- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bbdzyx #56437 üzenetére
Na király! Ahogy látom miután linkeltem 3-an is rendeltek onnan.
Akkor most linkelek egy újabb kedvcsinálót.
Logitech G400 ~10k HUF Azért ez szerintem barátibb választás a DA 3.5G helyett.
Alternatíva, akitől már vásároltak (4-en még csak): [link]
Ha valakinek szétmállott a
minőségiDA egere: [link] -
dobragab
addikt
válasz
bbdzyx #56450 üzenetére
"Kinzu"
Ne szerénykedj
Félig-meddig elkészültem az EVGA X5 tesztjével, ez nem ér meg főoldali cikket. A héten világosodtam meg a smoothing kapcsán egy rakás dologról, amit eddig nem értettem a grafikonokon...
-
kemotox
addikt
válasz
bbdzyx #56437 üzenetére
Oldalgombok lötyögnek? Engem ez tántorított el az eredetitől, vissza is tértem a G100s-hez
(Ami mellesleg az egyetlen új egerem, minden mást használtan vettem - meg is látszik rajta. Nagyon egyben van ez az egér. Kellemes tapintású műanyag (nem bevonat, nem fényes fos, pont jó), semmi lötyögő, kotyogó alkatrész, irtó feszes gombok.)Szerk.: Még egy kérdés. A két műanyag, találkozásánál, jobb oldalt, ahol a fekete kis izé belenyúlik a fehér genyóba, ott mi az a nagy rés? Amúgy egy szintben vannak? Ami nekem van az elég romos, ott a benyúló hosszúkás rész konkrétan kiáll, baromi zavaró, ez is ilyen?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
bbdzyx #56206 üzenetére
Akkor jól sejtettem,hogy nem egy tartós darab,nem akarnék sokat elverni egérre mert keveset játszok meg átlagosabb felhasználás lenne,de 1600dpi az kell és hiába nézegettem a geniusokat is lejebb vették a dpi t ott most olcsón csak 1000 meg 1200dpi van és máshol sincs olcsón 1600dpi t tudó csak az ilyen bóvlibb cuccok.
-
E-99
újonc
-
Redneck
nagyúr
válasz
bbdzyx #54526 üzenetére
800 dpi, 500Hz és 2.4-es sens, G400. Simán lehet szépeket rotálni, pontozni és rántani is. Csuklóból balra és jobbra kb 90-95 fokot tudok fordulni. Egyébként egy egészséges határig megszokás és szenzor kérdése.
Előtte 1000 dpi 1000Hz-en ment, de baromság.G402 nagyon eltér formáját tekintve az elődöktől?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bbdzyx #53692 üzenetére
Egyébként elég lutri a dolog 10K alatti (és akár fölötti) wireless egereknél. A még zavaróbb, hogy sem a Logi, sem a Microsoft (a két gyártó, akikben még megbíznék a 4K-s kategóriában is), nem gyárt +2 oldal gombosat ebben a kategóriában. 1000dpi felett meg ne is álmodjunk róla... Szerintem elég maflaság, nem baj nekem, casual felhasznira, ha nem teszik bele a legtutibb szenzort, de jöjjön már ki azon a 2000dpi valahogy... (Wireless egerekről és nem játék célbóli felhasználásról beszélünk)... Ehhez képest a kínálatunk nem, hogy soványka, de gyak. 0 szaldós... Pedig lehet azóta már eladtak volna nekem 1-2 vezeték nélküli mice-t, ebben az ár kategóriában, ha kínálnának alternatívát. (És a Logi 10K fölötti oldalgombos wireless egerei sem menők, mert mindegyikbe erőltetik a "csoda görgőt", amiből volt részem elég (MX Revo)... So: Baby don't hurt me, no more...
(Jelenleg gyak. arra kell az egér, hogy a bejelentkezést, felesleges appok leoltását és az admin-os játékindítást elvégezzem a desktop PC-men (mert az arra van befogva) és a továbbiakban az XBOX wireless conroller-é a főszerep. Minden egyébre, munkára, böngészésre, ott a Laptop és a G400s...)
-
kemotox
addikt
válasz
bbdzyx #52314 üzenetére
Detto. Régen imádtam az MX510-et, meg aztán a G400-at. Utóbbit aztán faternak adtam, mikor elkezdtem a másik végletet próbálgatni. (Abyssus, G100s, kis könnyű egerek)
Most nemrég vadásztam egy másik G400-at, és hát megszakadok tőle, olyan nehézPedig fogásra baromi jó. Lehet egyszer veszek egy burkolatot ebayen és elkezdem faragni, meg lyukakat fúrni bele, azt majd kiderül mit lehet kihozni belőle
Meg persze a főgombokon kívül minden más is menne.
-
-
-
-
dugo_
veterán
válasz
bbdzyx #50848 üzenetére
Néztem azt is,
Kana 124x64x37
V7 122x77x41,5, ami mondjuk széltében kicsit csalóka, mert alul szétterül a bal oldalon.Meg megnéztem a Takasta V2 tesztjét, és ott bizonytalanodtam el, hogy ha neki odaáig ér az ujja claw grip mellett 19cm-es tenyérrel, akkor talán az én rövidebb kezem lelóghat palm-mal. Nem tudom igazából.
-
Maotun
őstag
-
e-newsee
addikt
válasz
bbdzyx #49561 üzenetére
Az ötletet köszi.
Igen, gondolom, hogy ki lett tárgyalva. És magam is próbálok rábeszélni mindenkit, aki kérdezi, hogy vegyen egy egérpadet, de van pár ismerősöm, akinek nem lehet megmagyarázni, hogy miért jó, ha van. Bizonyára ti is ismertek ilyen emberkéket, akik megveszik akár a tizenikszezer forintos egeret, de nem hajlandók tenni alá semmit, mert a gyártó azt írja, hogy mindenen tökéletesen megy. Na és ezen akadtam ki múltkor, és amolyan bizonyításképp született az írás. Az amolyan "Új egeret akarok venni 3000-ért, de legyen rajta sok gomb, mit ajánlatok?" kérdéssel nyitó emberkéknek. Bár azoknak lehet, hogy mindegy... -
dobragab
addikt
válasz
bbdzyx #49366 üzenetére
Jó, lehet, hogy kicsit sok voltam.
Az az egésznek az alapfelfogása, hogy semmit nem írhatsz be, amiből előnyöd származhat. Csak akkor hagyhatom, ha nyilvánvaló, hogy nem jársz vele jól. Pl. kínai eladót, esetleg magyar webshopot linkelhetsz, de kolléga hirdetését nem. Kodiakot, lehet, hogy hagynom kellett volna, bocsi.
A jaffa-talpak... hm... Azt a kockázatot vállalom, hogy benn hagyom, mert igazából nincs alternatívája. Na meg mind tudjuk, hogy ebből csak jaffának származik előnye, ő meg úgyse linkeli
-
Vanir
veterán
válasz
bbdzyx #49214 üzenetére
Elnevezi az USB eszközt Razer DeathAdder-nek, és ezt ismeri fel a Synapse. 99%-ban biztos vagyok benne, hogy így működik.
izee: Ali-n csak az nem fake, amit fizikailag lehetetlen fakelni, de néha még az is. Illetve néhány régi Logitech cucc (G500s és társai, bár mint most nemrégen kiderült a G100s-t is hamisítják elég szépen).
-
ReFleXx
addikt
válasz
bbdzyx #48849 üzenetére
Pedig ezt mondjak magukrol. Megy a rework vissza Huano-ra.
-
-
Erunosta
tag
válasz
bbdzyx #48691 üzenetére
Akkor pontosítok, hogy értsétek miért ezt választottam. Nekem szükséges az egér bal oldalára két gomb - lehetőleg kényelmesen nagy - mivel megszoktam.
Itt kitérnék arra, hogy a mai napig nem találok olyan egeret mint a régi imádott Icon7 Z500 ahol a hüvelykujj gombjai nem egymás mellett hanem az ujj alatt és fölött voltak.Ugyanebben a formában csak a HP gyárt ilyet elég drágán és nem túl szép színekkel X9000 OMEN néven.
Másrészről ne legyen lapos az egér azaz 40mm++. Mindenféleképpen legyen benne narancssárga szín ami ugye drasztikusan lecsökkenti a választható egerek számát. Az ára pedig ne nagyon legyen több 12k-nál. A másik egér ami szóba jöhet az a Cougar 300M, de az sajnos nincs 40mm magas se így félek, hogy nem lenne kényelmes (a mostani is 39mm-es ami ideiglenesen van és pont emiatt kényelmetlen az én kéztartásomhoz). Az 500M-is nagyon tetszik, de nekem megfelelő színben (kék-narancs) csak az 550M van ami jóval drágább és számomra túl profi. Igen a Steelseries Kana V2 (fehér-narancs) tetszik csak ott az oldalgombok 1-1 a két oldalán vannak nem egy oldalt. Álmaim egere lenne egy Steelseries Rival 300 Fnatik edition, de nem hiszem, hogy én valaha kiadok 20k+ egy egérre így az csak álom marad. Bocs a kicsit hosszúra nyúlt írásomhoz. -
phenomHUN
senior tag
válasz
bbdzyx #48186 üzenetére
Hosszabb távú terveim vannak az egérpadokkal és most megy a nagy tesztelés.
(#48187) Gentlelelele:
Kana v1 szenzorilag gyengébb a 2-es számú kiadásnál.Hama és hasonló noname cuccokat felejtsd el. Hasonló áron már kapni ajánlott egereket:
/ebayről/ Logitech G100S, ha kell a plusz 2 gomb akkor pedig SS Kana I-café (lényegében Kana v1). -
kemotox
addikt
-
phenomHUN
senior tag
válasz
bbdzyx #47574 üzenetére
Jópénzé' megoldható, hogy kiműtöm ebből.
(#47575) dobragab:
Köszi a választ! Akkor ez esetben van egy fölösleges Kinzu görgőm.
Várom a privátot!MÁS: az elkövetkező hetekben (amint azt a pár szem vizsgát kivégzem - vagy azok engem
) el lesz árasztva az apró régi, ritka kincsekkel.
-
Land
veterán
válasz
bbdzyx #47457 üzenetére
1600-2000 cpi-ről beszélünk, én is ennyin játszom és nem hadonászom a kezemmel.
Egyébként Bf4-ezünk. Nem profi szinten, kikapcsolódásképpen. A legtöbb hobbi játékos észre sem veszi a különbséget egy "csúcs világítós nagy dpi-s noname" és egy igazi profi egér között. Pl én nem állítom, hogy a Sharkoon pontos egér, de nem vettem észre az ellenkezőjét. Csak azért írtam le, mert szerintem lehet boldog egy hobby játékos egy "nem feltétlenül ajánlott" olcsóbb egérrel és ameddig utána sem olvas, nem fogja belelátni, hogy szar.
Huano: akkor lehet ezért halkabb, illetve könnyebb klikkelni a Cápával. Meg a görgője sűrű, finom gumirecékből áll, így hangtalan, míg a Zowie hangoskodik. -
válasz
bbdzyx #46907 üzenetére
Valóban nem nagyok az igények. Én a gyártótól steel rival 100 + egérpadot(!) megfontolnám, és karácsony alkalmából egyedi színben, noti mellé qck mini-vel kérném, ha engedik. Nyílván email váltás szükséges, hátha.
A megfelelő hatásért pluszba is áldoznék a padra, ahogy azt a mellékelt példa mutatja, ami postával 15k körül lehet. Hasonló a helyzet az abyssus 1800 + egérpaddal. Ajándéknak inkább előbbit venném.Mint kényelmes nem túl nagy és ízléses egér, ezt láttam.
Eh, ne felejtsük el a steelseries kana-kat, kinzukat(v3), ha már így belekezdtem... Roccat lua is jó. Ennél mütyürebb egerekkel nem foglalkozok.
Esetleg [link] ha nagyon nem találsz.
Gyakran ajánlunk könnyű egereket, ami noti mellé is előnyös. Egérpadról még annyi, hogy notit lecsuk, padot ráfektet, tehát kis helyen elfér.
-
Land
veterán
válasz
bbdzyx #46573 üzenetére
Ez a 2000 cpi=2000 DPI?
Amúgy arra vagyok kíváncsi, hogy a lesajnált, vacak szenzorom mit tud és érdemes-e egeret váltanom. Kopott már az egér, a vezetékéről több helyen jön le a burkolat, de amúgy hibátlan működésű. Mostanában veszek Steelseries Qck Mass szövetet alá (eddig simán asztalon használtam), és kap új teflon talpakat is. -
-
nyunyu
félisten
válasz
bbdzyx #46146 üzenetére
Anno nekem is kuldtek egy uj Perf MXet a doglodo akkuju elso Revom helyett, de az 6 eve volt
Azota viszont mar nincs csere, hanem futarral elvitetik Fixithez, aztan jo esetben nem meg jobban szejjelbarmolva kapod vissza.
Grr, gariztatnom kene egy 3 honapos K750 billzetet, mert a napelemes toltoje kinyirta a benne levo toltheto gombelemet.
-
dobragab
addikt
válasz
bbdzyx #45597 üzenetére
Köszi a gyűjtést!
A szenzit a felbontás és a FOV ismeretében át lehet számolni cm / 360°-ra, lásd mouse-sensitivity.com.
A Kinzuaddert kiszúrtam
Ha egyszer lesz egy Kinzu görgőm, csinálok még egyet.
-
Zoli83
tag
válasz
bbdzyx #44683 üzenetére
Teljesen egyet értek, nekem anno cod2-ben volt ilyen, kb 4 egérpadon próbáltam, de nem bírta a nagy rántásokat az eget néztem mindig és lelőttek, pedig az új volt. Szerintem szimplán ennyire gagyi a szenzorja
Ha nagyon bejött a fogása szerintem egy Logitech G402 bejönne neked, de ahhoz még kicsit gyűjteni kellene, 18.000 körül mozog.
-
dobragab
addikt
válasz
bbdzyx #44658 üzenetére
Én úgy emlékszem, a PCS után azonnal megáll a kurzor. 900-on ez 2,5, 1800-on 3,5 m/s, ebben megveri az Alcor 4,4-gyel.
Nem egészen értem, a görgő hogy tud oldalirányban lötyögni. Holnap este megnézem a saját Kinzumat, lehet, hogy 9 mm-es az encoder, akkor viszont ki tudom cserélni olyanra, mint ami a KPM-ben van.
Most nem vagyok a Kinzu közelében...
Apropó, van valakinek egy felesleges Kinzu görgője? Ha lenne, még egy Kinzuadderre lenne alapanyagom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Witcher topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest