Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz DR|FTK|NG #117034 üzenetére

    Üdv!

    Köszönöm a választ. Igen, néztem én is a másik procit, igazából kb 5-6 ezer forinttal olcsóbb és kb ennyivel gyengébb is. Húzni nem akarom, most ennyit megér az a plusz 200mhz asszem. Illetve inkább a plusz 5-6-7%-os teljesítmény. :) Használt sajnos most nem pálya.

    Alaplapban nem nagyon tudok mihez viszonyítani. Megnéztem a drágák milyen chipsettel "dolgoznak" és olyat választottam. De ha azt mondod a b85 is elég akkor jó. A lényeg, hogy legyen hűtés a vrm-en. :)

    Na most táp kapcsán nem nagyon kerültem előrébb. Amennyire emlékszem (4-5-6 éve már nem vagyok túl up-to-date pc alkatrészek kapcsán) a seasonic meg az enermax eléggé megbízható márka. Nyilván az számít ami benne van.
    De pl most egy fps hexa plusz 500 van, és "ismerős ismerőse" info mérnök ember leszólta, mert egy kommersz kuka. Munkára nem való... Szal passz.

    Persze. Kb 4-5 éve vettem egy Trinity-s konfigot. APU. A régi Core2duo helyett előrelépés volt, de nem sokban. d-vga nélkül alig-alig használható játékra, csak erős kompromisszumokkal. Igazából nem játékra vettem, hanem csak amolyan "htpc"-nek. Arra jó. De aztán kezdtem rákattanni a játékokra, hát vettem hozzá d-vga-t. Egy 270x-et. Na itt meg már előjött a proci limit. :) Meg a driver problémák.
    Jó, tény és vicces, de elrenderelgettem vele az elmúlt 1 évben. De most történt egy "crash" és egyszerűen összeomlott a gépem és egyszerűen nem tudtam kitalálni mi lehetett a pontos oka. Lap, proci, vga? Részben azért, mert annyi lehetséges problémát generál, illetve generálhat vga nem megfelelő szoftveres környezetben, hogy nem tudom 100%-ra megmondani, hogy nem a vga a gond. Nem részletezem, de az elmúlt három-négy napom erről szólt. És nyilván az egész problémámban az AMD bűne maximum 20%, de jelenleg nincs időm azzal szarakodni, hogy milyen frissítés kell az os-nek a mittudomén hányas catalyst driverhez, hogy ne crasheljen már csak attól, hogy megnyitom a catalyst control centert. Már egy éve is crashelt tőle a 3D szoftverem, akkor felraktam egy új vga drivert és jó lett. De most nem. Valószínű más miatt crashelt, de nem tudtam rendesen kizárni. Ráadásul előjöttek olyan hibák - atidemag.sys vagy ilyesmi - ami eddig nem látott kékhalált okozott. Ismert hiba, youtube-ról kinéztem a megoldást, végigcsináltam, de nem jött össze. Szal ilyenek. Aztán ott a cpu piac. Ahogy elnéztem jelenleg is az asztali megoldások ugyanott tartanak AMD-nél, mint anno 5 éve amikor a Trinity-t vettem. Van a 8 magos Fx8350-es széria és kész, ezek a legerősebbek. Miközben az Intel azért kijött asszem talán 2 generációval is, amik teljesítmény / fogyasztás arányban meg egyszálon is jobbak még mindig az AMD-nél. Egyedül az ár van az AMD mellett. Még mindig.

Új hozzászólás Aktív témák