Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz .mf #59663 üzenetére

    Én madgie-ra reagáltam, aki a pöttyöt említette, milyen jó, hogy sötétben ott van (ergo, érzi, hova kell nagyjából illeszteni-forgatni cserekor az obit). Fejlámpával meg látod.

    Ez a félperces vakulás érdekes dolog, meg az EVF is, ugyanis mi OVF-ekkel mentünk :D ;] és LiveView-ban állítottunk fókuszt a legfényesebb csillagon (ez viszont már EVF-ekvivalens, tehát szenzorból "néz" és képernyőre ad képet). :U A rahedli szemcse között be lehetett fogni pontszerűen a csillagot és a körvonalára figyelve kb. megvolt a legjobb beállítás belenagyításkor. Azt hiszem, használtam valami boost-hoz hasonló dolgot, jó zajos lett, de a csillag fókuszálható volt így is.

    kleroo Nikonos fórumcimbivel, egy természetfotós Canonos barátommal és a bnőjével voltunk a Retyezát hegységben, a Bukura tónál táboroztunk 4 napot és onnan kirándulgattunk fel a környező csúcsokra (2000m a tó és plussz párszáz felfele). Újholdra tettük a kirándulást, tehát Hold kilőve. Körbe katlanszerűen hegyek, település sehol és töktiszta ég. Szóval kb. a Tejútrendszer világított nekünk (lélegzet-elálltunk első este, mert olyat még életemben nem láttam, ajánlom mindenkinek). Állvány, vezetékes kioldó, timelapse, ahogy kell. A fél perces vakulás van 1 perc is, ha egymás szemébe trollkodunk :D (amit meg is tettünk, két idióta), de legkisebb fényerőn azért abszolút nem volt para obicserénél. Szerintem fontosabb az, hogy kell vagy 5 perc a szemnek, mire totál a vaksötéthez is hozzászokik és bokorban felbukás nélkül arrébb tud menni dobni egy sárgát :D míg a gép lő.

    kleroo-nál volt a Tami 24 milim, nálam a Samyang 14-es, cseréltük néha.. még az 50-est is feltettem pár shot-ra, de kb. minek.

    A kijelző nem vakított el, fényerő minimumra aztán vaksizás. Fényes csillag kikeres szemre, megtalál OVF-ben, középre helyez, LiveView-val belenagyítós fókuszállítás, aztán OVF-el kompó az ég más részére, ami eredetileg elképzelés volt és instant start, nem nagyon volt vakulás kijelzőtől. Ezt mintha az Oly-n is tudnám állítani. Mármint a kijelző fényerőt.

    Fun volt :K

    Megyünk még majd, kiv. leszek, a súly mellett nyerek-e valamit a kis milccel, mert állványostul mindenestül a tank azért odab*ós volt :D Meg hogyan viselkedik majd minusz 1-2 foknál és hosszú záridőnél, zaj, stb. mert mi a markolatos Eneloop NiMh motyókkal megszívtuk, volt nálam 8 Duracell alkáli, természetesen nem használtam, felvittem, lehoztam.. :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák