Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz jaanoo89 #89399 üzenetére

    Aki ragaszkodik a kompaktsághoz, már venni fogja a fáradtságot, hogy minimálisan utánanézzen mit kap, milyen kompromisszumokkal kell számolnia. Értem én mit mondasz az eladókról, de én nem róluk, hanem a vásárlókról beszéltem. Ha valakinek a jobb képminőségnek csak az ígérete is elég, hogy feladja a kompaktságot, annak ez nem elég fontos. Nem tudom jobban ragozni. Én nem azt mondom, hogy aki egy random kompakt MILC helyett DSLR-t vesz az jó döntést hoz (azt sem, hogy rosszat), hanem azt, hogy az amatőr/haladó/profi fotósok többségénél ez másodlagos vagy akár harmadlagos tényező. Én még csak azt sem látom, hogy miért baj ez.

    Egy csomó MILC fanatikus a kompaktsággal megy a DSLR felhasználók agyára (vagy úgy bárkiére, akinek ez nem szempont, milyen ívet kap pár Sony felhasználó is amiért cipeli a dögnagy üvegeket), közben sokszor a lényeg sikkad el, hogy sok MILC váz tudásban/felszereltségben/anyaghasználatban is a sárba döngöli a hasonló árkategóriájú DSLR-t. Én többre tartom ha erről megy a diskurzus, nem pedig a kompaktságról, ami a többség számára messze nem annyira fontos tényező, mint nekünk.

    (#89404) Tin_Shield: Talán Vond mesélte, hogy az egyik vidéki Media Marktban nem volt kirakva Pana G80 kipróbálásra, mert DSLR uralom van. Ahova én járok néha (Budapest, Mammut), ott a Canon és Nikon csak ki van hányva a polcra a tömeg-tucat gépek közé, csak három márkának van díszes, logóval ellátott vitrinje: Panasonic, Olympus és Sony.

Új hozzászólás Aktív témák