Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Schanyee

    senior tag

    Lenne pár kérdésem az Olympusok menüjéhez/funkcióihoz:

    Olyant be lehet állítani, hogy az OK gombra előjövő gyorsmenüben a sorrendet megváltoztassam? Ez Panasonic-oknál elég jó volt, nem kellett végiglépkedjek azokon, amiket nem is használtam.

    Olyasmi funkció mint a Panasonic-nál az iISO nincsen? Arra gondolok, ha pl nincs semmi mozgás a képen és én se mozgatom a kamerát, akkor P módban a 20-as fix mellett ne 1/60-as záridőt és 2000-es ISO-t dobjon, hanem használja ki a stabilizátort és a záridőt növelje. Ez az elején, amíg rájövök mit tudok a stabival elég hasznos lenne. iAuto módban 1600-ig emeli csak első körben az ISO-t és a záridőt csökkenti, csak ott se veszi figyelembe a mozgást.

    Úgy rémlik, mintha korábban felmerült volna, de nem találtam meg a kereséssel, van olyan beállítás, hogy a menü gombra oda lépjen vissza, ahol legutóbb voltam?

    Van még jó pár kérdés, de a hétvégén majd elolvasom a kézikönyvet, hogy ne kérdezzek mindent, csak most még nincs rá időm.

    Amúgy a tegnapi beltéri tapasztalatok a G3-hoz képest:
    + A fogása egész jó, van olyan jó mint a G3.
    + Jó fényben tényleg nagyon gyors a fókusz, sötétben meg érzetre lassabb, lehet valóságban gyorsabb, csak a Pana jó irányba indul el és beáll, az Oly vadászik egyet, általában rossz irányba indulva.
    ++ A sorozatfotó, meg ha csak simán alap módban fotózok az igen gyors.
    + A fekete Oly 45 mm-rel és a kis ezüst Pana 12-32-vel brutálisan jól néz ki, annak ellenére, hogy a kinézet engem nem szokott érdekelni.
    A stabilizátornak elég szép hangja van exponáláskor, viszont a zár jó csendes, nem olyan durva mint a G3-é
    (-) A kreatív módoknál, focus peaking (magyarul Csúcsosodás, volt egy idő mire rájöttem az meg mi :D ) a szaggatás elég furcsa, de annyira nem negatívum, mert amiket itt használnék azok nem is voltak meg a G3-ban, szóval legalább itt adott.
    - Az aksi feltöltése kb 3-szor annyi ideig tart és az aksifedél megoldása sem tetszik annyira.

    A hétvégén remélem nem lesz végig felhős az ég (főleg naplemente környékén) akkor ki tudnám rendesen próbálni.

Új hozzászólás Aktív témák