.
Egy ház légcseréjenek 95+%-a zajlik a nyílászárókon keresztül. Az ócska, ezeréves gerébtokos ablaknál redőnnyel persze nem, ott dől be a hideg (saját példa, ablakcsere előtt, volt olyan, hogy egy elég erős, hosszú, északi szél 2-3 fokkal levitte a szoba hőmérsékletét, mert ömlött be a redőnytokon keresztül a hideg), ezért nem megy a páraszint az égbe ott. Ha új műanyagablak kerül fel (ez fokozott légzárású, így nem fúj keresztül rajta a szél), oda azért kell a résszellőző, légbevezető, mert a felhasználó hülye. Ha bekerül az új ablak, mivel megszűnik a természetes szellőzés, manuálisan, ablakot kitárva szellőztetni KELL(ene), és ezt jellemzően nem csinálja. Ha gáztűzhely van, akkor meg egyenesen kötelező a (nem elzárható) légbevezető. A szellőztetésigényen az égvilágon semmit nem oszt vagy szoroz, hogy be van-e a fal bugyolálva EPS-sel, vagy sem, a lélegző fal című hülyeséget felejtsük el.
-
Aszi123
tag
Ha konkrétumra vagy kíváncsi azt megteszi neked a WinWatt. Amivel nem tud számolni az, hogy meddig marad ezen az áron a gáz, egyáltalán meddig lesz még gáz? Meddig marad a jelenlegi klíma és 2050 körül ha tényleg leáll az észak atlanti bukó? No akkor mi lesz? Mer amit mostanában tapasztalunk a világban az egy kis bemutató abból, ami itt is várható , csak a jelenleginél markánsabb hő és hideg hullámokban. A dunszt igaz, kell is a szellőztető rendszer, az is a korszerűsítés része, meg a felület fűtés, stb stb. De nem kell ezt túlgondolni sem, egyszerűen is megoldható dolgok ezek manapság. Szvsz egy jó és biztos épülettől nem igen hagyhat a magunkfajta jobb konkrét örökséget, főleg ha az nem a városban van, meg van hozzá terület is.
-
BBéci
legenda
válasz
Aszi123
üzenetére
Valóban tévedtem, nem 10, hanem 5 cm szigeteléssel egyenértékű.
Láttad a számaimat és a kérdéseimet, azokra válaszolj!
Többször kiszámoltuk, nekünk nem éri meg foglalkozni a témával.Egyik barátom ajtós/ablakos/redőnyös, rengeteg lakásba, házba szerelt résszellőzőt és egyebeket a magas páratartalom ellen. Kivétel nélkül szigetelt épületben voltak ezek. Ennyit a dunsztról. Nálunk fűtési szezonban annyira száraz volt a levegő, hogy folyamatosan párásítani kellett. Ám a legutóbbi (s.k.) festés óta arra nincs szükség, normalizálódott a páratartalom.
-
Aszi123
tag
Nem jól emlékszel és akkor még ott van a kivitelezési hibák tömkelege, amik szintén nem a jó felé tolják az értékeket. Ettől függetlenül jelen körülmények közt még komfortos a pecó. Csakhogy annyi a jövőben a kérdőjel, hogy kár abban a hitben ringatni magunkat, hogy ez így is marad. Ez kizárt már egy évtizeden belül is. Ha van lehetőséged korszerűsíts te is. Rövid időn belül megtérül az, meg emeli is az ingatlan értéket. Különben hagyod elmenni a vonatot és a házad a jelenlegi könnyen fenntarthatóból a fedél a fejünk felett kategóriába esik.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamás9x
üzenetére
Szerinted több millió forint ráköltése után a havi 9300 helyett mennyit fizetnék gázra?
Tettem ide képeket hőmérőről, amin látható, hogy kint 35, bent 25 fok van klímázás nélkül. Ez hogyan nézne ki 15 cm szigeteléssel, amitől dunsztba kerülne a lakás. Hétfő este 7-óta nem klímáztunk, ma sem ment 25,5 fölé a benti hőmérséklet. Szigeteléssel vajon mennyi lett volna?
Úgy emlékszem, a 30-as Ytong értékei vetekszenek az ugyanilyen vastag Porotherm+10 cm szigetelés számaival. -
Lorden
őstag
Ha jó helyre van rakva egy jól választott gép már 24-25 fokon se kéne leállnia, max éjjel.
Egyéb esetben marad a kompromisszum -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94
üzenetére
Fordítsuk meg, ha leáll a kerék akkor meg ott van full nedvesen az elpárologtató lehet fél óráig emiatt tud pangani a víz a beltériben. Ha ilyenkor forgatja a levegőt tovább igen vissza fog párásítani egy keveset de legalább leszárad és pontosabban érzékeli majd mikor kell újra indítani a kompresszort.
Mondjuk nálam szigetelt panelban amúgy sem áll le 24 fokra állítva a kompresszor szóval sosincs párásítás
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101
üzenetére
Én telepítettem neki mindkét klímát és teljesen jó gép a Tesla mivel az is TCL mint az összes Polar.
Daikin Sensira tud olyat hogy gyárilag leáll ha elérte a hőfokot és én ezt azonnal ki is lőttem Comfora távirányítóval mert tényleg az a jobb ha folyamatosan forgatja a levegőt.Ja és így nem tud be büdösödni meg pontosabb is lesz a hőmérséklet érzékelés.
Amúgy a két gép csutkán hajtva is kellemes halk volt, ezt szeretem a TCL gépekben hogy nagyon gyorsan szabályozzák magukat és mellé a kültéri ventilátort is nem csak a kompresszort.
-
Gubu0101
veterán
Hutesben ez a normalis mukodes minden klimanal kb.Kulteri kikapcsol a belteri megy es folyamatosan keringeti a levegot,valoszinu nem veletlenul talaltak ezt igy ki.Amit te hasznaltal ott mar gondolom bele volt nyulva ebbe.A szerviz menuket/programokat nem azert talaltak ki,hogy jon gipsz jakab azt majd o ossze vissza nyomkodja
(Olcso husnak meg hig a leve,jobban jartal volna egy alap Polaral.Tesla kb az alap TCL alapja
) -
mexel
veterán
Igen tudom hogy valaki éppen ezt szeretné beállítani, de én éppen az ellenkezőjét

Nagyon nagyon keveset kell hűtenie és nagyon keveset kellene működnie, napi max 1-2 órát, így viszont nonstop megy, nem lehet bekapcsolva hagyni.
Itt pont nem ez kellene.
Ha valaki tudna szerviz menüs kikapcsolási lehetőséget teslához és/vagy tcl-hez megköszönném.Az alexa és google home működteti őket elvileg de azok valóban sokkal fapadosabbak.
-
asdf_
veterán
Viszont ami nagyon nem tetszik, ha éppen nem hűt akkor is forog a mókuskerék folyamatosan
Biztos én vagyok a hülye, de szerintem ez pont így jó. Kering a levegő, így egyenletes lesz a hőmérséklet, tudja a gép, mi a hőmérséklet (nem X percenként,"meglöki" a kereket, hogy mintát vegyen), és nem folyik a víz az elpárologtatóról (mert "leszárítja". Mások pont azt hajtják, hogy ezt BE lehessen kapcsolni...
-
mexel
veterán
Sajna a google nem segít, mert bármit amit beírok tesla néven csak az autóra dob találatot
-
mexel
veterán
Sziasztok. Olcsó Tesla 2,7kW-os klíma, ami TCL tpg21-nek felel meg, be lett üzemelve.
( beüzemelés hibátlan)
Amit észrevettem, az az hogy a tcl-el ellentétben a néma mód sajnos hangos ( nekem legalábbis, zajmániás vagyok és a hálóba raktam - igaz csak nyaraló, ezért ezt vettem)
Viszont ami nagyon nem tetszik, ha éppen nem hűt akkor is forog a mókuskerék folyamatosan.
Sok más klímánál amit láttam, használtam ilyen nem volt.
Ezt nem lehet valahogy kikapcsolni vagy módosítani?Ja és a tcl és a tesla is külön wifi appal megy, nem lehet valami közös appban ezeket használni? Mindkettő app igen szegényes és fapad, nincs valami közös általános app ( androidos) ami használható ezekkel?
