Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab13

    aktív tag

    válasz szab13 #58503 üzenetére

    Jelentem, elakadtam a D90-ről való váltásban. :F
    Ha eladok mindent akkor kapok kb 450k -t . Ami kijönne ebből az összegből: jelenlegi árakon M10 14-42 , oly 60/2,8 oly 25/1.8 (530k )kedvezménnyel 450k. Ehhez még kell egy vaku pl (használt FL-36 a vezeték nélküli mód miatt). És nincs nagylátóm, alap zoom nem 2,8 (ez az egy nem zavar) , szűrők, állvány (ND, polár) .
    És jön a dilemma, hogy a polcon álljon a cucc vagy feladom a nagylátót és velem van a gép...
    Még egy baj van, KELL az M10! Nagyon tetszik, szolgáltatások, képminőség stb... de kell a nagylátó is :W Sajnos nagyon drága a 9-18 , de tájképeknél szinte csak a 10-20-at használom.

    Nagyon agyalok de nem jutok előre. visszaolvastam a topicba rengeteget, néztem teszteket .
    Ami tetszik: live composite, a D90-hez képes jobb képminőség, magasabb ISO, dönthető kijelző , MAL-1, és kis méret, van af videó közben(D90 nincs) .
    Sajnos a méret nagyon számít, lehet én vagyok kényelmes de pl nyaraláskor, kiránduláskor, napi használatban, gyerekkel játszótéren, sokszor nyűg "cipelni" a DSLR (+ állványt). Vagy csak 1 obit viszek és persze hiányzik a többi ami otthon maradt.
    Ha pénzt keresnék a DSLR-el lehet nem gondolkoznék, de hobbi szinten + pályázgatni nekem tökéltess lenne a M10, csak a fránya anyagiak...
    Lehet kicsit várok, hátha lentebb megy az M10 ára

Új hozzászólás Aktív témák