Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu

    veterán

    válasz Parci #7055 üzenetére

    Az a baj hogy sokmindent értek meg nem is vitatéma. Csak az ami miatt kötekszem hogy élből el van utasíva egy csomó ember és hülyének van nézve amikor neki márpedig nem kell fókuszmotor meg hogy az legyen ráírva névnek ami a vázára. Ha meg netán azt meri mondani hogy ezen üvegek simán ütik a zoomokat IQ téren akkor meg aztán tényleg félnótás lészen.

    Nem azt mondtam sose hogy minden manuális üveg jó. De ha körülnéz az ember akkor igenis ki lehet fogni olyan üvegeket amik kisfilmes használat mellett is a legbüntibb képminőséget adták eszerint egy mft-n ahol a képszélnek a közelébe sem mész egyenesen fénylő csillagok lesznek. A mft üvegeknek a képszéle az MFT szenzorra lett kitalálva.
    Ezek is tények.

    Nem vitázom én azon hogy a modern bevonatok jobbak mint a 60as éveké meg hogy a modern lencsetervezés jó dolog.

    De ha valakinek nem erre van szüksége netán anyagi megfontolásból kihagyja a modern megfelelőket akkor ne legyen már fogyatékosnak kezelve :)

    Igen nyilván én fullframe vázon használom ezeket ami szerintem ha a teljes képet nézed és nem a kép közepét pixelpeep akkor bőven nagyobb kihívás mint amit az mftn kapna.

    6.3ra rekeszelve meg nem sok értelmét látom összehasonlításnak. Akkor rekeszelek oda vagy tovább ha állványon van és kell a dof tárgyfotónál.
    Sokkal érdekesebb hogy mit tud nyitva. ennél ez 3.5felet. A zoomoknál mennyit jelent ez annak a 135 állásában? Ennél meg mégérdekesebb hogy mit tud az üveg a nyitva állásán. Nyilvána 3.5 gyorsnak épp nem számít ( bár ha zoomokkal hasonlítom még lassú sem lesz... ) de amit ez teljesen nyitva csinál full framen is na az ami büntet.

    [ Szerkesztve ]

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

Új hozzászólás Aktív témák