Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    Szerintem a gép, meg úgy az Olympus (képalkotás részlegük) sorsát a közeljövőben megjelenő objektívek fogják eldönteni. 8 új üveget mondanak, ebből 3 tele objektív, meg lesz egy fényerős standard zoom is. Remélem, hogy az egy 12-40 lesz IS-el, vagy egy 12-60 IS-el, illetve a telék is jó eséllyel kapni fognak stabit, mert a 12-100-al ez a gép 7.5 FE-t fog, az újra piacvezető megoldás. De a lényeg, hogy 3 új tele érkezik, valószínűleg az új terület, ahová szeretnének betörni, az a telefotózás MILC-el, lehetőleg értelmes méretben. Ugyanis ilyet senki se tud felmutatni, ezen a területen a micro 4/3 pont ugyanúgy picike, mint ekv. 50mm-en az E-M5 + m.zuiko 25/1.8.

    Elég pici gép lett a Canon hasonló megoldásához képest, illetve elég olcsó is a Canon hasonló megoldásához képest, ami évek óta a piacon van. Ott egy ilyen masina 2 milliónál is többe kerül, ez meg 1 millió a 0. napon. Ha valaki komolyan azt gondolta, hogy kiadás napján ez 2000 dodo-ért érkezik, az szerintem nincsen tisztában a piaci árakkal. Lesz majd ez 2000 dodo, ahogyan az E-M1 II is jó áron vihető már, de nem a 0. napon. Azt is jó eséllyel meg lehet tippelni, hogy ennek a tudásnak nagy része le fog csorogni az olcsóbb vázakba is, jó példa erre, hogy az E-M5 II tudott olyan dolgokat is, amit az akkori csúcs E-M1 nem.

    Persze, ez a pénz sok, de Fujival nem lehet meglőni azokat a képeket kézből, amiket itt meg lehet a 300-as Zuikoval, pláne a 100-400-al, mert egyszerűen nincs rá objektív. Majd valamikor lesz, 1 év múlva, 2, talán 3, de most nincs. Sony FF-en meg egyébként is megnézném az ekv. 600 mm-es objektívet ki tartja azt meg állókép esetében... :DDD Na, ez itt egyáltalán nem lesz probléma.

    Erre a gépre nem a 12-32-t kell rátenni, hanem az olyan üvegeket, amik más rendszerben 3-4 kilósak szoktak lenni. Valószínűleg sokan azért nem értik ennek a létjogosultságát, mert a leendő felhasználói CaNikon tükrös fórumokban vannak. Aztán simán lehet, hogy nem győzi meg őket ez sem és maradnak a 3-4 kilós telék meg a 2 millás CaNikon vázak, az Olympus meg bezár. Benne van ez is.

Új hozzászólás Aktív témák