- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#04230330 #26243 üzenetére
Maradok az újnál, cégemre veszem, áfa visszagyüvős :9
Más:
Van valakinek bennfentes ismerőse olympusmintaboltnál?
Jól látom csak a készlet erejéig akciós a 45mm f1/8-ados obi. Hány darab van még belőle ezt kéne kifundálni.Beszéltem egy közeli céggel aki a teddpróbára progiban részt vesz, úgy kell lekérniük a gépet a központból, nem tudom mikor tudom átvenni, de látatlanban azért nem vásárolnám meg a masinát, viszont az obi akciót nem szívesen hagynám ki, de ha megveszem elvileg el is dől mert gépet kell hozzá majd vennem, és másra nemigen megy fel nemde?
-
válasz
schawo #26239 üzenetére
Köszi!
És mindenkinek aki válaszolt! Azt hiszem ez a megoldás lesz.
Lehet még bekérdezek hétvégén obikról, bár ha megveszem kedvezményesen a gépet, akkor nem lenne érdemes a csupasz váz + használt pár hónapos obikon értelme gondolkodni.
170 kedvezményel a váz, 50000 a két obi, az 220,000, 9ezerrel drágábban egybe minden új és számlás -
válasz
schawo #26232 üzenetére
Jó az ötlet, és pont erről olvasgattam.
elvileg ha megveszem Ezt a 4mm 1:8-ast, akkor én is kapok törzskártyát nem?
Amivel megvehetem a E-M10 1442 IIR + 40-150mm fekete Kit -et.Ha jól látom akkor 3 obim lenne ugye?
Az 1442 IIR az a 14-42-es obit jelzi? -
válasz
#04230330 #26228 üzenetére
Mondjuk egy ilyen szimpatikusnak tűnik:
E-M10 + 14-42mm EZ (EZ-M1442EZ) + 40-150mm (EZ-M4015 R) Kit - ezüst 306.000.-pénzKicsit nézelődnöm kéne hogy vannak ezek az obi dolgok, milyen csatlakozások vannak.
Bár jól érzem, hogy ha MILC-et választok ott jóval drágább móka az obibeszerzés még használtan is? -
válasz
jjeahh #26226 üzenetére
Pana G6 obifronton milyen? Jók rá a Canonoké?
Megnéztem, nem tűnik rossznak, csak megrögzött Canon rajongó voltam eddig, és azért ebben gondolkodtam.E-M5 ahogy nézem lehet nem fér bele a keretbe két normális obival nem?
E-M10 nagyon szimpi
E-PL5 meg árban nagyon jó!Azt hiszem lesz baj a döntéssel...
Pecázáskor természetesen azért vigyázok a gépre, esőben sosem fotóznék, max sátorban/ból kifele.
-
válasz
daniduke #26224 üzenetére
Az igazság az, hogy Canon oldalon gondolkodom DSLR esetében, Olympus oldalon Milc esetében.
Milc-nél pont a megfogás, obizás ami nekem kicsi lehet.
A DSLR súlya és nagysága miatt talán stabilabban lövéskor kézből.Amire kellene:
Horgászásaimat megörökíteni, itt esetleg nem a halaknál de Macro-zás felmerülhet a tóparton.
1-2 túrázás a természetben évente
1-2 városlátogatás külföldön évente, távoli képek (tornyok, templomok, ritkán közeli magas épületek)
Itthon játszogatni vele, eseményeket megörökíteni.
Néha videózni.Tetszik a hátsó kijelzős megoldás, kereső nem feltétlen szükséges, bár talán tovább bírja 1-1 akksi ha nem használom mindig a kijelzőt.
a kiegészítő funkciókról azért még nincs sok fogalmam (amit írtál OVF, EVF
), de majd fejlődök.
-
Sziasztok,
Elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy áttérnék egy komolyabb gépre.
Idei tavaszi beszerzés lenne, régóta nézegetem olvasgatom a véleményeket, nemigazán tudok dűlőre jutni.
MILC vagy DSLR?
DSLR előnye ha jól érzem, hogy olcsóbbak az obik, úgyhogy lehet ezirányban lépnék.
Erről mi a véleményetek (bár tudom hogy megoszló).
Illetve DSLR-en belül mit javasolnátok árban max 250-300.000.-ig bruttóban, lehetőleg 2 obival?
Melyik az a márka amelyikhez aránylag jó áron lehet kapni obikat és a legtöbb márkával kompatibilis?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest