Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sticky35

    tag

    válasz mikrofon #77015 üzenetére

    "Hát leginkább a méret és használhatóság érdekel. Mennyire lesz nehéz a váz ezzel? Mennyire lesz nehezen tartható, kényelmetlen."

    Régebben E-M10-en használtam, igencsak orrnehéz lett tőle a kis jószág. E-M1-en, amire a kicsit cseréltem sokkal kényelmesebb, jó a súlyelosztás. Az E-M5 II mérete és fogása nagyon hasonló az E-M10-hez, azon is nagynak éreznéd a 12-40-et, de azért megszokható. Látom nem pesti vagy, de ha errefelé jársz a gépeddel, egy próbára összefuthatunk.

    "Igazából jelenlegi pancake kit helyett keresek valamit"

    Én utáltam a 14-42EZ-t, ezért nem is sokat használtam, leginkább a kompaktos zoom miatt, meghát elég sötét is, de képileg nem olyan rossz obi az. A 12-40 összehasonlíthatatlanul jobb, ez nem is kérdés.

    "Első körben por álló obira (12-50 vagy 14-150) gondoltam mert nyaralás kirándulás alkalmával nagyobb biztonságban tudnám a szettem."

    Nem tudom hogyan és mit fotózol, de ez egy kicsit túl van lihegve szerintem, illetve profiknak, akiknek a környezettől függetlenül KELL fényképezniük, nekik biztos fontos, hobbistáknak kevésbé (hacsak nem Dakart fotóznak vagy az esőerdők élővilágát). Szakadó esőben vagy homokviharban úgysem mész ki, pár csepp víztől meg nem lesz baja a felszerelésnek főleg ha utána le is törölgeted. Ha durvul a helyzet egy nylonzacskó csak van mindig kéznél.:) A múltkori nyaralásra egy kollégámtól kértem kölcsön a 14-150-ét, praktikus hogy nem kell cserélgetni szinte semmihez, ha van fény jó képet ad, de sötét szűk utcában csak visszakerült a 12-40 és a gépen is maradt, hiányzott az ekv. 24 és a fényerő.

    "Csakhát a pro, a 25 és a 45 obi az e-m5 II vázzal lehet túl értékes hobbi fotózásra."
    Ez egy drága hobbi, és egy hobbistának semmi sem drága.:)

    Összefoglalva a 12-40 egy nagyon jó igásló, szinte minden helyzetben bevethető nagyon-nagyon jó eredménnyel. Ha csak egyetlen objektívem lehetne akkor biztosan ezt választanám, de szerencsére nem ez a helyzet, mert a fixeknek is bőven megvan a helyük.

    Ahogy javasolták itt is, még ne hamarkodd el a vásárlást/cserét. Fotózz sokat, látni fogod hogy mire van szükséged, miket tudsz nehezen vagy egyáltalán nem megoldani, mi bosszant, ezután látni fogod azt is hogy mit vegyél a fotózási szokásaidhoz.

Új hozzászólás Aktív témák