Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz padi68 #87023 üzenetére

    Az általad említett kategóriák nem ennek a rendszernek az erősségei. Egy Canon, Nikon, Sigma 10-ről induló objektívjeihez képest itt méregdrága a 7-ről induló nagylátószögű objektív.

    Tánc: nem azt mondom, hogy lehetetlen, de borzasztó nehéz. Nincs PDAF csak a csúcs vázban, a kitobi nem elég fényerős, a szenzor mérete miatt ISO hátrány is van. Kültéren lehet elég fény, színpadon reflektorok által megvilágítva már necces, iskolai rendezvény szalagavatója meg... hajjaj.

    Annyira nem vagyok benne most a témában, hogy felelősséggel tudjak neked gépet ajánlani. A nagylátószöget bizonyos esetekben panorámával ki lehet váltani, a táncnál meg te tudod, hogy mennyire tudod megközelíteni a táncost, mekkora gyújtótávolságú objektívre van szükséged. Ebben a rendszerben a 40-150 f2.8-as zoom szerintem célszerű ha megvan hozzá. A másik lehetőség, ha nagyon ismered a koreográfiát és elkapod azokat a pillanatokat, amikor épp alig mozdulnak a táncosok.

    Végül, de nem utolsó sorban érdemes pár szót ejteni az utómunkáról is. A minap tette be topikk a macskás képét, és ezen meg az utána következő hozzászólásokon felbuzdulva lőttem hirtelen ISO 20000-es képet az E-M1 Mk I gépemmel raw+jpg beállítással. Először átengedtem raw fájlt a DXO PhotoLab prime zajszűrésén, utána a Nik Collection Dfine algoritmusán. A váz jpg kuka az utóbbihoz képest. És akkor még a többi képszerkesztési lehetőség nem is került szóba. Ha komolyan gondolod a hobbi fotózást érdemes pár száz € összeget a feldolgozó programokra is tartalékolni. Vagy egy év alatt havonta adod oda az Adobe-nak vagy egyszer az elején másnak. Ami engem illet most fog lejárni a hűségidőm az Adobe-nál és elköszönök tőlük. Amilyen jó ötletnek tűnt az elején egy alacsony havi díjért folyamatosan naprakész programmal rendelkezni, most legalább annyira jó ötletnek tűnik egyszer kifizetni másnak egy évnyi díjat egyszer az elején, és használni több évig a programot. Hát meglátjuk.

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák