Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    Sziasztok.
    Szép lassan kiöregedett Panasonic bridge gépem utódját keresem, és ahogy illik el is vesztem a lehetőségek között. Mondhatni évek óta szemezek a FF vázakkal (kezdetben DSLR, aztán MILC), és eddig mindig meggyőztem magam, hogy igazán nincs rá szükségem, de a bogár folyamatosan visszatért, és most úgy adódott, hogy ha le nem beszéltek róla, akkor belevágnék.
    A gépet kizárólag hobbi célra használnám (család,város, beltér, makró, kutyák), van némi alaptudásom fotózásból, de számítok rá, hogy ha ki szeretném használni a gép tudását akkor további pénzt/időt kell szánnom képzésre is.
    Hosszas olvasgatás után a Sony A7III-at néztem ki (bár volt ahol inkább az A7R II-t ajánlották inkább) (kezdésnek talán a Tamron 28-75 f2.8 obival, de ez azért már a fájdalomküszöböt átlépi, a "kit" objektív nem tudom mennyire lenne kompromisszumos kezdésnek).
    Olvasgatva azért elgondolkodtam egy APS-C szetten is, mivel itt már kezdésnek egy ütősebb objektívparkal indulhatnék. Itt leginkább a Sony 6400 vagy a FujiX-T30 (esetleg a T3, ha szerintetek is megéri a különbséget).
    Röviden úgy is összefoglalhatnánk, hogy "kell-e egy amatőrnek a FF, ha nem APS-C-n merre induljak"?
    Természetesen más gyártók, más gépei is érdekelnek, csak eddigi infóim alapján ezekre gondoltam.

    [ Szerkesztve ]

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák