Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    hát nem t'om...
    szerintem a lényeges dolgokat eddig is lehetett tudni: a képminőség lényegében egyforma, ami legalább ilyen fontos, azaz a kezelhetőség, kézreállás az meg ezek szerint ennyire szubjektív: neki nagyon nem jött be, másoknak meg az OM-D nem jön be
    (ja, és "it simply feels like there’s a lot of empty space inside the camera" , persze merthogy GH-3 nem azért nagy hogy rengeteg plusz dolgot pakolhassanak a belsejébe, hanem így fért el sok vezérlő kívülre, és lett jó a fogása)
    EVF ügyben nem tudok állást foglalni, egyiket sem használtam, de a GH-3 problémásságáról mások is írtak, ez biztos negatívum.
    Viszont amit nem említ, hogy a GH-3 az első és egyetlen (?) jól tudom? ) amivel laptopra/tabletre/telefonra kövte tethered shootingot lehet végezni, akár wireless módon is.
    Ezek után mindenki eldöntheti hogy a saját szempotjai szerint pénzben melyikért mennyit adna.
    Személyesen nálam egy "hibrid" esetleg szóba jöhetne, de nekem ennyi pénzt egyik sem ér meg úgy hogy közben olyan dolgok hiányoznak belőlük, ami a másikban megvan. Ugyanis egyetlen, nagyon fontos dolgot hagytam a végére, ez pedig az OM-D világbajnok stabilizátora!
    Nekem Olympus fixeim vannak, viszont egyelőre a Pana G5-ben találtam meg azt a gépet, aminek jó a fogása, kezelhetősége _és_ tavaly év végén nagyon kedvező volt az ára (nemúgy mint a GH-3) Pedig mondjuk egy koncerten, fényszegény sörözőben, éjszakai városi járkáásoknál nagyon jól jönne az a szenzorstabi (meg persze maga a jobb szenzor, ami viszont mindkettőben megvan)
    Innentől teljesen szubjektíven: gondolom a Pana (sajnos) elkötelezetten nem fog szenzorstabit tenni a gépeibe, így számomra ez akkor lesz már csak értelme a váltásnak, ha (mondjuk egy év múlva) a jelenlegi G5 tudását kiegészítik a tethered shooting képességgel (a wifi annyira nem is érdekes, de úgyis olyan lesz mert ez a trend), és a jobb szenzorral, értelmes áron (a G5-öt kábé egy Nikon D7000 árának a feléért vettem) Ez akár év végén reális opció lehet.
    Az Olympus érdekesebb kérdés, _ha_ a következő zászlóshajó olyan lesz, hogy nem ezt a retro-világot erőltetik hanem az ergonómiát (és megtartják a kimagasló szenzorstabit) a wifis vezérelhetőség szinte biztos benne lesz - no innentől már csak az ár lesz a kérdés...
    Illetve (sajnos....) nem lesz kérdés mert kezdetben biztos iszonyú drága lesz...
    Én maximum odáig lennék hajlandó elmenni mint ahol jelenleg (és jelenlegi forinttal számolva... :) ) a D7000 ára van (ami nagyságrendileg netto 200 ezer) Persze szubjektív hogy kinek mi mennyit ér meg - de hát ezzel kezdtem :) Ilyen "olcsón" viszont mindez belátható időn belül nem lesz realitás.

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák