Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz pandur99 #88459 üzenetére

    Bár nem segédprogival, de már megnéztem a használt gyújtótávokat. Hát kérem, van itt minden a 25-től a 600-ig, és a nem feltöltött képeknél is. ;]

    Az a baj az alapzoom + telezoom kombóval, hogy meccseken az esetek 90%-ában biztos nem lenne időm cserélgetni. Jóformán az egyik másodpercben még nagylátó kell, a másikban meg már tele. Én nem az a tipikus nemzetisportos fotós vagyok, aki kimegy egy 1D+600mm f/4L-lel, és csak az eksönt fotózza, hanem kell minden gyútáv, tényleg (legutóbbi példa). És ha nem meccsen vagyok, természetesen akkor is jobb lenne a nagyobb átfogás. Persze ott már általában lenne időm felcsűrni egy másik üveget. :)

    Lehet, hogy meg tudnék barátkozni a 12-60-as végével is, de egyre inkább úgy érzem, hogy jobban hiányozna a 120 és 280 közötti rész, mint a 24-28 közötti.

    Csak most meg itt birizgálja az agyamat ez a micro-jitter-es jelenség. Túrom a netet ezerrel, de sehol nem találok tutibiztos infót arról, hogy akkor jelenleg mi is helyzet a témában. Csak az obi, vagy a váz is ludas, firmware-rel javították-e már, meg egyáltalán hol/mikor/hogyan jelentkezik.

    (#88458) FoxiestFox: Igen, minden viszonyítás kérdése. hemaka már leírta a lényeget. Szégyen, nem szégyen, én még ilyen pöcsköszörű szenzorral fotózgatok. :B

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák