Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Stauffenberg #51874 üzenetére

    Számomra a Pana JPG motor gyengesége elsősorban kevés és rossz minőségű fény esetében jött ki. Ilyenkor egyszerűen a színek szétesnek. GH2-vel még RAW-ból sem igazán tudtam jót kihozni (véges idő alatt). Nemcsak a fotók esetén jött ez ki, magasabb ISO-t a videó sem bírja jól (és nemcsak a zaj miatt nem; szóval hiába részletesebb a GH2 videója jó fénynél, a részletesség csak 1 nem túl fontos paraméter magas ISO szükség esetén...).
    Jó minőségű, természetes fény eseten semmi gondja a Pana JPG-nek, sőt talán még természetesebb mint az eye candy Oly.
    Az Oly előnye akkor jön ki amikor tolni kell az ISO-t. ISO1600 még pixel szinten nézve is nagyon szép (vaku támogatás nélkül is), és teljes képen nézve az ISO6400 is vállalható. És nem azért kell ISO6400 mert néger gyerek szájában akarok a negrót fotózni az alagútban, vagy mert nincs fényerős obim. Egyszerűen pl. egy tábortűznél, ha nem akarom a hangulatot vakuval megölni, akkor kell. Ezen pedig sem még fényerősebb obi, sem nagyobb szenzor nem tud segíteni, mert akkor meg a téma nem fér be a mélységélességbe.
    Összességében a fény minősége számít számomra a legtöbbet, ha ez adott, bármilyen váz jó, jó obival. Viszont, ha ez nem adott, akkor az Olyval még mindig ki lehet valamit hozni ahol a Pana esetében már nem.

    Ha fókusz tekintetében biztosra akarok menni (és nem a háttérre) viszont még soha nem fotóztam annyit MF-el mint az E-M1-el (és nem peakingel mert amit az a címszóval csináltak az szégyen), azaz ebben egy pro-nak nevezett Oly váz is elég harmatos.

    A Fuji nálam nem játszik, biztos jó, meglévő cuccaimhoz (2 rendszer) viszont aligha hozna bármi érdemlegeset.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák