Hirdetés
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszi. Semmi gond, látom itt a topikban nyomod ezerrel.

#90696Gubu0101
Remélem megoldja a takarítás. Garancia már nincs rá (7. nyarát tapossa), ha alaplapos lesz és nem csak a por bolondítja meg, akkor csere szezonon kívül, amilyen pusztulat meleg van, kis túlzással nyáron szereltetni se célszerű.
Elvileg a kompresszorra van/volt valami sok év garancia, de 5 év volt és azthiszem az évi két takarításhoz kötötték. Mivel ez 2018-as gép, ezért a törvényi jótállás úgy is csak 2020-ig volt rá.
De mivel elég durván poros a környék és szellőztetés során ez kellőképp bejön, elsődleges hibaforrásként mindenképp erre gyanakszom. -
Aszi123
tag
Köszi mindenkinek, megvagyok. Pár hungarocell golyó volt a csatornában azok ezt a gyöngyözést nem okozhatták. Mivel nem sokat volt használva kosz alig észrevehető, inkább csak pókháló. A cső is faszán szelel. Így csak a hollander szigetelés hiány lehet a magyarázat, mivel pont középen folydogál. Kösz TJ. Ha majd egyszer lesz rá fél napom újra szétszedem és ránézek. Akkor meg már takarítok is.
Off: Van egy japcsi tutorial tök más klímával és szinte érthetetlen angollal, de hasznos volt.
-
TeeJay
félisten
válasz
Lorden
üzenetére
80 és 100 watt azok még reálisak, ott még megy a kompresszor
Öcsém is klímás, neki 2db Fisher Nordic van és 80wattokat mért esti órákban 24fokra állítva úgy hogy kint is 20-22fok volt. Rámért lakatfogóval is és reális értéket adott a mérő plusz klímásként ő már csak tudja hogy megy a kompresszor vagy sem
Akkor van baj ha valaki ilyen 30-40wattokat mér és utána se számol hogy kültéri ventilátor, beltéri ventilátor meg vezérlő panelek is kérnek azért pár wattot, nehezen jönne ki az hogy még a kompresszor is megy mellé
-
TeeJay
félisten
válasz
adika4444
üzenetére
Szia
Bocsi kijutok majd hozzád csak rogyásig voltam melóval.
Egy idő után már hiba mosod a szűrőt ha a sok száz lamella köze van tele porral, meg mellé még a mókuskerék is.
Ilyenkor az történik hogy pörögne a kerék de nem tud elég levegőt szívni felülről és hullámzó lesz a fordulatszáma a keréknek.
Egy alapos átmosás és újra hasítani fog
-
TeeJay
félisten
válasz
Aszi123
üzenetére
Mitsu HR szét szedés
2 csavart kiszeded, középen a burkolat alját egy kis csavarhúzóval lefelé feszíted akkor kiugrik az alja utána pedig emeled fel óvatosan és amikor felfelé feszíted az egészet kihajtva egyszer csak kipattan mind a 3 felső fül
Ha a teljes beltérit el szeretnéd hajtani akkor alul van két fül és be kell feszítsél óvatosan egy lapos csavarhúzóval, akkor az alsó rögzítés elpattan és fel tudod hajtani a faltól.
Ha középen csepeg a klímád az inkább hollander körüli szigetelés hiány lesz...
Kókler klímások szokták 2-3 gyorskötözővel összehúzni azt csá, én ehelyett mindig vagy szigszalaggal vagy armaflex öntapadós szigeteléssel tekerem le hogy légmentesen legyen lezárva a hollanderes kötés és környéke, akkor nincs amitől a falra gyöngyözzön hűtésben. -
BBéci
legenda
Mideák nem kifejezetten olcsók, bár azt nem tudom, hogy adtál-e ár maximumot.
Itt már sokszor volt arról szó, hogy a legtöbb klímás elsősorban nem a kuncsaft érdekeit nézi, hanem azt ajánlja, amin a legnagyobb az árrése, haszna.
Amiket itt mi ajánlunk, az garantáltan felhasználói szempontokból legjobb. -
BBéci
legenda
Daikinra, Fujitsura, Mitsubishire, Panasonicra miért nem adnak árajánlatot?
#90684Lauda
Későn vettem észre, hogy nagyjából ugyanazt válaszoltad, mint amit én kigondoltam.Legalább azok vegyenek valóban jó klímát, akik betérnek ide érdeklődni! A nagy töbség úgyis azt szerelteti fel, amire az első kókler rábeszéli.
-
FattyDove
őstag
Esetleg Tatabányán (vagy környékén) tud valaki ajánlani megbízható és nem horror áron dolgozó klímás vállalkozást, akik vállalnak beszerelést is? Csak mert a bőség zavara van.
-
asdf_
veterán
Hát, én nem örülük, hogy elfogyott :/ Mire összeraktam, miről van szó elfogyott (de ha fél nappal gyorsabb vagyok, akkor is szerintem csak 1 lett volna, nekem meg 2 kellene). Csak félrevitt, hogy előtte napokig azon ment a rugózás, hogy milyen nanox szűrő van benne (ami ha jól emlékszem, a kérdezőnél fontos szempont volt, én viszont pont lesz...), na meg az elején ugye az is bizonytalan volt, hogy csak a beltéri, vagy kit-e a cucc, ahelyett, hogy úgy indult volna, hogy baszkikáim, fűtős pana féláron
:/
Felraktak amúgy egy tonna hőszipkát is, az nem fogy. -
Lehet hogy ő értelmi fogyatékos, azért írt többször Micau-t.
-
Lorden
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Amíg állt az oldal belenéztem fb-n klímás csoportokba, ott vki Midea Oasisről posztolt ilyet, hogy 100w körül ketyeg hűtésben.
Erre a zseni klímás meg akarta neki magyarázni, hogy ilyenkor nem megy a kültéri, "szar" a mérője is, egyébként is ez lehetetlen így, hogy ennyit fogyasztva mindkét egység menjen. -
Nagya21
addikt
Hali!
Nekem is panel,de szigetelt, annyi a nehezítés, hogy a nagyszobát reggel 8tól du 5ig süti a nap, mindkét szobába Micau Hr 35 klíma van (tavalyig csak a nagyszobába volt 10 évig Aeg on-off, majd Gree Pulse 3 évig, de nem tudtam átkergetni a hideget a kis szobába), így már élhető a helyzet.
Tudom ajánlani.
Üdv Nagya -
ldave
félisten
Sziasztok!
Átfutottam az összefoglalót, kicsit úgy érzem, hogy az aktuális és a több éves infók keverednek benne, így nem teljesen egyértelmű, amit keresek.
Egy szigetelés nélküli panel lakásba szeretnék légkondit, a nappali kb 16m2, a háló pedig 12m2, ebbe a két helységbe menne a beltéri, fali egység. A két szoba fala közös, szóval akár dual split is megoldható (bár erről inkább lebeszélni szerettek volna). Távhő van, szóval szinte teljesen csak hűtésre lenne használva, abban az évi 2-3 hónapban, amikor olyan az időjárás. Szóval számomra a jő hűtési hatásfok és a csendes működés a legfontosabb szempont a megbízható működés mellett.
Erre a helyzetre van ajánlott típus, márka? Próbaképp írtam az MVM Optimumnak, az ő ajánlatukban Fischer klíma szerepel.Köszi!
-
nexus6
aktív tag
másfél hete volt szó az emagos panasonicról, a leállás miatt nem tudtam update-t tenni... pénteken hívtam a céget, de már zártak így emailt írtam, hétfőn válaszoltak hogy csak beltéri, majd rá 5 percre jött a módosítás hogy beltéri és kültéri is. kedden reggel jött az értesítés hogy hozza a futár. 40 kiló, szuper... szóval megjött a z35 jó árasítva, az xke verzió. a pénzügyessel beszélve mondta hogy csak egy-két darab volt nekik, azokat söpörték ki a raktárból. most az ismerős szerelőre vár hogy valamikor felkerüljön. nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, ezért imádom az itteni fórumokat, sokat lehet belőle tanulni és olvasni kötelező
-
Akelaus
senior tag
válasz
adika4444
üzenetére
Kíváncsi leszek a megoldásra mert ezt, vagy ezeket a pár hetes Midea Xtreme save és az extreme save pro is csinálja. Talán csak a "lóökést" nem, bár arra van egy mód, olyankor valami fuvallatot csinál.
Abban van a távirányítóban érzékelő? Azt megfigyeltem, hogy nem mindegy hová teszem le, mert ha kb rá fúj, akkor tuti átveri a klímát. Párom valamelyik nap ügyesen a párnák közé tette, aztán ezerrel ment a beltéri, kb megfagytunk, távirányító szerint 28 fok volt bent. 🤣
Valóságban 25,5 a hőmérőn. -
Nagya21
addikt
-
adika4444
addikt
Hali!
Azt mi okozhatja, hogy úgy hűt a klímám (Gree Confort Plus), hogy megy egy adott fokozaton a venti és meglehetősen gyakran olyan, mint ha lökne egyet a légáramon? Egy-két másodpercre nagyon felerősödik a légáramlás hangja, majd elhalkul.
A szűrőket tisztítom rendszeresen, így az nem lehet poros.Másik gond, hogy néha elfelejt le vagy felszabályozni a ventillátor, néha már eléri rég a beállított hőfokot, de pörög elég magas fokozaton, néha meg már érezhetően melegebb van, mint kéne és nem veszi észre. Ha kézzel állítok le vagy fel a hőfokon, észhez tér, de ez így akkor sem az igazi.
Az elmúlt években meg voltam vele elégedve (főleg, miután TeeJay rendberakta), de idén valahogy elég sok hülyeséget csinál.
-
Aszi123
tag
Micu HR-ből ha használva van folyik a víz a beltéri és a fal közt. Ami fura mert a kinti is , szóval szemre jónak tűnik. Gondoltam szétszedem és benézek a csepptálcába. Itt jött a bibi. Nem tudom leszedni a beltéri burkolatot. Addig jutottam, hogy kiszedtem a két csavart, kicsit elmozdult a két széle, de középen még nagyon ragaszkodott a helyéhez. Olyan erővel rángattam, hogy már a falon mozgott minden, akkor sem. Hogyan kell ezt levenni?
-
TeeJay
félisten
válasz
birozoli7800
üzenetére
Nincs is utóbbi 2 hétben annyi megkeresés meg klíma mosás sem. Persze augusztusban ha bejön még pár melegebb nap akkor már késő lesz klímást keresni.
-
Danex
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
nekem sikerült megmérni itthon (infrás hőmérővel) a 2 FTXF35-ömet (egy régebbi problémás talán még első kiadást, egy idén szerelt E verzióssal).
Ugye az volt a problémám, hogy a régebbi daikin beltérije "fröcsköli" cseppekben a vizet ahol a levegő is kijön. A beltéri frissen tisztítva, mókuskerék is kimosva, csepptálcából is szépen elfolyt a víz.
Amit tapasztaltam, hogy mindkét szobában ugyan arra a hőfokra raktam a klímát, hagytam nekik néhány órát nyugodtan beállni a hőmérsékletre (Homeassistantból láttam, hogy szinte a legalacsonyabb fordulaton ment a kültéri is) és a problémás beltérinél ahol kijön a levegő 14fokot mértem infrással, a beltéri coil-on pedig 11-12fokot. (klímák azt hiszem 24 fokra voltak állítva)
Eközben az új szerelés esetén 20fok körüli hőmérsékletek voltak és nincs is probléma az eszközzel.
Termosztát appból kiolvasva valid hőfokot mutatott, azt nem tudom van-e más amit esetleg a gép használ.
Tehát én ebből arra következtetnék, hogy esetleg kicsit alacsony lenne a töltöttség és emiatt túlhűlne a beltéri coil?
köszi előre is. -
TeeJay
félisten
Na akkor hol hagytuk abba?
Olyan kemény nyár van hogy este alig kell klímázni
-
11hh
tag
válasz
Máté94
üzenetére
Igen néztem ezeket, csak nem tudom melyik típusok.
A cég korrekt egy nagy napelemes cég, úgy hogy szerintem ilyen készlet kisöprés lehet.
Lehet már csak napelemes értékesítéssel foglalkoznak a jövőben.
https://energo-investment.hu/ -
11hh
tag
Star-Light ACT-09WIFI klíma az Emagon 84.300 Ft link
-
Gubu0101
veterán
válasz
tylerddd
üzenetére
Ezek a csatornak festhetoek,sokan leszoktak falszinre.
Elmeletileg lehet,csak ott mar olyan van,hogy a belteri csovezeset ujra kell peremezni megbontas utan,akkor mar a tartokonzol es a belteri tavolsag nem fog stimmelni mivel kb 2cm-el rovidebbek lesznek a csovek,igy vagy ujra kell furni a konzolt (kozelebb) vagy toldani kell de az mar nem ajanlott.Szereltunk mar igy ossze,annyi volt a kulombseg,hogy a kulteriben nem volt futoszal es a belteri 5 eresre volt szerelve a kulteri 4.Nem daikin volt hanem aux gyartasu. -
Üdv! Beltérben kábelcsatornát és egyéb idomokat festett már le valaki? Esetleg valami más módszer, hogy "szalonképesebb" legyen és ne ilyen randa fehér?
Másik, talán ostoba kérdés: Daikin klímáknál (meg úgy általában) lehet-e egy adott kültérihez másik, akár magasabb kategóriájú beltérit venni? Pl. Sensira-ról upgradelni lehetne-e úgy, hogy csak a beltérit cserélik? Köszönöm!
-
11hh
tag
Esetleg van valakinek tapasztalata arról, hogy a klíma légtisztító funkciója pozitív hatással volt az egészségre?
Olvastam, hogy egy Panasonic klímát használó szülő szerint, mióta megvan a készülék, az ovis gyereke ritkábban beteg.Tudom, hogy sokak szerint ezek a klímákba épített fejlesztések nem érnek semmit. Viszont én úgy gondolom, hogy a nevesebb gyártók a prémium termékeikbe azért csak beépítenek hasznos funkciókat.
-
Máté94
addikt
Ha már nanoe X, Panasonic-nál kapcsolgatnotok kell a légfrissítést folyamatosan be-ki, miután leállítottátok a klímát, vagy permanensen ott marad, mint a Daikin esetében?
Utóbbinál inkább a mobil alkalmazásban van így, hogy nem kapcsol ki. Érdekel, hogy más gyártónál hogy működik.
-
Honda567
tag
Split klíma kondenzvíz kifolyó csőre rá szigetelő szalagozta a szerelő a fehér csövet.
Szakszerű ez így? És csepeg is itt a víz.
-
eventus
veterán
Sziasztok Szakik!
Alany: 2 db Toshiba Seya 3.5 kw beltéri, 2 éve telepítve
Probléma: mindkettő egyenletesen cicergő, kopogó hangot hallat minden fokozaton fűtés/ hűtés alatt is.Telepítő szerint a vékony porréteg okozza és egyenetlenűl jár a mókuskerék, de igazából nem tudja. 1001 hangfelvételt mutattam neki, Ő sosem hallja amikor kijön.
Több ismerősnek is ilyen klímája van, egyikkel sincs gond (sűrűbben sincsenek takarítva)
Mivel nem tudja azonosítani, nem is kezdi el a szétszerelést, esetleg átkenni stb.
Szerintetek mi lehet a probléma, mit tehetnék "házilag"?
2-es probléma: egyik Toshi kültéri jóval hangosabb, mint a mellette lévő Airfel. Jelentős a különbség a kettő között árban és technikában. Toshi egy kis szobát lát el, nem kell nagyon küzdenie, mégis hangosabb, berreg. Erre sem kaptam megnyugtató választ, ez ilyen. Csakhogy a szobán belül hallom a mély hangját ami bejön.
Köszönöm!
-
z-csongor
csendes tag
Egy dolog az ethera nanoe X bizgenytujerol: nekem folyamatosan ki van kapcsolva ez a funkcio, mert ilyen "ivkisules" hangokat general hangosabban, mint a mokuskerek hangja. Tehat ha folyamatosan azt akarod hallgatni, hogy "bzdzbzdzbzdzbzdz"'; akkor mehet, amugy meg inkabb ne

-
BBéci
legenda
válasz
Lorden
üzenetére
"Akkor bőven inkább központi fűtés, a kondenzációs kazán+ radiátor is sokkal komfortosabb, mint bármelyik fűtős gép."
Ez nem vitás.
Már a beltérik elhelyezése miatt sem tarom jónak a klímás fűtést. Hűtéshez a plafon alatt 20 cm az optimális, fűtéshez a padló fölött 30-50 cm. -
válasz
H-Mano
üzenetére
Ha 2019-es lenne, akkor lehetne számítani a kültéri panel forrasztási hibájára, de attól újabb szériák esetében ilyet nem nagyon hallani. De a korábbiak paneljét is gariban cserélte a Pana, egyébként meg egy baromi jó gép. Nekem Z25-ös és Z35-ös van, fűtenek, mint a barom - csak én nem szeressem a klímás fűtést. Teljesen feleslegesnek tartom itt Magyarországon a fűtésre optimalizált gépeket - amúgy a Panának is van a Heatcharge VZ széria, gyémántporért....
-
Lorden
őstag
válasz
Gubu0101
üzenetére
Bolt az más, de pl ezekből 2db felett fölösleges otthonra az áruk miatt, tényleg csak akkor, ha az ember már végképp nem tudja mire költeni a felújításra szánt millióit.
Ugyanez a 600-800k-s gépekre is igaz, ha kell belőlük 4-5db.
Akkor bőven inkább központi fűtés, a kondenzációs kazán+ radiátor is sokkal komfortosabb, mint bármelyik fűtős gép. -
Gubu0101
veterán
Van,csak azok kozt is van amit erdemesebb valasztani,ha futes is a cel.Es nyilvan azt kell valasztani ami erre optimalizalt nem pedig egy teliesitett gep.En epp hazvasarlas elott vagyok.A futes klimaval lesz megoldva ez mar tuti es csoppet se vagyok japan fan de daikin perfera lesz a befuto
Bar a kozel masfel millios arat meg emeszteni kell. -
11hh
tag
válasz
Lorden
üzenetére
Én csak példának írtam, más fűtési értékei is jobbak.
Meglepodnek,mikor a Perfera egy futesre optimalizalt gep,addig a pana (szerintem) csak egy teliestitett valtozat.Erdemes elotte bongeszni,utanna olvasgatni.Mert 2 top gep van ami optimalizalt futesre az egyik a Gree-nek egy valtozata,pontosan nem tudom mar a nevet a masik a Perfera.
Én erre válaszoltam.
Ezek szerint a Daikin és a Gree-n kívül nincs fűtős gép.. -
Lorden
őstag
Ez azért csalóka, vmelyik Gree meg lead 3kw-t -10-en, de attól nem az lesz a legjobb fűtős gép.
Jó méretezés esetén a gép se fog sose nyélgázon menni, komfort, leolvasztás, működés 1000x fontosabb -4 és +6 között, mint hogy -10-en 2,2-2,5 vagy 2,8-t tud adott cop mellett. -
11hh
tag
válasz
Gubu0101
üzenetére
Akkor nézd meg magad:
Panasonic CU-Z35XKE / CS-Z35XKEW
Daikin RXM35A / FTXM35A
Pl a Perfera -10fokban 2,5kw-ot tud leadni, még a Etherea meg 2,8kw-ot. -
Gubu0101
veterán
Meglepodnek,mikor a Perfera egy futesre optimalizalt gep,addig a pana (szerintem) csak egy teliestitett valtozat.Erdemes elotte bongeszni,utanna olvasgatni.Mert 2 top gep van ami optimalizalt futesre az egyik a Gree-nek egy valtozata,pontosan nem tudom mar a nevet a masik a Perfera.
-
Gubu0101
veterán
Franya szigeteles ugy mukodik,hogy telen a benti meleget megtartja,mivel a falak kulso szigetelese nem engedi tavozni a falbol.Nyaron is ugyan ez a helyzet.Nem szabad engedi,hogy a falak atmelegedjenek,kulomben szepen bent fog tartani minden meleget a szigeteles.Szigeletlen betonpanelnal nekem ilyenen nem kell agyalnom
-
11hh
tag
válasz
H-Mano
üzenetére
nanoe™ X Mark 1 generátor - 2016. 10-szeres mennyiség 4800 milliárd hidroxilgyök másodpercenkéntnanoe™ X Mark 2 generátor - 2019. 20-szoros mennyiség 9600 milliárd hidroxilgyök másodpercenkéntnanoe™ X Mark 3 generátor - 2022. 100-szoros mennyiség 48 000 milliárd hidroxilgyök másodpercenként
A cédrus pollen 99%-ának semlegesítéséhez szükséges idő összehasonlítása:*Mark 1 generátor: 24 óra / Mark 2 generátor: 12 óra / Mark 3 generátor: 3 óra
Forrás: link
Szerintem a klíma megy folyamatosan akkor mindegy hogy kettes vagy hármas generátort tartalmazza. -
prisz
senior tag
válasz
H-Mano
üzenetére
Nekem is napokig éjszakai szellőztetéssel és napközbeni teljes sötétítéssel kb. 24-25 fok körül marad a kégli, de tartós hőségnél, rohamosan emelkedik. Par év múlva már az sem fog segíteni, ha körbeülteted akármilyen zöld kerti varázslattal a házat. Hosszan tartó 40 fok körüli kánikulánál, klíma nénkül bármit csinálsz, élhetetlen a lakás.Lehet itt akármilyen szigetelés. Tudom, sokan elvannak 27-28-29 fokban, de nem ez az ideális környezeti hőmérséklete, egy egészséges embernek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Gumi és felni topik
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Elvileg a kompresszorra van/volt valami sok év garancia, de 5 év volt és azthiszem az évi két takarításhoz kötötték. Mivel ez 2018-as gép, ezért a törvényi jótállás úgy is csak 2020-ig volt rá.

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)