Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Ma voltam bent az Artwork-ben, kezembe adták az X100-at, bedobtam a memóriakártyát, és élvezkedtem picit. Nem volt időm alaposan kitapasztalni a beállításokat, meg igazából nem is ez volt a célom, a felépítés-kezelhetőség-méret-af-képminőség alapszintű tesztelése volt a célom.

    Felépítés nagyon jó, masszív, egyben van, és - a forma ellenére - a fogása is jó. Az, hogy kegyetlen jól néz ki, csak hab a tortán. Az mondjuk kicsit furcsa volt, amikor zsebrevágtam (kabátzsebre), és elindultam vele, de látták, hogy nem kifele megyek, meg aztán ott volt az omd az asztalon (abból vettem ki a memkáryát).

    Kezelhetőség ötös, nagyon adja, nagyon jó... Nem csak egyszerű, hanem - tudom, hogy hülyeség - iszonyú fílinges tekergetni a tárcsákat. Az egész olyan, olyan, nos, olyan trendi, műmájer.

    Méret okés, kicsit nagy, de nincsenek dudorok rajta, az obi is alig emelkedik ki. Kabátzsebbe, hátizsákba simán dobható, és mivel egy lapos tégla, nincs "erőkar", ami elhúzná, vállra akasztva is könnyű.

    Az AF nem győzött meg, de ennek az is lehet az oka, hogy nem volt időm kitapasztalni. Igaz, az Artwork pince, tehát nem a legbetyárosabbak a fényviszonyok, de az AF azért lassúcskának tűnt - de nem lassabb, mint az OMD a pana 20-szal, amivel együtt élek. Ez talán a gép hátránya, de 15 perc nyomogatás után nehéz következtetést leszűrni.

    Képminőség: amit ott lőttem, az jó, de nyilván itt inkább a tesztekre (kösz, Madgie) hagyatkozom. Az iso teljesítménye talán jobb az omd-nél (ami ugyancsak jó), ellenben az ibis-hez szokott kezem berezegtette a hosszabb záridős képek egy részét. Az ibis még mindig odab.sz, ez tény. A gép jpg-re volt állítva, tehát a rawokról nem tudok nyilatkozni.

    Az összkép talán a legfurcsább. Megfogtam a gépet, és rögtön vigyorogni kezdtem. Van az egésznek egy olyan hűdeklassz érzése, nem tudom miért. Jó megfogni, jó tekergetni, forgatni, használni. Ez nyilván az újdonság varázsa is, de akkor is. Olyan, mint amikor vezettem egy MX5 mazdát. Nem ferrari, nem lambo, gyengébb, kisebb, kényelmetlenebb, mint akár a már iskoláskorú passatom, de onnan kezdve, hogy beültem, ráragadt a vigyor az arcomra, és csak akkor került le, amikor ki kellett szállnom...

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák