Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Tulku #6673 üzenetére

    Ha ez az érzékelő képminőség a vesszőparipád akkor a G3 és D7000 között ~egy stop a difi. új Nex D7000 között ~minimális. De ez egy dolog/szempont, attól hogy az új nex képminőségben mint D7000 pro... alkalmazsra legyen az esküvőfotó, vagy alap szintű sportfotó teljesen alkalmatlan.

    "És természetesen - mint volt mft-s és jelenlegi nex-es - tudom, hogy a milc-ek nem erre valók.
    De!
    "

    De... a problémám (nekem) a mért. Mért nincs csak egy D7000 szintű milc váz a piacon? Mért nem lehet egy rendszerre se azt mondani, hogy nem kompromisszum egy D7000hez képest?
    És itt tegyük azért hozzá, hogy a D7000 egy erős középkategória még csak nem is csúcsdslr.

    Eközben pedig az egész rendszer csúnyán túlárazott, miközben!!! anno azt olvastam több helyen, robotertől is, hogy milcre vázat, obit sokkal olcsobb és/vagy jobb minőségben lehet tervezni/gyártani mint tükrösre. Azaz nem drágábbnak kéne lennie hanem olcsobbnak. Nincs drága tükör mechanika, drága prizma, AF jellemzően sima kontraszt érzékelős... ehez képest ugye ~drágább.

    Én amúgy baromira szivesen váltanék MILCre. Adjon már vmely gyártó ki egy D7000 kaliberű vázat, meg hozzá normális obikat. Komolyan mondom amiatt se fogok sírni, hogy nem adja olcsobban mint amennyibe a D7000 kerül pedig nem kell bele 101dolog, uígy nem fog érdekelni, hogy a 70-200 2.8 ekvivalens obi uannyi mint a Nikor féle. De nincs ilyen. Se váz, se rendszer. És jó ideig ahogy látom nem is lesz. :( :O :W

    Remélem érthető az is amit én írok.

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák