Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Schanyee

    senior tag

    válasz jjeahh #57282 üzenetére

    Rendezgettem kicsit a flickr-en, hogy egy helyen legyen, meg tettem fel még párat. Az első 5 készült csak a 45-össel. Van még egy csomó azzal, de azokon mind áll, szóval nem olyan nagy kihívás. Olyan ez a kutya, hogy minden áron elől akar menni, szóval ha a seggét akarnám fotózni, már profi lennék belőle. :D Viszont az első 4 az ugyan az a sorozat C-AF üzemmódban ha jól emlékszem. Bár azért ennél általában rosszabbul sikerültek a C-AF szembefutós próbálkozások, itt elég jól elkülönült a háttérről és viszonylag távol is volt. Mondjuk az is látszik, hogy sorozat üzemmódban azért annyira nem túl gyors. Az első 2 kép azért másabb mint a többi, mert azokat csak lementettem netre és töröltem is.
    Aztán van pár a 100-300-al, azok nem tudom milyen üzemmódban készültek, hogy S vagy C-AF. Szerettem nagyon azt az obit, de túl ritkán használtam és ahhoz túl drága volt, szóval eladtam. Az volt talán fókusz sebességileg a leglassabb objektívem, látható is, hogy egyik másik képen lemaradt a fókusz. Azért a 45-össel sokkal jobb volt az arány. De ezzel meg volt fotóm nagyobb kutyáról is.
    A havas és az utána lévő a 20-as fix-el. Azok tuti S-AF. Az azt illusztrálja, hogy jól kell elkapni a pillanatot és akkor pontos nagyon. Ja meg havas környezetben szinte konstans +2 FÉ-t rátoltam a fotózásra, hogy ne legyen alexpós a kép, bár az lehet azon a képen pont sok volt.
    Az utolsó 5 meg ugyanaz a sorozat a 20-assal szintén, C-AF módban. Azokat is töröltem miután netre mentettem, ezért a csökkentett felbontás, minden más olyan ahogy a váz kiadta magából jpg-ben. Mondjuk ilyen szituációra az 1.7-es rekesz azért kicsit túl tágra nyitott :)

    [link]

    Másik link - itt érthetetlen módon kitöröltem az expó értékeket. Naplemente után volt, szóval a fények nem voltak épp ideálisak. Flickr-en van ebből 3 kép, ilyen 1/160-as záridő mellett 800-as ISO, az nagyon nem jó erre. Meg 100-300-al készült, ami akkor nem lett gyorsabb. Csak berakom, hogy van ilyen is.

    Szerk.: egyszer fotóztam a G3-mal motoros rendezvényen, és elég sokat használtam a csökkentett felbontású szuper sebességű sorozat módot (nem tudom mi a neve). A képek minősége elég gyatra lett, viszont kis méretben még akár azok is használhatóak. Arról nem raktam fel képet, mert ott még nem volt meg a 45-ös így manuális obival készültek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák