Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shakedown

    csendes tag

    Sziasztok,

    Tervezek egy hosszabb hátizsákos utat és szeretnék filmezni, fotózni közben, Főleg a videózás érdekel, mivel 1-2 évig utazni fogok lesz időm foglalkozni vele, szeretném kitanulni. Ehhez tervezek venni a közeljövőben egy gépet. Fontos, hogy könnyű, hordozható, all round gép legyen, cserélhető obi és képes legyen jó minőség előállítására.

    Így lyukadtam ki a Sony a6500 vs Lumix G85 kérdésnél, amiből végül utóbbi jött ki győztesen a könnyű használhatóság (kezdő vagyok) és nem mellékesen az árcédula miatt.

    Két hét múlva utazom USA-ba és ezen út alkalmával tervezem beszerezni a G85-t. 800$ csomagban 128gb sd kártyával, + két akksival, plusz töltővel, Rode mikrofonnal, hátizsákkal és tripoddal. Egész jó dealnek tűnik.

    Kérdésem az lenne, hogy a G85-höz a kit lencsén túl milyen plusz lencsét ajánlanátok elsőnek, ami kicsi, könnyű és hasznomra lesz az úton? Valami fix hosszúságú, gyorsabb objektívben gondolkozom, amivel tudok éjszaka is filmezni (pl New York este) valamint tudok mosódott hátteret létrehozni.
    Leginkább ezekre gondoltam:
    Lumix 25mm 1.7 vagy PanaLeica 1.4 ha megéri az árkülönbözetet!?
    Lumix 42.5mm 1.7.

    A videók, amiket lőni akarok nem vlog jellegűek (aztán lehet lesz olyan is), inkább elvontabb, kreatív, hangulat videók. Küldök egy linket, hogy milyen stílus tetszik. Ez persze csak egy példa:
    https://www.youtube.com/watch?v=fZx9Why88ns&app=desktop
    Ő profibb felszerelést használ és nyilván sok munkája van benne, de valami célt ki kell tűznöm:)

    Elnézést a hosszúság és a poszt amatőr jellege miatt. Youtbe-ról és általában a webről elég sokat informálódom, tanulgatok, de látom itt azért elég komoly szakmázás folyik. Valahol viszont el kell kezdenem.

    Kösz mindenkinek az ötleteket.

    Üdv,
    shakedown

Új hozzászólás Aktív témák