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Adott egy háztól szeparált, szigeteletlen 40nm-es melléképület, ahol edzőtermem van. Télen elektromos hősugárzóval 6kW tud 5-ről 15 fokra melegíteni 2 óra alatt. Nyáron egy mobilklímát használok, hogy legalább ne 32 fok legyen bennt csak 28, de az is órákba telik.
Szeretnék egy hűtő-fűtő klímát, ami villámgyorsan le/felhúzza a hőt, mert
-nem akarok várni
-felesleges a szigeteletlenség miatt a külső hőmérsékletnek ellendolgozni órákig.Nyilván nem baj, ha hatékony és csendes de a nagy légszállítás fontosabb, tekintve hogy 2 naponta 1-2 órát menne csak, a zene meg úgyis elnyomja a zaját.

400-500 környékén tudtok jobb ötletet mondani a Amber Royal 5,3-nál?
-
Aszi123
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Az a megrendelő mond ilyeneket, aki 20 éve csináltatta. A többinek valóban nincs mentség, főleg annak tudatában, hogy az áthidalók, csomópontok vagy maga a ragasztás hogyan sikerült.. Szóval igen, 15cm sima eps nem árt oda sem, főleg magára az alapra, a menyóra meg dupla a minimum.
-
asdf_
veterán
Jaaa, összeraktam. A kötelező jótálláson túli pluszgari korlátozott és nem fedez mindent, pl. csak alkatrészt, de munkát, kiszállást nem, vagy alkatrészt, munkát igen, de kiszállást nem és azokat lehet fizetni. Na, ezért is "éri meg" az 5 meg 10 évért évente kétszer bohóckodni...

-
Gree Comfort Plus 2.5kW klímához elég a 10 év garihoz a minden évben egyszeri karbantartást, hiszen csak hűtést kértünk. Ha is fűtést is kértünk volna, persze 2-szer kell hogy karbantartani, hiba esetén külön kell fizetni kb. 15 ezer Ft-ért, hiába garanciális.

-
asdf_
veterán
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Az 5 évhez előírhatnak, az első 2-3 évhez nem.
Disclaimer: szerintem -
Hatszorhat
csendes tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Nekem is Polar klímám van, tudtommal nem 10 hanem csak 5 év a gari.
Igen, a gari megtartásához ők előírnak évi 2 kötelező takarítást is, bár itt többször olvastam hogy a törvény szerint ilyet amúgy nem írhatna elő.
Én idén vettem, és eddig alig ment pár alkalommal 2-3 órát, mert meglepő módon eddig nem volt forró a nyár (néha szinte hűvös...), na meg ez a ház amúgy is jól szigetelt és én mindig egész éjjel nyitva tartom az ablakokat, így reggelre jól lehül a lakás.
Szóval ha ez így megy tovább augusztusban is, akkor idén alig lesz használva a klíma, így végképp nincs kedvem az idei kötelező karbantartáshoz. -
elekresz
tag
Kicsit előre készülve télire: Van valamilyen kevésbé kendácsolós megoldás, hogy 52-es eresz ejtőcsövet vagy valami hasonlót a klíma konzolra tudjak rögzíteni?
Kb. 2 méteres távolság lenne a hossz, ahova már folyhatna a víz, nem is feltétlenül rögzíteném az alsó kivezető nyílásra, inkább csak alá. Pipa nyilván ki. Még valami szűkebb ereszcsatorna darabon is gondolkodtam, nem kell zárt cső. Az egyik klímánál szemben kellene a másik esetben oldalra, de még "tuti" rögzítést nem találtam. (Az alá szerelhető tálcák elég drágák és azoknak a kivezető része sem tűnik nagynak, szerintem ott is simán belefagyna télen a víz.) -
BBéci
legenda
válasz
werszomjas
üzenetére
Szerencsém van, mert szintén szigeteletlen a házam, viszont vasárnap este kikapcsoltam a hűtést, hétfőn délután bekapcsoltam pár órára, azóta nem volt rá szükség. E pillanatban a dolgozószobai íróasztalomon 25 fokot mutat a hőmérő, mert későn csuktam be az ablakot. A hálószobában 24,1, az étkezőben 24,4, a nappaliban 24 fok van. A relatív páratartalom 52-54%.
-
werszomjas
addikt
Én is most vettem 2db klímát, nagyon a Gree volt a kiszemelt, konkrétan a Smart One és a Cosmo, már 99%-ban el is döntöttem, mert adatlap alapján bb-nek tűnik. Ami miatt elegendtem, hogy nagyon sok panaszt olvastam a szabályzásáról, hogy nem szabályoz rendesen, pörgeti a kültérit, egyik széria jó, másik széria már nem jó, panel csere, szoftverfrissítés? Nem kockáztattam, és mivel a klímát min 10. évre veszem, inkább raktam hozzá és Daikin lett.
Daikin Comfora FTXP35N. Remélem beválik.Most egy Micu klímám van, 7 éve a mókuskerék kattogáson kívül semmi gondja, szigeteletlen lakásban van, ezért ilyenkor nyáron gyakorlatilag 0-24 megy (ha kikapcsoljuk 1 órán belül dögmeleg lesz bent)
-
werszomjas
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Nekem is csinálja ezt a Micau (
) klímám. Szerintem a mókus kerék adja a hangot. Már akkor elkezdte, míg garis volt, jeleztem is, megnézték, bekenték, utána újra előjött, nem tudom mit lehetne vele tenni, már elengedtem, úgyis költözünk. -
Gubu0101
veterán
válasz
elekresz
üzenetére
Teljes koru gari van ra.Az 5 ev garis gepeknel van 3 teljes 2 ev kompresszor.Ehez az kell,hogy be kell tarazni nekik minden alkatreszbol,foleg az "orokelet" garancianal.Minden esetre eleg mereszek,hogy ezt bevallaljak,foleg azert,mert a karbantartasbol nekik semmi hasznuk.
-
elekresz
tag
válasz
elekresz
üzenetére
De alapvetően megnyugtató valahol, hogy a sok helyen "gagyizott" kínai TCL belsős Polar klímások bevállalják ezt a hosszú garancia időt is akár. Akkor azért nem lehet annyira rossz a TCL klíma. Többet közt ezért került fel nálunk is a Mitsubishi AP-k mellé Polar, míg végül egy TCL is, ezúttal nem átmatricázva és ezzel is elégedettek vagyunk.
Így a teljes repertoár 2x Mitsubishi AP35VGK, 3x Polar Ultimate és 1x TCL TPG31 Tpro.
Így kiváltva a gázos fűtést egész télen kb. 140 nm területtel, emeletes, szigetelés nélküli, 80-as évek végén épült házban, napelemes szaldóval támogatva. -
elekresz
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Eléggé szórnak árak munka minőség és vidék-Bp viszonylatban is, de kb. 15-25e Ft / klíma/ alkalom, általában én 20e Ft-ot szoktam számolni. 10 év alatt meg bőven mehetnek még felfelé az árak, de így is lazán kifizetsz 10 év alatt még 400+ e Ft-ot a takarításra és az extra ganaciát nézd meg, hogy mire vonatkozik, ez is fontos kérdés. Sokszor csak a kompresszorra, ami közel sincsen ilyen összeg, ha netán beadja a kulcsot.
Magán vélemény, de 10 év múlva technikai szempontból biztos lesz annyi változás, hogy ennyi pénzért sajnos benne van a pakliban, hogy inkább megéri kukázni és feltenni egy másikat akkor.
Teszem hozzá néha ki lehet fogni olyan klímást, aki ha mondjuk keveset használod a gépet, akkor két részletben számláz neked egy db valós takarítást és benyom két pecsétet a lapocskára, meg van olyan is, aki a be sem kapcsolt klímára - garancia miatt - is simán elkérte a 20-ast, mint takarítás, ami spricc-pricc és csak büdös lett tőle, moshattam ki. -
Nagya21
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Hali!
De van mit....a mokuskerék nemhajtott oldala egy gumiágyban fut, na oda fúj be szilikonzsirt.....meg persze a mokuskerék hajtásánál 4mm hézagot ir a service manual.
Üdv Nagya -
Miklósbácsi
tag
TeeJay igazán szakértő valasza mellé egy magánfelhasználói vélemény :
2018 szeptemberében szereltek fel nálam és a családomban kettő darab akkor kapható Daikin Sensira légkondit, a prágai Daikin gyárban készült FTXF35A típust. Mindkét gép az eltelt hét évben kifogástalanul hűtött, illetve részben fűtött. Az éppen szükséges karbantartást máig megkapta, erre nagyon figyeltem. Ha kell, magam elvégzem.
Ahogy itt írtam, kifogástalanul dolgoztak az eltelt hét évben. Ebbe beletartozik az elvárt csendes üzemmódjuk is. Nyugodtan lehet mellettük aludni a forró éjszakákon. Én jó választásnak tartom azért is, mert ez a cég közben fejleszt is. Nem vagyok megszállottja a márkáknak, de el kell ismerni, ha valami jó ! -
7Heads Drago
veterán
3 db Mitsu klímánk van. Az legutóbbi klímatakarítás után elkezdett kattogni az egyik klímánk. Bekapcsolás után kb fél perccel. Most elkezdte a másik is. Arra gyanakodtam hogy a mókuskerék csinálja. Szétszedve nem igen van mit zsírozni. Arra gyanítok hogy ha nincs kellően meghúzva a lapát rögzítő csavarja akkor oldal irányba elsétálva beleér a burkolatba és ez ad ki hangot. Sajnos nem a régóta problémásat szedtem most szét, mivel az kevésbé hozzáférhető helyen van.
Ehhez kérnék segítséget hogy mit nézzek még meg. -
Tamás9x
őstag
Van itt aki polar klimazik? 10 ev gar, de 10 ev alatt evi 2*-es takaritas? mennyit fizetek ki pluszba, hogy megmaradjon a gar?
-
Aske
aktív tag
-
Gubu0101
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
Nyilvan nem kell elsore lapot cserelni benne,mindenkepp egy takaritas elsokorben.Jo lenne egy jo alaplappal is kiprobalni majd,ha a takaritas nem oldja meg.Mi 2-ben ezzel a mukodessel mar csereltunk es az volt a baj.A 3.- nal ott a takaritas megoldotta,de az latszott is a mokuson,vastagon peneszes meg feket dzsuvas volt,ott konnyu volt kiszurni mi a baj,ugy az rendbe is jott utanna
-
Aske
aktív tag
Sziasztok!
11m^2-es halószobába keresek klímát. A nappalit egy 3,5kW-os jószág hűti, de a hideg levegő nagyon nem akar bekanyarodni a hálóba, illetve nagyon túl kell ahhoz hűteni. Éjszaka vagyis alvás közben nem menetném, mert elég érzékeny vagyok a zajra.
A kérdésem, ilyen kis alapterületre 2,5kW-os gép jó lesz? Vagy mit szoktatok ilyenkor ajánlani?
A típusok amiket néztem:fisher nordic / midea oasis
Gree Smart One
aux aura
Polar Everest
fisher comfort plus / midea all easy pro / polar zenit
Midea Xtreme Save Pro
syen muse nextSzigetelt társasház nyugati fekvéssel. Délután elég keményen süti a nap a falat, idővel átmelegszik, és onnantól folyamatosan melegíti a szobát.
Köszi előre is a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Battlefield 6
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen videókártyát?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- KPC Roadster 3.0 Lady női kerékpár, nem új, de soha nem használt
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Hajtókar, sor, AXS, középrész, pedál, MRP Új
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- DeepCool FK120 Performance Fan 3 Kit
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), lenne megoldva a hűtés, ha szükséges.

Olyan nincs hogy soha
Vagyis de a passziv hazak eseten kb soha. Ez olyan vita mink a konvektor es a kozponti futes kozotti megterules
amúgy nincs jelentősége.
4 helyen ilyen a lamella.
Én amúgy azt nem látom leírva, hogy a 35 fok kinti hőmérséklet tegnap (08.01-én) lett volna.
Ez jobb mint a kellemetlen penész szag.