Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz fattyu #43003 üzenetére

    Rohangáltam én is sokat 5D-vel L-es obik társaságában tudom milyen, de én itt most nem a cipelésre gondoltam, hanem konkrétan a használatra. Arra hogy fotózás közben milyen az élet vele. Egy FF DSLR egy több mint 1 kilós obival tökéletes egyensúlyban van, azt egészet egyszerűen erre találták ki. Ugyanez egy NEX vázon már finoman szólva orrnehéz lesz. Amitől nem azt mondom hogy használhatatlan, de azért hosszú távon nem ez az amiről álmodom. Ilyen nehéz obi esetén egy nagyobb váz a többlet súlya ellenére is kényelmesebb lehet, ha mást nem a jobb egyensúlya miatt mindenképp.

    És ahogy mondod ennek az obinak a látószöge se a legjobb APS-C-re. Na emiatt is jobb megoldás tud lenni a speed booster. :)

    (Ja és ha már APS-C, Fujira az Ibelux árából egy XF 35/1,4 és egy XF 56/1,2 is is simán kijön és na azok tényleg jó üvegek.)

    És hogy ne legyek teljesen off mFT-re meg 0,95 Vogtlender fixek közül válogathatsz tetszőleges látószöggel szintén olcsóbban, mint az Ibelux. És azok a Noktonok is garantáltan nagyon jók, sokkal könnyebbek és még ráadásul gyönyörűek is! :)

    Ettől függetlenül várom én is az első teszteket. Ha mást nem kíváncsiságból, hogy milyen képe lesz.

Új hozzászólás Aktív témák