Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz #31733248 #87030 üzenetére

    Ha teljesen kezdő (nem tudjuk) akkor a Sony croppos rendszerét ajánlani neki, csak azért mert 162-ért kapni a6000-t kicsit merész, még egy Sony fanatikusnak is. :DDD

    Csak a FF ágat tolják (azt mondjuk rendesen), APS-C vonalon nagyon hiányos a felhozatal.

    Nem tudjuk, hogy számít-e neki a videó vagy sem, ha igen, gx80 abban jobb az a6000-nél.
    Nem tudjuk, hogy mennyire számít neki túrázás, tájkép fotózás. Ide elég sok (akár tök olcsó) csepp és porálló objektívet tud beszerezni, tovább lehet lépni, mi a helyzet Sony APS-C oldalon??

    Mi van az utazózoommal, még mindig az a méreg drága átlagos teljesítményű 18-200 van nekik? Csak mert erre felé frissítették ezeket, csepp és porállóak, olcsóbbak és élesebbek lettek az elődnél. Nem lepne meg, ha a Sony ugyanazt adná kb. 250.000-es áron.

    Sok a kérdőjel, de "best-buy"-ként nem emlegetném azt a gépet. 1-1 célterületre nagyon jó, jellemzően adapterezve és állványra téve vagy a Sigma megoldásait használva, de ha mozogni is kell azzal a géppel, az orrnehéz adapterezett megoldások egy vicc csupán, a Sigma objektívekkel meg nem biztos, hogy le tudja fedni az igényeit. Az az 1-2 jól sikerült Sony objektív meg baromi drága, a dög nehéz FF objektíveket meg hülyeség rátenni a croppos vázaikra.

Új hozzászólás Aktív témák