Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Schanyee

    senior tag

    válasz jjeahh #51332 üzenetére

    Kár, pedig épp át akartam térni a manuál lencsézésre azokon a helyszíneken, amiket már 120 alkalommal lefotóztam, az érdekesség kedvéért. Plusz van pár üvegem, amiknek már Panán is tetszetős volt a színvilága, kíváncsi voltam mit adnak Oly jpg motorral. De úgy jártam én is, mint rbaling, ha a peaking-re hagyatkoztam hiába próbálkoztam, az eredmény még kis méretben is kuka. A nagyítás meg szintén nem az ideális, másolhatnák Panát igazán, ott van kép a képben verzió is és ha lenyomom félig az expógombot akkor visszalép és még a kompozíciót is látom.

    Érdekes váz ez az E-P5. Előtte a G3 egy olyan váz volt, hogy mindig meg tudott lepni pozitívan, volt számomra kb 2 negatív tulajdonsága amikkel megtanultam együtt élni és nem is volt vele gond. Itt most cserébe nagyon magasról indult a mérce, eleve más árkategóriában játszott a két váz, plusz újabb technika, aztán többnyire a szoftveres bénázások miatt azért csalódom benne használat közben. Viszont amikor a végeredményt nézem az elmúlt kb 1 hónap és ~2500 fotó elteltével, akkor egyértelműen az Oly oldalára billen a mérleg, amíg AF-es üvegeket használok (ami persze sokkal fontosabb, mint az MF).

    MrChris: Van nagyítás közben, konkrétan a szemen volt a Peaking jelzése (már amikor ott talált valamit), a végeredményben meg az orra hegye épp kezd beleesni az élességi síkba.

Új hozzászólás Aktív témák