Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz madgie #58052 üzenetére

    Én már nem merem egy fényképezőre sem kijelenteni, hogy gáz.. a mai 100 körül-felett kapható vázak mind jók, némelyik erősebben limitált ebben-abban, de alapvetően nyilván nem hánynám el magam egy A7 és 55 1.8 kombótól, na.

    Csak a Nikon után nagyon szokatlan volt, mikor itthon elővettem a RAW-kat, hogy pixelszinten iso100-on van zaj, egy 24MP-s szenzorban, a stúdióban (ahova járok néha) meg a D600 24MP-je olyan tiszta, hogy vakarom a fejem, a Nikon csal és zajt szűr a raw-ban (de akkor ügyesen teszi, mert részletet nem bukik), vagy a Sony hülye és nem tudják, hogyan kell rendesen a saját szenzoraikat kiolvasni ?

    Nem akarok tényleg nagyot mondani, de alsóhangon D800 36MP-s szinten volt a 24-es A7 zaja. Az üveg amúgy klassz, én a nagy karc-fétisemből kezdek mostanság átbillenni a bokeh-fétisbe :D és ezeknek a Sony-knak jót tesz, hogy Zeiss üvegek, sokkal selymesebb a bokeh, mint a Nikkoroké..

    De az A7-ben én ott csalódtam, amikor belenéztem az EVF-be és elkezdtem a rekeszt tekergetni. Alul megy ugye a rekeszérték, de olyan csiga tempóban követi a tárcsa finom "kattanásait", hogy rosszul lettem tőle, úúúristen, ez tényleg egy többszázezres váz ? 600-x-ezerért én ezt kapom ?? :Y Ilyen a milc EVF ??? A képben lévő lag még hagyján, bár azzal együtt lehet élni, de a kezelőszervek, uhh. A szenzorral együtt ez a kettő meg is ölte azt az élményt, ami amúgy papíron tényleg nagyon jól néz ki Sony-éknál. :K

    Nem szidom, mert nincs tökéletes gép (még mielőtt egy A7 tulaj nekemesne), nyilván én sem véletlenül hagytam el a Nikon D800-at, de szerintem többszázezret ölni jelenleg fényképezőbe ekkora kompromisszumokkal nem érdemes, hacsak nem ebből élsz (akkor pedig jól megválasztod, mit veszel, az adott feladatra).

    Az E-M10 egy instant vadállat kezelésben egy Sony A7-hez képest, pedig egy tücsökpöcs, nincs jobb szavam rá, cserébe üvegben bucira veri, szenzorban viszont elmarad. De nekem belefér ez a szenzorbeli hátrány 170-ért :U és ez a nem mindegy. Na meg a hozzáállás: bementem a Westend-ben lévő Sony boltba és kérdeztem, van-e olyan, mint az Olympusnál, hogy kipróbálhatom a vázat, adok előleget, papírozunk, stb, csak néztek rám nagy szemekkel, mint Alice csodaországban, hogy wtf, miről beszélek én.. Én meg erre szintén .. :D , laikus (leendő) vásárlóként, kb. mintha kaptam volna egy gyomrost az ügyfélszolgálattól, végül a vitrinből kiadták az egyik nullexpós gépet nagynehezen, hogy 2 méteres körzeten belül lődözgessek. A fény hálistennek ISO100-ra is jó volt, meg a magasabbakat is tudtam tesztelni, közelre is távolra is, emberek voltak, arcfelismerő ment, stb.. de visszaadtam és mosolyogva megköszöntem (és döntöttem, hogy uhhh b+ soha). Igaz, addigra már fel*tam az agyam. :D Aztán jött az E-M1 a 75 fixxel és indult a pozitív anyázásom, hogy ez micsoda :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák