Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robi1979

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, gépvásárlás előtt állok. Szeretnék hosszabb távra berendezkedni egy adott típus/márka mellett, így fontos lenne hogy jól döntsek. Bár a technika elég sokat változott a legutóbbi gépvásárlásom után (Nikon D50). Szinte már minden topicban jártam, először a Sony 6000/6400/6500-at néztem, most itt vagyok mivel a Panasonic G9 tetszik és szinte mindenhol a FullFrames gépek közé sorolják. Ennyivel tényleg jobb a többi közép kategóriás MILC-nél? A G9 esetében a lentebb általam írt felhasználási területre mennyibe kerülne egy ajánlott objekív szett?

    Panasonic G9 vs Sony 6500/64000 tapasztalatokra, véleményekre is kíváncsi vagyok.

    "

    Kb. 2 hónapja bújom a fórumokat, külföldi teszteket stb, mint fentebb írtam az előzőekben,– baba, kismama, rendezvény fotózás, kis itthoni mini stúdióban, videózás stb. De legfőképpen szeretném letenni a voksom hosszú távra egy adott márka mellett ha már egy pár objektívet is vennem kell mellé, nem szeretnék évente cserélgetni. Szerintem APSC-ről indulnék a költséghatékonyság miatt, később lehet már az év vége felé FullFrame ha munkára is kell. (szintén az adott márkából). Ezért már most úgy szeretnék berendezkedni objektívek terén hogy a vázcsere miatt ne kelljen objektíveket is ismét cserélni. A váz meg megmaradna másod gépnek akár a fullframe mellé.

    Ezért vázakban a jelenlegi opcióim:

    - Sony a6000 kit kit objektívvel használtan 350 euro
    - Sony a6500 50 1.8 FE-vel+3 akku (az eladó szerint kb 6000 expo van benne, fotós, másod gépnek használta: 1100 euro
    - Sony a6400 újonnan csak váz: 1050 euro
    - és ugye most jött képbe a Panasonic G9

    Használt gép esetében mire kell oda figyelnem MILC esetében? Ezek közül melyik éri meg jobban?

    Persze hogy a Sony a7 III FF meg sokkal jobb, de arra és az objektívekre nincs most keret. 6400-tól meg azért tartok picit mert nemsoká úgy hallottam jön a 6500 utóda az pedig a 6400 árát is lejjebb nyomja majd szerintem és lehet sokkal jobb lesz (kb. olyan pana g9 szintű stabilizátoros csak kijavítva a g9 hibáit amiket a tesztekben írnak) és akkor inkább azt éri megvenni majd APSC-ből.

    Objektívek: első körben a sigma 16/1.4, sigma 56 1.4 volt vagy a sony 50 1.8. Viszont mindenhol olvasom hogy ok hogy 1,5x az APSC miatt 24, de a 16 portrézni alkalmatlan még egész alakosban is. Ezért szerintem 16 1.4 kiesik, bár videózáshoz zoom nélkül meg nem lenne rossz. Így második körben sony 50 1.8 vagy a sigma 56 1.4 marad. Illetve a Canon 70-200 2.8 at dícsérik nagyon még a mai napig portréra külföldi fórumokon. Ezt az objektívet beltérben is jól lehet használni portrézni? A fix 4 miatt a 18-105 4 PZ mennyire alkalmas beltéri portré fotózásra, háttérmosásra stb?

    Vaku, monolight: „Én egy Godox k-150a-t és egy olcsó manuál vakut+ távkioldót vettem fix használatra.” – ez a rendszer hogyan működik? Ennek a Godoxnak nagyon jó ára van, elég erős fénye van akár sima monolightként is használható? Nem igazán értem ezt a wireless vaku-monoight témát. Elvileg minden váz tudja a wireless vakut, nem igazán értem hogy minek kell még a váz tetejére egy wireless adó? Ebből a Godoxból össze lehet hozni itthonra egy olyan rendszert mondjuk 2-4 darabból hogy masterben és slaveben is lássák egymást? Ha igen, mi kell hozzá?

    Mi az az Mft?"

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák