Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz hp1950 #59041 üzenetére

    Köszi !

    Igen, iso100 volt (low), szándékosan. Tudtam, hogy jól jön a sötét témához is, mint ez (azaz nem lesz sok highlight-om kiégés közelében) és a világosnál is (ahol meg szándékosan kiégetem a fehér hátteret, hogy a plexi alatta tükröződjön, a plexi körvonala már ne látszójon és olyan termékfotó jellege lesz).

    Szerintem a 45-öst ha megveszed és lerekeszeled 5.6-ra, eldől minden. [link] Ez a teljes felbontású kép, bele lehet nézni a jobb szemébe. Imádom, ahogy a softboxok fényében alul és felül egyaránt visszatükröződik a szempillája, ahogy indul ki a szeméből. Brutál éles a 45-ös, hozzá az AA filter mentes E-M10, pff.. Én D800-on edződtem, de itt jómagam is meglepődtem, hogy ez a kis pöcs ennyit tud :K 100-as iso-n a zajt pedig keresni kell a képen, ez pl. tök zajszűretlen, csak retust kapott, noise reduction-t nem. Tehát ISO100, 1/125, Adobe Camera Raw-ban defaulton minden, WB finomhangolás, minden egyéb PS. Topaz bőrsimítások, millió mitesszer és bőrhiba retus előtte kézzel, szóval úgy másfél órám benne van és még van rajta hiba, de már hulla voltam.

    Viszont az AA filter nélküli vázakkal vigyázni kell. Egy másik képen a hölgyike harisnyáján épp úgy csillant a fény és épp úgy jöttek ki a harisnya finom szálai miatt a frekvenciák, hogy bemoirézott a vádliján egy egészalakos képen. DxO Optics Pro mentette a nagyját, a maradék retus lett, de azért a szívroham először rámjött, hogy na AZ OTT MI ... Szóval sűrű ismétlődő témánál ellenőrizni kell a képet és ha bibi a moiére, feltenni a gagyi HAMA UV-t, hogy lágyítson picit bele a képbe, pont amennyit kell.

    Még utószónak annyit, hogy a DxO valami félelmetesen jó RAW konverter, bárcsak azzal kezdtem volna ezt a nagy retust ACR helyett. Lehet átszokok. Olyan korrekciók és annyira finoman, precízen csinálja őket, ááá... csodás. Onnan JPG-n, TIFF-en vagy DNG-n keresztül átdobatod Magad vele PS-be (export) vagy LR-ba és minden megy a szokásos módon már.

Új hozzászólás Aktív témák