Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    válasz Bjørgersson #9006 üzenetére

    Most (2 órája megy a gép) idle 31°C-os, 21°C-os szobában. Venti 1400-on pörög, mert az alaplapom ennél lejjebb nem tudja vinni, de itt még semmi hangja nincs. A legtöbb, amit mértem Linx alatt, az 68°C volt, 2200 RPM-en. Ott már azért jól hallható, de normál használat mellett játék közben sem megy 50-52°C fölé, és a videokártya hűtője sokkal hangosabb.
    Mivel a memóriát tuningolni úgysem tudod számottevően emellett a proci mellett, ezért gondolom, hogy fölösleges egy fillért pluszt is áldozni rá. Az én - legolcsóbb - Kingston kitem elvileg 1,575 voltos lenne, de hibátlanul megy 1,50-ön is, a gyári CL9-es időzítésekkel. Soha nem hibázik, pedig erre kényes vagyok, hiszen az asztali gépem a megélhetésem is egyben. A processzort is -100mV-tal alulfeszeltem, az is atomstabilan teszi a dolgát, egy olcsó deszkában (Asrock H61M/U3S3). Bő 10W-tal kevesebbet eszik így a gép.
    A monitor csak egy ötlet volt, mert nekem nagyon bevált, napi 12-14 órai gépezéshez is. A kicsi is ugyanolyan jó, ha annyira nincs helyed távolabbról használni. Én is nagyon közel ülök hozzá, de annyit csináltam, hogy le van szedve a talpáról, és egy 100-as VESA konzollal a falra van szerelve az asztal fölött (volt vagy 1500 forint). Igaz, így le kell mondanom a pivot-módról, viszont legalább a macska nem tudja fellökni, ha az asztalon garázdálkodik... :))

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Új hozzászólás Aktív témák