Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    Üdv. a Négyharmadosoknak! ;)

    Erősen gondolkodom egy Panasonic G80 kiten. Kellene már a jobb képminőség (FZ200/300-ról jönnék, amik nagyon jó kis gépek, de már nagyon elegem van a kis szenzorokból), és emellett fontosak lennének a videós képességek is.

    Rengeteg gépet, lehetőséget megvizsgáltam már, most éppen egy ilyen szett áll az első helyen. Ezzel kellene talán a legkevesebb komporomisszumot kötnöm. Egész jó szenzor, sok rátehető objektív, UHD videó, mindenfelé hajtogatható kijelző, mikrofon bemenet, szuper stabilizátor, jó fogás, és kezelhetőség, stb.

    Viszont most meg azon kezdtem el agyalni, hogy a 12-60-as kit helyett +60 ezerért nem lenne-e jobb a 14-140-es kit. Király lenne a sokkal hosszabb tele vég, viszont félek tőle, hogy az a 2 (ekv. 4) mm nagyon hiányozna az elejéről. A jelenlegi gép ekv. 25 milliről indul, UHD videónál meg kb. 27-ről. A G80+14-140-nél ez 28, és kb. 31 lenne. G80+12-60-nál meg 24, illetve nagyjából 26.5.

    Van itt esetleg olyan topiklakó, aki használta mind a két objektívet, vagy ezekhez hasonló látószögűeket? Tudom, hogy az én használati szokásaim szerint kellene döntenem, de hátha befut valami olyan infó, ami segít dönteni.

    Egy 14-140-es obi egy esetenként rápakolt 0.7-szeres konverterrel mennyire ördögtől való? Ha lenne pénzem, persze vennék mellé egy 7-14-et is, de az negyed milla, és egyelőre ez az alap kit is elég nagy érvágás lenne.

    Ja, és mégegy kérdés: Ezt a 14-140-es micro-jitter-t javították azóta firmware-rel? Mert ha nem, akkor nem is filózok tovább, és megyek a 12-60-ra.

    Köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák