Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    Nem hiszem, hogy ha maradnak 12Mp-en az negatívan fog hatni az eladásokra.
    Ha érdemben vizsgáljuk a témát szerintem fel van fújva ez a sok megapixel elleni állandó ellenállás is. Állandóan azt hallom, hogy mindig csak a megapixelt növelik ahelyett, hogy a dinamikán reszelnének, közben meg GH2 szenzora sokkal több pixellel pont dinamikában lenyeli keresztbe a G1-emet. :DDD
    A Sony szenzoroknál ugyanez a helyzet, az új sok megapixeles lapkák minden téren előrelépést jelentenek.

    Tehát egy bizonyos értelmes keretek között fölösleges a pixelszám növelése miatt aggódni. Ami engem illet nem érdekel hány megapixeles egy érzékeli, csak teljesítsen jól. Pontosabban azért van egy minimum felbontás ami azért jól jön, de számomra ez a 12Mp vékony AA szűrővel már több mint elég, úgyhogy ha az Oly úgy dönt itt megáll akkor az részemről oké. :)

    Ami meg az eladhatóságot illeti a megapixel kétélű fegyver. Egyrészről a nagy számok jól mutatnak az adatlapon, másrészt aki kicsit is igényesebb az előbb megnéz legalább egy tesztet a kiszemelt készülékkel és hát ilyenkor valljuk be szeretjük megvizslatni egy képet 100%-os nézetben is. :DDD
    Ilyen körülmények között a kisebb felbontású gépek mindig jobbnak fognak hatni a valóságnál. Eközben a sok megapixel meg minden apró hibát felnagyít.
    A NEX-7 állítólag 24Mp-es lesz, gondoljatok csak bele micsoda "élmény" lesz a 16-os palacsintával készült 24Mp-es képeket 100%-on nézni. :D
    Másrészt a több megapixelen az amúgy azonos zaj mennyiség is többnek látszik és ezt tudják a gyártók, mint ahogy azt is, hogy szeretünk 100% képeket vizslatni és ennek sokszor az a következménye, hogy túlzásba esnek és emiatt Jpegb-en már alacsony iso-n is zajszűrt képekkel találkozunk.

    Szóval nem olyan egyértelmű hogy marketing szempontból mi előnyösebb. És ha már megemlítetted a kompaktokat, az igényesebb kategóriában (LX5, XZ1, S90) már korábban megtörtént ez az elhatározás és visszatértek a 10Mp-es felbontásra.

    A lényeg, hogy az új Oly-k dinamikában, zajban hozzák a GH2 szintjét, az meg hogy mindezt hány megapixelen az már csak részletkérdés.

Új hozzászólás Aktív témák