Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz trigorin #88979 üzenetére

    Látom én is a vignettálást, de nálam nem annyira zavaró tényező. Ugye f/3.5-ön a legerősebb, f/5.6-on már sokkal gyengébb, f/8-on meg már szinte semmi. Amúgy nálam meg a jobb alsó tűnik kicsit sötétebbnek, de nekem ez még simán belefér. LR-ban meg tényleg két másodperc az egész szép korrigálás. :)

    Így 1-2 hét után bátran mondhatom, hogy szuper kis objektív ez a Panasonic 12-60-as. Kicsi, könnyű, de nagyon jól össze van rakva. Nyitva is elég éles (főleg középen), egyet rekeszelve meg már nagyon penge a széleken is. Komoly optikai hibákat nem produkál (a CA azért lehetne egy picit kevesebb), a stabilizátor nagyon jól dolgozik együtt a vázzal (gondolom külön is egész jó lehet), és az időjárásállóság egy hatalmas plusz pont. Tegnap kint voltam a hóesésben, mínusz pár fokban. Vigyáztam azért rá, de jó volt, hogy nem kellett halálra aggódnom magam a hó, majd ráolvadás után a víz miatt, és a hideget is simán bírta, a G80-nal együtt. :)
    _______________

    Tegnap volt egy komoly tesztelésem a képprofilokkal, egyéni beállításokkal kapcsolatban is, ami után elég hasznos eredményeket kaptam. Ha érdekli a topiklakókat, leírom majd pár sorban, hogy mire jutottam. ;)
    _______________

    (#88976) Balinov: Köszi a linkeket. ;) Variable ND-t meg lehet venni, vagy inkább felejtsem el, és menjek rá mondjuk egy 2-3 FÉ, meg egy 6-8-10 FÉ körülire? Jól átgondolva a dolgot szükségem lehet mindkét végletre.

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák