Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    válasz Parci #7724 üzenetére

    Jó, jó, csak próbálom értelmezni, mi is történt...mi lehetett az indíttatás.
    Engem mindig ez érdekel elsősorban...
    Az már szimplán belátható, hogy megkövült pentaxosok nem fognak váltani erre, mert elvesztenek egy rakás előnyt (kereső, gyors AF), tehát én inkább egyféle pentax-os szárnypróbálgatásnak próbálom értelmezni, olyan lényeknek lehet pl ez csalogató, akik megunták a nex objektív hiányát, látják, hogy itt a pentaxnál van egy rakás, érzékelő ugyan az (tehát sok különbség nem lehet képeknél, persze a jpeg motor sokat nyom a latban) videó ugyan "csak" 30p, de még nem tudjuk, milyen minőséget tud (a kis q a hangyf...nyi érzékelőjéhez képest egész takaros videót reccsint), peaking pedig esetleg manuálozni jó lesz.
    No ennyit sikerült kiötölnöm, de nyilvánvaló, hogy pentaxnál valamivel meg kellett magyarázni, miért is hoznak ki egy ilyet...ha sok ilyen kis érvecskét (ami gyenge lábakon áll) fel tudott hozni a tervező csapat, csak azután kezdhették el az érdemi munkát.

    Még egy dolog; nex-et elnézve, leszűrhető, hogy a váz miniatürizálásának vannak határai az APS-C szenzor miatt, vagyis az obi úgy is nagy lesz (átmérőre). Szerintem ezért a pentax most a vázvastagság zanzásítását vette célba, mivel a váz hosszában-széltében alig marad el a dslr mérettől.
    Ez egyáltalán nem biztos hogy hülyeség, a megvalósítás az más tészta...

    Persze ez ettől még egy dslr méretű nemdslr :)

    ps: érdekes, hogy a specifikáció pdf-ben a videó max hosszát esetlegesen a melegedéstől teszik függővé...na ebben viszont látok nex jegyeket...kíváncsi vagyok a videó képességeire.

Új hozzászólás Aktív témák