Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz sebestyen93 #90965 üzenetére

    Jó lenne, csak ezeket az obikat meg is kell venni. ;] Első körben egy állványt vennék a helyedben erre és más célra. A 12-32-vel is próbálkoznék, M módban manuális fókuszra állítva (lehet a képernyőn fókuszálni) nyitott rekeszen 15-20 másodperces expóval próbálod ki, iso 1600-3200-on raw képmódban hogy milyen. Aztán próbálkozhatsz a sok képes képjavítással (astrophoto stacking) aminél pár tucat képet lőve egy program segítségével plusz részletet, zajkivonást készíthetsz. A GX800 biztosan tud Tima Laps-t, erre kiváló. Egyik kedvelt ingyenes progi erre a Sequator. Így több perces-órás expozíció imitálható. Egy fekete expóval lehet zajtérképet készíteni a program számára. Viszont hosszabb projekt esetén elmászik a csillagos ég, utána kell fordulni, amihez nem árt valami szerkezet, bár kipróbáláshoz talán jó lesz az állvány, legfeljebb sokat levág a progi.
    Állványból igény szerint keress, nekem olyan kellett ami könnyű! kicsire és könnyen összecsukható, cseretalpas, gömbfejes és azért megáll a lábán. :D Így lett a Cullmann neomax 240.

    jaanoo89: Ezt hívják úgy hogy egy picit decenteres. Érdekes, hogy ez a Lumix 25/1.7-nél is előfordul, sőt, némelyiknél nagyon durván. Én ezért is maradtam a 20-asnál. 12-60-nál se ritka egy kis elcsúszás. Itt egy összevetés silmatauki jóvoltából 12-60 vs 12-32.

Új hozzászólás Aktív témák