Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz totálkezdő #89645 üzenetére

    Anno próbálgattam az E-M10 II keresőjét, akkor az volt a véleményem, hogy teljesen használható.

    Mikor megvettem a G80-at (aminek egyáltalán nincs rossz keresője, gyors, nem érződik döcögősnek, az OLED miatt szép kontrasztos, de egy árkategóriával magasabban is van), öcsém rá egy héttel vett egy GX80-at és ezek között már ég és föld a különbség (pedig a poén az, hogy a GX80 keresője még kicsit nagyobb felbontású is). Használnak a GX80 keresőjére egyesek sokféle nem túl szívmelengető jelzőt, de elég megnézni, hogy a G80 vagy az E-M10 II tetején mekkora púp van, ezt meg belesüllyesztették a vázba.

    Legalább nem türemkedik ki a vázból, csak a szemkagyló rész egy picit. Én elég kelletlenül komponálnék rajta állandó jelleggel, de tűző napon, amikor az LCD nehezen látható viszont nagyon hasznos az, hogy van. Cserébe ez a váz kicsi és kompakt (de ez ne tévesszen meg, van súlya, közel annyi, mint a G80-nak). Igaz én a G80-on is zömmel inkább LCD-n komponálok és az EVF csak tartaléknak van, ilyen szempontból engem nem az EVF tántorított el tőle, megbarátkoztam vele.

    A legjobban akkor jársz szerintem, ha kipróbálod ezeket te magad is. A GX80-nak szerintem az a baja, hogy bár papíron egyáltalán nem tűnik bénának, szerintem bénácska a keresője. A spéci R-G-B képfrissítés miatt ráadásul nem tűnik túl közvetlennek sem és a keresőkép nagyítása is érzetre gyenge.

    Egyébként meg imádom kézbe venni a GX80-at, jobban mint az E-M10 II-t, nekem Fujifilmes múlttal sokkal inkább ahhoz áll közel az élmény. Én Panát inkább videózáshoz vettem, ha valami indokolni fog egy B-kamerát, örömmel vennék a G80 mellé egy GX80-at.

Új hozzászólás Aktív témák