Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz shakedown #89870 üzenetére

    Mitakon 25mm 0.95 egy manuális lencse, az általában küzdelmes, mert a kijelzőn/keresőben kell az élességet belőnöd. Ez egy külön történet, előnye az abszolut fókusz kontroll, élmény, hátránya, hogy jól eltaláld, kényelmetlenség... Maga a lencse szerintem 0.95-n nem túl jó, akkor meg minek, :D 25/1.7 annyira olcsó.
    Videózáskor a DFD fókuszrendszer nem annyira hatékony a lekövetésben, én single-ben használom és mikor kell megnyomom, hogy élesre álljon.

    Ha 4k és slowmotion és G80 akkor az vagy interpolációval történt, pl a Twixtor, vagy valójában fhd volt 50/60p-ben majd felkonvertálva. Én ezt javasolnám, a szoftveres lassítás elég változó minőségű és nagyon meg kell tervezni, valamint utómunkánál marhára zabálja a gépet, főképp 4k-ban.

    Az utómunka valójában nagyon fontos, abban a mintavideóban is a vágáson kívül láthatóan egységesre lett gradelve, ez már eleve küzdelmes dolog.

    20Ah-s pakkot vettem, azzal jópárszor fel lehet tölteni, csak van egy kis súlya. Töltésvesztés nemtom mekkora, de ki lehet kerülni dummy akksival közvetlen a powerbankról hajtva, csak ez egy kényelmetlen drótot jelent.

    Stauffenberg: Ez akkor hátránya a natív obinak. MMF adapterből akár csinálhatnának ilyen vezérelt vnd-t, meg persze sokminden mást. :D

Új hozzászólás Aktív témák