Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Parci #21151 üzenetére

    Valamikor történt egy jelentősebb generáció ugrás a szenzorokban, ami meghatározó lehetett. Szerintem ezt te pontosabban meg tudod tőlem határozni mikor történt, én legfeljebbtippelni tudom, mivel jóval kevesebb gépet használtam és nagyobb ugrásokban váltottam, mint te. Az biztos, hogy a mostani szenzor tud olyat, ami miatt pl az utam során olyan képeket tudtam elkészíteni ráadásul jó minőségben, amit régen egyáltalán nem tudtam volna. Monitoron nézve az látszik, hogy tetszetős a kép és nem csak egy ott voltam kategória. Ami persze a lényeg, hogy mindezt relatív olcsó géppel és üveggel megvalósítható, nem kell hozzá brutálisan drága fényerős nagy fényerejű obi.

    A jövőt illetően pedig:

    Simán el tudnám képzelni, hogy amikor értelmes módon valóban el lehet majd hagyni a bayer szűrőt az lesz egy olyan lépés, ami sokakat aktív gépcserére sarkallhat és az összes mai szenzort elavulttá teszi. Ma azért egy erdőben készült képen az apró falevelek még mindig elég furán tudnak kinézni.

    Vagy, ha annyit gyorsulnak a szenzorok és feldolgozó processzorok, hogy videó alatt is teljes képkiolvasást tudnak használni és megszűnik a látványbeli (képrészlet) különbség egy 1920x1080-ra leméretezett fotó és egy videóból kivágott képkocka között (jó itt erősebb a tömörítés, de most nem ez a limit). Ez is egy olyan irány, amit a belátható jövőben be lehet futni.

    Sorozatoknál inkább a pufferre gondolok, hogy még mindig sokan spórolnak a memóriával és raw+ jpg esetén hamar vége szakad a sorozatnak. Meg írhatnának gyorsabban a memó karikra a gépek.

    Ott van a teljes elektronikus zár, amit te magad említettél többször is. Milyen jó lenne megszabadulni a vaku szinkron időktől.
    A pd af-el nem tudom mi a baj, nekem nem fájna, ha gyors lenne, még ha most nem is használnám ki teljesen, bár lehet videónál is be tudna segíteni. Ha még nem, akkor meg oldják meg, hogy tudjon. :)

    Állandóan ötletekkel és teóriákkal jössz, most meg eljátszod a fantáziaszegényt? Nem veszem be! :N

Új hozzászólás Aktív témák