Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MittuDomain_

    őstag

    Sziasztok!

    Nagyjából 1 hete jelentkeztem nálatok gépösszerakás segítségért, ami alapján talán el is jutottam a végső döntésig, de kellene még némi help/megerősítés.

    Mivel a haver akinek kell, addig sem tud várni, hogy megvegyük és legózhassak egy jót, ráfanyalodtam egy gépösszerakóra, jelen esetben a pcx-re. Hogy miért pont ők? Jó reklámokat tesznek a ph hazai pályába, és emlékeztem rájuk, de ennyi erővel bárki lehetne a szerencsés. Várom a javaslatokat. :)

    A vas részleteiben így nézne ki:
    Asrock A75M-HVS 12.852,-
    A8-3870 BE 25.718,-
    Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz KHX1600C10D3B1K2/16G 20.282,-
    OCZ 120GB Agility 3 AGT3-25SAT3-120G 22.314,-
    Pioneer DVR-219LBK fekete OEM 4.991,-
    Chieftec Libra Midi Tower 350W LT-01B 16.942,-
    Gépösszeszerelés :S (a francba nincs időm megcsinálni...) 2.413,-
    Összesen: 105.512,-

    A lap és a proci fix, memóból ez maradt bent a sok közül, de meggyőzhető vagyok másikról (16 GB CL9 kit arányaiban drága...), az ODD-t csak beletettem mert miért ne, és a Pio nem rossz (de ha megborul a költségvetés, kivehető), az OCZ helyett ajánlhattok mást ha van jó ár-érték-minőség arányban. Értelemszerűen rendszer és a fontos progok mennek rá. Ez a hülye összerakó prog nem hagy két HDD jellegű dolgot beválasztani, de kellene mellé egy terás vinyó, ha jó áron van. (120ban meg kellene állnia kompletten.)

    És eljutottunk a kardinális ponthoz, a ház-táp párosához.Alapvetően óckodom az egybetápos megoldásoktól (vesszen a kodegány), de a chieftec neve bizalomgerjesztő, a ház nekem tetszik (bár határeset, de nem ezt nézem hanem a monitort), van rajta előlapi USB3, 5 venti (szkeptikus vagyok, félek csak venti előkészítés van 5, maga venti max 2 lehet), és nincs teleszórva villódzó baromságokkal. (Bocs ha ez megsért valakit, de nekem igenis szempont, hogy nem kell külön lekötni a világítást.) A 350 W meg elég kell hogy legyen ehhez a konfighoz. Ha vennék egy rendes házat meg egy jó tápot, az is 15 alsó hangon, szóval meggyőzhető vagyok inkább egy külön-külön párosról. A tápról cserébe nem tudni semmi (aktív pfc, hatásfok, kábelhosszok...? - bár ha a házzal együtt jön, legalább a kábelek biztosan nem lesznek rövidek.)

    Jelen esetben ő lenne az. Egyáltalán beleférek-e?

    (Ha nem lenne cash és időkorlát, egyrészt egy A10-5700K kerülne bel a hozzá való lappal, másrészt moduláris tápot tennék bele. De sajnos az idő sürget, így csak ház és táp oldalról várok támogatást.)

    Pont az idő rövidsége miatt kéne mindent egy helyről beszerezni összerakásostól.
    A példának hozott ház nem éppen hatalmas, nem is kell kicsinek lennie, csak hirtelen ezen akadt meg a szemem (nem árt azért, ha később van még hely feltölteni a PCI express slotot).

    Szóval itt tartok most, és várok minden építő véleményt :)

    Si tacuisses, philosophus mansisses.

Új hozzászólás Aktív témák